..:TQ 4 Being My Followers:..

Tuesday, May 22, 2012

.:Dhia duduk ngan abah mase mama pantang:.


begitulah plannyer..
setelah bincang ngan hubby..

bukan aku sajer wat gitu..
tp aku sian kat mak aku..
takkan die nak kene handle sampai 2 org cucu..
takut die penat sangat nanti..

lg satu aku takut aku akan hilang sabar ngan die nanti..
tau2 jer la, kalo abah tak de, dhia akan buli mama die ni..
sian mama..
dah la dalam pantang, kene buli plak ngan dhia...
bukan buli cam ner, tau2 jer la kalo budak baru beradik..
ngade2 lebih..takut aku tak leh tahan nanti..
lgpun kat umah mak aku cume mak ngan abah jer..

hubby pun kate ok..
hopefully tak berubah lah fikirannyer..
tp bukan aku tinggalkan dhia ngan hubby jer..
sister-in-law aku yg tolong jage dhia nanti..
hopefully sil aku setuju la..

 lagi best kalo sil aku setuju duk sekali berpantang ngan aku..
tp cam tak yakin jer die setuju..


maybe abis pantang nanti (44 hari) aku balik putrajaya..
nanti mama mesti rindu ngan dhia sangat2..

lg satu mama nak bg dhia disiplin..
kalo duk ngan abah, dhia dengar kate skit..

ITU HANYA PERANCANGAN, PELAKSANAANNYER KITE NANTIKAN LEPAS AKU DELIVER

7 comments:

eima said...

sian plak dhia kena pisah ngan mama die ....

cam fahim dulu .. aku rajin ckp ngan die b4 bersalin yg nanti bila perut dah tak besar, adek dah keluar, mama akan sakit. mama tak leh jg ayim, mana tak leh main games ayim tak leh bising2, tak minta mama dukung sbb nanti mama sakit ... mama masuk balik spital.... mmg fahim full time dok ngan aku waktu aku berpantang + cuti 3 bulan. kadang2 je hantar taska tak bg die lupa kat taska die ... kiranye 3 bulan tu taska mkn duit free je tak jg anak aku ...

kadang tu aku pun tak sangka yg fahim sorg abg yg penyayang .... dhia pun gitu ...

.:Mama Dhia:. said...

eima - dah terase sedihnyer walaupun lum laksanekan lg..
tp tu la, aku pantang kat kampung..tak de sape selain mak & abah aku..aku takut tak leh handle.. entah ler..tengok la cam ne nanti..

lia said...

dilema yg sama gak ni...

wpon otak kata x mampu nak jg Amsyar tp hati lebih kuat sowh jaga sendiri Amsyar...

kemungkinan pantang umah mak seminggu jer, pastu pantang sendiri kat puchong... ada akak ley jg lps ofis hour, ok kot, tp masa depa kerja tu la yg seriau sikit....

worst case, hntr Amsyar ke taska kadang2 kalau dia xmo dgr ckp tp nnt ibu dia ni yg sedey la uhuks...

Aziah said...

yana... kak ziah anak no 2 pantang sendiri kat rumah. masa tu rahimi umur 2 tahun genap. lepas keluar hospital mak kak ziah jaga kak ziah dalam 3 hari je.. pastu dia balik. kak ziah dah planning awal.. rahimi tetap hantar ke taska. petang baru dia balik. jadi kak ziah aman di rumah. ahaks.. aman ke... so yana bleh buat cenggitu juge... dhia dihantar ke taska... so dia ada kat rumah petang sampai ke malam saje... bleh bincang ngan en somi

.:Mama Dhia:. said...

lia - ok la ade gak la org jage walau kat umah..ok lg sebab amsyar gi taska..lgpun amsyar baik, tak banyak karenah cam dhia.. hehehe..

.:Mama Dhia:. said...

Aziah - saye pantang kat kampung kak..tak pandai pantang sendiri..

Aziah said...

tak pandai mcm mana tu cer cite hehehe... sebenarnya bole.. dalam seminggu tu kak ziah mmg tak kuat lagi2 operation... so mak masak.. hehe.. pastu en somi yang paling penting.. dia kena membantu... bila dah kuat kak ziah masak sendiri... ngeh... kalau ikan haruan kak ziah siap cakap kat en somi suruh orang tu potong siap2.. tapi semua terpulang pada diri sendiri untuk mengurus.... selamat mencoba...

..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (1) Adam demam (1) Adam Mustaqim (11) Adwa (46) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (1) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (1) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (233) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Hadiah (2) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (16) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)