..:TQ 4 Being My Followers:..

Thursday, October 23, 2014

.:Susu Anmum naik harga lagi:.


sebelum ni susu Anmum 3 (1+) tu berharge RM79.95..
Minggu lepas hubby beli dah jadi RM82.99..
Hhmm...

Anak2 plak cerewet..
Pandai plak tak mo susu lain..
Tahun depan Adwa dah start minum susu yg same ngan Dhia..
Sebab die dah 3 tahun..

Dhia plak masih lagi nak minum susu..
Kalo tak bagi kesian plak kan??


.:Jeruk mangga asam boi:.


Aku pun tak mau ketinggalan jugak..
jadi viral kat fb..
Ramai jugak yg jual..
tapi rase cam senang jer nak buat..
Maka aku buat sendiri..
Ini hasilnye..


Aku tak buh cili api..
Aku tambah segale asam yg ade kat umah..
kecuali asam jawa ngan asam keping..
hahaha..

Tuesday, October 21, 2014

.:Sekali 10 nuffnang bagi:.


Tapi mengapa di kala ini, aku malas nak update blog aku ni..
rugi betul kan??


Thursday, October 16, 2014

.:Susahnyer nak carik sekolah untuk anak kat Putrajaya:.


Semua tadika penuh..
Yang tinggal cume tadika swasta..
Huhuhu..

Terpakse lah..


Tuesday, October 14, 2014

.:Servis Kereta Kancil dapat kereta Ferrari:.

Sabtu lepas gi tukar minyak itam cik kancil yg dah nak setahun tak tukar..
lepas bayar, tokey tu bg kereta tu..
Kuning tu..

Ferrari kecik jer..
tokey kedai tu pun sangat memahami..
so sorang satu, tak yah gaduh2..

Monday, October 13, 2014

.:Pra Sekolah:.



 Dhia tak lepas masuk pra..

Tadi ade call sekolah ni..
cube tanye berape kelas yg ade..
katenyer ade 3 kelas..
25 orang satu kelas..
lgpun bukan semua sekolah ade pra sekolah..

Tak de rezeki Dhia masuk pra..
Kite carik tadika lain yer Dhia..

.:Sekeping gambar raya Aidil Adha:.



sekeping jer gambar kami satu family..
Malas nak carik baju lain, kami pakai balik baju raye aidil fitri..
Hehehe..
Lagipun pakai sekejap jer..


.:Breakfast dulu:.



nasi lemak sambal sotong..
Jemput..

Friday, October 3, 2014

.:Jom breakfast:.


Baru nak breakfast..


Bihun goreng RM2.00 beli kat cafe..
Telur goreng bawak dari umah..

Hajat di hati nak makan telur jer utk breakfast..
Tapi tibe2 teringin plak nak makan bihun..
Kebetulan plak bos masuk lewat skit ari ni..
gi cafe beli bihun..

so kite breakfast ni lah pagi ni..

Korang dah breakfast??


Tuesday, September 30, 2014

.:Banyaknyer ikan:.


Hubby bawak balik ikan dari laut..
Die join rombongan memancing ofis ke klang..

Jumaat sampai ahad..
Ahad tu die bawak balik ikan ni..
Banyak giler..


Ni trip kedua..
Kene buat 2 trip sebab tangan aku lenguh giler menyiang ikan2 ini..
Lebih dari 100 ekor aku rase..
Luckily ikan ni senang disiang..

So ari2 la kami makan ikan..
Semalam buat ikan goreng tepung..
layan jugak..


Petang ni buat ikan masak sambal..
yum..

Wednesday, September 24, 2014

.:Aloe Vera Gel:.



Paling murah yg pernah aku beli..
Brand guardian..
RM 5.90 jer..
Kalo beli 2, botol kedua tu dapat 50% off..

Aku pakai kat muke sebab kulit muke aku mengelupas skit..
sejuk jer bile apply..
Best..

 
(^_^)

Tuesday, September 23, 2014

.:Dapat jugak merasa Kimchi Halal:.


Memang senang nak dapatkan kimchi..
kat super market, banyak bersepah..
Tapi semua tulisan korea/china..
Memang ade tanda halal tapi aku tetap was-was..

carik-punye carik finally aku terbace blog pasal kimchi halal..
terus aku search dan berpuas hati tahap kehalalan nyer..
Terus la aku order..
plus ia lebih murah dari tempat lain yg aku jumpe..

 Aku beli 200 gram = RM6.00

rase??
Ok la, leh la dimakan..
lalu la jugak..
Pedas, masin masam.. cukup rase..

sape nak try, carik kat fb
Aishah Park Kimchi

..:..Labels..:..

Adwa (38) Adwa dah setahun (1) adwa punye (3) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (2) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (23) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Besday Adwa (2) besday aku (4) Besday Dhia (3) best fren (11) bf (12) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (15) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cameron Highlands (1) cedera (2) Check up (13) Check up Adwa (3) contest (10) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (1) Cyberjaya (2) Dentist (1) dhia (225) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (1) Family (14) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) Give Away (1) Hadiah (2) herbaline (2) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) kelahiran Dhia (1) Kerja (2) Kerjaya (2) kesihatan (27) Klinik (4) Lagu Best (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (10) macam2 hal (2) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (2) makan-makan (133) makan-makan kat ofis (2) Mama punye (1) masak-masak (70) MASALAH (1) Menang (2) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (5) nuffnang (7) ofis (16) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Petua (2) Pregnancy (45) Preparation (4) produk (12) Promosi (3) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rumah (2) sekolah (1) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (2) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) suami saye (28) suke-suki (27) TAFIST (1) tag (3) taska (13) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)