..:TQ 4 Being My Followers:..

Friday, September 30, 2011

.:Bile nampak bendera:.



setiap kali nampak bendera..
dhia akan kate...

SATU MALAYSIA!!!!!
semalam dhia siap nyanyi lagu satu malaysia lagi..
terkujat aku...

tibe2 jer dhia nyanyi..
"kita... satu malaysia"
hehehe...

nota : patriotik sungguh anak dare aku..

Thursday, September 29, 2011

.:Sedapnyer nenas madu:.



beli kat cafe lunch hour tadi..
nenas madu + kuah kicap(kicap+gula+cili api)..
sedapnyer..
kecur ...sluuurrpp..

.:Johhny's:.

lame dah teringin..
baru sekarang sempat merasa..


kami amek set B kalo tak silap..
untuk 2 orang makan..
hubby tambah set nasi goreng..
ade sup, ice cream & air

kite rebus dulu..


pastu celup dalam sos & makan..
sos adelah sedap..


order chicken wings jugak..
A++ .. sedap..

makan ayam dengar garfu yer dhia???

eksen giler budak ni..
wat peace tp muke tak pandang camera..
huh..



Wednesday, September 28, 2011

.:Tak sangka aku beli benda ni:.


aku beli ni adelah kerana DIA..

KIM HYUN JOONG..

bising hubby aku...
hahahaha...

penangan K-POP punyer pasal..


minat kat Kim Hyun Joong lepas tengok Boys Over Flower & Playful Kiss
sekarang ni plak minat kat Jung Yong Hwa lepas tengok Heartstrings/You're Fallen For Me
hehehe...

note : tak la fanatik sangat..cume suke gitu2 jer ...

.:restoran SOHO:.


ni cawangan sg. merab..
bebetul depan caiya bistro


mama..mama... anak ikan..
sambil tunjuk sign board restoran..

jus nenas & air longan & air suam

all time feveret...
sedap gak sate ni..

aku punyer nasi goreng USA

nasi goreng daging merah.. hubby punye
cam same ngan nasi goreng USA aku..
yg membezakan cume aku punyer ade telur mate sebijik..

tom yam..

overall makanan kat sini rasenyer ok..
leh datang lg lain kali..

note : aku rase org kedai tu salah kire..rasenyer kami bayar lebih dari ape yg kami makan.. hhmm.. lain kali kene calculate sendiri..

.:Cukup Sebulan:.


pejam celik pejam celik, abis dah sebulan Syawal...
sekejap jer kan???

ari ni ade jemputan jamuan raye ..
sempat lg kan...

Tuesday, September 27, 2011

.:Resepi Puding Laici:.


Ada orang request resepi Puding laici ni..
ok..aku tunaikan yer..

Bahan-Bahan :-

1 paket agar2 biasa (32 gram)

2 liter air
2 cawan gula (kalo nak kurang manis, leh kurangkan jumlahnyer)
2 tin laici (asingkan airnya)
1 tin susu cair

Cara-Cara:-
Masak agar-agar hingga mendidih.
Masukkan gula. Biar mendidih lagi. Tutup api.
Masukkan air laici dan susu cair. Kacau rata.
Tuangkan dalam bekas . Sejukkan sebentar.
Kemudian masukkan dalam fridge.
Hidangkan bersama buah laici yang telah diasingkan tadi.

note : puding ni lembut...

Monday, September 26, 2011

.:Aku dah try - Cool Blog:.


semalam gi metro point kajang..
on the way balik nmpk booth cool blog..
saje la nak try..


aku try chocolate..
best seller katenyer..


hubby plak try ABC..

also add black pearl...

result..
rasenyer tak kene ngan taste aku..
plus black pearl lg menjejaskan rase..
tak leh telan ok black pearl itu...
same ngan dhia..
just minum air jer..
black pearl tu dhia luah balik..
hehehe..

try rase ABC hubby..
leh tahan sedap..
rasenyer salah pilih perisa la..

tak pe nest time try perisa yg lain plak..

.:Nak ni..Nak ni:.


pagi ni tibe2 plak rase mengidam ngan 2 benda ni..
hehehe...

FUJI Instanx Mini 7s


SAMSUNG Galaxy S II

nakkkkkkkkkkkkk.....

Friday, September 23, 2011

.:Ada jamuan tadi tp nape aku masih makan mcD???:.


sebab td jamuan mule lambat..
aku plak nak kluar teman buddy aku ke Mines..

so aku x sempat join jamuan..
tu yg aku tapau McD tu..
bile balik aku tengok, makanan masih banyak..
alhamdulillah..
rezeki aku..
tp aku cume makan roti jala, kopok & puding jagung & laici jer..
sebab kenyang makan fries & air milo McD..

.:Makanan:.


Antara makanan yang telah terhidang untuk jamuan sat lg...
aduhai.. ade taklimat untuk pegawai pulak..kene la tunggu dieorg baru leh mule jamuan...
huhuhu...






puding laici ni, aku buat... (^__^)

.:Rezeki:.


ari jumaat..
ade taklimat sat lagi...
sarapan disediakan..

tenghari plak ade jamuan perpisahan..
potluck..

alhamdulillah..
(^__^)

Thursday, September 22, 2011

.:Batuk gatal:.


korang penah kene tak??
batuk gatal..
tekak rase sangat gatal..
tp bile batuk, masih lg rase gatal..
batuk berulang-ulang..
sampai perit rase tekak..
tp kahak tak kluar pun..

tu la yg menimpa aku sekarang ni..
batuk gatal..
sampai sakit2 kepale aku batuk..
haishh..

nyah lah kamu wahai batuk..

note : satu umah batuk sekarang ni..susah ati ku..


.:Malam tadi:.

geng2 poli datang umah..


including my buddy..

wah..iklan ubat gigi yer..

thanks kepade geng2 yg sudi datang..
sorry guys, tu jer yg sempat aku masak..
tu pun nasib baik ade pembantu segera datang..

abah aku call nak dekat magrib, katenyer nak singgah umah..
meke on the way gi asrama adik aku nun di serdang..
mase meke sampai aku tengah masak..
mak & abah datang sekali ngan jiran aku & anak meke sorang..
meke la yg tolong aku masak..
kalo tidak, tak sempat mandi la aku..
hehehe..

menu pada malam tadi..
bihun goreng, sambal tempe (ade org mintak buat), popia sardin, roti john(beli) & buah-buahan..

aku takut tak cukup jer makanan..
alhamdulillah, cukup...

thanks to kak lily, kak chi, yan, acai..
& olin, lyna & kawan lyna (sory lupe name)


note : malam ni kite serbu umah yan plak..

.:Pay Day:.



alhamdulillah..
dapat gaji dah ari ni..
& baru jer lepas melunaskan hutang2 yg sedia ade..

note : bulan ni gaji dah kurang potong cos loan sumer dah abis bayar..yeay!!!!


Wednesday, September 21, 2011

.:Menggoda sungguh:.


walaupun mahal tetap aku beli..
sebab tergoda..

sangat cantik kaler merahnyer..

masam2 manis rasenyer...
dapnyer..
sekejap jer abis kami makan..

note : abang...bile mau ke cameron sane..rindu mau petik sendiri strawberry..

.:Ade orang nak datang umah:.


malam ni kawan2 poli nak datang umah..
berdebar plak rase..
hehehe..

mengade jer berdebar..
cam la orang datang nak minang kan???

tengahari ni nak gi pasar jap...
nak gi cari bahan yg tak cukup..
pastu balik umah..
wat ape yg patut..

petang ni, balik keje haruslah aku bersilat kat dapur..

gambar tahun lepas

Tuesday, September 20, 2011

.:Makan sudah tapi masih nak tapau:.


haiishhhh..
sape la tu ek????













tak lain & tak bukan.....
























AKU LA!!!!





sebenarnyer gini...
tadi ade jamuan ari raye kat opis aku..
kami makan ramai2..
amek sekali tuk kawan2..
ade lebih..
takkan nak buang kan??
kite tapau la...
leh makan bile lapar petang2 nanti kan..

membazir kan amalan syaitan kan.....

note : chocolate cake tu sedap giler tau..yum..yum..

.:Ade gaye tak??:.



beriye mengetik..
tp bunyi sumer ke laut..
hahahaha...

tapi kalulah dhia betul2 pandai main piano ni..
bangga mama dhia ni..

Monday, September 19, 2011

.:Kawen jugak Mek Ani & Abang Rauf ni:.


sape penah tengok cite "ANAK MAMI MEK ANI"?
mesti kenal meke ni..
akhinyer kawen jugak meke ni..
alhamdulillah..
same cantik same padan..
tahniah..

to

Eira Syazira & Azad Jasmin

ade anak patung comey..how cute??

credit to oh bulan

.:Nape saye suke chicken wings??:.


nape saye suke makan chicken wings???






sebab...














































sebab chicken wings BEST!!!

(^__^)

Thursday, September 15, 2011

.:Sumer nak sumbat:.


gi jamuan ari raye kementerian tadi..
sumer sumbat dalam perut..
mule2 makan nasi beriyani..
pastu makan kuih..
pastu makan lemang..
pastu ketupat..
pastu sate..
air sampai 2 jenis..
eh lupe plak..
last sekali buah tembikat..
sendat perut..

ape2pun, alhamdulillah..
encem Pm ari ni..
pakai baju melayu pink lg..
hehhehe...


.:Patut la berjerubu:.


aku baru tau ni..
lepas baca kosmo tadi..
pelik gak sebab tak plak dengar mane2 ade kebakaran..
tibe2 sejak 2 menjak ni jerubu teruk..
rupenyer kat indonesia sane ade kebakaran hutan..
haisshhh...

sangat bahaye bile udara berjerubu..
boleh memudaratkan kesihatan kita..
ape lagi anak2 kite..

note : same2lah kite jage kesihatan yer..

Wednesday, September 14, 2011

.:hhmmm.. tak tau nak bg tajuk ape:.




any suggestion??
hehehe...

..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (2) Adam demam (1) Adam Mustaqim (13) Adwa (48) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (1) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (2) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (234) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Go.Lokal.Cafe (1) Hadiah (2) Hari pertama sekolah 2017 (1) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) PASTI (2) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (17) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)