..:TQ 4 Being My Followers:..

Friday, December 30, 2011

.:hari-hari mau:.

nampak tak???
sory la..gmbr blur..
ni la miau yg ari2 dhia mau..

mintak kat abah..
abah nak miau..


tengok la tu..
gumbira sangat bile dapat buli miau tu..
sakan dhia gelak..

tak lupe...
peace sambil tayang gigi..

.:hampa:.


dari semalam teringin makan char kuew tiau pasar tani..
gigih la aku gi pasar tani seorang diri..
panas leh tahan..
sekali bile sampai tengok gerai char kuew tiau tak de..
waaaaaaaa....

nak makan char kuew tiau pasar tani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

.:eh..dah dapat la..:.


akhirnyer yg ditunggu telah sampai..


4 kotak lagi..
alhamdulillah..
tp skrg dhia minum langkah 3 cos lum sampai umor 3 tahun lg..
tp rasenyer dah leh tukar langkah 4 kot..
jimat duit susu bulan depan..


.:Sape tengok ending tentang dhia semalam??:.


aku pun tengok jugak..

nak kate sad ending pun tak leh jugak..
sebab aku rase puas pasal 2 2 mati..
baru la sehidup dan semati..
kan..kan??

tp tak sangka plak zikir pun mati jugak..
tp sangat sweet kan..
aku rase ni la drama pertama yg aku tengok hero & heroin mati..
lain dari yg lain kan??

hampir berjujuran jugak air mata ni semalam..
kalo aku layan sorang konfem mengalir cam sungai air mata aku..
semalam layan ngan SIL aku & dhia..
malu ar nak nangis..
bile cam nak meleleh air mate jer terus aku layan dhia..
hehehe...

tp yg tak puas ati nape mumy zikir tak dapat pembalasan..
kot la mumy zikir tu kene culik ngan antu raye die ker..
kene panah petir ker..
lg best kan??
(hahahaha..giler jahat aku kan??)

tp overall mmg puas ati la tengok ending tentang dhia semalam..

Thursday, December 29, 2011

.:Nak mintak tolong pilih mane yg cantik:.



yang ni cantik ker??



atau yang ni???


.:Ape kesudahan Tentang Dhia petang ni??:.



tak sabar plak nak tengok ending tentang dhia petang ni..
paling nak tau ape yg jd pade ku salmi (mak zikir)..
ntah2 kene makan ngan antu raye die tu..
baru padan muke die..
adekah dhia akan mati akibat dari kanser servik stage 3 tu?
hopefully tidak..

watak ku salmi tu mmg menjadi betul la kan??

Wednesday, December 28, 2011

.:Dah nampak perut die:.


dari minggu lepas dah ade org tegur..
"dah nmpak dah perut die"..
malu ai tau org tegur cam tu..
hehehe..

lum pun lg 4 bulan tp perut dah nmpk..
mane taknyer baju2 aku sumer baju kurung pahang..
dah tentu jelas kelihatan perut aku sebab kat area pinggang tu kecik skit..
(tak mo ngaku dah gemuk)

nak pakai uniform pregnant cam awal lg..
ye la, baru nak masuk 16 minggu..
baju2 pregnant dhia dulu sumer masih dok dalam kotak lg..

nak kene selongkar balik ni..
pastu nak kene tambah koleksi lagi..
lgpun sale masih on lg kan kat jusco..

mase pregnant 9 bulan..

note : dulu mase pregnantkan dhia, 6 bulan pun masih pakai baju kurung..


Tuesday, December 27, 2011

.:cara mudah menghilangkan habuk2 dan rambut di lantai:.


Quick Sweeper

memang efektif..sekelip mate lantai umah bebas dari habuk & rambut...aku mmg rimas kalo nmpk habuk & rambut yg bersepah2 di lantai.. baru beli dari carefour semalam..price sebenar RM39.10 .. ade diskaun RM13.22...

note : leh jugak kurangkan penggunaan elektrik..


.:Bile mengidam:.


alhamdulillah..
setakat ni ape yg aku idam nak makan dapat..
nasib baik aku mengidam benda yg senang2..
tak de la nak makan benda yg pelik2..

last week teringin makan otak2..
aku gi la beli kat food court presint 9 tu..

ari sabtu lepas aku kan kat kampung..
teringin nak makan nasi ayam GEMAS..
cakap kat abah aku..
alhamdulillah dapat..
sangat nikmat bile yg kite idam tu dapat..

tp bile tak dapat, rase cam mau nengis jer..
ati tibe2 jd sangat sensitif..
(^_^)



Friday, December 23, 2011

.:balik kampung:.


cuti 3 ari..
harus lah balik kampung..
bukan Sp tapi Gemas jer..
doakan kami selamat pergi & selamat kembali..
babai..


.:AC Mizal kini bergelar datuk:.



AC MIZAL (kiri) dan isteri, Datin Emylia Rosnaida Abdul Hamid bersama Eizlan dan isteri, Datin Viashantie Harun melihat pingat DIMP yang diterima selepas Majlis Istiadat Pengurniaan Darjah Kebesaran Pahang sempena Ulang Tahun Hari Keputeraan ke-81 Sultan Pahang di Pekan semalam


PEKAN - Selebriti tanah air, AC Mizal kini sah bergelar datuk apabila menerima Darjah Indera Mahkota Pahang (DIMP) pada majlis pengurniaan darjah kebesaran dan pingat Sultan Pahang, Sultan Ahmad Shah di sini semalam.

AC Mizal atau nama sebenarnya Mizal Zaini yang merupakan pelakon, penyanyi dan pengacara berkata, dia bersyukur kerana menerima gelaran itu setelah setahun berteka-teki dan timbul pelbagai kontroversi mengenainya sebelum ini.

"Saya berharap dengan gelaran ini, segala-galanya akan terjawab dan tiada lagi persoalan mengenainya selepas ini," katanya selepas majlis tersebut yang diadakan sempena ulang tahun Hari Keputeraan Sultan Pahang di Istana Abu Bakar di sini.

Majlis disempurnakan oleh Tengku Mahkota Pahang, Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah.

AC Mizal yang merupakan Pengerusi Eksekutif AC Konsortium Sdn. Bhd. memberitahu, penganugerahan tersebut dianggap satu penghargaan kepada anak seni dan ia merupakan hadiah terbesar buat dirinya sempena hari lahirnya yang ke-40 kelmarin.

Turut menerima pingat yang sama ialah pelakon Eizlan Yusof atau nama sebenar, Idris Md. Yusof yang juga Pengerusi Eksekutif Blackstone Dagangan Sdn. Bhd. dan penyanyi serta perunding motivasi, Ahmad Fadzli Yaakob selaku Pengarah Suajaya Mahir (M) Sdn. Bhd.


note : dah dapat datuk dah ac ek..jual gelang leh dapat datuk..untung la die..apepun tahniah for both of u..

Thursday, December 22, 2011

.:Jualan kat ofis:.


baru balik dr jualan kat ofis..

hasil belian..

pyjama dhia 2 pasang - RM50
t-shirt dhia - RM15
tudung mak - RM20
coklat2 - RM5
kuih-muih - RM2

Total - RM92

sekelip mate jer duit terbang..

.:Syahdu:.


syahdu kan cuace pagi ni..
aku suke..
sejuk jer..
hujan rintik2..
lg suke kalo dapat sambung tido..
napelah ari ni bukan ari sabtu @ ahad?????


Wednesday, December 21, 2011

.:Kami lunch kat UMAI tadi:.


lunch bersama ni sempena Linda yg nak bertukar kementerian..
UMAI menjadi pilihan kerana dekat ngan ofis..

aku & linda


menu pilihan..

ada lagi..tak dan tangkap gambar..

yang paling terbaik dalam banyak2 makanan di atas, cekodok pisang adelah pemenang..
mmg sedap betul cekodok pisang die ..
shud try...


dah tinggal 5 ketul jer


.:Sign Opsyen SBPA:.


korang dah sign ker??
aku lum lg..
pg td baru tengok gaji baru ..

Tuesday, December 20, 2011

.:Layan "Tentang Dhia":.


slalu tengok tentang dhia pun sekali imbas jer..
pastu tukar channel lain..
tapi semalam aku layan sampai nak dekat abis..
sebabnyer ade gang layan cite ni..
SIL aku layan cite ni dari mule..
tu yg aku join jugak tu..

tentang dhia semalam..
akhirnyer dhia dapat tau tentang kejahatan mak mertua die..
dhia buang semua2 benda yg mak mertua die dah jampi..
"madu" yg die slalu wat air utk zikir pun bibik die dah buang..
sebab kate bibik bau busuk sangat dan itu bukan madu..
pandai plak bibik ni..
mak dhia dah langsung tak leh bercakap..
dokter kate khayal dalam dunianyer sendiri..
melly plak dah bersalin..
tp tak cukup duit nak bayar bil hospital..
terpakse bg anak die kat rafi..

petang nanti nak sambung tengok lg..
(^_^)



.:Dhia lambai sambil wat flying kiss:.


pg td aku kuar umah kul 7.15 am..
dhia baring2 dgn mak su depan tv..
ingatkan dhia tak perasan..
sekali die paling ke aku..
aku lambai sambil kate babai..
dhia pun babai balik..
pastu wat flying kiss..
pesan kat dhia "duk umah ngan mak su yer".. dhia angguk..

itu aku yg kluar..

cube kalo abah die yg kluar..
abah lum pakai kasut, die dah siap pakai kasut dah..
sambil kate.. "jom abah"..
dhia oh dhia...

Monday, December 19, 2011

.:Teringin makan nasi impit & rendang ayam:.


pagi td awal aku g cafe..
hajat di ati nak beli nasi impit & rendang ayam..
tapi maybe sebab aku awal sangat, nasi impit jer ade, ayam rendang tak de..

pastu ade pegawai singgah bilik aku..
nmpk gaye cam nak ke cafe, terus kirim kat die..

alhamdulillah, dapat jugak makan..

note : gambar makanan diharamkan dalam blog aku wat mase ini sebab aku kembang tekak tengok makanan..

.:Taska dah buka semula ari ni tapi Dhia tak gi Taska:.


sebabnyer..
mak su in the house..


malam tadi mak su dhia sampai dari sungai petani..
naik bas sampai stesen bas putrajaya..
(bawah ERL Putrajaya)
alhamdulillah dah beroperasi dah stesen bas itu..
tak perlu lg kami ke pudu sane..

nmpak jer mak su malam tadi terus dhia say "hai mak su"..
amboi.. berhai-hai plak dhia..

pagi tadi pun cari mak su dalam bilik..
sib baik tak nangis mase aku tinggal tadi..
(sebab dhia tak nampak aku kluar..hehehehe..)

Thursday, December 15, 2011

.:Herbaline @ The Mines:.


dah hampir 4 tahun aku pakai skincare jenama HERBALINE..
alhamdulillah kene ngan kulit aku..

sebelum ni slalu gi kat The Mines jer..
baru2 ni ingat nak beli pencuci muke, toner & moisturiser yg nak abis..
sekali tengok, Herbaline tutup..
aku ingat kedai tu nak renovate jer..
sekali esoknyer aku call katenyer telah berpindah..

alamak..ni yg lemah ni..
berpindah ke Mines Wellness Hotel..
katenyer tempatnyer lebih besar dan selesa...
masalahnyer bg aku plak, kang kalo aku gi Herbaline, hubby & dhia nak wat ape plak..
takkan tercongok2 jer kan??
kalo kat Mines leh la dieorg jalan2 keliling Mines tu..

so aku beralih ke cawangan di kajang..
tp aku rase layanannyer tak sebest kat Mines tu...
hhmm...

.:Bodoh betul:.


dipetik dari harian metro.online

KUALA LUMPUR: Suami bangang. Begitulah tindakan dilakukan seorang penjawat awam yang sanggup mencakar isterinya di bahagian leher dan dada selain memukul wanita berkenaan hanya kerana menolak pelawaannya mengadakan hubungan seks walaupun isterinya sedang haid, kelmarin.

Dalam kejadian jam 2.30 petang itu, mangsa berusia 27 tahun bekerja sebagai jururawat berada di rumah mereka diajak suaminya berusia 30-an mengadakan hubungan seks.


Sumber berkata, mangsa yang sedang haid ketika itu menolak pelawaan suaminya dengan sopan, namun tindakan mangsa menyebabkan suaminya naik angin.

Menurutnya, akibat berang, suami mangsa mula memaki- hamun mangsa selain menuduhnya mempunyai hubungan dengan lelaki lain.


“Tindakan itu tidak berhenti di situ, malah suami mangsa bertindak lebih ganas mencakar mangsa di leher dan dada meskipun mangsa merayu tidak diperlakukan demikian,” katanya.

note : ape jenis suami la cam ni ek?? giler ke ape..bini tengah period tu.. hai la dunia...

Wednesday, December 14, 2011

.:Ubat loya:.


pas makan pasti rase mual & loya..
perut rase tak sedap..
try gak makan asam2, limau, mangga..
tapi satu pun tak jalan..

sekali aku try minum nescafe o..
menjadi la..
ilang rase mual & loya..
tapi tak la satu mug..
aku wat setengah mug jer..

tak pe ke ek??

Tuesday, December 13, 2011

.:Ikan pari & ikan berbisa tak elok makan mase ngandong?:.


mase ngandongkan dhia mmg aku tak makan langsung ikan2 bisa..
contoh pari & ikan sembilang/keli...
sebab ade terbace dalam satu buku..
katenyer tak elok..
tp tak dimaklumkan lebih lanjut..

tp ngandong kali kedua ni, tu lah ikan yg menjadi pujaan ati..
ade sape2 tau nape tak ek??

sedapnyerrrr...


.:Dhia semalam:.


adelah sangat mencabar bawak anak ke ofis..
nasib baik bos cuti semalam..
semalam dhia malu2 lg..
senyap jer..
tp itu cume pagi..
bile petang menjelma, Allah mulutnyer susah nak kontrol..
nyanyi, menjerit.. alahai...
sib baik semalam bos tak de..

tido pun sekejap jer semalam..
10.20 am - 11.10 am jer..
pastu petang langsung tak tido..
sudahnyer on the way balik umah tertido dalam kete...
sampai umah, berjalan pun cam org mabuk sebab mamai..
tp bile sampai jer umah nampak abah die segar bijik mate..
langsung tak tido..
last2 kul 10 lebih jugak dhia tido semalam..

gambar ari ni..
bg die tgk boboiboy..
tak de la merayau2 jer..
rimas tgk die tak reti duk diam..
sumer benda nak pegang..
aduhai anak..


Monday, December 12, 2011

.:Lame teringin, akhirnye dapat jugak:.

teka ape ni???

ni ialah paku pakis merah..
lame dah teringin tau..
jumaat lepas aku ke pasar tani..
terjumpe plak ngan sayur ni..
terus beli 3 ikat..
singgit jer seikat..
& luckily daun mude2..
slalu yg jumpe dah tua..
yg ni cam pucuk2 jer yg dipetik..

sangat nikmat ok..
hubby tolong masakkan..
tumis jer..buh air skit biar berkuah..
aku abiskan sumer..
hubby tak makan pun..
agaknyer nak bg aku makan puas kot..
hehehe..


.:Taska dhia tutup seminggu:.

perkara yg dirisaukan mmg terjadi..
taska dhia tutup (bahagian kanak2)..
selama seminggu..
bermula 12 hingga 16 disember 2011..
akibat jangkitan HFMD..
alhamdulillah, Dhia terhindar dr penyakit tu..

so, takkan nak cuti seminggu duk umah kan??
terpakse la bawak dhia ke ofis..



Friday, December 9, 2011

.:Makan vitamin B menggemukkan??:.


seperti yg sedia maklum, aku kene amek vitamin B pregnant kali ni..
sebab utama ialah kurang selera makan..

aku ade dengar2 org kate, vitamin B ni menggemukkan..
leh wat kite jd gemuk..
mmg org pregnant akan gemuk..
tp gemuk sebab baby membesar, bukan sebab lemak yg semakin banyak..

aku pun search la kat internet..
terbace satu artikel yg melegakan

jom aku kongsi bersama..
dapat dari sini : http://elaila.blogspot.com

Kita sering dimomokkan bahawa pengambilan B kompleks membuatkan seseorang itu menjadi gemuk bahkan yang bercakap ini juga adalah orang yang bertauliah iaitu DOKTOR! Sebenarnya B kompleks berfungsi untuk meningkat selera makan kerana terdapat NIASIN di dalamnya TETAPI jika anda bertanya kepada Pakar Farmasi anda akan mendapat informasi yang tepat kerana mereka ini mengkaji tentang ubat, suplemen dan sebagainya. Ini ada sedikit informasi yang ingin saya kongsikan bersama anda.

Kesibukan bekerja pada masa kini menggalakkan budaya pemakanan yang kurang sihat atau tidak lengkap dikalangan masyarakat kita. Akibatnya, ramai yang mula mengambil makanan tambahan atau suplemen untuk memperbaiki kekurangan vitamin atau mineral dalam pemakanan seharian mereka.

Manfaat pada kesihatan

Secara umumnya, manfaat vitamin B kompleks jika digunakan dengan betul termasuklah menggalakkan penghasilan tenaga, mengekalkan kesihatan kulit, otot, sistem pertahanan badan dan saraf. Fungsi B yang menggalakkan pembakaran karbohidrat, lemak dan protein menyebabkan ia digunakan dalam pengurusan penurunan berat badan. Terdapat juga kajian menunjukkan vitamin B ini membantu dalam memperbaiki siptom-siptom dan tanda-tanda masalah saraf berkaitan diabetes dan pengambilan alkohol. Ia juga dipercayai membantu dalam menurunkan risiko untuk mendapat kanser.

Kesan kekurangan

Kekurangan vitamin B boleh menyebabkan kekurangan darah merah, keletihan, hilang selera makan, sakit abdomen, tekanan perasaan, rasa kebas pada tangan dan kaki, ekzema, gangguan pertumbuhan kanak-kanak dan kecacatan pada bayi yang dilahirkan.

Sifat larut air keluarga vitamin ini meletakkan kebanyakan vitamin B sebagai selamat digunakan. Vitamin B kompleks merujuk kepada suplemen yang mengandungi hampir kesemua jenis vitamin B. Indikasi B kompleks ini lebih menyeluruh seperti untuk gangguan saraf dan rendah darah merah disebabkan kekurangan vitamin B. Biasanya suplemen vitamin B ini diambil bersama makanan untuk meningkatkan penyerapannya dan mengurangkan gangguan perut.

Oleh: Dr. Mohd B Makmor Bakry

Pensyarah Kanan Farmasi Klinikal, Fakulti Farmasi, UKM

Thursday, December 8, 2011

.:Dah bukak buku pink dah!!:.


baru berpeluang wat buku pink ari ni..
baby dah 12 weeks ++ pun..

aku wat kat KK Presint 3..
mule2 nurse tu kate tak leh wat ari ni..
wat appoinment jer dulu..
pelik jugak..nape ek cam tu??
tapi bile nurse panggil, then die cek brape weeks die terus bukakkan buku pink tu..
maybe die tengok aku dah 12 weeks kot..

tapi mule2 tu nurse tanye duduk kat mane??
aku cakapla duduk kat presint 9..
die kate patut bukak buku kat KK Presint 9 dulu..
pastu monthly leh la tumpang kat KK Presint 3..
mane la aku tau ade rules cam tu..
dah ofis aku kat presint 2, wat pe nak patah balik plak kan??
tp sib baik nurse tu baik..
so aku pun dapat jugak bukak buku kat KK Presint 3..

mule amek darah (12.3)..
pastu urin plak..
pastu jumpe nurse..
pastu jump dok plak sebab first time bukak buku..
doc scan td..
nmpk baby dok la gerak2..
(^__^)
doc kate akan scan lg bile baby dah 5 bulan..

dapat ubat 4 jenis..
vit. c, vit. B, iron & acid folic..


note : mase fisrt baby dulu, bukak buku mule2 berat baru 48.5 kg tp utk second baby ni mule2 dah 56.5 kg..huhuhu..seramnyer..

.:Masuk lambat:.


baru jer sampai ofis..
sebab masuk lambat..
gi klinik..
bukak buku pink..

bersambung.........

Wednesday, December 7, 2011

.:Dhia terer main bowling:.


main bowling dlm hphone abah jer..
hehehe...


STRIKE tu!!!!

PEACE YO....


Tuesday, December 6, 2011

.:Bilekah ianya akan berakhir:.


sekarang preggy baru 12 weeks..
masak memang jd keharaman (haram)..
sebab tak leh bau tumisan..

hubby pun dah malas nak masak..
bistu, takkan anak beranak makan biskut kering jer kan..
jalan penyelesaian makan kat luar @ beli makan kat luar..
bajet kewangan pun dah lari skit..

ade org kate bile kandungan masuk 4 bulan, sumer akan ok..
harapnyer betul la..

teringin nak masak utk family tp apekan daye..
keadaan bukan mengizinkan..
hubby ade tanye.."tak leh masak langsung ker??"
tak salahkan die tanye camtu..
org yg mengalami jer yg tau ape yg aku rasekan sekarang ni..
org lain takkan tau ape rasenyer..

paling seksa bile :
1-terbau masakan..
2-rase bile lepas makan..
3-x de selera makan..


.:Buaya kat kajang:.

hubby cite semalam..
last week mase banjir kilat kat kajang ade buaye merayau2 kat town kajang tu..
biar betul..
sekali die tunjuk gambar..

mesti buaye sesat ni kan...
panjang plak tu...

Monday, December 5, 2011

.:Macam ni pun boleh???:.



boleh aje..
janji dekat ngan abah..
hai la anak..
duduk pun leh tido???


.:Sebab tak cukup kalsium:.


gusi dah mule bengkak & berdarah ...
jd sangat sensitif..
sebabnyer aku tak minum susu..

ape nak buat??
bukan saje2 tak mo minum tp bile minum rase nak muntah..
malam tadi try minum milo tambah susu low fat..
waaa..perut jd kembong..
pastu rase nak muntah..

bile setiap kali ingat susu, mesti perut rase lain macam..

mengandung kali ni ade sedikit mencabar..
dugaannnnnnn....


Friday, December 2, 2011

.:Terperangkap dalam hujan:.


malang sungguh ari ni..
aku gi pasar tani..
mase aku bertolak tu cuace elok jer..
sekali sedang aku pilih tudung hujan turun..
makin lame makn lebat..
aku tumpang berteduh kat satu gerai jual baju..

hujan reda..aku pun gi beli makanan plak..
tengah tunggu siap, hujan turun balik dengan lebatnyer..
tunggu lagi kat gerai jual baju tadi..

doa2 Allah redakan hujan..
tak lame tu hujan reda balik..
hajat di ati nak tengok kain..
eh..tak leh jadi..
kang hujan lebat balik, tak leh balik ofis plak..
so aku terus gi kat kete & balik..

hopefully tak demam la..
basah gak kepale kene hujan tadi..


.:fLU:.


MATE PANAS..
IDUNG PEDIH..
AIR MELELEH DARI IDUNG..
ACHOO..ACHOO...ACHOO..


simptom2 flu telah menyerang..
aduhai..
pergilah kamu wahai penyakit....


.:parking kat ofis tak selamat?:.


alhamdulillah setakat ni selamat..
tak pernah plak dengar kes org hilang kenderaan..
guard pun ramai..

ni cite kat ofis hubby aku..
aritu ade sorang staff perempuan hilang kereta..
kereta baru tau..
vios lagi..
baru2 ni plak ade org hilang motor..
motor baru jugak..

yg kereta vios tu parking kat luar.. (parking memang kat luar)..
memang tak de org jage kot..
yg moto plak parking kat basement tu..
pelik plak..
brani dieorg masuk kawasan ofis, pastu curi plak tu..
memang dah tak selamat dah..
so berwaspada yer kawan2..
jangan kite plak jadi mangsa..



Thursday, December 1, 2011

.:Time kasih abah:.


abah ngan dhia tengok tv malam tadi..
pastu abah nak gi gosok baju..
untuk mengelakkan dhia mengikut abah gosok baju, abah pun alih ke channel cartoon..
cartoon timmy.. feveret cartoon dhia..
dhia pun kate gini kat abah..

"TIME KASIH ABAH"

sambil sengih2..



sweet kan?????


..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (2) Adam demam (1) Adam Mustaqim (13) Adli Mubasyir (1) Adwa (48) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (2) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (2) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (234) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Go.Lokal.Cafe (1) Hadiah (2) Hari pertama sekolah 2017 (1) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) PASTI (2) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (17) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)