..:TQ 4 Being My Followers:..

Monday, February 28, 2011

.:Lipstik Kaler Oren:.


bosan ngan lipstik merah, pink..
teringin nak cari lipstik oren...
last2 dapat free jer..
best2..
mule2 tengok..oh so orangy..
so aku pakai ngan lip balm..
x la oren sangat..
comey gak..
hehehe..


.:Caiya Bistro - Again:.


teringin makan sate..
ajak hubby g caiya bistro..
order sate daging & ayam..
mmg sedap..
daging ayam & lembu lembut jer..
60 sen secucuk..


hubby order char kuew teou special (x sempat snap)
kerang bakar (wajib)

n otak2...
sedap otak-otak tu..
dhia pun layan..
walau pedas tetap dhia makan..
sedap gaknyer..

Q Thai, Cyberjaya


lunch date di sini jumaat lepas..
restoran ni kat STREET MALL, Cyberjaya
tengah2 antara INDIAN KITCHEN & SRI PENANG


akunyer air limau kasturi + asam boi..sangat sedap...

ni apai punye..bihun tomyam.. sedap..

kerabu mango yg sangat sedap secukup rase..

desert pun sedap ..

ni kak chi punye.. name x ingat.. sedap gak..

ni aku punyer.. lupe name gak..
leh tahan rasenyer..
atas salad tu ialah sos bewarne PINK tau.. cantik..tp rase sos k..


restoran ni ade steamboat jugak..harge berpatutan..


note : makanan sedap cume layanan kureng.. kak chi n apai dah nak abis makan baru makanan aku sampai..tu pun setelah diremind sebanyak 2 kali!!! thanks to apai kerana menaja lunch kami.. (^__^)


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

.:Apesal blank??:.



ade sape2 tau apesal jd gini??


blank jer...


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, February 25, 2011

.:Masih terasa kekenyangan :.


alhamdulillah..
friday lunch date minggu ni hanya apai, kak chi & aku jer..
acai busy.. x dapat join..

ari ni apai belanja..
cos die baru dapat gaji yg tertunggak 3 bulan..
cuti tanpa gaji cos b4 this die ikut hubby die keje oversea..

kami lunch kat cyberjaya kali ni..
sambung story kat entry seterusnya...
tata..
nak balik dah..
jmp minggu depan k..


.:Anmum dah naik harge???:.

semalam mintak hubby belikan susu dhia..
ANMUM langkah 3..
kat DARUSSALAM ( harge susu ANMUM paling murah di Putrajaya)


sampai umah tengok dah ade atas meja..
lepas mandi n solat, aku tengok resit dulu..
harge RM 54.20.. terkejut la aku..
cos slalu beli RM45..

bile aku tengok..
rupenyer..

bukan sepatutnyer lg murah ker sebab die tak payah tambah gula tambahan dan 2 x ganda DHA???? pelik aku...

dan kg telah dikurangkan ..
dari 1.3 kg kepada 1.2 kg..

note : harge bawah kotak adelah RM61.60 x silap aku..


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!


.:dah pandai makan gula2:.

bukan aku beli tp dapat goodies dari sorang ibu kat taska..
sempena besday anak..

abah dhia yg bg..sekali sekala makan gula2.. x leh slalu..


mm..dap..kate dhia..

penat duduk, baring plak..

sempat lg tu.. PEACE!!

bile makan gula2, dhia akan jd comot..
jd abah lap-lap badan n basuh muke dhia..
dan x lupe gosok jiji (gigi)..


.:Perkara Ringan Yang Mendatangkan Kesusahan:.



Terdapat beberapa perkara yang mempunyai kaitan dengan kesusahan atau secara lebih khusus sebagai penyebab ditimpa kesusahan dan penderitaan yang mana pada kebiasaannya kita mengambil ringan tentang perkara tersebut. Dalam hadis2 ada terkandung perkara2 yang mempunyai hubung kait dengan kesusahan seseorang.

1. Tidak SOLAT.
2. Tidak membaca BISMILLAH ketika hendak makan.
3. Makan atas pinggan yang TERBALIK.
4. Memakai kasut atau sandal memulakan sebelah KIRI.
5. Mengangap ringan apa saja yang TERJATUH dalam makanan.
6. WUDUK di tempat buang air besar @ kecil.
7. Suka BERSANDAR pada pintu.
8. Suka duduk di atas TANGGA.
9. MEmbiasakan diri mencuci tangan DALAM PINGGAN selepas makan.
10. Tidur tidak MEMAKAI BAJU.
11. Berdiri sambil CEKAK PINGGANG.
12. MENGELAP MUKA dengan baju.
13. Suka MEMBERSIH RUMAH pada waktu malam.
14. MEMBAKAR KULIT BAWANG.
15. MENJAHIT BAJU yang sedang dipakai.
16. Pergi ke PASAR sebelum matahari terbit.
17. Tidak MENUTUP MAKANAN yang dihidangkan.
18. Makan dengan menggunakan DUA JARI.
19. Suka MENGGIGIT KUKU.
20. MENGUAP ketika solat.
21. Membasuh kaki dengan TANGAN KANAN.
22. Suka memadam pelita dengan NAFAS.
23. Memakai SELUAR sambil berdiri.
24. Meletakkan TAPAK TANGAN pada hidung.


note : banyak perkara kat atas tu slalu aku buat. mmg x sangka benda2 ringan cam tu leh sebabkan kesusahan. so bile dah tau, aku cube elakkan dari wat benda2 tu.


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!


Thursday, February 24, 2011

.:Petua Pelik:.

td ade x-ofismate aku call...
pas borak2 die tanye..

tak sihat ker cos soreku sengau..
batuk2 n sesema..
pastu die bg petua untuk ilangkan batuk...

madu + limau nipis..

tu bukan petua pelik..

pastu die kate lg..

kalo x de madu leh letak kicap..

kicap + limau nipis..

mule2 aku gelak.. mane tak gelak..mmg pelik ok petua tu.. x penah dengar pun..

pastu die kate lagi..eh betul la..tapi bukan kicap masin tau..tapi kicap manis... ooo...

uish..nak kene try ni..

mau kene gelak ngan laki aku... ah..x kesah la, janji batuk aku hilang..


.:Dhia in many Faces:.

(1)


(2)


(3)


(4)


(5)


(6)


mane satu pilihan anda???


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

.:Overweight:.


baru balik dari pemeriksaan kesihatan..
anjuran PSM...

tekanan darah ...ok...
berat badan..tidak ok...
BERAT BADAN BERLEBIHAN!!!!
alamak....


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

.:Pelakon lelaki popular dicekup JAIS:.

sape ek gerangan artis tersebut????

HULU KLANG - Seorang pelakon terkenal bersama dua rakan serumahnya ditahan oleh Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) setelah didapati bersekedudukan dengan dua wanita di tingkat 13 sebuah kondominium di Bukit Antarabangsa di sini semalam.

Pelakon berusia 30-an bersama dua lelaki dan dua wanita itu ditahan selepas didapati dalam keadaan mencurigakan serta tidak mempunyai sebarang ikatan muhrim.

Menurut sumber, tiga anggota penguat kuasa JAIS dan tiga anggota polis telah menyerbu rumah berkenaan pada pukul 6.45 pagi selepas menerima aduan daripada orang awam.

"Serbuan dilakukan setelah polis menerima maklumat terdapat beberapa individu dalam rumah melakukan perkara tidak bermoral dan mencurigakan," katanya di sini semalam.

sumber dari kosmo


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!


Wednesday, February 23, 2011

.:Siapa dia???:.


hensem kan Encik kat bawah ni...
cube teka siapa dia????

















dia adalah....









tak lain x bukan..







ialah







MR BEAN!!!


bersama isterinyer
Sunetra Sastri

bersama 2 orang anak die..

.:Paling di sayangi:.



dalam banyak2 patung/bear yang dhia ade..
yg paling disayangi adelah POOH ni..
tapi dhia x panggil pooh..
dhia panggil "BEBEAR"

siap susukan yg tak tahan tu..
sib baik x bg breastfeed...hehehehe...


.:Aritu pesta Syiling, arini pesta BERAS plak:.


nak tau info...


klik KOSMO


note : halal ke beras yg dieorg amek tu..makanan plak tu...


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!


.:Dhia dak ok kat taska:.


alhamdulillah..
sejak ari isnin dhia dah tak nangis..
malah suke sangat bile sampai taska..
berlari2 lagi masuk taska..
dulu bile sampai taska, awal2 lagi dah peluk tengkok aku x bg tinggalkan die..
nangis2..malu aku ngan pengasuh..
cam aku manjekan anak sangat..

aku rase mungkin sebab taska dah ade tv n cd player..
dhia kan suke sangat dengar lagu..

pagi td mase salam aku pun ok jer..
siap lambai lg...
alhamdulillah..


Tuesday, February 22, 2011

.:Yeay..dah jumpe:.

rentetan dari entry INI

tupperware aku sudah dijumpai ok...
nasib baik ade sorang teman ingatkan aku..
pasal makan kat TASKA..
rupenyer memang betul..
minggu lepas aku ade makan kat sane cos nak jmp SIL aku yg datang melawat taska...

alhamdulillah..panjang jodoh aku ngan tupperware itu...


.:Budak ni sudah pandai Pow mama die:.

ari rabu lepas x silap aku..bawak dhia gi petronas..aku nak isi minyak si kancil aku dan nak beli tiket balik SIL aku..masuk2 jer nampak souvernier upin n ipin..ade pin, tali, dan macam2 lg..dhia dah merengek2 mintak..sib baik x de patung upin ipin.. last2 aku belikan sticker upin n ipin..sib baik murah jer.. kalo mahal... alamak..


.:Tidak!!!!!:.



Tupperware aku hilang!!!!!
aku ingat ade kat umah..
puas aku cari semalam tp x de..
cam ne aku nak tapau makan kat kafe...
waaaaa!!!!!

Monday, February 21, 2011

.:Aduhai Dhia:.

sedang aku sibuk kat dapur semalam..
aku dengar bunyi kat pintu..
bile aku tengok..
rupenyer Dhia wat projek...
Projek "TRY PAKAI SANDAL MAMA SAYE"

seboleh-bolehnyer nak lekatkan..


suke dapat pakai sandal mama..
pandai la tu..


note : baru perasan, abah pakaikan dhia baju terbalik..patut tu belah belakang..hahahaha..

.:Nampak sape kat stesen bas bukit jalil???:.

mase tengah tunggu bas untuk SIL aku balik SP, kami ternampak ....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Bienda dan suami..
tapi x tegor pun..
sebab..
MALU...
so wat tak tau jer la..


note: credit pic to bom321

.:Ke Dentist jugak aku:.


akibat dari bengkak gusi yg getting worst..
aku melangkah ke klinik juga..
last saturday, lepas hantar SIL naik bas kat bukit jalil, terus cari dentist..
kat serdang sane...

lame tul rasenyer tak ke dentist..
last gi rasenyer mase ngandungkan dhia dulu..
after 40 minit, aku dipanggil masuk utk pemeriksaan..

lepas dibelek2 gusi n gigi aku, doktor bgtau yg punca bengkak tu sebab ade karies kat gigi belah dalam.. disebabkan gusi tengah bengkak, doktor x leh buat dulu..
kene tunggu ilang bengkak baru leh buang karies tu..
kalau tak buang, gusi akan bengkak balik..

so, aku diberikan ubat untuk hilangkan bengkak, antibiotik dan juga ubat tahan sakit...



note : alhamdulillah..lepas makan ubat tu, bengkak dah surut dan ari ni bengkak dah x brape nampak..

Friday, February 18, 2011

.:Lunch Bertiga:.

ari ni lunch date ngan apai n kak chi sajer..
potluck ler lebih kurang..
bawak lauk masing2...hehehe...
bertempat di rumah kak chi @ presint 18 sane..

jom tengok ape yg kami makan..

sambal hijau & ayam bakar apai yg bawak

ikan pekasam plak aku yg bawak..

peria goreng+ udang kak chi masak..

hidangan utk 3 orang..

dan yang paling best...
siap ade desert special...


tapai pulut+ ice cream..
heaven nyer..


..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (2) Adam demam (1) Adam Mustaqim (13) Adwa (48) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (1) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (2) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (234) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Go.Lokal.Cafe (1) Hadiah (2) Hari pertama sekolah 2017 (1) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) PASTI (2) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (17) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)