sarapan simple jer...
ade beli pisang ari khamis lepas..
sebelum masak ranum baik aku goreng.
.kalo dah lembik x sesuai goreng dah..
pisang goreng n sambal kicap..nak bgtau care aku wat sambal kicap..
saje nak share...
SAMBAL KICAP (my style):
4 ulas bawang putih
40 biji cili padi
sedikit gula
3 biji limau kasturi
cara2:
tumbuk bawang putih, cili api n sedikit gula sampai lumat..
dah lumat keluarkan..
pastu perahkan limau kasturi..
seterusnya tuangkan kicap secukupnyer...
siap!!!
4 comments:
sedap ker makan ngan sambal kicap..x pernah try pun...
saye org johor..
mmg makan cicah ngan sambal kicap..sedap..cube lah rase..siap bg resepi wat sambal kicap tu...hehehe...
banyak nye cili padi..smpai 40biji..huhu
kak zana - cili api kan kecik..
kalo wat 10 biji kang x berbaloi plak..lgpun sambal kicap ni leh tahan lame..
40 biji bukan sekali makan kak..
kalo takut pedas sangat tambah lg gula..nak bg kurang skit pedasnyer..
Post a Comment