..:TQ 4 Being My Followers:..

Friday, November 30, 2012

.:jumpe artis korea "kim hyun joong" kat the mines:.


tapi die melekat kat dinding jer..
hehehe..


Wednesday, November 28, 2012

.:Addicted:.


 to this..




yum..yum..

Tuesday, November 27, 2012

.:"Seketul":.


like this word..
rase cam kene jer ngan adwa..
hehehe..




seketul adwa..
hehehehe..

.:Maggi Goreng : Permintaan aku:.


teringin nak makan maggi goreng..
tp tak nak yg aku masak..
nak yg hubby masak..

sib baik die rajin semalam..
so permintaan dipenuhi..

jeng jeng..


buat 4 biji (eh..biji ker?)
dari dinner sampai breakfast makan maggi goreng..
yumm..yumm..
tq abang..

note : abang, member ofis suh buat utk jual kat pantry ofis..hehehe...

Monday, November 26, 2012

.:Drive ke ofis ngan anak-anak:.


aku drive sendiri ke ofis..
walaupun ofis hubby dekat ngan ofis aku..
aku selesa begitu..

dan taska anak2 adelah satu bangunan ngan ofis aku..
jadinyer aku ler yg hantar anak2 ke taska..

mase adwa duk berasingan taska ngan dhia, dhia duk depan (tanpa carseat) tapi pakai seatbelt..
adik duk blakang (dalam bucket)..
alhamdulillah, adik ok..

ni bile adik dah same taska ngan dhia, dhia pun nak duk blakang jugak..
katenyer nak duduk ngan adik..
ok jugak, leh la tengok-tengokkan adik die kat blakang..
bukan tak nak letak adik kat depan tp nanti mesti dhia pun nak duduk depan jugak..
ha..dah camane plak kan??
tu yg dua dua duduk blakang tu..
tapi sebelum kete jalan, aku pastikan dhia akan duduk betul2 dulu baru aku gerak..
suh die duduk elok2 sebelah adik die..
alhamdulillah, setakat ni adik cool jer duduk dalam bucket kat blakang..

tengok..siap pakai seatbelt..
tp tak tau la bile dah besar skit camner plak peelnyer..
hopefully adik nak la duk dalam carseat plak lepas ni..


.:kesabaran:.


pagi tadi kesabaranku teruji lagi..
huhuhuhu...
sib baik aku tak 'naik hantu'..
huhuhuhu..

Friday, November 23, 2012

.:Hari Jumaat:.


hari ni kene gi taklimat..
nak cukupkan kursus 7 hari setahun..
taklimat ni satu hari..
dapat la tambah2 walau tak cukup 7 ari..
tq banyak2 pade cc yg amek berat carikkan kursus/taklimat/ceramah utk aku..

tak jauh pun taklimat ni ..
depan bilik aku jer..
(^_^)
so senang ler nak gi ngepam susu..

Thursday, November 22, 2012

.:minum petang:.


petang2 ujan plak tu ..
sedap layan ni..
cekodok ikan bilis+jagung


ngan teh o..
besttt...

.:Makanan segera best:.

 roti paratha/canai
jename KAWAN
sedap..


masak pakai non stick pan..
tanpa minyak..

dimakan bersama sambal tumis..
pun sedap..
tak perlu nyahbekukan die..
sebab nanti die akan melekat kat plastik..
kuar dari fridge terus masak..
senang..

 Wraps ni pun best..
leh buh macam2 dalamnyer..
tapi kene panaskan dulu selama seminit..

 salad
 nugget + daging burger


dihimpun bersama dan digulung..
nak lipat pun boley

siap utk dimakan..

Wednesday, November 21, 2012

.:Mama..nak ketapi:.


anak oh anak..
dah banyak kali die mintak..
timbul kasihan di hati..
gigih la panas2 mama gi pasar tani (pasar tani jer)..

alhamdulillah, ade jugak ketapi..

 siap leh jd robot lagi..

untuk adik pun ade jugak..
sesuai ikut umurnyer..

note : tapi mainnyer sekejap jer.. pastu la ni die mintak handphone barbie..ntah mane la die tengok tu..ade ke tak ntah ler..

.:kasut wedges:.


aku ni jenis susah berkenan ngan kasut..
kasut bertutup langsung tak leh pakai..
sebab kaki jenis lebar kat depan..
pastu kaki jenis berpeluh..tak selesa..
tapi kalo dah berkenan, mesti nak jenis yg same..
sebab??
sebab selesa..
suke wedges sebab buat aku jd tinggi..
(^_^)


sukeeeeeeeee....

Tuesday, November 20, 2012

.:Hubby jahit langsir (^_^):.



hubby volunteer nak tolong jahitkan langsir yg dah 4 tahun tak pernah berganti..
langsir lame tu sampai dah mereput tu..
memang ke tong sampah la jawabnyer..
jahit utk semua tingkap kat umah..

beli mesin jahit semate-mate nak jahit langsir..
boley tak??
ye la, kalo tempah dah brape ratus kan??
jahit sendiri lg puas hati..
walaupun simple..

ni la si penjahit langsir tu.. 


pin jgn tak pin..
ade model tolong nyibuk kat blakang..

langsir lame..
4 tahun pakai tu..
kaler putih sampai jd kelabu..

jom pasang langsir baru


siap
ni kat hall

ni kat bilik2

simple kan??
hasil jahitan suami saye..

.:Mesin jahit : SINGER Model 8280:.


aku ni tak pandai menjahit..
name jer amek ert (ekonomi rumah tangga) mase sekolah dulu..
even mak aku adelah seorang tukang jahit (dulu)
tapi aku hareeemm..
jahit baju kurung kedah pun fail..
hehehe..

berminggu2 jugak carik mesin jahit ni..
dari super market besar sampai kedai kecik..
last2 jumpe kat kedai kecik di serdang sane..
dengan harge RM700 (hubby aku pandai tawar-menawar)..
tu pun die yg beli..


nak jugak tu..
model tak berbayar..

 leh jahit macam2 style jahitan..

ini la tujuan kami beli mesin jahit ni..
(itu bukan tangan aku)
hehehehe..

tunggu aku up lg satu entry..

.:Check up Adwa @ 5 months:.


patutnyer last week adwa check up..
tp sebab die demam so pospone..
semalam baru pegi..

ok..
berat naik jd 6.62 kg dr 5.9kg (4 months)..
tinggi 63 cm (naik 1 cm)
kene cucuk utk 5 bulan..
kuat gak adwa nangis semalam..
tp sat jer la..
alhamdulillah, tak demam ..

semalam check up rase seksa skit..
bukan sebab ape, sebab nunggu lame..
dari kul 2.15 pm sampai 4.50pm baru settle..
(sebab x de appointment, tu yg lame tu)
dah la tak bawak stroller..
pastu gi sorang diri plak tu..
balik umah rase sakit 2 2 tangan aku..

di usia 5 bulan, ape yg adwa :
- sangat suke isap jari, puting tolak tepi
- sekarang dah pandai ade iklan (berenti sebentar utk tengok tv @ tengok kakak die) bile bf 
- suke tengok tv
- pandai meraih simpati, pantang tengok mama..nangis jer..
- pandai main ngan kakak (sakan gelak kalo main ngan kakak die)
- masih tido bedung
-masih pakai barut
-dah pandai tido mengereng & meniarap
- terer meniarap
- kadang2 tiarap & telentang balik
-dah kuat angkat badan & kadang2 punggung pun die angkat
-makin susah pakai diaper sebab suke tolak2 kaki


Monday, November 19, 2012

.:tak cukup 1 pack : Pancake Durian @ Sweet Chat, The Mines:.


ari tu beli satu..
semalam aku tapau 2 terus..



the best..
durian banyak..

yummy..

.:No more bio aura : sekarang Wonderland:.

suke design ni..
cantik..
siap filter kat dalam..

susah pakai bio aora..
kene jage sendiri..

pakai yg ni, ade org akan datang selenggara kat umah bile dah sampai time..
lgpun bio aura aku buat hal..
mencurah2 air mengalir..
sekali tengok kat dalam, ade 2 tabung yg pecah..
patut la mengalir jer air..membazir betul..
dah yg memeranjatkan ade 2 tabung yg kosong..
bile diangkat air mengalir laju jer keluar dari tabung tu..
ape kes???
tu yg terus tukar tu..

Friday, November 16, 2012

.:Budak demam:.


rabu lepas adwa demam..
sepatutnyer die gi check up utk 5 bulan..
cucuk 5 bulan sekali..

ade org kate kalo nak bawak baby gi cucuk jgn sampai die dengar..
kalo die dengar, nanti die buat hal (demam)
korang penah dengar tak???

dalam kul 2 lebih (pagi) adwa bangun..
aku rase badan die panas..
ah sudah..
tuam badan die then bg susu..
pagi tu cam dah ok skit aku hantar ke taska jugak..
dalam kul 11 lebih penyelia taska anta sms kate adwa badannyer panas..
kelam kabut aku kemas beg aku..
mintak half day ngan pegawai..
 
sampai taska tengok adwa merengek2..
memang panas badan die..
aku bawak balik, tuam badan die..
buh kain basah atas kepale..
bg ubat demam..
layan2 die kejap, pastu die tido..

tak lena pun die tido kejap2 bangun..
dalam kul 6 tu aku bg lg ubat demam..
pastu mandikan die..

tak de meragam sangat..
tido malam pun lena..
bangun pg tu dah sembuh..
alhamdulillah..

sembuh sebab cakap nak bawak jalan2..
hehehe...

 saye demam..

merah muke die..

pas makan ubat..
layan tv pastu tido..

tido..

Monday, November 12, 2012

.:Pizza Hut plak:.


jemu makan domino's..
order pizza hut plak..
free delivery jugak..

aku suke mushroom sup..

 1 large pizza
1 regular pizza
1 mushroom soup

new orleans drumettes - sedap..

 tempura king prawns - sedap..

yumm..yumm..





.:buah masam tinggi:.


korang tau buah masam??
ade buah masam di muke tau..
nak tau??
buah masam tu kat bahagian pipi..
cube senyum..
naik tak pipi korang??
kalo naik, org kate "buah masam tinggi"
(ni pun sil aku yg bgtau)

meh sini nengok gambar adwa ni..
buah masam tinggi ni..

nampak tak??
ni lg satu..

suke tengok die senyum gitu..
cam hepy sangat..

Friday, November 9, 2012

.:Tragedi : Pemanggang ajaib:.


orang lain dah masak macam2 pakai pemanggang ajaib ni kan??
aku baru jer beli semalam..
aku beli RM120 free delivery..


mungkin ade yg beli lg murah dari harge yg aku beli tp benda yg same jugak kan??
tak pe..rezki masing2..

kalo nak dapat yg murah lg entah bile aku dapat beli pemanggang ajaib ni..
dek kerana tak sabar nak masak gune pemanggang ajaib ni, aku pun try buat ayam bakar semalam..

perap ayam dengan ape2 bahan yg patut..
gaul2..
aku tambah kentang & carrot jugak..


patutnyer kene masak dalam 15-20 minit jer..
tapi aku cam tak yakin jer ayam tu masak, so aku tunggu sampai 30 minit tanpa menterbalik kannyer..
sudahnyer hagit..
hehehe...

tu la tak mo dengar org cakap..
kan dah hangit..


sib baik leh makan lg...
hangit2 pun sedap..
(^_^)

..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (2) Adam demam (1) Adam Mustaqim (14) Adli Mubasyir (1) Adwa (50) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (2) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (2) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (234) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Go.Lokal.Cafe (1) Hadiah (2) Hari pertama sekolah 2017 (1) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) PASTI (4) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Pertandingan Azan ALAMRIA (2) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (17) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)