..:TQ 4 Being My Followers:..

Friday, July 25, 2014

.:Pelepasan Balik Awal:.


KSP baik ati..
ari ni ofis kami dapat balik awal..
12.15 pm..half day..
Alhamdulillah..

(^_^)

Dikesempatan ni, nak ucapkan selamat ari raye kepada kawan2 blogger..
Mohon seribu kemaafan sekiranya terdapat kekasaran bahasa dlm penulisan saye..
kite KOSONG-KOSONG yer..

Selamat Hari Raya Aidilfitri dari kami sekeluarga..

Note : Balik kampung nanti, hati2 memandu..Biar lambar asal selamat..


.:Last day bekerja pada bulan Ramadhan:.


Ramai yg dah start cuti ari ni..
kat ofis aku pun lebih kurang separuh je lagi yg masih bekerja..
jalan nak gi ofis td pun lengang jer td..

Nasib baik jugak sekolah Dhia & taska adwa masih bukak..
Kalo tak nak kene bawak bebudak tu datang ofis..
huh..buat naye jer..

Tahun ni raye Kedah..
Kami gerak tengah malam nanti...
Yang pasti akan tempuh jem..
Kami redha..
Baru feel balik kg. kan??
hehehe...

Doakan kami selamat sampai..
Aminn..

 


Wednesday, July 23, 2014

.:Rezeki Syawal:.


Tq Boss..
(^_^)

.:Dah tukar ic baru:.


 muke mase umur belasan tahun..

ni plak muke umur 30an..hehehe..
lebih bulat kan??
tahi lalat kat hidung pun dah hilang..

Bayaran untuk tukar IC adelah RM10..
Bayaran untuk tukar alamat dalam cip adelah RM2..
Sebab aku bermastautin di Putrajaya..
IC siap dalah tempoh kurang dari 24 jam..
cepat kan??

Friday, July 18, 2014

.:MH17 pulak:.


Malaysia sekali lagi dikejutkan..
Dengan berita kapal terbang MAS MH17 ditembak jatuh dan semua penumpang termasuk anak kapal meninggal dunia di Ukraine..
Takziah kepada ahli keluarga penumpang yg terkorban dan banyak2 bersabar..





Note : Mudah-mudahan MH370 segera ditemui..


Thursday, July 17, 2014

.:Kene marah macam org bodoh!!!:.


geram..
sakit hati..
Ingat aku ni tak tau keje ker??
Kene la ikut arahan bos aku..
takkan aku pandai2 amek tindakan sendiri..

Tibe2 nak sembur aku kenape????
Sembur la bos aku tu kalo berani!!!!!!!!!!!!!!!!
Kalo ko hebat sangat, nape ko tak jadi bos jer????????

Bukan nak dengar penjelasan aku dulu..
tibe2 nak sembur jer..
siap pertikai care keje aku..
siap nak buat meeting panggil semua pa..
wei..tengok cermin la...

Dah puas sembur baru nak dengar ape yg aku nak cakap..
hebat sangat la tu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wednesday, July 16, 2014

.:Rezeki Ramadhan:.


Petang semalam before masuk waktu buka puase, kawan hubby merangkap jiran kami call..
katenye nak bg barang skit.. baru balik dari kampung..


satu pastik penuh buah-buahan jiran kami bagi..
Alhamdulillah..

Semoge murah rezeki kamu sekeluarga..
Aminn..


Monday, July 14, 2014

.:Bayar Zakat fitrah:.



Syukur Alhamdulillah..
RM7 seorang..

Kadar Bayaran Zakat Fitrah Ramadhan 2014 Setiap Negeri

Kelantan = RM 7.00
Terengganu = RM 4.50 / RM 7.00 / RM 7.60
Pahang = RM 7.00
Perlis = RM 6.50
Kedah = RM 7.00
Pulau Pinang = RM 7.00
Perak = RM 7.00
Selangor = RM 7.00
Negeri Sembilan = RM 6.50
Melaka = RM 6.70
Johor = Rm 5.00 / RM 8.00
Sarawak = RM 7.00
Sabah = RM 7.00
(WP) Kuala Lumpur, Putrajaya and Labuan = RM 7.00


* Untuk Johor dan Terengganu, kadar bayaran berbeza mengikut harga gred dan beras yang dimakan.
 

.:Cerita pasal Bunga untuk raya:.


Bunga sepasu kat umah tu dah bertahun tak tukar..
penuh habuk dah pun..
kalo mak kat kampung , mak basuh bunga2 tu..
aku adelah malas..
Jadinyer beli bunga yg baru, yg lame buang saje..
 
Semalam gi dengkil..
lalu depan kedai jual bunga hiasan..
Berkenan plak nak singgah..

Hubby jage anak2 dlm kete..
aku gi beli...
pilih punye pilih sudahnyer aku beli bunga bulat2 tu 3 warne..dah..

Masuk kete tunjuk kat hubby..
hubby kate ni jer??mane cukup..
Pastu die plak gi beli lg bunge..
Die tambah bunga sakura & pokok limau tu..
 
Hahaha...aku mmg fail bab2 hiasan ni..


dan..
hasil gubahan tangan suami aku..
 

ok x?
simple & sweet..

Wednesday, July 9, 2014

.:Cuti Raya:.


Dah 11 Ramadhan ari ni..
Rase cepat sangat berlalu..
Pejam celik pejam celik tau2 dah masuk Syawal..

Cite pasal raye, tahun ni raye kat Kedah..
Aku seronok raye belah mertua..
Sebab ramai..
Lagipun jarang dapat jumpe..
2 3 kali jer balik setahun..
 
Dah apply pun cuti..
5 hari jer..


korang cuti berape lame??

Tuesday, July 8, 2014

.:Bila mama kemas beg:.


Ini la yang setiap kali terjadi bila nak kemas beg..
2 beradik ni pun sibuk..
ngan yang kakak pun kadang2 masuk sekali..
dieorg buat cam kete plak...
siap pakai 'seatbelt'..


Wednesday, July 2, 2014

.:Berat turun cepat betul:.


Alhamdulillah..
Dah masuk ari keempat umat Islam berpuase..
Sekejap jer kan..
nak cite pasal berat badan..
Semalam timbang berat..61.4 kg..
Fuh..hebat..
tapi jgn suke cepat sangat yer cik yana..
sebab lepas buke berat back to normal...
huhuhu..


..:..Labels..:..

Adwa (36) Adwa dah setahun (1) adwa punye (3) Adwa tak sihat (9) alamanda (3) anak2 (21) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Besday Adwa (2) besday aku (4) Besday Dhia (3) best fren (11) bf (12) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (15) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cameron Highlands (1) cedera (2) Check up (13) Check up Adwa (3) contest (10) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (1) Cyberjaya (2) Dentist (1) dhia (224) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (1) Family (14) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) Give Away (1) Hadiah (2) herbaline (2) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) kelahiran Dhia (1) Kerja (2) Kerjaya (2) kesihatan (27) Klinik (3) Lagu Best (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (10) macam2 hal (2) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (2) makan-makan (132) makan-makan kat ofis (2) Mama punye (1) masak-masak (66) MASALAH (1) Menang (2) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (5) nuffnang (5) ofis (16) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Petua (2) Pregnancy (45) Preparation (4) produk (11) Promosi (3) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (3) Raya 2013 (2) resepi (3) result (1) Rezeki (2) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rumah (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (1) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) suami saye (27) suke-suki (27) TAFIST (1) tag (3) taska (13) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)