..:TQ 4 Being My Followers:..

Monday, February 27, 2012

.:Kerana Dhia kami kerugian hampir RM2,000:.


sangat terkilan rase di ati...

kerana dhia kami terpakse beli tv baru...

gini kisahnyer..
sabtu pagi hubby ade game futsal di karnival WOW sane..
tinggallah aku bersama dhia..
selesai mandikan dhia aku plak mandi..

dah sudah mandi tu, aku tak dengar langsung suare dhia..
yg aku dengar suare tv jer..
sekali bile aku kluar, aku tengok dhia pegang spray air..
abis air merate2..
aku malas nak ngamuk pg2, aku lap je la air..

dah siap lap tu aku duduk la depan tv sambil bace Pa & Ma...
mase tu lum perasan tv lg sebab tv masih bersuare..
sekali dhia duk tunjuk2 tv..
aku tengok gambar dah blur2 dah tp suare masih ok..
baru aku perasan yg dhia spray tv..
sampai basah tapak tv tu..
terus aku tutup tv sebab takut meletup..
dalam ati aku pikir "biarlah dulu, nanti kering air tu ok la balik tv tu"

tengahari aku try bukak pun masih tak ok..
last2 aku tutup tak bukak, tunggu hubby balik..

bile hubby balik, terus bgtau die..
sib baik hubby cool jer (die mmg jenis cool)..
time die bukak tu tak sampai seminit terus blank jer tp suare jer ade..
hubby kate " tak leh wat ape2.."
huh..rase cam nak pengsan aku..
tak sampai 3 tahun rasenyer tv tu..
giler betul..

ade satu lg tv kat bilik blakang tp tak leh sambung astro sebab tv tu rosak..
aduhai.. nak tak nak terpakse beli baru..
petang tu lepas hubby rehat sekejap terus kami ke senheng mines..
amek tv baru..
huaaaaaaaa......


memang tak leh nak buat ape dah tv tu..
kalo betulkan pun mau beratus2..
better beli baru jer..
tu yg beli baru tu..

rase terkilan, nyesal dan macam2 lg kat ati..
nasib la dhia tu kecik lg..
nak marah & ngamuk2 pun tak guna..
bukan die tau akan jadi gitu..
redha jer lah..

mase beli tv baru ni, terus amek gerenti 5 tahun..
takut sangat kejadian seperti ini berulang lagi..

note : kalo barang ratus2 rosak aku leh terima lg, kalo dah sampai ribu2 cam ni...huh, tak terkate rasenyer...

16 comments:

eima said...

kes2 cam ni aku takut bila fahim sama galak main spray ni ... tu mulut aku slalu bising jgn spray itu ini ...tiap masa membebel sbb aku tkt .....

nazirah said...

alahaiiii.. siannyee.. dhia ni nak kne cubet ek.. eh guau2 je.. tu la mgkn die tk paham lg.. aih tkpe la kak dpt tibi baru tu nggee

.:Mama Dhia:. said...

eima - sebelum ni pun die dah main spray tu tp tak lah sampai spray tv..tu lah org kate, malang tak berbau..

.:Mama Dhia:. said...

nazirah - dhia punye elaun tiap2 bulan kene potong na nmpk gayenyer...hehehehe..

NoorGie said...

Alhamdulillah, nasib baik mama dhia n dhia tak apa2..ujian Allah la ni, mana tau...esok2 ade rezeki yang Allah nak bagi. Dia tarik 1, insya allah Dia akan bagi lagi satu....semoga kejadian yg sama tak berulang...

.:Mama Dhia:. said...

NoorGie - alhamdulillah..amin ya rabbal alamin..mmg harap sangat tak berulang lg..spray tu pun kalo tak guna simpan dalam almari terus..huhuhu..

lovely said...

hehheee... sian mama dhia kena beli tv baru yer..
takpalah.. yg penting dhia... yana..& baby dlm perut tu.. ok..
risau gak kalau2.. tv meletup..
lg susah..kan.. nasib x der apa2 yg b'laku.

wida said...

aduh..nasib baik x jadi apa2.
risau jugak time dhia tu spray air..takut jadi apa2. tv tu boleh beli baru kan..kalau anak.
emm..pas ni kena hati2 lah yer

♥cikmOt♥ said...

kalu akak, sure dah ngamuk...even tb kat rumah tu tb percuma...ishh...

MaMaMiKaeL said...

dh nk jadi cerita la tue..budak2 nie bila senyap sunyi je mst ader je keja yg dia buat...lebih baik dia bising2 n jerit2..so kite leh alert ape yg dorg buat kn..tp bila dia senyap sunyi..tau2 je dh rosak TV..adoiyaii...Dhia nk kasi TV br sempena nk smbut baby baru jugak..hehehe...

luckily.. nothing happen to both of u..sibbail mama dhia terus tutp TV tue..naya aje kalo meletup..dh la papa dhia tkde time tue kn??

MaMaMiKaeL said...

yg paling best dhia senyum lebar dpn TV baru...hehe...

Qaseh Ziera said...

alhamdullilah...nasib tv tu tak meletop...yang penting semua selamat....

NOR said...

nor risau rak tv tue...igt nk gantung kt dinding tp xtau ble nk buatnye...seram sgt sbb nopal suke panjat rak tv tue...

Rinna said...

Iye Dhia kecik lagi.. dia bukan reti apa akan jadi kalau spray air gtu.. redha aje laa..

sue zainun said...

alaaa nape dhia spray kat tv cayang..huhu tp sib baik tak jadi apa2..alhamdulillah..bahaya tau kalau air kena ngan barang elektrik..takpelah Dhia kan kecik lagi, dia xfaham pun kalau marah2..rugi ayor liur je..hihi..

qaseh johanna said...

dapat tv baru kira ok la tu mama dhia...bes apa..! hehe dhia ni mmg cerdik la..dpt tgk tv yg besa dhia kan..? tp jgn wat selalu dhia taw..cian kt mama n abah kamu..hihi

..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (1) Adam demam (1) Adam Mustaqim (11) Adwa (46) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (1) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (1) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (233) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Hadiah (2) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (16) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)