..:TQ 4 Being My Followers:..

Tuesday, December 31, 2013

.:HFMD - Lagi??:.


Kali kedua Adwa kene tahun ni..
Alhamdulillah.. kali ni mild jer..
tak demam juga..alhamdulillah..
ade beberapa butir di tangan dan kaki..
tak teruk macam mase first dulu..

mungkin dah imun..

tp kuarantin tetap kuarantin..
jd mama pun kene la kuarantin sekali..

tak sure kali ni dapat atau tidak cuti kuarantin tu..
hopefully dapat ler..



 Kesan chicken pox ari tu pun tak sempat nak hilang..
dah kene hfmd plak..


Monday, December 23, 2013

.:Kakak pakai, adik nak jugak:.



anak laki ngan anak pompuan..
pakaikan kakak tudung, si adik pun nak pakai tudung jugak..
haish la adik..kamu tu boboy ler..
last2 aku buatkan serban..
sengih jer adik..
kakak pun hepy jugak..

Friday, December 13, 2013

.:Kasut Magic:.



Dhia yg bagi name kasut ni KASUT MAGIC..
sebabnyer bile kasut ni kene cahaye atau kene panas, ia akan bertukar jd kaler pepel..

Ni adelah kali kedua aku beli kasut ni..
yg kali pertama aku beli kat pkns bangi..
dah koyak dah belah belakang die..

Yg gambar atas ni panas lg..
aku beli kat pasar tani tadi..
jenis dan harga yg sama..
RM 15 jer..

tadi mase aku try kat pasar tani mmg kasut ni kaler pepel tau..
bile kene ekon jd sejuk, jadi ler hitam balik..
macam kasut jelly jer..
best pakai..

.:Abah jage Adwa:.


Semalam petang amek adwa & dhia dari taska..
Sekali tengaok adwa kene sakit mate..
adoi la adwa..

satu satu dugaan kamu..
baru la baik chickenpox..
ni kene sakit mate plak..

 Mate kanan dah merah

sib baik abah adwa leh tolerate..
mama gi keje..
abah jage adwa..
Kakak dhia kene gi taska jugak..

Abah dah bawak Adwa g klinik & dokter dah sahkan mmg sakit mate..
pagi tadi tgk mate die tak leh buke..
sian plak..

Nak kene pakai spek la plak..


Note : Malam ni nak balik SP lg..

Thursday, December 12, 2013

.:Dulu dan sekarang:.


 Adwa yang dulu


Adwa yg sekarang
sudah botak..
 

Adwa dah setahun 6 bulan..
kat taska pun die dah tukar bilik dah..
masuk minggu ni dah 2 minggu..
Alhamdulillah, cikgu2 tak de kompen ape2..

TApi bile sampai umah jer, die mula tunjuk perangai..
pelik tul la..
menangis jer kejenyer..
ntah mane silapnyer pun tak tau..

hhmm..

bebetul menduga..
kadang2 tak larat layan, aku biar jer..
malas nak manje-manjekan sangat..
sudahnyer nanti, aku jugak yg letih..

Wahai la anak, jangan kamu menduga mama begitu..

Wednesday, December 11, 2013

.:Terbiar:.


Sian blog ni..

saye tak sempat update..
lgpun mood belum mari..

Nanti kalo ade mase & mood saye sampai, saye update yer..

note : Cuti kat cameron aritu pun tak abis cite lg..huhuhu..

Friday, December 6, 2013

.:Balik SP malam ni:.


Malam ni Insyaallah akan bertolak  ke Sungai Petani..
Balik kampung..
Esok nak attend wedding anak angkat abah dan mak..

Dan bukan kami anak beranak sahaja..
mak ngan adik pun join sekali..
cume abah jer tak join sebab abah nak kene jadi tukang masak untuk wedding jiran kat kampung..

Doakan kami selamat pergi dan selamat kembali..


 
 

Tuesday, December 3, 2013

.:Cik kancil putih:.

setelah setahun lebih tak tukar minyak hitam dan tak "check up"..
last 2 weeks aku dah tukar minyak itam..
ok la pasal minyak itam..

time nak bayar tu, amoi tu cakap bearing nak kene tukar sebab dah pecah..
tapi sebab mase tu lum gaji aku tangguhkan dulu..

so last week aku gi la bengkel tu balik..
kengkonon nak tukar bearing & mintak die check kan lampu kete yg malap tu..
disebabkan aku tinggalkan kete kat bengkel tu makenyer mereka itu buat full check up kat kete aku..

macam2 plak yg ditukar..
redha jer la..
bayar jer..

..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (2) Adam demam (1) Adam Mustaqim (13) Adli Mubasyir (1) Adwa (49) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (2) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (2) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (234) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Go.Lokal.Cafe (1) Hadiah (2) Hari pertama sekolah 2017 (1) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) PASTI (3) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Pertandingan Azan ALAMRIA (1) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (17) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)