Memang setiap tahun mak akan masak juadah-juadah ni..
ketupat
rendang daging..
kerisik buat sendiri ok..
masak lodeh
ayam masak kicap pedas..
tp kadang2 mak buat ayam masak sambal..
lauk paling feveret time raye adelah sambal goreng jawe..
mak aku mmg tak buat..
tapi ade beberapa jiran aku yg wajib buat..
hehehe..
mase raye memang dah jadi tradisi jiran2..
mereka akan hantar juadah raye..
dan mak akan balas balik..
selalu sampai penuh meja dengan macam2 lauk..
memang meriah ler..
best giler dapat makan macam2 lauk..
kerisik pon buat sendiri? vahhh mmg rajin!
ReplyDeletehuwarghhh...lum merasa ketupat lg tahun nie...
ReplyDeleteselamat hari raya!
ReplyDeletesaya kalau raya memang tak sah
kalau tak jumpa ketupat nasi, rendang & lodeh ni.. itu kemestian utk saya dan anak-anak
buat kerisik ni senang, tp tulah nak tumbuk tu yg huhuhuhu ... haru beb, sy x reti nak menganyam ketupat...
ReplyDeletesambal kicap tu sedappppp
ReplyDeleteMIL ke mak kedah ni ....
ReplyDeletehehehe aku tersalah komen plak ... hehehe
ReplyDeletebyk sgt tab kat browser aku ni ... baca org lain komen kat org len ..hihi
kite satu gambar makanan pun tak amik.. boleh??? haish!
ReplyDelete