..:TQ 4 Being My Followers:..

Monday, December 14, 2009

Tangan, Kaki dan Mulut

minggu lepas aku cuti ari selasa sampai jumaat...disebabkan dhia terkena jangkitan tangan, kaki dan mulut...aku perasan mase aku tengok dhia kat taska time lunch...memandangkan dhia dah pandai merangkak..aku ingatkan cume ruam kat siku n lutut dhia...balik keje sampai jer umah, baru aku perasan, ruam tu makin banyak..pastu ade cam gelembung air... tanpa melengahkan mase aku n hubby aku gi klinik..n dokter mengesahkan anak kaku kene jangkitan tangan, kaki n mulut...so tak leh anta taska cos sakit ni berjangkit...dokter suh isi borang n die tanye aku anta anak kat taska ker??aku kate iyer n die suh bg alamat taska tu...cos die org kene check taska tu, samada jangkita tu ade kat taska atau tak...

dhia dapat ubat demam, gatal n ubat sapu (cam bedak sejuk)...

so aku pun cuti ari selasa...adik ipar aku bgtau taska nak ditutup ari rabu sampai jumaat n ade org dr kem. kesihatan nak dtg cek... n aku juga dapat tau, bukan dhia sorang jer yg kene..ade budak lain gak...n yg penting dhia bukan pembawanye ok....

ari ni dhia dah ok...aku g klinik gak pg td cos ade rashes kat punggong dhia...aku takut jangkitan tu masih aktif lg... then dokter kate tu cume rashes...jangkitan tu pun dah ok...gelembung2 air tu pun dah kering so dah leh anta taska...alhamdulillah...lega aku...
aksi2 dhia mase sakit...sakit tp alhamdulillah still aktif..

anak manje abah...

3 comments:

paij188 said...

kesian dhia..

Sugar And Spices said...

anak hang pun kena ek...aku dengar gak pasal mende ni...syukurla da ok

.:mama dhia:. said...

paij188 - tu la pai...sib baik tak teruk...
sugar n spices - anak aku yg kene dulu, besoknyer kecoh kat nursery..aku ngt anak aku pembawanyer, rupenyer bukan..tp sebab aku bawak dhia g klinik dulu, tu yg dapat detect tu...cos benda tu cume cam ruam n gelembung air jer..

..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (2) Adam demam (1) Adam Mustaqim (14) Adli Mubasyir (1) Adwa (50) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (2) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (2) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (234) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Go.Lokal.Cafe (1) Hadiah (2) Hari pertama sekolah 2017 (1) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) PASTI (4) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Pertandingan Azan ALAMRIA (2) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (17) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)