..:TQ 4 Being My Followers:..

Friday, May 25, 2012

.:Sian cikgu:.


tak abis lagi masalah dhia tak mo gi taska..
semalam dari umah lg dah kate..
"Dhia aryssa tak nak" means die tak mo gi skolah..
pagi td plak bile dah nmpak jalan gi taska dok la ulang2 cakap benda yg same "dhia aryssa tak nak.."
tp aku wat dek jer.. malas nak layan..

semalam kire ok lg, die mau turun kete..
meragam bile aku suh bukak kasut (dah sampai dalam taska)
tp ari ni lg teruk..tak mo turun dr kete..
sib baik aku parking kat luar taska jer..
aku tinggalkan dhia dalam kete (tingkap bukak), then aku anta barang dhia..
cikgu dok tanye "mane dhia?"
aku cakap dalam kete..
terus cikgu kluar amek dhia dalam kete..
huhuhu..dah tambah satu lg keje cikgu...(jemput dhia dari kete)..
mase cikgu amek tu dhia melalak..meleleh air mate..
padan muke, sape suh tak dengar cakap mama..
die ingat aku tak berani tinggalkan die..
kene tinggal melalak plak..

aduhai la anak..
mintak maaf yer cikgu2 sumer..

... budak manje...

13 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

die tau x lame dah dapat adik....

Salmiza said...

Alamak...kite pun takut ler opal tak nak ke sek thn dpn...bdk2 mesti ada psg surut kan...

Aziah said...

dah melaluinya... jenuh jerih peluh2 hahaha.... welcome welcome.. pasni.. ada 2 orang nak hantar.. sorang ok sorang tak ok.. tak pun sorang nangis sorang ok tapi bila sorang nangis dia ikut sama.. jadik2 dua2 nangis.. skali ngan mak2 pun nak nangis.. jadik 3 orang nak nangis...

MimahAjil said...

dia tahu mungkin pasni dia bakal kurang perhatian...sbbtu dia buat perangai nk amek perhatian mama kot..biasa la budak2..mama kena kuat semangat la ye tengah2 sarat tetiba Dhia mcmni..

to Dhia..be a good girl n good sister...cian mama Dhia..

bunga_rose said...

hihihi.. payah gak tu.. apsal erk dia takmau pegi taska? penat tanya dia kenapa tak??

.:Mama Dhia:. said...

ekin - patut bile nak dapat adik, dhia lg behave..ni jd lebih ngade2 plak.. sian mama..

.:Mama Dhia:. said...

Salmiza - moge2 opal tak jd cam dhia la..sekali sekale tu kite paham la, ni tidak..ari2 ginilah perangai dhia..mama plak dah tak larat nak angkat dhia..sakit2 pinggang ni..

.:Mama Dhia:. said...

Azia h -moge2 nanti bile dah ade adik dhia dah jd kakak yg baik la..tak buat perangai..kalo camtu lg perangainyer, terpakse lah gi keje sekali ngan abah..tak mampu la nak handle sorang2... memang nangis!!!

.:Mama Dhia:. said...

MimahAjil - insyaallah tak kurang la..cume kene la berkongsi..selame ni layan die sorang jer..ni ade adik kene la layan adik jugak.. dhia pun kene la layan adik jugak.. sedang menguatkan diri la ni..

pun harap dhia jd good girl & good sister..aminn..

.:Mama Dhia:. said...

bunga_rose - tak penah plak die kate pape..pg jer perangainyer gitu..bile nak amek mase balik tu, bukan main lg die seronok jer.. tak plak nmpk die murung ke nangis ker.. baik jer ngan cikgu..

pinkyanie said...

dia meragam sbb nk dapat adik tu kak...hehehe...

eima said...

nk dpt adek tu ... tak pun die boring @ pun perngai die cam fahim yg hari masam muka kena pi taska...hahaha

.:Mama Dhia:. said...

pinkyanie - ragam yg cam tu memang tak tahan la...huhuhu..mau mama plak yg nangis..huhuhu...

..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (1) Adam demam (1) Adam Mustaqim (11) Adwa (46) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (1) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (1) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (233) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Hadiah (2) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (16) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)