..:TQ 4 Being My Followers:..

Thursday, April 28, 2011

.:Ape perasaan korang??:.



aku akui yg aku ni bukanlah seorang yg peramah..
tapi aku suke senyum..
walaupun aku tak keluarkan kate2 tp bile bertembung dgn org yg aku kenal @ penah kenal, aku akan senyum..

tapi kadang2 bile aku senyum, org tu wat bodo jer..

ape perasaan korang kalo korang ye ye senyum tp org tu wat x tau jer???

kalo aku la kan..
SUMPAH aku takkan senyum lg dengan org tu!!
sombong tak bertempat..
ceh..
gaknyer herot kot muke die kalo senyum balik ..
boleh jalan dah!!!

meh hayati lagu senyum dari najwa ni..

Senyum senyum senyum
Senyum senyum
Verse
Kacak luar
Kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit

Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
tak perlu kata apa-apa


TQ 4 reading (^__^)

Klik2 Kalo Sukee..


note : kempen senyum nampaknyer tak jalan kat opis aku ni..

17 comments:

iduraz said...

kiter pon cam awak,suka senyum, tp klo kita senyum org tu wt muka toya jerk, takder la sy nk senyum lagi kt dia.hehe

ctiza said...

selalu juga kawan2 tegur muka sy masam, tp sebnrnya mmg pesen raut wajah mcm tu. so sy kena sllu ingatkan diri sndiri utk senyum...

.:Mama Dhia:. said...

iduraz - sakit ati kan?? senyum tu kan sedekah.. agaknye dah banyak sangat amalan die..sampai x nak sedekahkan senyuman....nyampah..

.:Mama Dhia:. said...

ctiza - senyum kan cantik..manis jer muke tu.. senyum tu supaya muke tak nmpk sombong walaupun kite jarang cakap..setuju tak?? (^__^)

Amiizaa2001 said...

sentum ibarat exercise wajah...awet muda:)

Aziah said...

nak buek camnoo

Fazila said...

hihihihi akak pun selalu kena... kalo sekali sekala jumpa tu tak kisah lah sangat...nie tiap2 hari terserempak buat dek jer... n lastly akak buat dono jugak hehehehehe biarlah dia dgn cara dia... pangkat tak bawa kebahagiaan... walau kerani jer hidup bahagia

.:Mama Dhia:. said...

Amiizaa - tu la kak.. tp pelik kan nape org susah sangat nak senyum..paling teruk x balas senyuman org.. muke cepat berkedut padan muke kan??

.:Mama Dhia:. said...

Aziah - buat bodo jer la kalo jumpe org tu lg.. pedulikk..

.:Mama Dhia:. said...

Fazila - betul tu kak gee.. jgn layan dah org yg eksen gitu.. mentang2 la die tinggi skit pangkat dah eksen kan?
lantak la..janji kite bahagia kan??

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

mungkin org tuh rabun kut x nmpk u senyum..sy pun suka senyum..senyum itu satu sedekah..

.:Mama Dhia:. said...

Cik betty - agaknye la..(sangka baik).. tp walaubagaimanapun, tak mo dah senyum ngan org cam tu..

Bionic women said...

pernah kita senyum kat orang tu, masa tu anak kita nak terlanggar dia, tapi x langgar lagi ler, budak2 biasalah kan, berlari sanasini kalau dalam soping mall...bukan lari laju pun. kita senyum siap cakap sowi, dia leh maki kita plak..terus kita jadi angin...

nak jer langgar trus ngan troley tu, sayang..muka cantik tapi budi xder

.:Mama Dhia:. said...

Bionic women - teruk ek cam tu..tu lum langgar lg dah kene maki.. kalo langgar cam ne la gaknyer..

kite pun sayang anak jugak..tp kan dah say sory kan.. entah ler..
ati org x leh nak bace..

MaSLiNa said...

kene soh diorang tampal kat tepi meja diorang notis ni "sila ingatkan saya jika saya tidak senyum... dan sila balas senyuman saya".. hehehe

.:Mama Dhia:. said...

maslina - kat ofis ni skrg tengah kempen senyum...siap PM yg rasmikan minggu lepas..tp nan ado jalan pun..

MaSLiNa said...

mungkin diorang telah dilahirkan dgn muka 'ketat'.. tak bleh nak buat apo dahh.. hehehe

..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (1) Adam demam (1) Adam Mustaqim (11) Adwa (46) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (1) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (1) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (233) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Hadiah (2) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (16) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)