..:TQ 4 Being My Followers:..

Thursday, June 30, 2011

.:Baju Raye Dhia:.



pose pun belum dah sibuk pasal baju raye..
sib baik pose ganti dah abis ganti dah..
^__^

ni kisah semalam la ni..
hubby amek baju raye dhia yg dipos oleh mak ngah dhia..
siap dah sumer..
cantik plak tu..
balik2 tengok hubby siap letak atas toto lg..
ceh..
mau bikin aku jeles la tu...


nak jeles ape plak kan??
anak sendiri yg pakai, bukan org lain..

yg atas no.2 (merah) tu baju kurung moden..
mak tok dhia tambah...


baju yg paling aku suke...

siap jahit manik tu...
nasib dhia baik sebab dapat mak sedare2 yg baik ati..
TQ mak ngah & mak su Dhia..

note : baju raye aku pun dah siap, tinggal nak amek jer..
aku pun nak jahit manik cam baju dhia la..
(kalo rajin...huhuhu)

Wednesday, June 29, 2011

.:Suke Boboiboy??:.



jawapannyer...
sukeeee..tp takut...
tengok jer la gaye dhia tengok boboiboy kat bawah ni..
tengok tv sambil peluk abah..

si adu du yg dhia takut sebenarnyer..
(^__^)

Tuesday, June 28, 2011

.:Kari kepala ikan:.


menu sabtu lepas..

kari kepala ikan
petola masak air
ulam raja & sambal belacan
telur dadar

yg specialnyer kari kepala ikan ni..

sebab HUBBY yang masak..
(^__^)

oh..x dilupakan..
tembikai as a desert..
manis & sejukkk...slurppp...


.:X sia2 datang DCA semalam:.


first day aku promote biskut raye semalam..
tempat pertama yg aku gi adelah ofis lame aku..

alhamdulillah..
dapat order 18 balang..
yeay!!!
time kasih pade yg sudi order...
(^__^)


Monday, June 27, 2011

.:Nasi warna-warni:.


last friday makan nasi "warna-warni" for lunch..
teringat mase kecik2 dulu..
mase raye, abah tiap2 tahun masak nasi "warna-warni" ni..
aku tak makan ketupat so abah masak nasi warna-warni ni sebagai ganti ketupat..
miss my abah..
lame aku tak balik kampung..
huhuhu...


.:hadiah penyertaan:.


pg2 dah hepy sebab dapat hadiah..
not for me but dhia..
hadiah penyertaan "Nama Baby Contest"


Friday, June 24, 2011

.:Domino's for dinner:.



oleh kerana malas masak, semalam order Domino's for dinner..
aku tak ingat plak ade baucer sebab dieorg deliver lambat..
sibbaik hubby ingatkan..jimat RM23.80..
tgk expired date die bulan 12..so leh la pakai lg..
so order 2 regular pizza, chicken wings & chocolate cake..
oleh kerana kami dah penah order lebih 3 kali so dapat free garlic cheese onion rings..

tp bile sampai ade 1 pizza jer..
call dominos balik..
dieorg kate akan siasat..
pas tu manager die plak call..
tak lame tu delivery tu datang balik..
anta lg satu pizza..


.:Jap..jap:.



mama : Dhia meh sini makan..
dhia : jap..jap..

mama : Dhia meh mandi..
dhia : jap..jap..

sambil tangan die..

jap..jap.. (sekejap..sekejap..)

note : malam tadi dhia baru belajar perkataan baru..

mama : assalamualaikum..
dhia : toomm..

hehehe...

Thursday, June 23, 2011

.:Yang ditunggu2 telah tiba:.


Doremifasolatido


You're Beautiful

Baby & Me

suke ngan Jang Geun Suk..
mmg tak sehensem Lee Min Hoo & Kim Hyun Joong..
tapi die sangat cute & suare yg sangat best giler..

Wednesday, June 22, 2011

.:Nasi Goreng Lembik:.




semalam dinner nasi goreng jer..
tp sebab nasi telah terlebih air (TQ hubby tolong masakkan nasik), nasi adelah sedikit lembik..
walaupun lembik, rase adelah tiada kekurangan (SEDAP.. :P)..
hubby kate senang makan... (^__^)


.:Demam plak dhia:.


petang semalam mase amek dhia, aku perasan badan dhia panas..
tp luckily die masih aktif..
so aku tak risau sangat..
balik lepas dhia makan, aku bg ubat..
mungkin sebab dah lame tak makan ubat, kali ni mencabar skit..
dan sebab dhia dah besar, abah dhia yg kene pegang ler..
mule2 meronta2 jugak, once bile dah rase ok plak dhia makan ubat tu..
mungkin sebab rase oren kot..
siap mintak lg..
hehehe...

pagi ni pun still panas jugak..
tp sebab dhia nampak macam budak yg sihat sebab aktif, aku anta jugak g taska..
sebelum hantar td bg dah makan ubat dulu..
hopefully dhia sihat la..


Monday, June 20, 2011

.:Sian kete aku:.



sebab dapat tuan macam aku...
(^__^)
mane tak kesiannyer..
last aku service kete adelah pade 31/7/2010!!!!

sib baik hubby perasan..
tu pun sebab die yg bawak mase gi pasar malam bangi sabtu lepas..
kalo tidak, mau berenti tengah jalan kete aku...

so terus g bengkel kete utk service..
sib baik jugak tokey tu nak buat (kedai die nak tutup dah)
sorry yer kancil putih kusayang....


note: dulu abah buat semua tu...huhuhu..thanks pade abah aku & Selamat ari Abah...

.:Bapa dan anak bersekedudukan hingga lahir 3 anak:.



fuh..tak tau la nak kate ape..
sepatutnyer sbg bapak kene la jage anak..
ni die plak makan anak tu..
yang anak pun tak leh nak pikir ker??
oh DUNIA!!!

nak tau ape yg aku bebelkan??

jom bace ni..

KOTA BHARU: “Dalam rayuan, tertuduh pertama (ayah) nak bertaubat, tetapi taubat kerana ditangkap, dikira ‘taubat terpaksa’ dan mahkamah tidak dapat terima taubat itu. Jika kamu nak bertaubat, taubat betul-betul (taubat nasuha).

“Bagi tertuduh kedua (anak), sebagai pelajar, kamu perlu menjaga diri dan jika ada situasi mencurigakan, kamu boleh keluar rumah atau memberitahu ibu kamu, tetapi kamu gagal dalam situasi itu,” kata Hakim Syarie Abu Bakar Abdullah Kutty di Mahkamah Tinggi Syariah, di sini, semalam.


Abu Bakar berkata demikian ketika menjatuhkan hukuman penjara dan denda terhadap ayah dan anak selepas mengaku salah berkelakuan sumbang dan bersekedudukan hingga melahirkan tiga anak masing-masing berusia enam, lima dan tiga tahun bermula dari 2004 sehingga ditahan kira-kira jam 1.30 pagi, semalam.

Dalam penghakimannya, Abu Bakar menjatuhkan hukuman penjara setahun dan enam bulan serta denda RM2,500, terhadap tertuduh pertama berusia 45 tahun, yang juga seorang mekanik dan berdepan hukuman penjara enam bulan jika gagal membayar denda.


Bagaimanapun, tertuduh kedua, berusia 25 tahun yang juga anak tertuduh pertama bernasib baik kerana dikenakan hukuman denda RM2,000 dan berdepan hukuman penjara enam bulan jika gagal membayar denda. Kedua-dua tertuduh juga dilarang tinggal serumah untuk selama-lamanya.


Hukuman berkenaan tidak diduga anak dan ayah itu kerana kedua-duanya tinggal bersama (bersekedudukan) sejak 2004 sehingga ditahan pada pagi semalam oleh anggota penguat kuasa agama Tumpat dalam operasi di rumah mereka di Jalan Palekbang, Wakaf Bharu, Tumpat.

Dengan tangan bergari, anak-beranak terbabit ditahan di lokap sebelum dihadapkan ke Mahkamah Tinggi Syariah dekat sini, kira-kira jam 3 petang, semalam, untuk berdepan pertuduhan mengikut Seksyen 10 Kanun Jenayah Syariah Nombor 2/85 Negeri Kelantan.


Sejurus kertas pertuduhan dibacakan jurubahasa mahkamah, kedua-dua tertuduh mengaku salah bersekedudukan hingga melahirkan tiga anak serta mengaku salah di atas sebab dan akibat daripada pengakuan salah berkenaan.

sumber : hmetro.online


Friday, June 17, 2011

.:Esok:.



nampak gaye aku ngan dhia berkurung jer la kat umah weekend ni..
sebabnyer hubby ade game bowling weekend ni..
huhuhuhu..
lepak umah jer la ngan anak dare aku tu..

pengubat keboringan aku..
sayang DHIA!!!

& layan kdrama lagi la jawabnyer..

siaran ulangan buat yg kesekian kalinyer..
i likeee!!!!


.:lame tak jumpe BFF:.



masing2 sibuk..
kalo dulu every friday akan wat reunion kecil-kecilan..
ni masing2 senyap jer..
korang sibuk ek??
huhuhu..
lame tak jumpe korang...


.:Hampir saje aku kelewatan ari ni:.



semua gara2 membesarkan jalan..
jadinyer satu lorong tu dieorg tutup dulu sementara nak besarkan jalan tu..
tu lah punca jam dari ari isnin...benci tau..
sib baik la ofis aku dekat..
dekat2 pun nak dekat 20 minit la baru sampai ofis..
slalu kurang dari 10 minit dah sampai..
sudahnyer gigih dukung dhia bawak naik ofis dulu..
punch kad..
kalo tidak merah la jawabnyer punch kad aku..
benciii!!!


Thursday, June 16, 2011

.:Ahmad by Aurora Salwa:.




on the way ke alamanda tadi aku dengar radio..
dengar satu lagu ni..
sedap plak lagu ni..
penyanyi baru yg nyanyi..
tp pelik tajuk lagu ni..
tajuknyer

AHMAD

ye la mane tak pelik..
slalu kite dengar org nyanyi lagu name pempuan..
contoh..
maisara..
lizawati..
aleeya..
sofia jane etc...

ni name lelaki..
AHMAD plak tu..
cam lawak pun ade..
tp lagu not bad..
best jugak..

jom tengok lirik lagunyer..

Ahmad - Arrora Salwa

Pertama kali si aku malu-malu,Saat ku dekat ku ragu2
Mungkinkah dia suka padaku
Ah Ah Ahmad…

Ternyata tanpa ku duga-duga,
Aku terima salam darinyaBergetar saatku membalasnya,
Ah Ah Ahmad…

Dialah idola,
Dialah superstar,
Mampu menggetarkan ranah jiwa

Dia yg ku nanti,
Selalu terpuji,
Ingin ku dekat, selalu ku dekat..

Ahmad…Kau selalu dihatiku
Ahmad…
Luluhkan keangkuhanku,
Ahmad…
Ingin aku cepat-cepat,
Bercinta dengan lelaki paling hebat..

Ahmad…
Peribadinya sederhana,
Ahmad…
Tiada banyak bicara,
Ahmad…Ku tak mahu lama-lama,
Mendekat kepadaku dengan segera..

Ah Ah Ahmad….
Ah Ah Ahmad….
Ah Ah Ahmad….
Ah Ah Ahmad


ni la Arrora Salwa
korang kenal??

aku??
aku tak kenal..
(^__^)

.:Kdrama - You're Beautiful:.




sekarang ni sedang mendengar lagu2 dari kdrama "You're beautiful"
dalam banyak2 kdrama yang aku tengok, ni lah kdrama aku tengok sebab aku suke heroinnyer..
lagipun drama ni ringan, maknenyer tak de konflik yg berat cam BOF tu..


Park Shin Hye
die pernah berlakon dalam "Stairway to Heaven"
mase tu budak2 lagi..


The A.N.Jell

Jang Geun Suk as Hwang Tae Kyung
Park Shin Hye as Go Mi Nam (Male) / Go Mi Nyu (Female)
Lee Hongki as Jeremy
Jung Yong Hwa as Kang Shin Woo


Sinopsis You're Beautiful

pasal satu group nih nama A.N.JELL, de 3 orang lelaki.. Band nih kiranya nak mencari ahli ke4, disebabkan suara penyanyi utama ade masalah skit.. so ke3-3 mereka setuju, cuma bagi penyanyi utama, kalau xcukup bagus, lebih baik tak payah.. Lagi kebanyakan lagu kononnya ditulis oleh penyanyi utama itu (pelakon utama la nih), so memang patut die cukup memilih mencari penyanyi lain utk nyanyikan lagu die... Presiden Ahn (bagi fan group nih) meminta khidmat Pengurus Ma bagi mendapatkan seorang penyanyi yang sedang meningkat naik, Go Mi Nam. Go Mi Nam kebetulan
masa tu de masalah kesihatan. Pengurus Ma mencari adik kembar Mi Nam (yang sebijik macam die - sebab org yang sama), nama Go Mi Nyu.. Mi Nyu sebenarnya tgh belajar untuk jadik sister kat gereja.


Bila dah jumpe Mi Nyu, Pengurus Ma merayu agar adik kembar nih berlakon jadi abangnye.. mula2 untuk sign aggreement sajer, tapi alih2 kena plak buat show, jadik model etc la.. pulak kena kongsi rumah dgn bbudak group tu.. Disebabkan demi abangnya, si adik kembar ni pun buatlah.. Juga utk mencari siapa ibu mereka (mak ayah dorang dah xde..)

Macam2 perkara terjadi semasa Mi Nyu berlakon jadik abang die nih.. termasuklah 'terjatuh' cinta dengan penyanyi utama Hwang Tae Kyung. Tae Kyung pun suker si Mi Nyu nih, (die dah tau rahsia Mi Nyu, tapi entah kenapa die ikutkan jer rancangan pengurus & Mi Nyu nih - mungkin 1, sebab nak tlg Mi Nyu carik mak die, lagi 1 sebab dah suker..). Bebeudak lagi 2 org tu pun suke, sorang Kang Shin Woo (sgt cool wataknya) memang dah tau Mi Nyu nih pompuan, juga merahsiakan dari org lain.. sorang lagi Jeremy(watak kelakar, tapi suara sedap..), yang nih tak tau tapi minat si Mi Nyu nih.. kononnya die pasrah dia gay wpun die tau xpatut..


JUga turut berlakon UEE sebagai Yoo Hee Yi, yang suker kat Tae Kyung (tapi tak dilayan), juga pelakon/model kesukaan ramai, yang digelar Tae Kyung sebagai 'fake fairy' - sebab die suker berlakon tipu.. Yoo Hee tau juge rahsia Mi Nyu nih, tapi terpaksa rahsiakan atas permintaan Tae Kyung, kalau tak, Tae Kyung tak mau pura2 bercinta dgn die..

Last2 semua ahli group tau, tapi rahsia disimpan dari peminat. Mi Nam yang sebenar-benarnya juga kembali ke korea, jadi pertukaran dilakukan dengan sebaik mungkin. Selepas itu, confession hati & perasaan yang menamatkan cerita..

credit to http://fiezaradzi.blogspot.com

note : cite yang menarik & cute.. cute cam kartun dieorg kat bawah ni..huhuhu.. lagu2 OST pun sangat best..semua nyanyian pelakon sendiri sebab dieorg mmg penyanyi..

hero & heroin
sweet jer gambar ni..
mereka adelah model ETUDE HOUSE

Wednesday, June 15, 2011

.:Cube teka :.



ade ape bawah tudung saji ni????

eh..ade kaki la..

ade tangan plak...



jeng..








jeng..







jeng...



haaaa..itu die...





DHIAAA!!!!

hahahahaha...
suke plak anak dare ni masuk bawah tudung saji..
yg tak sangkenyer, muat2 badan die plak tu..




.:hubby masak:.



sabtu lepas hubby masak utk lunch..
ikan patin masak asam..
sedap tp malangnyer aku makan kuah jer sebab aku kureng suke ikan patin..
tp kuah pun sedap jugak..
(^__^)

jom tengok ape lg yg ade..

blur plak gambor ni...
ikan goreng, sayur sawi sos tiram & ulam - aku buat
ikan patin masak asam & sambal belacan - hubby buat

note : sekali sekale hubby masak mmg best..tp lg best kalo masak slalu kan??kan??

Tuesday, June 14, 2011

.:Rosak la plak:.



dari pagi internet problem..
x leh bukak internet..
kalo leh pun sekejap jer..
pastu automatik ilang..
pe sal ntah..
dah macam2 org yg betulkan..
ni pun lum sembuh sangat lg..

esok sambung betulkan..

note : sangat mati kutu bile internet wat hal...benci!!!!!


Monday, June 13, 2011

.:sakit kepale..


bangun lambat sakit kepale..
tido lambat pun sakit kepale..

nape ek??

ari sabtu bangun lambat (8.45 am) - sib baik cuti2 malaysia..
malam ahad plak tido lambat cos layan Boys Over Flower kat astro (channel 391)..
dah tengok pun masih nak tengok lg..sib baik sampai kul 2..kalo tak lg lambat ler aku tido...


Note : lum baik lagi dari ketagih kdrama...huhuhu...

.:jumpe kasut:.




kemas2 kotak yg aku amek dari ofis lame..
dah bertahun2 simpan kat opis lame..
ade kotak kasut dalam kotak besar tu..

sekali bukak..ade kasut la..
rasenyer beli mase bujang dulu..
(giler kasut mase bijang dulu)..
tiap2 bulan beli kasut..
kat umah pun dah jadi macam kedai kasut..

gold kaler lg..
nasib baik still in very good condition..
leh la pakai nanti..


Friday, June 10, 2011

.:Penang Bird Park:.

cuti seminggu minggu lepas..
kami kan balik kampung..

tp cuti kali ni tak banyak tempat yg kami gi..


kami berhajat nak ke bukit bendera, penang..
sekali bile sampai, ramainyer umat manusia..
lupe plak cuti sekolah..

oleh kerana tak sanggup nak beratur panjang & tunggu lelame..
kami plan ke tempat lain dulu..

tp kene isi perut dulu..
kami makan kat restoran ketapang..
makan nasi kandar..

aku punyer

hubby punyer


pas makan terus gerak ke

burung pertama yg kami jumpe..
burung unta..

x sempat dhia nak wat peace...

burung merak yg eksen..

macam2 burung lg yg ade..
dah name pun bird park kan..

burung2 yg comel

eh..buaye pun ade la..

tengok gaye dhia..
dah cam YB dah aku tengok..
YB melawat kawasan..
(^__^)

note : seronok dhia gi sini.. ye la die dah kenal burung kan..
siap ajuk bunyi burung lg..
paling kelakar bile dhia ajuk bunyi ayam belanda (specis burung jugak)..
kluk kluk kluk kluk..
hehehehe...



.:Seronoknyer dhia:.



nak tau kat mane ni..
sat g aku cite..


Thursday, June 9, 2011

.:Bisnes biskut:.




alhamdulillah..
sambutan pade biskut chocolate chip & conflake walnut buatan abang aku
(abang kandung yer) adelah memberansangkan..

mule2 abang anta 12 balang..dalam seminggu habis..
pastu anta 20 balang..pun seminggu abis terjual..
time kasih pade kawan2 yg sudi beli..

kalo nak order lg, jangan segan2 yer..
ape2 komen pasal biskut tu sile terus bgtau aku yer..
insyallah akan aku sampaikan pade abang aku...

model makan biskut conflake walnut..
sampai pejam2 mate..sedap sangat ker dhia???


note : ade yg dah tanyer order untuk raye..nanti yer kawan2..nak dekat2 pose nanti, aku bawak tester lg & amek order lain k..


..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (2) Adam demam (1) Adam Mustaqim (13) Adli Mubasyir (1) Adwa (48) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (2) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (2) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (234) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Go.Lokal.Cafe (1) Hadiah (2) Hari pertama sekolah 2017 (1) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) PASTI (2) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (17) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)