..:TQ 4 Being My Followers:..

Friday, January 29, 2010

Penang Village...


aku nak gi makan kat sini lepas aku tertengok gambar sorang kakak ni makan kat sini ngan kengkawan die...nampak cam best2 jer makanan die...aku pun ajak ler buddy aku a.k.a acai gi mase lunch tadi...
mase kami datang orang tak ramai lg... mase nak masuk tu waitress tu kate welcome sambil letak tangan kat dada...alahai... rase welcome sangat...

duduk sat pastu order...acai minum ice lemon tea n aku order bandung cincau... sedap giler bandung cincau die...makan plak acai order..char keow tiaw n aku order tom yam fried rice... siap ade 2 ketul ayam goreng, kopok ikan n kerabu mangga...best giler...


bandung cincau n lemon tea...cantik cawan die kan??

buddy a.k.a acai

acai punyer...

aku punyer...yummyyy...

Tuesday, January 26, 2010

tak bertajuk



muke bosan...

mama jer senyum lebar...

setakat pegang stereng leh la ek dhia..

nak berdiri..

eksyen tul bile dah berdiri...siap silang kaki tu..

tepuk tangan...pandai...

main ngan abah...

leka main tali kamera..

Thursday, January 21, 2010

Dhia kene cirit birit..

penyakit ni bermula pd ari ahad lepas...aku tak pasti ape puncenyer...aku ingat sebab aku makan nasi kerabu yg terlalu pedas sambalnyer... dhia 'berry' cam baby 'berry'..ye la dhia kan dah makan, seharusnyer najisnyer sudah pejal sedikit...tp aku dapati cair cam mase dhia masih lum makan... kalo nak kate punce susu, mungkin tidak...cos kat umah aku tak bg dhia minum susu formula pun...

ari isnin tu pulak, najis dhia ade bercampur sedikit darah...aku pun mule cemas...n aku bertanye pade kawan2 kat taska....dieorg kate maybe luke cos bynk kali 'berry'.. skit jer darahnyer... aku tunggu sampai esoknyer (ari selasa)..pagi tu dhia masih lg cirit-birit...bayangkan baru kul 10, dhia dah 'berry' 4 kali...petang tu jugak aku bawak gi klinik ngan abah dhia...
jmp dokter n dokter kate cirit-birit...die just bg ubat air garam (dalam bentuk serbuk untuk dibancuh bersama air)....aku bg dhia minum malam tu...
ari rabu tu siti (pengasuh dhia kat taska) kate dhia makan sikit...susu pun dhia x nak minum (kat taska dhia minum susu formula)..n cirit-biritnyer dah kurang...aku lega...
ari ni...aku gi kul 10, dhia 'berry'...pagi2 mase anta taska, dhia 'berry' gak...bermakne dhia dah 'berry' 2 kali...aku datang mase lunch hour lak...aku susukan n tidokan dhia..aku cek pampers dhia tengok dhia 'berry'...pastu siti kate, td pun dhia 'berry' gak... alamak...cirit-birit lg ker??? aku tanyer siti "dhia minum susu ker?". siti kate "minum, abis sebotol, mule2 die tak nak, pastu die minum gak"... so aku rase mungkin sebab susu formula tu buat dhia kene balik cirit-birit tu...ye la... semalam kurang sebab dhia tak minum susu formula.. ari ni jd balik cos dhia minum abis susu tu sebotol...
so petang nanti kene beli susu lain tuk dhia...hopefully dhia will be ok... aminn...

Saturday, January 16, 2010

Dhia Menang..

patut la dari semalam aku duk pikir majalah Pa & Ma jer...rupenyer Dhia menang dalam peraduan Aksi Lucu Si Manja dalam Majalah Pa & Ma... baru bulan lepas aku anta gambar.... x ku sangka dhia menang...alhamdulillah...


muke depan



hehehe...tu dhia....

Thursday, January 14, 2010

~ Senyum tak nampak Mate ~

ni gambar malam tadi...skrg dhia suke senyum sampai tak nampak mate...nampak cheeky muke dhia...konon2 cam cumel sangat la wat gitu...eellleehhh..nampak gusi yg tak bergigi tu...hehehe...

Wednesday, January 6, 2010

Dhia sibuk

Sibuk ker?? bukan sibuk ape, sibuk ngemas...ngemas ler sangat kan...

skrg ni, dhia pantang tengok aku gi dapur...ikut jer... pastu sibuk tarik pintu kabinet n laci... tibe2 jer aku tengok dhia dah merangkak sampai dapor..nampak aku, sengih2 ... suke la tu dah pandai gi dapor.. semalam dhia bukak laci yg aku simpan plastik...tengok2 dhia dah main tarik2 plastik...dah dhia wat cam selendang plak plastik tu...tak lepas plak tu...


ni laci yg Dhia bukak...

tengok tu..

x lepas pun plastik tu..

kat bilik solat plak...kalo terbuka time aku solat dhia pun sibuk jenguk aku solat...tp x kaco...die tengok jer...aku bace Quran pun dhia tengok jer...tp kalo time aku doa, die pun sibuk duk atas ribe...aduhai dhia.. pastu dlm bilik solat tu, aku sangkut baju... dhia plak sibuk nak tarik baju2 yg bergantungan tu...silap2 aribulan, maunyer terempap baju2 yg gantung2 tu..

mama baru tegur...x sempat nak tarik baju...

ini la budak yg SIBUK tu...

Tuesday, January 5, 2010

Ragam

Ni gambar mase last friday...genap umor dhia 9 bulan...

eksyen dah pandai berdiri

tp x pandai duduk...hehehe...

seronok main ngan abah

tengok tu...sampai x nmpk mate dhia gelak



ni gambar mase ari sabtu...kami nak kuar..pakai riben atas pale.. br nmpk girlish skit...

dalam pizza hut...
suke dapat duk kerusi kecik...

sambil tepuk2 meja...bising tul ..

atas katil mak su...
-END-

..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (2) Adam demam (1) Adam Mustaqim (14) Adli Mubasyir (1) Adwa (50) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (2) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (2) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (234) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Go.Lokal.Cafe (1) Hadiah (2) Hari pertama sekolah 2017 (1) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) PASTI (4) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Pertandingan Azan ALAMRIA (2) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (17) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)