..:TQ 4 Being My Followers:..

Thursday, December 9, 2010

.:EE treatment (buang lebihan minyak & tahi lalat idop) @ Herbaline, The Mines:.


aku adelah penggune tegar produk herbaline..
diperkenalkan kepada aku oleh my sis-in-law..

aku berminat gune sebab semua produk2 berasaskan herba/tumbuhan...

so ari sabtu lepas aku gi herbaline tuk dapatkan skincare aku yg hampir kehabisan..

beautician kat situ bgtau aku tentang satu treatment baru mereka..
lepas mendengar penjelasan die tu aku jd tertarik...
dan disebabkan treatment ni sekejap, hubby izinkan..
jd dhia and hubby g jalan2 sambil aku wat treatment jap..


kalo nak buang tahi lalat idop pun leh..

pakai cream yg diperbuat dari ekstrak pokok gajus..

sekejap jer..

step by step..


1. cleanse & sterilize
2. scratching


3. Ee creamm application
4. Stinging sensation
5. Cauterization

peel off within 1-3 weeks
no scars..

utk mempercepatkan penyembuhan disarankan pakai aloe vera gel ini..

nampak x bintik2 tu?? tahi lalat pun aku buang sebab taik lalat idop..takut nanti jd makin besar..

eh lupe nak tunjuk..
inilah hasil2 buangan..

 banyakkan?????

note : aku buat utk hilangkan lebihan kulit/minyak yg ade kat area pipi..dalam tempoh penyembuhan mmg ade kesan.. kalo banyak die buang, banyak ler kesan..tp kesan kecik2 comel jer.. aku pun tengh tunggu kering kesan ni..nak cantik pnye pasal..cantik ker?lantak, janji sendiri puas ati.. total cost RM560..sebelah muke RM280 x2 + tahi lalat besar (RM50 sebijik) tp tahi lalat besar tu die tak charge.. so bayar RM560..



53 comments:

AsyAnis said...

so camne? dah tertanggal ke belom? parut lepas tertanggal teruk sangat ke x?

RM50 for one treatment or one item removed?

would u recommend it to me? tgh plan nk pegi kt mines jgk ni..tp nak check dulu customers puas hati ke x, and side effects..

.:mama dhia:. said...

setakat ni sumer dah tanggal yg kesan bintik2 tu..yg last sekali ialah semalam (tahi lalat besar)..
kesannyer masih ade..
lebih kurang cam kesan org kene chicken pox..
beautician tu kate..will take 1-3 weeks to recover..

nak buang tahi lalat ker??
kalo tahi lalat tu besar mmg kene RM50 per tahi lalat..
kalo cam lebihan kulit tu, better amek package..satu package (RM280)

fasha said...
This comment has been removed by the author.
fasha said...

mau tanya, sakit tak remove mole kat situ ? saya pown ada plan nak buat nie. Herbaline guna laser or surgery ?thanx :)

.:Mama Dhia:. said...

fasya - just feel sting skit.. tp leh tahan la.. herbaline cume gune treatment seperti dalam entry..tiada laser 2 surgery..

farah liana said...

kalau xnak buang..tp nk kecikkan.boleh ke dia potong tahi lalat kasi kecik eh hehehe..

.:Mama Dhia:. said...

gune kaedah yg di atas tu, die tak potong yer dik.. cube bace bebetul yer..

ryanbaby said...

hello...sekarang tahi lalat kakak sudah hilang?

.:Mama Dhia:. said...

ryanbaby - dah hilang..kesan pun dah hilang..(^_^)

ryanbaby said...

Hmm boleh saya tahu sebenarnya Herbaline Ee Treatment ini kan berapa kosnya? apa yang dimaksudkan dengan "Trial Price RM 50"? Terima Kasih kak ^^

.:Mama Dhia:. said...

tak pasti plak pasal harge macamane..tp mase buat dulu dieorg kire pakej..satu pakej RM280..kalo nak lebih clear better tanye herbaline..takut silap info...03-89452633 (cawangan The Mines) trial price tu rasenyer utk sebiji tahi lalat (besar)..mmg satu biji kire RM50..better amek pakej..murah skit..

ryanbaby said...

oh..hahaha..:D pakej tu hanya satu botol saja ka? nak tanya kakak, kak ambil berapa lama untuk menghilangkan kesan2 tu?

fasha said...

saya dah buang tahi lalat hidup,ikut size,harga rm300 :) tp memang x sakit.

ryanbaby said...

fasha, besar ka tahi lalat tu? di mana fasha buat? herbaline? 300 mahalnya..

fasha said...

a'ah herbaline. Ikut size jugak kak,lain size lain harga..tue la terkejut jugak tapi puas hati dgn kesan nya :)

ryanbaby said...

would u mind to tell me what is the size of your mole? because i plan to go herbaline too..hehe :P

fasha said...

ouh..akak pegy kat link nie,ada pic sy.
http://rainbowblink.blogspot.com/2011/08/terima-kasih-vco.html

ryanbaby said...

nampak macam kecil pula..hahaahaha...kenapa fasha tidak pilih trial price rm50 tu?

.:Mama Dhia:. said...

fasha - kire besar jugak mole fasha tu..akaknyer kecik lg dr tu..fasha wat sebijik moe tu RM300 ke @ ade yg lain2 lg??

fasha said...

takde pown trial rm50 masa saya pergi tue ..a'ah kak,satu mole tue je rm300 :D

maira said...

akak.. sakit tak masa buang mole tu? saya punya betul betul kat pp..
sometimes rasa gatal gatal dan selesa..

.:Mama Dhia:. said...

fasha - amboi mak..mahalnyer..

.:Mama Dhia:. said...

maira - sakit macam kene gigit lebah jer.. kalo kat pipi kurang skit sakitnyer kot sebab ade lemak kat pipi..

miss shana said...

sori kak tumpamg menyibuk jap.hehe.sy pun dah buat jdk herbalife buang mole ni..sgt berkesan n skrg stage last dah=) tuk bagi kulit recover balik..bg kesan mcm luka tu hlg sepenuhnye..agak2 bape lame ek kak agak2 nk bagi btol2 sembuh?akk pny mole dah hlg sume la eh?=)thanx klu akk jwb soklan sy ni..^__^

YuS~N3 said...

Salam...nk tumpang ty..sy pun pnh buang moles kt herbaline ni bulan lepas..kuping tu memang dh tanggal tp skrg ni dia mcm merah, bngkak & gatal2..u alls mcm tu jugak ke sebelum sembuh betul??takut infection je ni..now dok apply aloe vera gel dia tu je la..pls help..tq

.:Mama Dhia:. said...

miss shana - akak wat kat herbaline bukan herbalife.. nak recover balik memang take time..akak pun tak ingat jangka masa betul2 sembuh..tp memang take time la bekas tu nak ilang..yg penting kene sapu aloe vera gel tu slalu..

.:Mama Dhia:. said...

Yus - yus kopek ker kuping tu..dulu mase tertanggal kuping tak de plak merah, bengkak & gatal2..takut2 kulit yus sensitif..cube try call herbaline tanye kat dieorg..mungkin ade solutionnyer..takut jd makin teruk.. nak recover pun die suh pakai aloe vera gel jugak..

ai shen said...

salam, smlm saya pegi herbaline buang tahi lalat, lepas tuh dia kate mole tuh nnty tanggl sendiri dlm 1 mggu . betul ke kak ??

.:MamaDhiaAdwa a.k.a Yana:. said...

mole tanggal atau kuping tertanggal..rasenyer mole tu die tanggal mase dieorg buat tu la..yg tanggal dlm seminggu ialah kupingnyer..

Tulip Magika said...

Slm. Sy dh buat rm50 hanya 3 titik kecil shj itupun yg nampak hidup jer. Lepas buat kena beli krim aloevera & vitamin E tuk sapu bior tak berparut dlm rm100+++. Sy cuma beli minyak vit E je rm60 .Kalo nk buat lbh kurang 10 titik + satu t/lalat besar diorg charges rm300 tp sy x buat. Sy buat d sek 7BBB. Wassalam

Adams Ad said...

Saya dah lama cari testimonial herbaline yg real...dah 2 tahun rasanya saya dgr pasal herbaline..tp first time saya jumpa testi yg real...Nak buang tahi lalat...tp takut ada kesan sampingan. Alhamdulillah dah jumpa ni...saya bkan buat dalam jangka masa terdekat ni.

Azie Sani said...

Salam akk, yg kecik2 kt area tepi n bwh mata akk tu pn dy kira sbijik 50 ke? Sy mcm akk pnye tu.....

Azie Sani said...

Salam akk, yg kecik2 kt area tepi n bwh mata akk tu pn dy kira sbijik 50 ke? Sy mcm akk pnye tu.....

LurvlyShop said...

Salam.. sesapa yg bminat utk mdapatkan produk buang tahi lalat, ketuat, kutil dan lain2 dengan harga yg jauh lebih murah drpd hga herba line.. boleh beli ngan saya leh pakai di rumah. Sebotol rm30 je FREE POS. Cara penggunaan di sertakan sekali. Berminat sila pegi di sini
https://www.facebook.com/lurvlyshop
atau SMS 012-2431975

.:MamaDhiaAdwa a.k.a Yana:. said...

Azie sani - yg kecik2 banyak tu die kire sebelah mu RM280..kalo tahi lalat hidup besar die charges RM50 seketul..

unknown said...

Hi kak, setakat ni tak kembali dah syringoma tu?

Hazwany Safry said...

Nape sy buat buang ketuat tp tak hilang terus waktu tu..org herbaline kate nanti die kecut pastu baru tertanggal

faiz sarzaman said...

sis nak tanya kalau nak buang tahi lalat yang jenis tak hidup(flat) boleh ke?

siti nor asiah rosli rosli said...

Salam kak nk tanya kalau tahi lalat besar kat mata nk buang xde kesan kat mata ke? Takut kah plak. ..

siti nor asiah rosli rosli said...

Salam kak nk tanya kalau tahi lalat besar kat mata nk buang xde kesan kat mata ke? Takut kah plak. ..

siti nor asiah rosli rosli said...

Salam kak nk tanya kalau tahi lalat besar kat mata nk buang xde kesan kat mata ke? Takut kah plak. ..

.:MamaDhiaAdwa a.k.a Yana:. said...

unknown - alhamdulillah..tak de tp kene jage makan jugak..

hazwani - mungkin lain kaedah..tapi ok kan??..

faiz - yg flat tak oleh..kalo timbul baru boleh (tahi lalat hidup)

siti nor asiah - kalo terlalu dekat ngan mate die x leh buat..atau area kelopak mate, dieorg tak buat..bahaye sebab kulit situ sensitif..

dayang hidayah said...

salam, akak nak tanya untuk syringoma rawatan berapa yea? saya student lagi, jadi saya rasa kena berjimat tapi nak buang sangat kutil bawah mata ni. tq.

zahidah roslan said...

Salam kak , kalau tahi lalat kt bibir herbaline boleh hilangkan x ye?

muhd nazri said...

Kat klcc ada x ?

Comeyhairi Nurul said...

salam akak klu nk buang tahi lalat saja cm mn ye.dan d area mn.

Mrs S said...

Kt Perak tak ada ke?

Mrs S said...

Kt Perak tak ada ke?

YYY said...

Akak lepas buat die merebak jd besar x dr size asal?akan tertanggal ke nanti nie?

fasha said...

wahh..ramai yg respon pasal topik nie ye.sy ada buat 6 tahun lepas.Satu mole rm300.So far mmg hilang clear,xde parut pon.Puas hati byr mahal.Sakit mcm gigit semut je, pastu dlm masa 1 week luka tue terus kering dan slowly hilang parut. Tapi rasa nye harga herbaline lagi mahal kot skrg. Sy nak buang mole lagi kecik dr yg sy buat dulu pon dah rm400.Pikir dua kali jugak laa..hehe

YYY said...

Fasha awk buat tu, right after buat tu, die rata x?sy punya xberapa nak rata..sbb sy dah sakit sgt + darah banyak sgt org tu kata..

fasha said...

Hai. A'ah memang rata abes.xde kesan dah.awk buat kat mana ye sampai darah byk?

YYY said...

Dekat herbaline kota damansara..huhu..tp hilang dah mole nye, die tunjuk laa kat sy keluar hitam tu..cume tinggal mcm kulit timbul je..mgkin die stop sbb sy sakit sgt kot + die kata darah byk, xdpt nak teruskan..huhuuu..awk punye brapa lama recover?

..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (2) Adam demam (1) Adam Mustaqim (14) Adli Mubasyir (1) Adwa (50) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (2) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (2) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (234) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Go.Lokal.Cafe (1) Hadiah (2) Hari pertama sekolah 2017 (1) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) PASTI (4) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Pertandingan Azan ALAMRIA (2) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (17) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)