..:TQ 4 Being My Followers:..

Thursday, April 5, 2012

.:Dah nampak sarat:.


org pregnant sik cite pasal pregnant jer kan??
kalo ade anak asik cite pasal anak jer kan??

dah lumrahnyer begitu jer kan..
redha je lah..

so memandangkan aku tengah pregnant memang banyak cite pasal pregnant jer dlm blog aku ni..

ok..ok..

ni pasal petang semalam..
lepas amek dhia kat taska, naik lif nak turun basement..
tp lif tu naik plak..
ah..tak kesah lah kan.. janji die gerak..
pastu sampai kat aras 3 (aku keje aras 3)..
masuk la sorang pegawai ni..
die tegur dhia..
dhia cam biase la, kalo tak kenal org mmg malu2 kucing..

pastu pegawai tanye aku..
pegawai : nampak yana dah sarat dah..6 bulan kan??
aku : nampak sarat ker?? baru 7 bulan..
pegawai : ha'ah.. nampak sarat..
aku : sengih2 je la..

ape lg yg aku nak kate..dah org lain yg menilai/menengok kan??
memang diakui pregnant kali kedua ni memang besar skit dari pregnant dhia dulu..
duduk bersila pun rase mengah..
jd disebabkan aku ni jenis 'ketot', tu yg nmpak sarat tu..
padahal ade lg 2 bulan nak sampai duedate..

tak pe lah, yg penting baby ok dan aku sihat2 jer..
tp bile org dah tegur gitu tibe2 timbul kerisauan..
alamak..cam ner kalo baby aku besar?? larat ke aku nak push nanti??

semoga Allah permudahkan segalanye...
-aminn-

13 comments:

qaseh johanna said...

ala bby besar pon xpe.. jnj sihat dan sempurna serta mama selamat.!
xsbr nk tgk adik dhia.. :))

yusrina said...

tak perlu risau baby besar... yg penting sihat dan selamat :)

Aziah said...

hehehe ketot... baru nak kata yana rendah sebab tu nampak sarat.. sekali baca kat bawah dah pun punya blog kata ketott....

.:Mama Dhia:. said...

qaseh johanna - betul..betul..betul.. kite pun tak sabar jugak tp ade takut skit..

.:Mama Dhia:. said...

yusrina - mudah-mudahan dapat deliver secara normal..aminn..

MrS. F!zA said...

kita tgh mengah lah skrg ni..mmg tk daya nak hadapi kalo mengah..mcm berlari je rsa..walhal bru nkmsk 7bulan..

.:Mama Dhia:. said...

Aziah - saye sedar diri kak..memang ketot...hehehe...

.:Mama Dhia:. said...

Mrs. Fiza - eh..pun mengah jugak??hehehe..org pregnant memang cam tu..same2 la kite hadapi yer..banyak pahale org bawak baby dlm perut ni..insyaallah..

~ NANA ~ said...

pengalaman my mom...makin byk mengandung, saiz baby makin meningkat...hihi

.:Mama Dhia:. said...

NANA - pengalaman akak juga..memang tepat sekali..dulu pregnant dhia comel jer perut.. heehe..

CheNamNam said...

haruslah begitu..kiter citer aper yg kiter tahu dan kiter alami ajer kan..maner boleh citer benda yg tak tahu..tu namernyer hentam kromo...hehe..:P

Mudahan dipermudahkan segala urusan.InsyaAllah doa byk2 supaya senang bersalin nanti.jgn risau sangat k and take care..:)

bunga_rose said...

hihihih.. perut beso, sama cam saya la bosa bona perutnye tapi mmg kuar baby nye pun beso 4.05kg...

harap2 yang beso tu air je, baby kecik senang skit nak push.. saya sbb baby beso, tak boleh normal even bukaan dah 10, so potong juge hihi..

apepun janji dua2 sihat, tu yg penting kan

Aziah said...

betul makin banyak ngandung makin beso... rahimi 2.3 kg saje.. aisyah 2.6 kg... naik jugak lah tu.. huhu

..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (1) Adam demam (1) Adam Mustaqim (11) Adwa (46) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (1) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (1) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (233) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Hadiah (2) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (16) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)