..:TQ 4 Being My Followers:..

Sunday, February 21, 2010

Kuar Masuk Hospital

minggu lepas dhia kene cb yg teruk...sampai x bermaya dhia cos air dah kurang dalam badan...mane taknyer...makan jer terus buang, tak pun muntah...kesian aku tengok...aku tak tau nak wat ape, aku ajak hubby aku gi hospital putrajaya malam ari khamis...dhia kene masuk air.. jam 3.30 pg kami dibenarkan pulang...

petang tu lepas hubby anta SIL aku naik bas kat pudu, kami pun bertolak balik ke Jelai...kat jelai, dhia masih lg cb n muntah...even minum air kosong pun dhia muntah...luckily, dhia masih ade selera makan n minum...tp still badan dhia tak bermaya...sampai nak duduk pun tak larat...hati ibu mane yg tak sayu bile tengok anak yg sebelum ni aktif, ceria tibe2 tak bermaya, hilang semangat n hilang senyuman di wajah...sejak dhia tak sihat ari khamis tu, dhia dah tak senyum langsung...skit pun tak..

ari ahad aku dah mati akal tak tau nak wat ape, aku ajak hubby ke spital tampin (tu spital yg paling hampir ngan umah aku).kat sane doktor cek n bgtau yg dhia kene tahan wad...mase dieorg nak cucuk jarum utk masuk air, dhia menangis teruk sangat... rupenyer nurse tak dapat nak cari urat dhia cos urat dah mengecut cos air dalam badan dah kurang..kaki n tangan semua dah cucuk tp tak dapat...meraong2 dhia...sian dhia...

nurse bg dhia kat aku n kate tak dapat cari urat n nak cube lg kat wad...kami pun dibawa ke wad 3 kanak-kanak...kat situ dhia dicucuk lg... habis disepaknyer kotak yg ade kat atas katil tu.. akhirnyer dapat jugak cari urat tuk masuk air kat kaki dhia... aku peluk tuk redakan sakit dhia...
kami duk spital tampin selama 4 hari 3 malam.. alhamdulillah, dhia dah leh tersenyum...aku lega sangat...ari2 aku doakan supaya Allah kembalikan semangat n senyuman dhia seperti selalu...

aku ade tanye doktor ape punca cb ni...doktor tak bgtau pun ape punce...die kate mungki cuace panas...aku tak puas ati...ari isnin tu aku bg dhia minum susu formula...lepas dhia minum, dhia terus cb balik n muntah... (sepanjang aku duk spital tu kali pertama aku bg dhia minum susu formula)..so aku beranggapan bahawa punca cb dhia adelah susu....

kuar dari spital, terus aku ajak abah aku gi beli susu...ade member aku suggest susu enfapro...aku pun cari susu tu... 650gm = RM35.90... abah aku kate tak pe mahal, janji sihat...
setakat ni dhia ok minum susu tu...alhamdulillah...

aku berdoa slalu supaya anak aku diberi kesihatan yg baik....aminnn...



ni kat hospital putrajaya.. malam ari khamis..

masuk air kat tangan

ni lak kat hospital tampin.. petang ari ahad..

masuk air kat kaki plak..

pink kaler
membaca tuk isi mase lapang

letih bace buku, tido plak..

gaye bebas

ya'i (atok) datang tengok dhia..

badan dah rase sihat skit, leh main2 kat palang katil sambil goyangkan kaki..

5 comments:

paij188 said...

sian dhia... take care ye. nnti update la dhia dah sihat ke belum ye.

::Mamalyna:: said...

cian dhia, kak ijan dah rasa punca dhia tue sebab susu dutch lady tue...sama cam kes lyna dulu...

.:mama dhia:. said...

apai - ok pai..

k. ijan - dhia dah tukar susu dumex kak...tp sebelum tu pun, mmg dhia minum susu dutch lady tu pun cb gak..tu yg tukar dumex..sekali tengok makin teruk plak...sib baik susu enfapro ni ok...

Idaman Hati said...

kesian bila si comel sakit kan.... mesti risau bangat.... akak tak tahu awak dah ada baby .... sekarang ni kerja kat mana eeik

珍珠奶茶Eason said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (2) Adam demam (1) Adam Mustaqim (14) Adli Mubasyir (1) Adwa (50) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (2) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (2) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (234) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Go.Lokal.Cafe (1) Hadiah (2) Hari pertama sekolah 2017 (1) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) PASTI (4) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Pertandingan Azan ALAMRIA (2) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (17) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)