..:TQ 4 Being My Followers:..

Friday, July 30, 2010

.:Kasut Raye Dhia:.

dah beli kasut raye???
aku dah belikan dhia kasut raye..
tp dah pakai dah..
x tunggu raye pun..
hehehe...

bukan la kasut raye sangat..
sebenarnyer kasut dhia yg lame dah ketat..
tu yg belikan yg baru tu...
so kasut baru merangkap kasut raye la..

sweet kan??ade 3 love lg..

aku pun dah beli kasut raye gak..tp dah pakai dah..x dan tunggu raye...hehehe...

Wednesday, July 28, 2010

.: semalam:.

semalam aku balik awal dari hubby...
cos hubby ade game bola petang tu...
b4 balik die sms tanye..
ade makan ape kat umah (aku masak ke tak??)
aku reply "wat roti sadin jer"..
pemalas kan aku..hehehe..
lgpun kami jarang makan nasi malam...
the die sampai umah aku nmpk die bawak bungkusan..
ni sah singgah pasar ni...
mmg yer die singgah pasar beli laksa tuk die n my SIL...
aku kurang suke ngan laksa...
lg die beli satey n kueh wadey..
aku ade bgtau die yg aku teringin mkn sate last week...
time kasih ek abg...satey tu sedap tau..
bukan kat gerai yg tepi tu tp yg kat dalam skit...
sorang kakak jual..kueh wadey tu plak, indian yg jual..
tp sedap tau..
tengok pun bersih jer gerai die...
mmg best...

satey ..gmbr blur..pakai camera hp saje..

wadey bentuk cekodok..hehehe..sedap..

Monday, July 26, 2010

.:Zoo Negara:.

aku n hubby ikut rombongan budak2 taska MOF....
oleh kerana mak su dhia g jd dhia pun g gak...

best gak gi zoo ni..
dhia pun nmpknyer suke..
aku pun suke gak..
sib baik dhia tak tido..
slalu kalo bawak g jalan dhia suke tido...

baru sampai ..

tiket memancing???

gambar sekeluarga..

tikus?? terbesar di dunia... eee takutnyer..

kene samak tak kalo pegang rusa ni???

tengok muscel seladang india ni..kalo kene kejar, lari x cukup tanah ni...


Friday, July 23, 2010

.:Operasi Kasut:.


minggu lepas hubby ajak gi mines..
nak cari barang katenyer..
aku ape lg..setuju jer la..

sambil jalan2 sambil cuci mate..
cuci jer ker??pastinyer tidak..
aku beli baju dhia 2 helai 2 suar dua helai..
n ake sempat beli kasut untuk aku...
hehehe...

bile sdah sampai umah, aku pun try ler lg kasut br aku tu...
pastu hubby bertanyekan pasal kasut2 lame aku..
aku pun jawab ade dalam stor..
aku pun ingat nak la tengok balik kasut2 lame aku..
mane tau ade yg boleh pakai lg...

disebabkab hubby letak tinggi2 kasut2 aku tu..
soa die yg kene turunkan..
sape suh letak kat tmpt tinggi2 kan???

pas die turunkan tu..
aku pun cek la kasut lame aku...
banyak yg yg expired(x leh pakai)..
cos dah terkopek 2 dah...
yg leh masi elok ade 4 pasang..
termasuklah kasut kawen n kasut futsal aku..
kasut futsal tu aku pakai tak sampai 5 kali pun..
sayang tol..
kasut kawen plak pakai sekali jer..
pastu duk dalam stor...
so yg tak leh pakai sumer masuk plastik itam (plastik sampah)..
gigih la hubby aku gi buang..
dah macam santa clause bawak beg adiah plak...
hehehe...

so stor umah ku pun lapang ler skit...

kasut2 reject..

note : sejak kawen jarang beli kasut.. mase bujang dulu tiap2 bulan beli kasut... kat umah bujang dulu dah macam kedai kasut dah.. bertingkat kasut masing2..

Wednesday, July 21, 2010

.:Baju free:.

my hubby semalam dapat 2 helai baju free..
baju tuk bowling..
merah n itam..
siap ade name kat lengan baju...

sangat jeles ngan my hubby..
slalu sangat dapat baju free..jimat die..
x yah beli2 baju lg..
kat umah tu almari baju die sumer baju free..
t-shirt la..

maklumlah die ni aktif..sumer nak masuk...
badminton, bola sepak, bowling, perbarisan dll...
tp ok la tu ek..
baik ler die aktif sukan dr g cari awek kan...
hehehe...

merah

itam

tournament bowling

LAN

p/s: gambar senget..x kose nak betulkan.. hehehe...


.: I Like..Poccadot:.

Dhia menggayakan suar barunyer..abaikan model yg kat blakang tu...

aku dah lame cari suar ni tuk dhia..
finally i found it..
n aku terus beli...
last week gi warta, bangi..
nak beli barang2 skit..
tibe2 aku terpandang suar ni..
terus aku cari saiz dhia n bought it...
sangat suke...

aku pun ade satu suar poccadot..
tp suar dhia poccadot bentuk love..
whatsoever..it's poccadot..hehhee...

aku n dhia in poccadot..

Monday, July 19, 2010

.:Kembali merangkak:.

ntah kenape tibe2 dhia merangkak balik..
dah elok2 pandai jalan..
tibe2 die tukar angin...
saje2..suke sangat bile merangkak..sambil membebel sorang2..
mak su die ape lg..konon2 kejar la die...
ligat dhia merangkak sambil gelak..
sampai masuk bawah meja...lawak tul dhia ni...

mak su agah dhia..

dhia gelak x hengat..

.: Cempedak goreng n tempe masak sambal:.

cempedak beli kat pasar tani... 1 kilo RM5..mahal... tp rase berbaloi cos isinyer banyak n manis..

cempedak goreng yg telah siap.. petua nak bg kulit tu rangup..tambahkan sikit planta dalam adunan tepung.. best giler cempedak goreng ni... puas makan..

ni plak tempe masak sambal.. ingat mase duk serumah ngan my buddy.. suke sangat die makan benda ni..

.:Uncle Bob:.


dah lame teringin nak makan ayam goreng ni...
baru la mendapat..
tu pun suh hubby gi belikan..

lgpun die balik 4.30..
lum la ramai lg beratur kat depan stall uncle bob ni..

daging ayamnyer lembut tp too salty...

Thursday, July 15, 2010

.: 2nd Anniversary:.


sebenarnyer anniversary aku ari isnin lepas..lupe nak upload citeni..
boleh aku lupe..
banyak sangat benda nak pikir..
hehehe...
pejam celik pejam celik dah 2 tahun aku kawen..
dhia pun dah setahun lebih..

tahun lepas kami celebrate kat luar jer..
makan2 n jalan2 jer..
tahun ni plak hubby sibuk..tu pun balik umah dah kul 10 malam..
tp tahun ni ade kek..
tahun lepas tak de..
tahun lepas dhia tido sepanjang kami kluar..
tahun ni dhia same2 makan kek..

aku berdoa semoga jodoh kami hingga ke akhir hayat..aku nak jd isteri yg lebih baik..
nak jadi mama yg lebih baik...


koleksi gambar mase nikah 2 tahun lepas..

Wednesday, July 14, 2010

.:Check - Up:.


td kul 2 lebih g klinik..'bawak dhia g check-up..
ingatkan nak cucuk 1 setengah rupenyer bukan..
cume amek berat n nurse tanyer perkembangan dhia..
ape yg dhia dah pandai...

bukan nak kate ape..
tp ari ni cepat plak khidmat kat klinik ni..
apptment dhia kul 2.40 tp aku sampai awal terus la daftar..
tunggu tak sampai sepuluh minit..'kul 2.40 settle dah...
alhamdulillah..

lgpun ari ni kene gi berdua ngan dhia jer..
abah dhia pening pale cos minum air nescafe...
(gatai..dah tau tak leh minum, gi minum wat pe???)

pasal check-up td...
aku ingat dhia dah 10 kg..
cos slalu aku angkat dhia, aku rase makin berat...
rupenyer 9 kg pun tak sampai...
cume 8.9 kg jer....
tak pe la..janji naik dari check-up b4 this kan...
n janji sihat walafiat....
alhamdulillah...

Monday, July 12, 2010

.:Adik Aku Xcident:.

Terjadi ari sabtu minggu lepas..
adik bongsu (faiz)aku xcident..
die nak gi amek kuah ayam percik tuk kenduri adik aku yg kawen (Fua'ad)..
die gi dgn anak jiran aku..
ntah camne leh ilang kawalan..
n terbalik kete...

mak aku dapat call dr Fua'ad..
katenyer Faiz xcident..
kete terbalik...
abah aku baru balik dr kedai mase dapat brite dari mak aku...
mak aku gi tp abah x gi tengok xcident tu..
abah tak senang duduk kat umah..sedih sangat...

abah call Faiz x dapat..
terus die call Fua'ad..
Fua'ad kate Faiz x pape, ok..
syukur alhamdulillah adik aku n anak jiran aku tak pape..
cos dierog pakai seatbelt..
syukur sangat..

kalo jd something la pade adik aku..
aku tak tau la ape nak kate...

abah aku sampai menangis risau kalo jd pape kat adik aku...
die la harapan abah aku..
die gak yg jd peneman mak n abah aku kat kg...

mase Faiz sampai umah, abah aku terus peluk die..
nangis abah aku..adik aku pun nangis same...
aku syukur sangat2 pade Allah cos selamatkan adik aku...

kete tu abah aku nak buang...
die dah tak nak pakai lg...
tp pape pun kene repair gak..
pastu jual..
tp yg pastinyer abah aku tak nak kete tu lg...
mungkin die FOBIA...

bile tengok keadaan kete ni, cam x caye adik aku tak pape.. syukur pade Allah cos lindungi adik aku..

Friday, July 9, 2010

.: BF:.

Dhia dah lame benti dr BF...
skrg Dhia fully minum susu formula..
last aku BF kan Dhia adalah pada 6 Mac 2010..
bukan aku sengaja nak bentikan Dhia tp ade problem yg tak dapat diatasi..
bile dah lama tak BF, Dhia dah tak mau..bile aku suakan, Dhia sengih2 jer...

tp aku bersyukur cos dapat fully BF selama 8 bulan...
bile tengok kawan2 masih BF kan anak, aku tersangat jeles...
rase sedih cos dah tak dapat nak BF Dhia lg..

sedang BF

minum susu ibu perahan pakai botol..


.:Nasi Lemak Home Made:.

ari ni brekfes nasi lemak..
adik ipar aku yg masak..
best..best..best..

sambal n sumer bahan2 disiapkan malam td...
pg td die bangun awal masak nasik plak..
rajin kan die...

aku???
rajin makan jer...hehehehe..

gambar dari google..

Wednesday, July 7, 2010

.: Baru Nak Bukak:.


bukan bukak ape...
bukak akaun tabung haji...

aku gi tabung haji kat ANJUNG..

dah 7 thn aku keje, br la nak simpan duit kat tabung haji...
aku nak simpan kat tabung haji ni melalui potongan gaji..
senang..lgpun tak ler miss simpan duit tiap2 bulan..
walopon tak banyak tp tetap ade..

kesedaran ni timbul bile aku slalu miss simpan duit tiap2 bulan...
kan senang kalo dah wat potongan gaji..
tak yah nak pikir2 pasal simpan duit kan...

Tuesday, July 6, 2010

.:Sayang Mama:.


so sweet....
Dhia sayang Mama..

.: Baju Kurung:.

dah umor 1 tahun 3 bulan baru dapat pakai baju kurung...
ok la tu kan...

ni bj yg pertama aku beli..tp terpakse dipulangkan balik cos muat2..kalo muat2 kejap jer pakai dah sempit..baik aku tukar..

n kat bawah ni plak baju yg aku tukar..besar skit dari yg itam kat atas tu..
lame skit leh pakai..

ni plak, bj kurung yg baru dapat semalam..aku tempah kat kakak yg aku slalu tempah baju...die x penah wat bj kurung budak kecik katenyer..tp setelah pakaikan kat Dhia..cantik plak.. nak pakai mase majlis kawen adik aku hujung minggu ni..

Monday, July 5, 2010

.:Kenduri Kawen - Belah Pengantin Perempuan:.

adik aku nikah jumaat lepas..
pas isyak..
setengah jam baru selesai upacara nikah..
pak mertue die yg gemuruh lebih2..berkali2 cube nikahkan adik aku...
sampai bergelas2 minum air..berpeluh2..
sian kat adik aku..
sib baik die cool jer...
alhamdulillah..
sume selesai...minggu ni umah aku plak..

tengah tunggu nak nikah..

Muhammad Fua'ad..aku nikahkan kau..errr...ish...

satu family..


Friday, July 2, 2010

.:Baju Kurung Pertama Dhia:.

aku beli kat PKNS bangi...
nak pakaikan kat Dhia malam ni..
adik aku nikah...

lgpun Dhia belum penah ade n pakai baju kurung...
mmg aku tak mo belikan sebelum Dhia pandai jalan..
rimas plak aku tengok..ni Dhia dah jalan...
comel plak bile tengok Dhia pakai baju kurung sambil jalan kedek2...
hehehe....

suke sangat dapat pakai baju baru... senyum sampai x nmpk mate..hehehe...

.:Bubur Durian:.

minggu lepas my SIL aku yg masak...
bubur kacang hijau + durian..
aku makan jer..
sedap..yum..yum...

durian beli yg dah siap kopek kat pasar malam bangi...
3 peket RM10..
tebal2 isi nyer...

bile dah siap masak..
rupe bubur kacang dah macam serawa durian..
cos durian banyak..
yg penting..
BEST..

..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (2) Adam demam (1) Adam Mustaqim (13) Adli Mubasyir (1) Adwa (48) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (2) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (2) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (234) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Go.Lokal.Cafe (1) Hadiah (2) Hari pertama sekolah 2017 (1) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) PASTI (2) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (17) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)