..:TQ 4 Being My Followers:..

Friday, July 18, 2014

.:MH17 pulak:.


Malaysia sekali lagi dikejutkan..
Dengan berita kapal terbang MAS MH17 ditembak jatuh dan semua penumpang termasuk anak kapal meninggal dunia di Ukraine..
Takziah kepada ahli keluarga penumpang yg terkorban dan banyak2 bersabar..





Note : Mudah-mudahan MH370 segera ditemui..


Thursday, July 17, 2014

.:Kene marah macam org bodoh!!!:.


geram..
sakit hati..
Ingat aku ni tak tau keje ker??
Kene la ikut arahan bos aku..
takkan aku pandai2 amek tindakan sendiri..

Tibe2 nak sembur aku kenape????
Sembur la bos aku tu kalo berani!!!!!!!!!!!!!!!!
Kalo ko hebat sangat, nape ko tak jadi bos jer????????

Bukan nak dengar penjelasan aku dulu..
tibe2 nak sembur jer..
siap pertikai care keje aku..
siap nak buat meeting panggil semua pa..
wei..tengok cermin la...

Dah puas sembur baru nak dengar ape yg aku nak cakap..
hebat sangat la tu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wednesday, July 16, 2014

.:Rezeki Ramadhan:.


Petang semalam before masuk waktu buka puase, kawan hubby merangkap jiran kami call..
katenye nak bg barang skit.. baru balik dari kampung..


satu pastik penuh buah-buahan jiran kami bagi..
Alhamdulillah..

Semoge murah rezeki kamu sekeluarga..
Aminn..


Monday, July 14, 2014

.:Bayar Zakat fitrah:.



Syukur Alhamdulillah..
RM7 seorang..

Kadar Bayaran Zakat Fitrah Ramadhan 2014 Setiap Negeri

Kelantan = RM 7.00
Terengganu = RM 4.50 / RM 7.00 / RM 7.60
Pahang = RM 7.00
Perlis = RM 6.50
Kedah = RM 7.00
Pulau Pinang = RM 7.00
Perak = RM 7.00
Selangor = RM 7.00
Negeri Sembilan = RM 6.50
Melaka = RM 6.70
Johor = Rm 5.00 / RM 8.00
Sarawak = RM 7.00
Sabah = RM 7.00
(WP) Kuala Lumpur, Putrajaya and Labuan = RM 7.00


* Untuk Johor dan Terengganu, kadar bayaran berbeza mengikut harga gred dan beras yang dimakan.
 

.:Cerita pasal Bunga untuk raya:.


Bunga sepasu kat umah tu dah bertahun tak tukar..
penuh habuk dah pun..
kalo mak kat kampung , mak basuh bunga2 tu..
aku adelah malas..
Jadinyer beli bunga yg baru, yg lame buang saje..
 
Semalam gi dengkil..
lalu depan kedai jual bunga hiasan..
Berkenan plak nak singgah..

Hubby jage anak2 dlm kete..
aku gi beli...
pilih punye pilih sudahnyer aku beli bunga bulat2 tu 3 warne..dah..

Masuk kete tunjuk kat hubby..
hubby kate ni jer??mane cukup..
Pastu die plak gi beli lg bunge..
Die tambah bunga sakura & pokok limau tu..
 
Hahaha...aku mmg fail bab2 hiasan ni..


dan..
hasil gubahan tangan suami aku..
 

ok x?
simple & sweet..

Wednesday, July 9, 2014

.:Cuti Raya:.


Dah 11 Ramadhan ari ni..
Rase cepat sangat berlalu..
Pejam celik pejam celik tau2 dah masuk Syawal..

Cite pasal raye, tahun ni raye kat Kedah..
Aku seronok raye belah mertua..
Sebab ramai..
Lagipun jarang dapat jumpe..
2 3 kali jer balik setahun..
 
Dah apply pun cuti..
5 hari jer..


korang cuti berape lame??

Tuesday, July 8, 2014

.:Bila mama kemas beg:.


Ini la yang setiap kali terjadi bila nak kemas beg..
2 beradik ni pun sibuk..
ngan yang kakak pun kadang2 masuk sekali..
dieorg buat cam kete plak...
siap pakai 'seatbelt'..


Wednesday, July 2, 2014

.:Berat turun cepat betul:.


Alhamdulillah..
Dah masuk ari keempat umat Islam berpuase..
Sekejap jer kan..
nak cite pasal berat badan..
Semalam timbang berat..61.4 kg..
Fuh..hebat..
tapi jgn suke cepat sangat yer cik yana..
sebab lepas buke berat back to normal...
huhuhu..


Tuesday, June 24, 2014

.:Jerubu kembali di Putrajaya:.


Dah macam pesta plak nak kembali-kembali ni kan??

Putrajaya kembali..
Malam tadi tibe2 bau asap masuk dalam umah..
kuat plak tu..
Terus mintak hubby tutup tingkap..
rela berkuap dalam umah dari terpakse hidu bau asap yg menyesakkan..

Alhamdulillah pg td hujan..
tapi renyai2..

gambar yg aku amek..5 minit lepas..

beberapa hari lagi kite dah nak masuk bulan Ramadhan..
Semoga Ramadhan tahun ni kite dapat laksanakan dengan sempurna..
Aminn..

.:Floria 2014:.


Dah berlalu pun Floria 2014..
tapi aku baru berkesempatan nak upload entry pasal floria..
kami pegi first day dirasmikan..
14 jun 2014..

Alhamdulillah, cuace pun agak2 nyaman dan tak panas..
Macam kat cameron...

Jom tengok ape yg kami snap..

































SEKIAN, TERIMA KASIH..

Friday, June 20, 2014

.:Die x mo duduk dlm car seat baby lg:.





Bile adwa dah x mo duduk dlm car seat die..
Aku alihkan car seat die ke seat belakang..
Then aku bg die duduk kat seat co-pilot..
Aku pakaikan jugak seat belt (Safety first)..
Mule2 mmg die x mo..
tapi sekarang bile masuk kete, die yg nak pakai seat belt tu..
Alhamdulillah..

Aku cukup risau tgk org memandu, budak2 kecik baye2 adwa berdiri kat seat belakang/ seat co-pilot..
bayangkan kalo tibe2 brek emergency..
ape yg akan jadi pade budak tu???

Aku tak berani nak bayangkan ape yg jadi..
so parents, please..please.. and please..
Fasten your child seatbelt..


Wednesday, June 18, 2014

.:Keje tempat baru:.


Alhamdulillah..
dah hampir 2 bulan kot duduk tempat baru..
Keje pun dah mule berubah..

Kalo dulu sibuk dengan fail & surat2, sekarang lebih cool dan santai..
Cume boss aku yg still sibuk..

Note : Tapi best lg keje dulu kot sebab sibuk..Rase puas bile dapat siapkan keje yg melambak2..
Tak pe la..mungkin ni baru lg, surat masuk pun lum banyak lagi..

..:..Labels..:..

Adwa (36) Adwa dah setahun (1) adwa punye (3) Adwa tak sihat (9) alamanda (3) anak2 (21) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Besday Adwa (2) besday aku (4) Besday Dhia (3) best fren (11) bf (12) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (15) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cameron Highlands (1) cedera (2) Check up (13) Check up Adwa (3) contest (10) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (1) Cyberjaya (2) Dentist (1) dhia (224) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (1) Family (14) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) Give Away (1) Hadiah (2) herbaline (2) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) kelahiran Dhia (1) Kerja (2) Kerjaya (2) kesihatan (27) Klinik (3) Lagu Best (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (10) macam2 hal (2) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (2) makan-makan (132) makan-makan kat ofis (2) Mama punye (1) masak-masak (66) MASALAH (1) Menang (2) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (5) nuffnang (5) ofis (16) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Petua (2) Pregnancy (45) Preparation (4) produk (11) Promosi (3) Putrajaya (14) Ramadhan (5) Raya (3) Raya 2013 (2) resepi (3) result (1) Rezeki (2) rezeki ramadhan (1) Rumah (2) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (1) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) suami saye (27) suke-suki (27) TAFIST (1) tag (3) taska (13) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)