..:TQ 4 Being My Followers:..

Thursday, March 31, 2011

.:Allah masih lindungi kami:.

perkataan pertame aku..
Alhamdulillah..
syukur pade Allah kerana melindungi aku dan dhia semalam..

aku eksiden kat jambatan depan wisma luar negeri ...
aku nak ke presint 15, follow hubby..
kereta asing2.. hubby jalan dulu..
tibe2 kereta depan brek emergency & aku x sempat elak..
terus hentam blakang kete depan..
luckily dhia duduk dalam car seat baby..
aku gigil satu badan mase mule2 langgar..
dah tak tau nak buat ape..
nak bukak pintu kete pun aku tak ingat dah..
dhia plak dah meraung sambil pegang perut...
cos perut dhia sangkut kat tempat clip seat belt die..
terus capai phone & call hubby..
die patah balik datang tempat kejadian..

mmg nasib kami baik..
driver kete yg aku langgar pun baik ati..
die tak marah & terus tanye pasal dhia..
dalam kete tu aku duk sebut sorry..sorry..
sorry pade driver kete depan & pade dhia..
mmg blank sangat mase tu..
rase macam dalam mimpi..
macam x percaye aku eksiden langgar kete org..

kete aku leh tahan teruk..remuk belah depan..
kanggaroo bar masuk ke dalam..
tempat air (x tau name) kat depan tu pecah..
air abis mengalir kluar..

sampai sekarang bile ingat, gigil satu badan..
tapi aku tetap syukur yg kami selamat & x pape..
aku risaukan dhia jer..
dah la semalam besday dhia..
syukur pade Allah kerana lindungi kami..
terima kasih Allah..



note : mase eksiden semalam, ade sorang brader yg tolong uruskan towing & bawak ke b
alai polis untuk report. kalo x de die susah gak kami nak uruskan kete yg dah x leh jalan tu..time kasih jugak pade brader tu. Allah saje yg balas budi die..

16 comments:

mamawafiq said...

ya allah.... alhamdulillah yana n dhia xde ape².. terkejut gak lan dtg malam tadi nk pinjam helmet.. tanya die nape.. die cakap keta yana masuk workshop, lin tanye la nape??? die ckp yana xcident.. terkejut sgt... lin tanya die teruk ke?? die cakap xde ape keta je la yg teruk.... kuatkan semangat ye yana... jangan serik bawa keta erk... hehehe....

.:mama dhia:. said...

mamawafiq - iyer lin..mmg betul la tu.. first time eksiden tau.. gigil satu badan..ari ni pun rase lenguh2 badan cos hentakan semalam..nasib baik kami x pape.. pg td tumpang faizal & sue gi keje.. pasal kete lan dah anta proton..kete org plak masuk workshop.. x tau la brani lg ke tak bawak kete..kalo bawak rasenyer 60 km sejam je kot..hai..entah la..

::Mamalyna:: said...

alhamdulillah, yana.... nasib baik yana dan dhia takde kecederaan.. Alhamdulillah...

.:mama dhia:. said...

mamalyna - tu la..syukur sangat2..org takut sangat dhia cedera mase tu..sebab dhia nangis kuat.. perut die sangkut kat clip seat belt die..nangis2 sambil pegang perut die..takut sangat..rase macam nak jerit jer mase tu.. nasib baik jugak dhia duk kat car seat baby tu..kalo lah x, x dapat nak bayangkan ape yg jd..

cik dah ganu kiter said...

entry kali ni pjg dr biasa..
fuhh terkjt jgk baca...alhamdulillah xde pape...
ye betul pasni jgn serik utk bawak kete lg...

NOR said...

la...yeke...skrg nie xsmpt dh nk cite mcm kt tmpt bby dulu...alhamdulillah...nsb baik xde ape2...

.:mama dhia:. said...

cik dah - panjang dr biase yer?? hehehe..syukur alhamdulillah..yg penting dhia x pape..

.:mama dhia:. said...

nor - tu la..just tegur2 gitu jer ek..x sempat nak cite pape..hehehe..
alhamdulillah..kenang besday paling pahit wat dhia... pastu semalam kat presint 15, hubby ngan dhia jatuh tangge..kepale dhia terentak jugak kat jalan..luckily dhia x de muntah2 @ pape.. ingat nak bawak jugak g klinik.. nak check ape yg patut..

IbuHanna said...

syukur la uolls xde pape..suspen jer..

.:mama dhia:. said...

ibuhanna - syukur kak..tp ari ni rase lenguh2 badan..dhia tu mesti perut die rase sakit gak tu..tp bile tanye die tak kate sakit pun.. nak bawak g klinik susah plak..kete 2 2 x de..

mamawafiq said...

alhamdulillah la yana erk... tu la org cakap malang xberbau...

.:mama dhia:. said...

mamawafiq - betul tu lin..Allah bg peringatan .. alhamdulillah masih berpeluang menjalani hidup seperti biase...

lovely said...

kesiannye.. nasib x der aper2...

.:mama dhia:. said...

lovely - alhamdulillah..

hayatunfadzila said...

alhamdulillah nasib baik xde pape..

.:mama dhia:. said...

hayatun - syukur sangat2 yan..orang takut sangat mase tu... sib baik hubby datang cepat..

..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (1) Adam demam (1) Adam Mustaqim (11) Adwa (46) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (1) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (1) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (233) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Hadiah (2) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (16) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)