..:TQ 4 Being My Followers:..

Thursday, June 8, 2017

.:Anak Bongsu aku:.



Syukur kepada Allah..
aku kini mama kepada 4 orang cahaya mata..

Anak bongsu aku..
ADLI MUBASYIR
Keadilan, pembawa petanda yang baik

Dilahirkan pada 30/3/2017
(same besday ngan kakak die)
secara pembedahan
di Hospital Putrajaya
berat 3.64 kg


Semoga jadi anak yang soleh..

nanti sambung kronologi kelahirannye plak..
Mama dah start keje..
cuti kali ni cume dapat 2 bulan..

Monday, June 5, 2017

.:Adam 2 Tahun:.


Syukur..
Dipanjangkan usia setahun lagi..

Semoga anak mama jadi insan yang berguna..
Anak yang soleh..
Anak yg mendengar kata..
Anak yang lembut hatinya..

Adam Mustaqim..
Mama, Abah, Kakak Dhia, Abang Adwa & Adik Adli sayang Adam..








Wednesday, March 22, 2017

.:37 weeks:.

Syukur alhamdulillah..
Masih sihat dan kandungan ok..
cume air ketuban banyak tp dokter kate still ok..

Masuk 37 weeks this week..
Debaran dah terase..
Semalam dokter bg tarikh utk czer..
memula die bg 28 tp aku request 30/3..
Nak same besday ngan Dhia..
Alhamdulillah dokter say yes..



tak same jantina tp same tarikh lahir..
ok la tu kan..
adik baby bg kerjasama yer..
jgn kluar awal..

27/3 jumpe psksr bius..
28/3 check up kat kkia..
29/3 check in hospital..
30/3 is d day..
du dap dup dap jantung ni ha.. 
 



dah nak jadi abang dah yer adam..


Monday, March 6, 2017

.:Rezeki - organik sugar:.


Sabtu lepas kami ke Giant, The Mines..
Grocery shopping..

sekali ternampak ini..

 eh..biar betul..
selalu 900gram tu harge dalam RM12.++
ape lagi terus la amek..
mane nak dapat harge macam tu..
ni kire macam beli satu percume satu la..


bile cashier scan, tengok harge biase..
maknenyer harga promo tu x valid..
katenye gula tu kene beli sekali dengan garam die..
eh..ape plak..x de pun syarat gitu kate aku..
ape lagi terus panggil manager die..

sib baik usben suh amek gambar harge promo tu...
terus tunjuk kat manager die..
pastu manager die suh bg harga promo tu la..

tapi bile cashier scan die x bg harga promo tu..
panggil balik manager tu..
manager tu explain ngan cashier tu suh bg harge promo..

last2 kami dapat jugak harga promo tu..
alhamdulillah..

so berani kerana benar sebab mmg kami ade bukti..

note : hati2 semasa membeli yer kengkawan..
 


Tuesday, February 21, 2017

.:Cendol Durian:.


Cendol Durian termantap..
Makan kat cafe go lokal..


Terbaik rase die..
bile nak repeat ni yer..
Sebelum kene pantang, wajib singgah lagi dan lagi..

 buddy juga tukang belanja..
sorry gambar x nmpak mate..

mee rebus die pun sedapppp...

Alamat cafe ni:
Level G Mayland Avenue
Presint 3Putrayaya
(same building with Dorsett Hotel and Hero Supermarket)


.:School Project : Family Frame:.


 Projek sekolah Adam
Tapi mama yg buat..
cane tu??



Friday, January 6, 2017

.:Tiada drama air mata pagi ni:.



Pagi ni abah hantar Adwa ke sekolah..
Alhamdulillah.. Adwa ok jer..
usben kate die macam seronok jer pegi sekolah..
Siap gelak2 & senyum2 lg..

Mesti cikgu pun pelik ngan Adwa..
semalam bukan main drama air mate meraong2..
hari ni happy jer..

Walau bagaimanapun, lega la hati mama ni..
So mulai hari ni tugas abah hantar Adwa gi sekolah..

Hari ni ade riadah..so cikgu bawak anak2 jalan2 keliling tasik..
Seronok la Adwa..
Tengok tu..amek gambar siap pegang cikgu..
Memang anak manja la Adwa ni..


Thursday, January 5, 2017

.:Hari pertama persekolahan Tahun 2017:.


Dah masuk hari ke-3 baru nak cite..

Alhamdulillah..tahun ni Dhia masuk Tahun 2..
dan Alhamdulillah jugak sebab dah dapat pindah sekolah..
Sekolah yang dekat ngan umah..
kalo dulu dari rumah ke sekolah dalam 20 minit tp sekarang 5 minit dah sampai..
Syukur..
dan paling penting sekolah baru Dhia pakai kasut hitam..
fuh..x la mama menyental kasut sekolah Dhia lagi..
 Sekolah baru, jadinye Dhia kene carik kawan baru..
Aku tak risau bab Dhia carik kawan sebab Dhia mmg jenis senang campur orang..
ari pertama dah dapat 2 orang kawan..ok la tu kan..


Tahun ni Adwa dah 5 tahun..
So tahun ni Adwa ke sekolah baru..
Pilihan aku PASTI..
syukur dapat yg dekat ngan rumah dan ofis jugak..
Since baby sampai 4 tahun kat taska ofis aku jer..

Hari pertama hantar, nmpk ok jer..
tapi ade kawan  aku nmpk die nangis mase aku dah balik..

Hari ke 2, die dah start drama..
dari rumah dah cakap tak nak gi PASTI..
tak best kate die..
tapi tetap jugak aku anta..
die just merengek, pastu cikgu terus amek bawak masuk dalam..

Hari ni ari ke 3..
pun macam semalam..dari rumah kate tak nak gi PASTI..
aku tak sanggup bawak die gi ofis..mmg x buat keje aku..
Jadi aku cekalkan ati anta jugak..
memula tak nak kluar kereta, then aku cakap ptg nanti kite gi kedai..ok baru die keluar..
sampai kat PASTI, terus drama air mate..
Siap pakej nangis meraong2..
alahai anak mama manje..
Cikgu siap dokong bawak masuk dalam..
kat luar aku dengar lagi suare die meraong2..
aduhai..tak sanggup rase ati  mama ni nak..
tapi  apekan daye..kentalkan jugak ati ni..


Adam masih di Taska ofis aku..
die ok jer..
Cikgu siap cakap die dah jadi ketua kelas..
alahai..
aku letak terus pandang tv..tak pandang aku pun..
maklumlah dah biase kat taska..

Tapi pg td sebab dah tgk abang nangis die emo skit lah... 
sebab dah lambat (layan karenah abang nangis kat sekolah) aku bawak Adam naik ofis jap..
aku letak je, die nangis..
last2 umpan makanan terus diam..
hehehe..


ni gambar ari pertama..
Adwa tengah excited nak ke PASTI..

Macam2 karenah anak nak kene layan..
Bertabahlah mama..

Mama cakap ngan abah Adwa nangis gi sekolah..
So esok abah kate biar die yang hantar..

So kite tgk esok Adwa ok ke tidak..


Friday, December 30, 2016

.:Last Day Adwa kat Taska MOF (Taska Permata PUSPANITA Perbendaharaan):.


Setelah 4 tahun berada kat taska tu..
dah bertukar owner 2 kali..
rasenye owner sekarang yang terbaik..
Alhamdulillah..

Hari ni Adwa last kat taska ni..
Terima kasih kepada cikgu-cikgu yang tak jemu2 melayan karenah anak2 kami..

Hari ni last day..
6 orang je yang hadir..

 muke dan gaye kengkonon protes x nak amek gambar sebab geng sumer dah cuti..
 
lagipun taska half day ari ni..
Cikgu2 nak cuci dan bersihkan taska sebelum masuk tahun baru..


ni gambar semalam..


ni gambar mase konvo itu hari..
gambar banyak dlm camera..
mama x sempat upload..

cube carik mane adwa..


Tahun depan adwa masuk PASTI..

Wednesday, November 30, 2016

Kakak Dhia x sedia ade adik baru..


Alhamdulillah..
Skrg tengah pregnant 21 weeks..
2 minggu lepas minum air gula & alhamdulillah bebas GDM..
Mase nurse inform aritu rase nak nangis sebab terharu..
mane taknye, mase pregnantkan adwa & adam dulu jenuh berulang ke klinik buat BSP sebab GDM..
huhu..

ok..cerita pasal Dhia plak..
Adwa dah sibuk peluk2 perut panggil baby..baby..
Dhia plak marah Adwa kate 'tu bukan baby la..tu Mama makan banyak'
Hahahaha...

Dhia sambung lg..Mama mane boleh ade baby..kan Adam tu baby..mane boleh ade 2 baby..
Huhuhu..sedih plak bile dengar Dhia kate gitu..


Adam dengan Kakak Dhia
anak..anak..anak mama..

Tuesday, September 27, 2016

.:Mama anak 4:.


Insyaallah..
Bulan 4 Tahun 2017..
Rezeki Allah bagi..
Takut tp redha..
Semoga Allah permudahkan..
Aminn..
(^_^)
 

Wednesday, August 3, 2016

.:34 Tahun:.


Syukur pada Allah kerana memberikan peluang aku hidup ke saat ini sebagai anak, isteri dan ibu..
34 tahun mengharungi pelbagai cabaran, kesukaran, kesenangan dan menikmati nikmat Allah..







..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (2) Adam demam (1) Adam Mustaqim (13) Adli Mubasyir (1) Adwa (48) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (2) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (2) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (234) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Go.Lokal.Cafe (1) Hadiah (2) Hari pertama sekolah 2017 (1) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) PASTI (2) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (17) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)