..:TQ 4 Being My Followers:..

Monday, May 21, 2012

.:36 weeks:.


genap 36 weeks bersamaan 9 bulan ari ni..
cepat betul mase berlalu..
tak sampai sebulan lg nak deliver..
seram..

dapat berita yg tak berapa best malam tadi..
adik ipar yg aku harap datang sebelum deliver untuk jage dhia mungkin datang lewat skit..
aku takut terberanak awal jer..
kalo awal, nampak gaye sorang2 ler aku dalam labour room nanti..
cos hubby kene jage dhia..

nak harap mak aku datang..
susah jugak..
sebab die sibuk..banyak majlis nak kene attend..
hhmm...

tp mintak2 baby tunggu mak su die sampai la yer..
jgn kluar awal sangat yer baby...


baby bump 36 weeks 
dah nak sampai ke stereng..

- aku masih bawak kete sendiri ke ofis..
- masih memasak..
- mule rase sakit bile nak bangun dari duduk..
- susah nak bangun kalo dah duduk lame..
- cepat lenguh pinggang..
- sakit kat ari2..
- kaki lenguh..
- kerap nak ke toilet..tp yg pelik bile duduk tak lak rase nak kencing tp setiap kali berdiri mesti rase nak terkencing..tp kalo kencing pun tak la banyak..(^_^)
- muke tak sembab (perasaan aku la, org yg nengok tak tau plak)
- baju yg still boleh pakai ade 5 pasang jer... huhuhu..cukup utk seminggu..
- tak amek cuti awal sebab kalo cuti pun duk umah jer..kat umah tak de sape..so paling selamat kat ofis..ape2 jd leh mintak tolong kawan2 ofis..

8 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

ekin pon x amik cuti awal
klu dok umah,sorg2
klu kat opis,ade kawan2

.:Mama Dhia:. said...

ekin - betul tu betul..

lia said...

lia ni baju pon da xmuat, baru 6bulan... ho3... byk busat ini kali peknen ;)

.:Mama Dhia:. said...

lia - hehehe..6 bulan dah tak muat baju..tak pe, ok lg kalo nak beli baju baru..

eima said...

comey ... fahim dulu ..bw ke spital .... aku masuk labour room ..aku tahan2 sampai nenek sampai br aku branak .... even jalan dah buka 10 ... gyne pun dok ckp nk teran bleh dah ni ... jgn tgu2.... enpanjang naik je ke labour room br aku teran ... hehehe

.:Mama Dhia:. said...

eima - leh plka ko tahan2 yer..hehehe... hopefully mak su dhia sempat la sampai sebelum aku deliver..kalo tak sian aku sorang2 teran baby..

mimie.. said...

moga semuanye selamat ye mama dhia..mesti comel baby tu ^_~

bunga_rose said...

bunga dulu amik cuti 1 mgu awal, penat jalan jauh cari parking sbb masa tu tak dapat kad parking lagi.. moge semua selamat dan dipermudahkan nanti ye

..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (1) Adam demam (1) Adam Mustaqim (11) Adwa (46) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (1) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (1) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (233) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Hadiah (2) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (16) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)