..:TQ 4 Being My Followers:..

Saturday, May 22, 2010

.:Dhia main ape tu??:.



dhia suke main penyepit baju bile "TOLONG" aku menjemur kain di ampaian...habis sume penyepit dhia amsukkan dalam bakul baju...konon pandai ler tu...ye lah..dhia pandai...(sambil tepuk tangan....)

.:Kiah Pekasam:.

Kiah..Kiah..Kiah Pekasam..
feveret drama aku sekarang ni..
x pernah miss..
tiap ari isnin, kul 9 malam..
best giler cite ni..
lgi best cos rozita cek wan cakap loghat utara..
hehehe....

kak kiah ngan kereta merahnyer..

tengah goreng pekasam..

musuh ketat kak kiah..cik putih..

KIAH PEKASAM..

Friday, May 21, 2010

~BocoR Lagi~

bocor lg bumbung umah aku..kali ni kat dapur belah dalam..al-maklum la umah aku umah atas sekali..aku rase cos ujan lebat semalam..air masuk kat bumbung..tu yg mengalir kat syiling n masuk umah aku..abis basah atas kabinet tu..aku takut rosak plak kayu kabinet tu nanti...alahai..sib baik lah umah kerajaan..

Thursday, May 20, 2010

.:Hujan:.

kat luar tengah gela..cam dah malam..hujan plak turun dengan lebatnyer..alamak..tingkap kat umah tak tutup..pasti tempias masuk umah... x pe, suh hubby lap..hehehe..cos die yg balik umah dulu...hehehe...

.: Tension :.

dari ari isnin aku try upload gambar..x best la kalo n3 x de gambar..x cool org kate.. tu yg malas nak up cite..banyak citer yg tertunda ni.. tension tul..nyampah pun ade gak..esok nak kene bawak broadband ni..

Tuesday, May 18, 2010

.:Timmy:.

timmy ni adik kepada shaun (kalo korang tgk cite shaun d sheep)..comel wey... malam tadi aku solat magrib..hubby aku plak baru kuar umah utk g main badminton..slalu kalo hubby aku kuar mesti dhia merengek nak ikut..tp smlm dhia senyap jer...aku kuar dr blk, tgk2 dhia tengah melayan katon TIMMY ni..leh plak die gelak sorang2... hehehe...

inilah timmy..


nakal skit timmy ni..

dengan kwn2..

dhia yg t'sengih..hehehe..

Monday, May 17, 2010

~KeTayaP/KuiH GuLunG~

adik ipar aku yg rajin tu yg buat petang smlm..
die yg teringin makan..
die teringin aku n hubby yg makan lebih..
sedap.. hehehe...


.:Kes Naya:.

mane x naya..
cube bayangkan aku kene naik tangge..
dari G sampai tingkat 9 (umah aku tingkat9)

kesnyer gini..
jumaat lepas..aku balik keje..ajak ler hubby g pasar tani..
balik dr pasar tani, tengok lif rosak..
2 2 lif pintu terbukak...

hubby ajak naik tangge..
mak ai..tingkat 9 tu abg..kate aku..
bistu..dari tunggu kat sini..bile plak dieorg nak datang betulkan..
kate hubby plak..
betul gak..kate aku..
so nak tak nak..mendaki ler aku tangge satu persatu..
bagai nak tercabut lutut aku..menggigil...
dah la lame x exercise..adoi la...

naya kan???


Tuesday, May 11, 2010

.: 13 bulan:.

mase berlalu begitu pantas..
sedar tak sedar, dhia dah 13 bulan (1 tahun 1 bulan)..
diusia 13 bulan ni dhia dah pandai jalan..walau selalu jatuh..tp dhia bangun n jalan semula..
gigi pun dah bertambah dari 2 batang ke 3 batang..hehehe..
sekarang dhia sangat gemar mengajuk ape saje yg die nampak..
sebagai contoh..
bile kite kate "tak mau..tak mau..tak mau" sambil menggoyangkan jari telunjuk..
dhia pandai ajuk balik ape yg kite buat..
beli kite marah sambil tepuk lantai, dhia pun tepuk lantai jugak..
kalo kite tengok tv @ borak sambil ketawa..dhia akan join gelak sekali..
aku gelak sorang2 bile teringat gelagat dhia tu..

tak mau..tak mau..tak mau..

join kami gelak..hehehe..

Sunday, May 9, 2010

MaKaN LuAr

ari sabtu lepas..
aku kuar ngan family..
jalan2 cari barang skit..
kami kuar pun dah petang..
selesai beli barang, kami pun bergerak balik..
kami gi kajang..
hujan plak petang tu..
terpikir plak nak makan kat luar..
cos tengahri kami masak tuk sekali makan jer..
so hubby suggest makan kat lot 10..
lot 10?? rupenyer kat bangi jer..
suspen jer hubby aku..
so kami makan kat gerai BROTHER's CORNER..
dengarnyer kat sini, mee bandung nyer sedap..
tapi aku tak makan mee bandung pun..
aku order mee rebus jer...
leh tahan sedap..
hubby order nasi goreng ikan masin+telur dadar+sup tulang..
air apple gelas besar..
SIL aku plak..mee bandung + air teh o..
Dhia plak x order cos tido..
hahahaha!!!
kami dah sudah makan baru dhia bangun..
rugi la Dhia...huhhu..


Dhia yg tengah lena tido..

mee rebus aku yg sedap..

air epal gelas besar..puas minum..

dhia yg baru bangun..terus jer minum ..

posing dalam kete..hehehe..

Wednesday, May 5, 2010

.: Ikan Pekasam - KIAH PEKASAM :.


ari isnin malam kami layan cite KIAH PEKASAM (astro warna)
tengok si kiah tu makan ikan pekasam ngan nasi panas...
cam best jer...
pastu semalam SIL bawak balik ikan pekasam..kawan bagi katenyer...
kami balik lambat skit semalam..
so mintak hubby masak nasik dulu..
kami sampai umah dalam kul 630...
aku terus masak sadin..SIL aku mandi...
pastu aku mandi..SIL aku plak goreng ikan pekasam..
goreng cili api n bawang sekali...
siap jer..terus makan...
sedap.....
hubby sampai tambah nasi..
SIL aku plak makan nasi ngan ikan pekasam jer..
fuh..layan....

Tuesday, May 4, 2010

Domino's Lagi..


SIL aku yg teringin makan dominos ni..
sedap katenyer...
die suke makan roti yg bentuk setengah bulatan tu..
kali ke-2 dah die blanje mkn dominos..
aku n hubby layan jer..
kami order kul 715..kul 740 sampai dah depan pintu..
kami call jer..malas nak gi beli kat kedai..
tunggu hubby balik (die main bola)...
kul 830 baru balik...sumer dah sejuk...
tapi makan jugak ler..
tapi pizza n roti tu dah tak brape best la makan..




Monday, May 3, 2010

.: Susu Anmum :.

lepas hubby balik mancing semalam..
terus siap tuk kuar cari susu dhia n barang umah sikit..
kami terus ke mydin, putrajaya..
dah cari barang2 yg dikehendaki..terus kami tengok susu dhia...

Dhia minum susu ANMUM HONEY skrg ni..
mahal ler plak..RM56.80 (1.7 kg)..
slalu aku beli kat billion, bangi, baru RM55.90..
tu harge yg aku dapat paling murah..kat bintang, warta, bangi ..RM58.80..
so..tak jadi beli susu dhia kat mydin..ajak hubby gi billion..hubby terus setuju..
lepas bayar barang..terus ke bangi...

sampai jer billion..tengok2 banyak jualan murah..
macam2 ade..
hubby kate..beli susu dulu..hehe...
so terus gi kat bahagian susu..aku tengok harge susu RM49.90..
biar betul???
terus aku tanye kakak kat kaunter tu..
brape harge susu tu??kakak tu kate RM49.90..
betul ker??cam tak caye aku..
ye..kakak tu kate lg..ni hari last..katenyer...
aku senyum n kate kat kakak tu ..kak, nak 2 tin..
hehehe....
aku cume tengok2 jer jualan kat kuar..tak de yg menarik ati...
so kami terus balik memandangkan hari dah magrib..


.: Ikan Patin :.


semalam hubby aku gi mancing..ngan seorang kawan..
gi kul 3 lebih..dalam kul 5 lebih die balik..
katenyer dapat sekor ikan n sekor lg kawan die bg...
sekali aku tengok kat sinki...
mak ai..besor giler ikan patin yg sekor..
yg sekor lg saiz biase..
rupenyer yg besar tu, die yg pancing..

tp kami amek yg kecik jer..

yg besar hubby bg pade kawan die..
lgpun..x lalu ler nak makan ikan yg besar sangat tu...
aku pun tak pandai siang ikan patin ni..
sib baik hubby baik hati..
tolong siangkan ikan yg kecik tu...
ikan yg besar tu bungkus dengan surat khabar..
masuk dalam fridge jer.. x siang pun..
hubby kate kawan die pun anta kedai jer..
suh org tu siangkan n masak..so bayar upah masak jer la..
ok ler tu..
hubby ngan hasil pancingnyer..

..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (2) Adam demam (1) Adam Mustaqim (13) Adli Mubasyir (1) Adwa (48) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (2) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (2) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (234) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Go.Lokal.Cafe (1) Hadiah (2) Hari pertama sekolah 2017 (1) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) PASTI (2) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (17) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)