..:TQ 4 Being My Followers:..

Monday, July 29, 2013

.:Juadah Berbuka 17 Ramadan dan 18 Ramadan:.


Balik dari pasar tani bergegas terus ke dapur..
dan inilah hasilnyer..
 

 ni ari ke 18 puase..
kuew tiau sup daging..
hubby kate sedap..
sampai 2 kali round..
hehehe..


dan cekodok..
tp cekodok ini adelah failure..
lenguh gusi ngunyah..
kene tuntut ilmu ngan hubby utk wat cekodok sedap dan lembut..
 

.:Hari ini:.


terase lambatnyer mase berlalu hari ni..
adekah berpunca dari cuace yg ala-ala mendung di luar sane..

cepat ler kul 4.30..
aku nak balik..


Friday, July 26, 2013

.:Kat ofis mama:.









Thursday, July 25, 2013

.:Juadah berbuka ari Selase lepas:.

 Cucur udang (second trip), ikan bakar pemanggang ajaib, air asam buatan hubby, pizza feveret Dhia, karipap pusing frozen & sayur kobis panjang masak sos tiram..

 ikan ditabur garam & kunyit saje..
pun dan sedap..

 nak lg sedap makan dengan air asam..

Kali ni beli, Dhia makan sikit..
dah jemu agaknyer..

.:Kad Besday pertame:.



walaupun bukan dari orang yg aku kenal..
tp ia buat aku senyum..
(^_^)

Note : Besday aku bulan 8 tp bulan ni dah dapat kad besday..

Tuesday, July 23, 2013

.:Ketagih Pizza:.


Bulan puase ni ade la peniaga yg jual makanan kat cafe ofis (cafe tutup)..
ade sorang brother ni jual pizza..
RM2.50 sepotong..
leh tahan sedap jugak la..

mule2 aku beli 2 slices..
Dhia habiskan 2 2, tak dapat aku merase..
katenyer "Dhia lapar"..
sian palk..makan la Dhia..
 
esoknyer aku beli 4..
dapat jugak makan..
sedap..rotinyer lembut & toppingnyer pun sedap..
macam2 topping..
semua sedap2..

Dhia plak mmg betul2 berkenan ngan pizza tu..
ari2 nak makan..
maka ari2 la mama beli bg memenuhi permintaan anak darenyer..

asalkan ko nak makan Dhia..


.:Kasut raye Adwa:.



Kasut murah jer..
cap baby kiko..

tak sempat tunggu raye pun..
dah selamat pakai mase iftar kat luar ari tu..
comel jer kaki die pakai kasut..

note : semalam hubby nampak Adwa dah menapak agak banyak tapak, tp bile ditegur Adwa terus duduk.. haish..nak jalan pun malu ker dik?? MUdah-mudahan raye nanti Adwa dah pandai jalan..

Monday, July 22, 2013

.:Juadah Berbuka:.


 juadah berbuka ari Jumaat
kuew tiau goreng, kerang rebus, popia sira sambal, tauhu goreng & pizza


 Hari Sabtu Juadah berbuka adelah ditaja..

Hubby punye..
die makan ni sahaje..
rugi betul bawak gi buffet..
tangki kecik katenyer..

ni aku punye..
dan sebenarnyer adelah Adwa & Dhia punye..
 sate, sotong & udang bakar

daging embek..
eh hubby makan ni jugak..
ade lg yg aku makan tp tak dan nak amek gambar..
penat..

opppsss!!! saye dah buke dulu..

ini juadah semalam..
kari kepale ikan mayung (feveret kami), sambal kentang+tempe, ikan goreng, kacang panjang goreng, popia goreng & air asam

note : plan ari ni nak buat maggi goreng & nuget sajer

Friday, July 19, 2013

.:Jumaat:.

posing 2 beradik di pagi Jumaat




si adik menten jer..
si kakak jer gedik2..

(^_^)

Thursday, July 18, 2013

.:hari-hari sambal:.


ari2 masak lauk sambal..

sambal telur

sambal ikan

sambal sotong kembang

tanye hubby semalam "tak jemu ker makan lauk sambal?"
die kate ok jer..

hehehe..
sebenarnyer aku pun ok jer..
sebab aku suke makan sambal..
hehehe..

note : first time aku masak sotong kembang..sib baik rasenyer ok..(^_^)


.:Ade aku kesah:.


Makan lagi penting la mama..
budak kecik yg tak padan kecik..
makan kuat..
hehehe...


Wednesday, July 17, 2013

.:Pandai la tu:.


konon nak simpan la tu..
pastu masuk jer dalam laci tu..
pastu pandang kite sengih2..

konon pandai la tu..
anak..anak..


Tuesday, July 16, 2013

.:Telur sambal:.


petang semalam on the way balik dari ofis..
hubby kate teringin makan telur sambal..

so petang semalam buat kali pertama kami berbuka makan nasik..
tambahan lauk selain telur sambal,  ikan jaket bakar & air asam (hubby buat)..
kuih cara gula & karipap(beli)..
alhamdulillah kenyang..

oleh kerana hubby kate teringin, die makan sampai tambah nasik..
hehehe..

sib baik die mintak yg senang2, leh la masak..
kalo susah , mmg beli jer la..
hehehe...

 
 

.:Cuti raye dan approved:.


Alhamdulillah..
aku ambik cuti raye 6 hari..
hubby cuti 3 hari jer kot..
apesal tak same??
pasal aku cuti ikut tarikh taska anak2 cuti..
bagi can la kat pengasuh & cikgu2 cuti..
cuti tahunan meke pun tak banyak..

oleh sebab cuti aku banyak lagi (34 hari)..
makenyer aku ler yg berkorban..
sib baik bos aku memahami..

kawan2 sekelian ai mohon maaf yer..
terpakse la korang bergilir2 jage tempat ai..
(^_^)

Monday, July 15, 2013

.:Anniversary 5 Tahun Perkahwinan:.


Alhamdulillah..
selama 5 tahun kami bersama..
12 Julai 2008 - 12 Julai 2013..
dan punye sapasang cahaya mata..
semoga kerukunan rumah tangga kekal selamanya..

Aminn..







Thursday, July 11, 2013

.:Kuat mengadu & banyak merungut:.


Orang2 yang begini bebetul annoying ok..
buat aku stress..
dan sangat tak suke bercakap ngan mereka..

sepatah mereka bercakap maka sepatah ler aku jawap..
sebab malas nak dengar bebelan mereka..
nak kate aku sombong kate lah..
janji aku tak stress..

 

:Ramadhan tahun lepas & Ramadhan tahun ini:.


Ramadhan tahun lepas aku masih cuti bersalin..
sian hubby sahur & buke sorang2..
maklumlah dhia duk ngan aku kat kampung..

aku pun dapat puase selama 10 ari jer.. 
gigih mengganti puase 20 ari..
alhamdulillah berjaya..

tahun ni hari pertama puase di Putrajaya...
Adwa pun dah setahun..
hari pertame puase dah cuti..
ni konfem awal ngan hujung puase aku cuti..
cuti wajib katenyer..
tp hopefully tak la sampai 20 ari..
(^_^)

hehehe..
 
 
 

.:Dapat handbag sekali 4:.


merah & pink lagi tu..

cute kan??

Monday, July 8, 2013

.:Ditaja : Lunch:.

Alhamdulillah..

nasi putih herbaponi

ayam lemak cili api berapi

ikan kembong masam manis

sayur campur

ikan masin cili

ulam-ulaman

buah-buahan

 cendol marveles

 pinggan aku

trifle yg sedap..

..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (2) Adam demam (1) Adam Mustaqim (14) Adli Mubasyir (1) Adwa (50) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (2) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (2) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (234) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Go.Lokal.Cafe (1) Hadiah (2) Hari pertama sekolah 2017 (1) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) PASTI (4) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Pertandingan Azan ALAMRIA (2) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (17) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)