..:TQ 4 Being My Followers:..

Monday, November 19, 2012

.:No more bio aura : sekarang Wonderland:.

suke design ni..
cantik..
siap filter kat dalam..

susah pakai bio aora..
kene jage sendiri..

pakai yg ni, ade org akan datang selenggara kat umah bile dah sampai time..
lgpun bio aura aku buat hal..
mencurah2 air mengalir..
sekali tengok kat dalam, ade 2 tabung yg pecah..
patut la mengalir jer air..membazir betul..
dah yg memeranjatkan ade 2 tabung yg kosong..
bile diangkat air mengalir laju jer keluar dari tabung tu..
ape kes???
tu yg terus tukar tu..

19 comments:

Lynn Hamzah said...

huhuhu...macam mana boleh kosong yang 2 tabung tu...pelik jer...

Fai CeritaCinta said...

nmpk yg ni mcm lg best dri bio aura.. :)

.:MamaDhiaAdwa a.k.a Yana:. said...

Lynn - memang pelik lynn..dengar kate kilang yg buat spare part utk bio aura dah tutup..jd yg ade skrg ni recycle punyer..entah la..

.:MamaDhiaAdwa a.k.a Yana:. said...

Fai - best la jugak..yg ni siap penapis kat dalam.. senang nak guna..

AzieYaH said...

yana tak pernah buka ke sesebelum ni.. macam kena tipu je eh.. ejen dulu mana?? takkan takda ganti rugi atau buat servis...

etiey.com said...

Cantiknya... Bio aura tak kenan lama lama air slow je keluar.

Adams Ayens said...

Yana..akk bukan nak memburuk buruk kan Bio Aura..Bio Aura ditutup d sebabkan dalam tabong tersebut di campuri dengan tulang BABI. Untuk menutup MALU..pandai-pandai la depa info mcm2. Ok untuk pengetahuan YANA..COWAY pun byk problem disebabkan org datang servis. ADik akk terkena 4 bulan pertama FREE. bulan yang ke 5..di cas sehingga 1K lebih. Dan dalaman nye pun tak diganti hanya di cuci.dan kita tak nampak apa yang terkandung dalam tabong berkenaan. Untuk DIAMNODS..akk n adik akk pun pakai..setelah diselidiki hanya utk pesakit buah pinggang sahaja yg boleh guna penapis air Brand DIAMNOD..So last sekali akak menggunakan Produk ZHULIAN. Perawat air BEYOND.Tabong dalam kita bole nampak molekul yang terkandung dan untuk pengetahuan air akan lalu dri bawah naik ke atas. Itu baru dinamankan Perawat air.Xpela akk cuma berkongsi dan mncadangkan sapa2 yang nak guna BEYOND..bole bincang tetang pembayaran.Beyond servis sendiri..sampai 2 tahun tabong penapis bertahan.dan kita bole lihat sendiri keadaan air kotor yang melekat dalam tabong penapis BEYOND..ok..

ejam said...

Adams Ayens - Untuk pengetahuan awak produk WONDERLAND or Wonderland Micro Bubble Nano Oxygen Generator memang baik untuk kesihatan kita...ni saye bagi web side wonderland, awak baca la sendiri ape yang bagus n ape yang tak bagus tentang kebaikan air oxygen...http://www.amgo.com.my/products/wonderland.html

Kami telah cuba produk ni...memang bagus

aimi ibrahim said...

berapa kos siap pasang wonderland ni? hihihihi

.:MamaDhiaAdwa a.k.a Yana:. said...

Azieyah - penah la bukak kak tp kite mane tau kosong ke penuh ker?? tak beli ngan ejen pun, beli ngan kawan2..kawan tu pun bukan pakar pun..selalu beli spare part dari die jer..selenggara sendiri jer..kite ni pun bukan tau sangat..so baik serah pade yg pakar kan??

.:MamaDhiaAdwa a.k.a Yana:. said...

etiey.com - dulu tak de pilihan lain..yg tau bio aura..ni bile dah tau ade produk yg lg bagus, tak salah try kan??

.:MamaDhiaAdwa a.k.a Yana:. said...

Adam Ayens - ni produk bumiputera kak..org melayu..konfirm tak de tulang babi..insyaallah..

.:MamaDhiaAdwa a.k.a Yana:. said...

ejam -time kasih..

.:MamaDhiaAdwa a.k.a Yana:. said...

aimi - yg ni sekali ngan tong oxygen.. nak kontek??nanti email akak yer.. cherryroses29@yahoo.com.. nanti akak bg kontek no. yer..

mama hanna said...

beyond dari Zhulian memang bagus.. kat rumah mak guna.. elok tapi mahal laa.. masa mak beli dulu harganya RM2000++.. sekarang taktau laa..

takde maknanya said...

salam saya pown nk share sikit la mmg btl ckap ijam tu penapis air wordeland mmg bagus sbb air nya bersifat air yg beralkali..n d tambah pulak oxygen generator...saya bukan nk kondem penapis air yg lain..yg lain pown ok jgak cuma kita manusia nie sendiri banding la yg mana bgus atau x..yg mana nk taw tentang n harga penapis air wordeland bleh la col n mcj saya 0174983259

Unknown said...

Nak tahu kak boleh call saya 01121102720 Faisal

Mohd Faisal Abdul Rahman said...

Sebenarnya www.sc88.com.my laman web rasmi wonderland atau boleh wassap saya 01121102720

Rasyid Zainal said...

sye sokong semua jenis jenama penapis air.. yg penting halal.. pd pendapat sye penapis air coway sgt trbaek. sebab ape? syarikat coway malaysia akan hntar beberapa org utk servis & pemeriksaan ke rumah pelanggan. jgn risaulah stiap dua bulan skali mereka dtg servis dan tukar filter stiap 6 bln skali...dah lah free, tukar alat ganti klu rosak pun free.. sapelah yg xnak. mistilah sye nak. siap ada 4 suhu lagi (sejuk,panas,suam,biasa). jimat eletrik pnapis coway ni.. love coway.

nk tau lbih lanjut bleh msej atau call sye : rasyidzainal (013-4870122)

..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (1) Adam demam (1) Adam Mustaqim (11) Adwa (46) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (1) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (1) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (233) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Hadiah (2) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (16) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)