..:TQ 4 Being My Followers:..

Thursday, October 29, 2009

Tersepit

Cam biasa, sampai jer umah, aku terus letak Dhia atas toto yg aku mmg bentangkan depan tv....aku pun wat ler keje2 umah... Tibe2 Dhia nangis...aku biar jer la..Dhia mmg suke merengek2 bile kene tinggal sorang...aku kat dapur jer mase tu...

Pastu Dhia x berenti2 lak merengek...aku pun ke depan tengok Dhia...rupe-rupenyer...

ni lah keadaan Dhia..kaki sebelah masuk bawah sofa...hehe....

patutler Dhia merengek...Dhia x dapat gerak...

air mate kat mate...

senyum selepas diselamatkan oleh Mama Dhia....

Monday, October 26, 2009

Anakku

Dhia duk sebelah abah...suke sangat duk manje2 ngan abah die...


senyum lebar

dah sampai bawah meja dah...jauh merayau....

nak eksyen la tu....dah pandai nak merangkak...

Friday, October 23, 2009

Bengang

aku anta Dhia ke taska lmbt arini cos bawak Dhia g klinik. Dhia kene sakit mate. mase aku anta Dhia, die tido...aku lepak dulu kat taska cos timeslip aku dapat sampai kul 10 am.aku bace la paper...mase tu ade sorang baby tengah mengamuk...serba tak kene...pengasuh yg sorang ni tak dpt pujuk baby tu n biarkan baby tu nangis...lepas dah bace paper aku nak ler masuk ofis..
aku nmpak pengasuh yg pujuk baby tu tengah makan... baby tu masih lg menangis...aku kate la..."nangis la ******* tu..." pengasuh tu kate "sume same jer, kalo kuat nangis mmg gitu, Dhia gitu gak"...eh..eh..sedap jer nak samekan anak aku ngan baby yg kuat melalak...macam la die penah pegang anak aku pun...pagi2 dah wat aku hangat hati...aku balas balik kate2 die..."Dhia nangis kalo nak susu n kalo Dhia panas jer, tak de la asyik nangis jer....terus aku blah...aku dengar die membebel ntah ape ape ntah...lantak ler...mmg aku anti betul ngah pengasuh yg sorang tu...cam bagus jer...

Thursday, October 22, 2009

Finally

akhirnye turun juga aku ke tingkat 3...sebenarnyer dari bulan 8 aku dah dapat surat posting ke tingkat 3 (dari pa pool, jd pa bos)...tapi disebabkan beberapa masalah, aku masih lg duduk di tingkat 4 (admin)...
jadinyer ari ni, aku telah berpindah secara mutlaknye ke tingkat 3...duk kat bahagian yg sepatutnye aku duduk...alhamdulillah...

Monday, October 19, 2009

Jamuan di hari terakhir Syawal

Macam2 ada....ni kami wat potluck...masing2 bawak makanan masing...best giler makan....

ada nasi tomato, sate, laksa, spageti, ketupat n rendang, pecal, roti jala, bihun sup...


desert pun macam2 ada... kek coklat, kek laici, fruit tart, kuih raye, kek mabel, dodol, kerepek, buah-buahan....




Hp n TV

last saturday, gi mines.nak gi cari tepon baru, almaklumla...tepon lame tu dah rosak (skrin asik blank jer)...banyak giler kedai jual tepon kat mines ni...rambang mate menengoknyer...last sekali abg ajak gi kedai yg pernah die gi...tanyer harge n bincang2 skit2 ngan tokei kedai...n dapat harge yg dimahukan n take it... SONY ERICSON C510....



perjalanan diteruskan...mule2 saje jer nak survey tv LCD ...hubby kate kalo harge bawah 2k, die nak amik...kebetulan plak...kat satu kedai ada promosi...dr harge 1999 turun ker 1799...dapat free dvd player lg...apelg, abg terus setuju membelinyer...jenama SAMSUNG



Dhia pandai posingggg????

anak aku ni suke nor bergambor...cam mama die gak...pandai posing lak tu...cube korang tengok...


Thursday, October 15, 2009

Dhia dah pandai merangkak???

Belum lagi...Dhia lum pandai merangkak lg, tp tengah belajar nak merangkak...Dhia dah mule bengkokkan lutut n then goyang ke depan n belakang...seronok tengok ...kelaka pun ade... kadang2 sampai tersungkur Dhia , sib baik tak nangis... aku kene alert skit skrg ni...teruskan usaha ek anak mama...nanti bile Dhia dah pandai merangkak, leh keliling umah...hehehe...



gambar x clear ler...sorry...

Thursday, October 8, 2009

Habit baru Dhia

ni ler habit baru Dhia...hehehe...senyum sambil jelirkan lidah.....

amboiiii...
tengok tu...

sampai x nmpk mate ek Dhia...

hehehe...

Monday, October 5, 2009

Meniarap


sabtu lepas Dhia meniarap sendiri wat kali pertamanya...pada 3 oktober 2009...akhirnya... walaupun lambat tp alhamdulillah..pandai gak anak mama ni...

Furniture

Last saturday...kiteorg kuar nak gi cari rak kasut..rak yg lame dah tak muat dah...mule2 gi kat bangi...tp tak jmp yg berkenan...pastu hubby ajak gi kajang...banyak kedai perabot katenyer...
Sampai jer kajang, terus cari kedai...jmp satu kedai terus masuk...hubby kate dulu kedai ni mahal harge barangnyer...tp setelah masuk dalam kedai ni n tanye ngan pekerja kat situ..not bad gak hargenyer...hubby ade berkenan satu rak kasut...harge asal RM299, tp dpt beli ngan harge RM160 jer... tgk sekali rak tv (mmg nak cari yg baru pun)... cantik gak designnyer..harge asal RM499 tp dpt harge RM260 jer..terus kami beli 2 2 sekali....

Rak tv

Rak kasut

Lepas gi kajang, kami terus menuju ke bangi (bintang) utk beli bahan2 utk wat makan2 skit kat umah (member2 aku nak datang) sedang aku memilih2 bahan2 tersebut, aku dpt call dr abah aku yg menyatakan adik aku yg bongsu accident...berdebar jantung aku...accident kat kajang...abah suh aku call, terus aku call... time aku call adik aku dah ade kat hospital kajang...nasib baik tak de ape yg patah cume luke skit2 jer... alhamdulillah...

die cite kat aku, die gi kajang ngan member die, nak gi beraye umah member. lepas jer tol kajang tu yg die accident...berlanggar ngan BMW mate blalang... n nasib baik die tak duk bawah bas... die accident sebab terkejut, bas yg disangkakan jauh lg...tibe2 jer dah dekat n terus hon adik aku...ke kiri gaung, ke kanan bas, so adik aku amik keputusan utk merempuh jer tepi BMW mate blalang tu... nasib baik cedera skit jer...


Yg belakang abah aku tu la adik bongsu aku (Faiz)

..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (2) Adam demam (1) Adam Mustaqim (13) Adli Mubasyir (1) Adwa (48) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (2) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (2) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (234) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Go.Lokal.Cafe (1) Hadiah (2) Hari pertama sekolah 2017 (1) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) PASTI (2) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (17) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)