..:TQ 4 Being My Followers:..

Wednesday, April 25, 2012

.:Result check up 32 weeks:.


check up ari ni mengecewakan skit..

hb : turun dari 11.4 ke 11.1
mase nurse cucuk jarum, nurse terus kate "cair ni"
aku pun nampak agak cair dr biase..
dlm ati dah terdetik.. abis la aku..
sekali nurse tulis 11.1..
alhamdulillah, masih dlm kategori ok..

urin : clear

berat : naik dengan berjaya sekali sebanyak 3 kg..
63.9 ke 66.9 kg.. genap2 3 kg..
so nurse pun dengan lemah-lembutnyer bgtau yg aku kene minum air gula!!!!!!
nak tengok kalo2 ade ape2..
aku ingat dpt la elak pregnant kali ni..
rupenyer hujan di tengahari..
ye la..dah masuk 8 bulan kan??
ingat selamat la..
so, no more minum minuman manis di petang hari..
makan pun kene kontrol..

kaki dah mule bengkak..
ye la..aku dah la tinggi 150 cm jer..
berat dah nak 70 kg..
mane la kaki tu larat nak tampung kan???

mase first pregnancy dulu..
last sebelum masuk wad utk deliver,  berat aku 64.6 kg jer..

scan : waaaaaa ... 
masih tak tau gender baby sebab baby duk baik jer dlm perut mama..
diam jer..
cume nampak perut jer..
ke dokter tak pandai scan???
ke baby nak bg suprise kat mama & abah & kakak die..
anggaran berat baby 1.7kg.. normal..

jgn tanye aku pasan gambar scan ni sebab aku pun tak paham..

ubat : ari ni dapat obimin & vitamin C..
terkejut plak aku mase staff tu bg vitamin C..
katenyer utk penyerapan lebih baik..
entah la..
org dah bg aku amek jer..
lgpun mmg aku selalu makan vitamin C (beli sendiri)

12 comments:

aimi ibrahim said...

minum air gula tu yang menyampah kan... hihih

eima said...

tak penah minum air gula lagi ... surprise la tu ababy tu....cam aku dah kuar br tau.... sbb mmg nk surprise pun...

lia said...

sangkut gak kena minum air gula yer...

~ NANA ~ said...

eh tinggi kita lbh kurang sama je tp berat i dh 75kg! hihi...

kalau taknak minum air gula xpe kn? mcm i hari tu, nurse ckp kalau xnk minum, dia juz buatkn surat je la tp apa2 hal kita tanggung sendiri la...hehe

Liyana said...

xpela.. serah diri je minum air gula tu kan... hehe

.:Mama Dhia:. said...

aimi - tu la..ingat kan x kene..kene jugak...

.:Mama Dhia:. said...

eima - best la ko..tak pernah minum air gula..ye kot..tp aku cam tak puas ati jer..rase nak gi scan kat swasta la.. hehehe..

.:Mama Dhia:. said...

lia - iyer..saye tersangkut jugak..waaaaaa....

.:Mama Dhia:. said...

Nana - uish..75 kg?? nana tinggi skit dr saye kot..

nurse tu advice suh minum..redha je la..ape2 pun utk baby jugak kan.. tak pe..

.:Mama Dhia:. said...

Liyana - tak pe dlm terpakse...huhuhu.. tp sy redha...isk..isk..

Izan Ishak said...

izan pun check-up 22w baru ni hb rendah, 9.5 aje. aduhhh... part minum air gula tu mmg lah takleh thn. berat skrgk dah macam nak bersalin sblm2 ni... dekat bersalin nnti ntah berapa berat pun tak taulah...

mamadhia... bby nyorok eh... tak mau tunjuk kat mama n abah...

.:Mama Dhia:. said...

Izan - alhamdulillah hb org ok.. aduhai berdebar nak minum air gule..

ha'ah la die nyorok..mase dokter scan die diam jer..cam tau2 jer org nak tgk die..

hubby ajak gi swasta weekend ni..scan..hehehe..

..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (1) Adam demam (1) Adam Mustaqim (11) Adwa (46) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (1) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (1) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (233) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Hadiah (2) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (16) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)