..:TQ 4 Being My Followers:..

Tuesday, September 30, 2014

.:Banyaknyer ikan:.


Hubby bawak balik ikan dari laut..
Die join rombongan memancing ofis ke klang..

Jumaat sampai ahad..
Ahad tu die bawak balik ikan ni..
Banyak giler..


Ni trip kedua..
Kene buat 2 trip sebab tangan aku lenguh giler menyiang ikan2 ini..
Lebih dari 100 ekor aku rase..
Luckily ikan ni senang disiang..

So ari2 la kami makan ikan..
Semalam buat ikan goreng tepung..
layan jugak..


Petang ni buat ikan masak sambal..
yum..

Wednesday, September 24, 2014

.:Aloe Vera Gel:.



Paling murah yg pernah aku beli..
Brand guardian..
RM 5.90 jer..
Kalo beli 2, botol kedua tu dapat 50% off..

Aku pakai kat muke sebab kulit muke aku mengelupas skit..
sejuk jer bile apply..
Best..

 
(^_^)

Tuesday, September 23, 2014

.:Dapat jugak merasa Kimchi Halal:.


Memang senang nak dapatkan kimchi..
kat super market, banyak bersepah..
Tapi semua tulisan korea/china..
Memang ade tanda halal tapi aku tetap was-was..

carik-punye carik finally aku terbace blog pasal kimchi halal..
terus aku search dan berpuas hati tahap kehalalan nyer..
Terus la aku order..
plus ia lebih murah dari tempat lain yg aku jumpe..

 Aku beli 200 gram = RM6.00

rase??
Ok la, leh la dimakan..
lalu la jugak..
Pedas, masin masam.. cukup rase..

sape nak try, carik kat fb
Aishah Park Kimchi

Friday, September 19, 2014

.:Potato Fritters:.

Salam Jumaat dan Assalamualaikum

Pagi2 ni nak kongsi resepi yg super duper simple tapi sedap..
Resepi ni aku jumpe kat fb..

Potato Fritters

Bahan2:
3 biji kentang (disagat halus)
4 sdm tepung jagung
3 sdm tepung gandum
1 biji telur
Daun bawang
Serbuk lada sulah
Garam
(Aku tambah kiub ikan bilis sikit)

Cara2nya:
Satukan semua bahan2 tersebut dan gaul sebati
Panaskan minyak dan goreng leper agar lebih rangup
Sedap dimakan bersama sos


gambar ehsan google

Friday, September 12, 2014

.:Rezeki Jumaat:.





Tadi mintak tolong someone belikan teh tarik..
Teringin nak minum since minggu lepas..
Sekali die belikan ngan kuih lagi..

Nak dikatekan rezeki, die tak mo terima duit aku plak..
Alhamdulillah, rezeki..syukur..

Mudah-mudahan murah rezeki die tu..
(^_^)


Wednesday, September 10, 2014

.:Tak boleh tinggalkan kafein:.


Penah cube untuk tinggalkan kafein (coffee)..
Tapi aku tak berdaye..
Hehehe..

Aku minum indocafe..
Aku rase less kafein than nescafe (ke same??)
Kalo dulu aku suke buat coffee + susu pekat manis + creamer..
Pastu insaf..
Aku try coffee + white sugar
sekarang aku minum coffee + brown sugar..
better kan??



Tuesday, September 9, 2014

.:Adwa : Elergik:





Ari ahad tu aku masak sayur campur, aku tambah udang yg kecik2 tu..
Adwa makan tak la banyak sangat..
Petang tu kami gi alamanda..
balik dr alamanda mandikan adwa..
Pastu ade kesan merah kat dua-dua peha die..
aku ingat sebab aku dukung die, tu yg ade kesan tu..
pastu semalam bangun tido pipi adwa merah, aku ingat sebab die tido himpit pipi die..
pastu kat belakang badan ade merah2 skit..
aku ingat rashes jer..

Sampai la malam tadi, adwa makan cekelet, pastu kene baju & seluar die..
Aku bukakkan baju, sekali tengok badan adwa cam kat dlm gambar di atas..
Hubby kate macam kayap ular..
huh.. terus berdesup kami ke klinik..
Alhamdulillah, dokter kate elergik..
Syukur..
Gara-gara makan udang..
First time ni, baru tau adwa elergik udang..
mungkin udang tu udang lame..

Macam hubby jugak yg elergik udang (udang lama)..
Kalo hubby plak die gatal satu badan..

Dapat ubat gatal & calamine lotion jer..

Pg tadi bangun, cek badan adwa, rashes tu dah tak de dah..
Alhamdulillah..

Monday, September 8, 2014

.:Hasil kerja tangan anak2:.

By Dhia



By Adwa



Berseni sungguh kamu yer anak-anak..



Friday, September 5, 2014

.:Rindu Abah:.


Balik umah petang semalam, bukak pintu jer terus adwa panggil "Abah..abah"
Sebab selalu time kami balik abah dah ade kat umah..

Malam tadi plak time nak tido Dhia nangis..
Aku tanye kenape??
Die kate "Dhia rindu Abah"
Alahai anak...

Bersabarlah yer..
esok abah balik..


Thursday, September 4, 2014

.:Hanya kami bertiga:.

Kami hanya bertiga hingga sabtu..
Hubby gi course..

Anak2, be nice to mama please..
Adik & kakak please jgn buat mama naik hangin yer..

Malam tadi dah meletop dah aku, marahkan si dhia..
Die terpecahkan balang kace aku yg aku letak atas meja..
nasib baik adwa ngan aku kat dapur, temankan mama sidai kain..

Dengan bunyi kaca pecah terus aku lari ke depan..
Dhia dah siap2 nyorok dah..
Sebab tau salah die kan??
Aku tanye die buat ape, terus die nangis..
Mane tak nangis mama tanye guna suare petir!!!
Sampai sekarang tekak masih sakit dok jeritkan Dhia malam tadi..

Tapi walaupun begitu, aku berjaya untuk tidak merotan Dhia..
 Kalo ikutkan ati memang aku rotan jer..
Tapi tak mo sebab takut terbiase..
Selalu pun gune rotan tu untuk gertak jer..
Jarang plak merotan anak2..

Last2 Dhia mintak maaf, kate lain kali tak buat lagi..

Ya Allah, berikanlah kami kesabaran dalam mendidik anak-anak kami..


Tuesday, September 2, 2014

.:Wajah mereka seiras:.



 Balik kampung minggu lepas..
abah aku kluarkan gambar2 lame..
belek2, aku perasan gambar ni..
yg dlm bulatan tu gambar adik bongsu aku waktu usia lebih kurang adwa sekarang..
Seiras macam adwa..
Hehe...



..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (2) Adam demam (1) Adam Mustaqim (13) Adli Mubasyir (1) Adwa (49) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (2) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (2) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (234) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Go.Lokal.Cafe (1) Hadiah (2) Hari pertama sekolah 2017 (1) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) PASTI (3) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Pertandingan Azan ALAMRIA (1) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (17) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)