pernah terbace satu entry makanan kat blog seseorang..
aku pun tak ingat..
tp nampak sedap jer terung pipit masak sambal camtu ..
jumaat malam tu gi pasar tani..
nampak terung pipit, teringat plak sambal terung pipit tu..
aku masak terung pipit tu bersama bawang merah+bawang putih+ikan bilis+potongan cili api..
bile dah siap nampak sedap..
tp bile makan??
hhmmm..
mungkin sebab ini kali pertama aku makan terung pipit jd tak biase dengan rasenye..
ade rase kelat2 plus pahit skit..
13 comments:
nampak macam yana beli dah tua.. mana kuahnya... masak ni kena ada kuah sket tok lembutkan terung tu
terung ni pahitkan...tp kalau masak dengan sardin tumis pedas2 lagi sedap...:)
Cek : slalonye masak mcm sambal tumis.. sebelum tu, kena rebus dulu nak hilangkan rase pahitnye..
Aziah - oh..ye ke kak??org main hentam jer masak.. tengok org tu masak kering, kite pun masak kering je la.. hehe.. tp rasenyer tak tua sangat la kak..
Riny - pahit skit la..oo..masak ngan sardin pun sedap ek?? tak pernah masak terung pipit ni..
Seri - oo..kene rebus ke?? hehehe..ok..nanti aku wat lagi..ade skit lg kat umah tu..
eh sedap la.. sy suka gak mkn..tp xleh selalu..sbb cacing mak ckp..!
qaseh johanna - leh sebabkan cacing ek?? org tak pernah makan..ni first time..
zana x pernah masak terung pipit ni.. pernah makan, tu pun cikit jer since x berapa nak masuk dgn tekak zana yg mmg x suka makanan pahit2.. hihihi
tak suke.. pahit! hhhihhi
tak penah mkn punnn.... sbb cam tak besh je ... tp klu ko kate best tadi kompom aku balik try ...hehehe
rugi kalau rebus... hasiah dah ilang.. kekekkeke... tapi memang sedap... bila makan krup kruppp meletup2 dalam mulut
xpernah makan...n xpernah tgk..atau lya x perasan psl terung pipt ni..mula2 tgk,igtkan sambal petai... klo petai... sure trangkat ni
Post a Comment