..:TQ 4 Being My Followers:..

Wednesday, April 16, 2014

.:Genap 11 Tahun:.


Hari ini..
16 April 2003 - 16 April 2014..
Genap 11 tahun..
Aku berkhidmat dengan Kerajaan..
Alhamdulillah..

Sepanjang 11 tahun..
Dah jage 7 orang boss..
Lelaki dan perempuan..
Alhamdulillah, semuanya ok..

I Love my job..
Walau kadang2 stress..
Hehehe..

Penah sekali dapat masuk unit yg ade 2 orang jer..
Bos dan aku..
Haruslah semua aku buat sendiri..
Tapi tak kesah sebab bos aku pandai amek ati aku..
Jadi kerja pun enjoy jer..
So tak rase terbeban pun..

(^_^)


.:Lawatan Tafist : Dhia join:.



Seronok la Dhia dapat gi jalan2 ngan kengkawan..

Memula gi Kilang Coklat Beryl's kat Seri Kembangan..
Pastu gi Farm in the city, Serdang..
Last sekali gi Masjid UNITEN

Dekat jer..

Semoga selamat la perjalanan mereka..

Tuesday, April 15, 2014

.:Tudung Bawal style Yunabella : Nak jugak:.


Aritu dah try tp x jadi..
cam serabut jer..
pastu pg tadi try ler..
dalam ati aku kate kalo tak jadi, pakai tudung cam biase jer la..

Buat sekali terus jadi..
Hehehe..

Ni ler hasilnyer
ngeh..ngeh..ngeh..
Ok la tu kan..
labuh tutup dada..


Care-care nak pakai tudung gini:

1. Pakai tudung cam biase
2.Luruskan hujung tudung (pastikan sama panjang)
3. Buat lipatan dari bawah ke atas (5 lipatan)
4.  Pinkan di hujung lipatan
5. Rapikan lipatan
6. Kemaskan belah bawah tudung
7. Pinkan belah belakang untuk lebih kemas
8. Pinkan juga di kira dan kanan tudung agar tudung tak "lari"
9. Siap!!!!

Note : dah femes budak tu..jd trendsetter pun dah..

Wednesday, April 9, 2014

.:Memperkasakan Warga Setiausaha (WASIM) Bersama Dato' Dr. Hj. Fadzilah Kamsah:.

 Seminar yg sangat best..
Sebab rase sekejap jer dah abis..
Tak sempat menguap pun..
Hehehe..

Of cos sebab Haji (die suh panggil die haji) yg pandai menarik perhatian..
sambil mengenakan org (gurau2 manje)..
Peserta ade 54 jer..
Dewan yg comel dan selesa..

Jom aku kongsi ape yg aku dapat mase gi seminar ni..



 first time jumpe haji face to face..
comel jer orangnyer..
tak kering gusi dengar die bercakap..
ade2 saje cerite die..
tapi best..


 10 niat pegi keje


Punca segala masalah

 Pakej setiausaha terbilang

 Petua

Sharing is caring


 Lunch kami 
Nasi goreng morocco..
tang mane yg morocco aku pun tak pasti..
tp alhamdulillah kenyang..


aku tak tau pun yg FA akan ade juga sebab kami dpt program pun mase kami daftar..
Memang rezeki la tu..

Sebelum kemunculan FA, anak haji bg ceramah pasal health.. 
syakir namanya..
anak no. 2 haji..

Tu die..
En. FA!!!
Peramah jugak orangnye..
aku bukanlah die hard fan die tp FA ni very nice..
Die siap warning kiteorg jgn suh die menari..
hehehe..

Ade jugak persembahan nyanyian penganjur sediakan..
yg main gitar tu anak bongsu haji..
pemalu nampak gayenyer..

Sesi bergambar
Promosi drama terbaru die..
blur gambor..
kebetulan plak name PA die pun yana jugak dlm drama tu..

.:Dato' Hj. Fadzilah Kamsah Academy, Bangi:.



Alhamdulillah..
Selesai sudah..

Monday, April 7, 2014

.:Swimming pool kat Pusat Kejiranan Presint 9:.


Dah lama sebenarnyer nak bawak anak2 g sini..
tp lum kesampaian..

kebetulan plak aritu tak ade ape aktiviti, hubby ajak bawak anak2 gi mandi sini..
gi dalam kul 11 gitu..
alhamdulillah tak la sesak sangat..

Alhamdulillah, adwa pun dah tak takut air..

so tiap2 minggu, kalo tak ade ape2 aktiviti, sini ler kami tuju..

nak bg anak2 seronok..
tak lame pun dalam setengah jam gitu..

tu pun adwa dah gigil2..





.:Musim bunga di Putrajaya?:.


Dari minggu lepas x silap aku, on d way ke ofis pokok2 sepanjang jalan berbunga cantik..
Rase cam kat negara lain plak..
kaler putih & pink..

Malaysia pun ade musim bunga ker??
Hehehe..
Pesta bunga tu aku tau la..
 Mmg every year ade..
 

tengok..kiri kanan penuh bunga pokok2 tu..

gambar aku google jer..


Monday, March 31, 2014

.:Happy Besday Dhia:.


Semalam besday Dhia..
 30 Mac 2014
5 tahun sudah usianya..


Tak sangka anak aku dah 5 tahun..
Sepantas kilat mase berlalu..

Mama doakan Dhia jadi anak yg solehah..
Dengar cakap Mama & Abah..
Banggakan Mama & Abah..
Sentiase sihat walafiat..
Jangan nakal2..

Note : Tahun ni Dhia celebrate besday & potong cake ngan kawan2 kat tadika jer..

Thursday, March 27, 2014

.:Pancake : Buat sendiri jer:.



Teringin punye pasal..
aku google resepi..
balik umah terus buat..

rupe dah pas..


Malangnyer rasenye tak berape sedap..

Huhu..
Ade rase cam pahit2..
dan rase telurnye kuat sangat..
rasenye aku ikut resepi bebijik-sebijik..

Hampe..

Note : Nak kene try resepi org lain plak..

 


.:Adwa yg dulu bukanlah Adwa yg sekarang:.


Dulu bukan main penakut air..
Dakap abah erat sungguh2..

dan sekarang..
Mama & abah plak yg naik risau..



 tengok kaki die..
dah macam gaye org nak kung fu jer..
padahal nak lompat dalam air jer..



Tuesday, March 25, 2014

.:Cuti Sekolah tapi Dhia Masih Gi Sekolah:.


Alhamdulillah..
Sekolah Dhia tak tutup..
Cumenyer Dhia tak dihantar ke rumah transit..
Sebab orang yg bawak van cuti sekolah..
Hehehe..
Cume duduk di Sekolah sampai petang..
Baju pun tak yah pakai uniform..
Pakai baju biase tapi tutup aurat..

Note : Lega aku..kalo tak seminggu la bawak Dhia ke ofis..leh jd haru..

Friday, March 21, 2014

.:Kakak Dhia:.



Dhia..
Pandai jeles dah..
Jeles bile mama asik ngan adik jer..
Mama asik amek gambar adik jer..
Mama asik main ngan adik jer..

Bile Dhia dah pandai jeles..
Mama plak rase serba salah..
Mama gi kat Dhia pulak..
Sekali adik pun dah pandai jeles..
abis caner??

Hhhmm..tu baru anak 2..
kalo 3 dan 4 dan seterusnye..
Kene passing kat abah plak..
tapi yg peliknyer si adik ni jenis suke dengki..
Hehehe..
Bukan dengki caner tau..
Dengki ngan kakak..
ape yg kakak main, tu ler yg die nak..
Kalo kakak main ngan mama, die pun nak jugak..
Bile kakak main ngan abah, die pun nak main ngan abah jugak..

Hai la adik, sian la kakak tu nak kene ngalah jer ngan adik..
sampai nangis2 die..
Kakak plak, banyak2 la bersabar dengan adik ye..

Sib baik la kakak, kalo la abang mau nyer riuh umah asik gaduh jer..
 



Semoga mereka ni gaduh2 manje je la..
bile anta kakak gi sekolah, aku suh sayang..
Adwa peluk kakak die..
hehehe..
Adwa sayang kakak die jugak..
Walaupun selalu buli kakak..


..:..Labels..:..

Adwa (36) Adwa dah setahun (1) adwa punye (3) Adwa tak sihat (8) alamanda (3) anak2 (19) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) besday aku (4) Besday Dhia (3) best fren (11) bf (12) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (15) buddy (2) Buka puasa (5) Cameron Highlands (1) cedera (2) Check up (13) Check up Adwa (3) contest (10) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (1) Cyberjaya (2) Dentist (1) dhia (223) dhia punye (21) Dhia tak sihat (3) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (1) Family (14) Family Day (2) Fesyen (1) floria (2) Gaji (2) Give Away (1) Hadiah (2) herbaline (2) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jamuan (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) Kajang (1) Kedah (5) kejadian (16) Kek (1) kelahiran Dhia (1) Kerja (2) Kerjaya (1) kesihatan (27) Klinik (3) Lagu Best (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (9) macam2 hal (2) majlis (9) Majlis Adwa (2) makan luar (1) makan-makan (131) makan-makan kat ofis (2) Mama punye (1) masak-masak (64) MASALAH (1) Menang (2) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (5) nuffnang (5) ofis (14) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Petua (2) Pregnancy (45) Preparation (4) produk (11) Promosi (3) Putrajaya (12) Ramadhan (5) Raya (3) Raya 2013 (2) resepi (3) result (1) Rezeki (2) Rumah (2) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Sharing is Caring (8) shopping (5) Shopping online (1) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) suami saye (26) suke-suki (27) TAFIST (1) tag (3) taska (13) things (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6)