..:TQ 4 Being My Followers:..

Thursday, December 18, 2014

.:Popia Cheese:.


Member ofis jual..
4 ketul RM2..


Sedap..
Rase lemak-lemak cheese tu sedap..


Friday, December 12, 2014

.:Bile suami plak yang alah:.


Alhamdulillah hampir 4 bulan kandungan aku..
Mudah-mudahan alahan aku selesai genap2 usia kandungan aku cukup 4 bulan..
MAcam mase kandungkan dhia & adwa.. genap 4 bulan terus alahan semua hilang..
terus boleh masak..
Hehe..

Yang peliknyer sejak minggu ni huby aku plak macam alahan..
tak selera makan.. bile makan, muntah..
suke makan benda2 masam..
Pelik2..
Lagipun aku dah nak masuk 4 bulan..

Mungkinkah ek??
Sape ade pendapat..

Monday, December 8, 2014

.:Bile aku dlm mode "CUTI MASAK":.


Nak buat macamane..
Memang alahan setiap kali pregnant ..
Tak boleh bau tumisan bawang-bawangan..
Kalo masak mmg kene menumis dulu kan sebelum masukkan bahan2 lain..
Tu pasal aku serahkan tugas-tugas memasak ke hubbyku..

Nasib baik die mau masak walaupun kadang2 malas jugak..
Tapi lebih banyak rajin dari malas..
Alhamdulillah..

Dan alhamdulillah jugak die ade bakat masak..hehehe..
tapi ni jer gambar yg aku snap..

ayam masak merah..


Tom yum kaki ayam & chicken ball..
Penuh peiuk huby masak..
Habis kami makan utk lunch & dinner..
Terbaik ..


Pisang nangka goreng rangup..



Harap2 cepatlah ilang alahan..
rase cam teringin nak mkn masakan sendiri..


Friday, December 5, 2014

.:1st GA by Eyzamiel : BB Cream Seqy Beauty:.


Lama giler tak join contest..
Memang teringin nak try bb cream seqy Beauty ni..
Mane tau menang kan..rezeki baby..

1. Tajuk GA : 1st GA by Eyzamiel : BB Cream Seqy Beauty (DONE)
2. Follow Insta Shop aku : izz_zara_shoppe (jika ada insta) (DONE)
3. Follow insta Aku : eyzamiel (jika ada insta) (DONE)
4. Follow Blog Aku : http://eyzamiel.blogspot.com  (DONE..memang dah lame follow..)
5. Letak Gambar BB Cream Seqy Beauty macam kat bawah ni.. tak kisah la korang ambik gambar ni atau gambar kat google.. yang penting.. mesti gambar BB Cream Seqy Beauty. (DONE)
6. Linkkan gambar tu dengan entry ni. (DONE)




7. Buat entry ringkas tentang BB Cream Seqy Beauty.. Bole tengok blog-blog ini untuk rujukan :

Eyzamiel
SeqyBeauty

BB Cream By Seqy Beauty adalah produk kosmetik penjagaan kulit pelbagai guna. 
Ia juga digunakan sebagai penutup asas ,mekap semulajadi, melindungi kulit dari sinaran UV, pelembap, pengawal minyak dengan ciri-ciri penyembuh, menjana semula kulit dan mengurangkan parut jerawat. 
BB Cream juga mampu menyamakan warna tona kulit, bintik hitam dan kesan parut tanpa menggunakan mekap asas yang tebal. 

BB Cream by Seqy Beauty
- Teksturnya lembut dan ringan.
- Sesuai bagi mereka yang tidak sukakan mekap tebal, cuma mahu melindungi kulit solekan nipis, natural dan ringkas.
- Sangat praktikal, diratakan menggunakan jari sahaja.

Fungsi dan Kelebihan BB Cream
- Sesuai untuk semua jenis kulit
- Menutupi cela di muka
- Sebagai bedak asas
- lebih ringan dari foudation
- Sebagai essential krim, menutrisi kulit, menegang dan menghaluskan kulit
- Melindungi kulit dari sinaran UV yang boleh menyebabkan bintik hitam muncul di wajah (SPF 30+)
- Memperbaiki masalah kulit dan melindungi kulit dari bahan-bahan kimia berbahaya
- Wajah tidak berminyak sepanjang hari
- Berfungsi melawan sinar Ultra Violet dan pencemaran udara sehingga menjadikan kulit tetap sihat
- Melambatkan penuaan
- Tekstur yang ringan dan sesuai untuk orang Asia


Sebotol cuma RM 55 (semenanjung) dan RM 60 (Sabah / Sarawak) 
Sesiapa yang beli ngan sis Eyza... dia akan bagi Free Postage dan Free Gift... dan kalau korang bagitau yang korang pembaca blog dia... dia akan up sikit hadiah yang lagi best... :) 

Untuk pertanyaan / pembelian : 
Whatsapp atau Mesej sahaja 013-3151382 

Instagram : izz_zara_shoppe 
email : eyzafarza@gmail.com 



Thursday, December 4, 2014

.:Pregnant pun kene diet tau:.


Mane tak kene diet..
lum sebulan dah naik 2kg..
2 minggu lg nak check up utk 4 months..

Sebelum kene leter ngan nurse baik diet siap2..
tp leh turun ke berat yg dah naik??


Friday, November 28, 2014

.:Rezeki:.


Kawan bagi..


so aku gantikan obimin dengan vita-lea..
(^_^)

Monday, November 24, 2014

.:Buku pink ke-3:.


Alhamdulillah, Allah berikan peluang sekali lagi untuk hamil..
Rezeki Allah..

First time check up dah kene lekat sticker hijau..
Due to GDM (kencing manis mase mengandung) & poor progress (bukaan lambat masa bersalin)
Redha lah kan..


Adikbaby..

Ni jer satu-satu supplement yg aku dapat..


.:Taska Adwa tutup 10 hari:.


Bermula Jumaat lepas taska Adwa tutup..
Sebab HFMD (Hand, Foot & Mouth Disease)-Jangkitan Kaki tangan dan Mulut..
Kebetulan ari Jumaat memang amek cuti sebab banyak jalan tutup kat Putrajaya ni..
Gara2 Formule-E..
Disebabkan malas nak tempuh jem, aku pun amek cuti..

Pikir jugak mane nak letak Adwa seminggu..
Bawak ke ofis memang no-no la..
Teringat plak ade kawan yg mak cik die mmg jage anak die di rumah..
Umur sebaye ngan Adwa..lelaki jugak anak die..
Saje la tanye, kot la die nak tolong jagekan..
Alhamdulillah.. mak cik die willing nak jage..
Syukur sangat..

Bukan tak leh bawak ke ofis tp bawak Adwa ke ofis, memang x leh kejelah aku..
Mmg Adwa yg akan bekerje.. hehehe...

Pagi tadi mase tinggalkan Adwa, die tak nangis pun..
Salam dan cium pipi..
Siap babai..pun tak nangis..
Aku suh duduk depan tv terus die duduk (Macam kat taska)..
Hopefully die serasi lah dan tak buat perangai..
Adwa good boy..

Wednesday, November 19, 2014

.:Adwa dah nak jadi abang:.



Alhamdulillah
 

 Abang adwa..
Budak manje ni nak jadi abang dah..







Thursday, November 13, 2014

.:Bubur som som:.


Orang panggil bubur som som..
one of my feveret food..

pegi cafe pg td nampak bubur som som ni..
tapi die buat keras sikit dah dipotong kotak-kotak cam kuih..
Mungkin senang nak kire nanti..

Aku beli seketul..agak besar..RM1 seketul..
Tapi rase tetap cam bubur som som..
Mmmm..dap..




Tuesday, November 11, 2014

.:Cite basi : Kek besday aku ke 32:.

Buddy aku blanjer..
Sempena besday aku yg ke 32..

Mase ni dah bulan 9 kot..
(Besday aku 2/8)
 tapi aku tak kesah pun..


Sizzling brownies..
Hanya di Manhattan Fish Market..


.:Beli barang di nile.com.my:.


Oleh kerana ade masalah teknikal..
2 minggu baru sampai parcel ni..



walau lambat tp puas ati..
(^_^)

..:..Labels..:..

3rd pregnancy (4) Adwa (40) Adwa dah setahun (1) adwa punye (3) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (3) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (23) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Besday Adwa (3) besday aku (5) Besday Dhia (3) best fren (11) bf (12) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (15) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cameron Highlands (1) cedera (2) Check up (13) Check up Adwa (3) contest (11) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (1) Cyberjaya (2) Dentist (2) dhia (225) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (1) Family (14) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) Give Away (1) Hadiah (2) herbaline (2) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) kelahiran Dhia (1) Kerja (2) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Lagu Best (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (10) macam2 hal (2) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (2) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (1) masak-masak (71) MASALAH (1) Menang (2) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (5) nuffnang (7) ofis (16) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Petua (2) Pregnancy (45) Preparation (4) produk (12) Promosi (3) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rumah (2) sekolah (1) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (1) TAFIST (2) tag (3) taska (14) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)