..:TQ 4 Being My Followers:..

Friday, August 30, 2013

.:Nasi ambeng Pasar Tani Putrajaya:.


minggu lepas gi pasar tani..
mencari juadah untuk dinner..
tengah orderkan moi utk adwa ternampak gerai jual nasi ambeng sebelah gerai jual moi..
ape lagi, selesai bayar utk moi adwa terus aku order nasi ambeng plak..

dan rasenyer tidak mengecewakan..

portion yg cukup dan tidak terlalu banyak..
nasi ambeng ni ade urep..
memang sedap..
leh pilih antara ayam masak kicap @ ayam goreng berempah..
 mmg sedap..
pasti akan ku repeat..


Thursday, August 29, 2013

.:Demam berganti2:.


Sabtu - ahad, kakak demam..
 
isnin until today, adik demam..

alhamdulillah kakak dah sembuh..
cume batuk & flu jer..

si adik plak even die demam die aktif..

kalo tak larat sangat baru die baring..

pastu main balik..

tapi die kerap demam balik kul 2/3 pagi..
tp bile dah pukul 6 tu badan die normal balik suhunye..

mudah-mudahan adik dan kakak sembuh sepenuhnyer..
mama susah ati bile anak2 mama tak sihat..
tido pun tak boleh lena..
huhuhu..
dugaan jd ibu..



Friday, August 23, 2013

.:Jamuan Hari Raya Taska Narizan:.


Kenyang alhamdulillah..
macam2 masuk dalam perut mama & Adwa..
kaka dhia makan skit jer..
sibu nak main ngan kawan2..

jom tgk gambar makanan..








ni gambar pagi tadi..

time jamuan tadi..
tudung dhia dah ilang..hehehe..
Adwa plak pampers bocor, tu yg tukar baju lain tu..

Wednesday, August 21, 2013

.:Makan durian:.


Mase raye ari tu abah aku bawak balik 2 biji durian dari kebun..

tengok si adik yg tak sabar..
nak..nak..katenyer..
 


bagi rase dulu..
lepas rase terus nak..nak..
hehehe..dan seperti Dhia, Adwa pun suke durian..
 

yum..yum..

Tuesday, August 20, 2013

.:Juadah Raye Yang Wajib ade:.


Memang setiap tahun mak akan masak juadah-juadah ni..

 ketupat

 rendang daging..
kerisik buat sendiri ok..

 masak lodeh

 ayam masak kicap pedas..
tp kadang2 mak buat ayam masak sambal..

lauk paling feveret time raye adelah sambal goreng jawe..
mak aku mmg tak buat..
tapi ade beberapa jiran aku yg wajib buat..
hehehe..


mase raye memang dah jadi tradisi jiran2..
mereka akan hantar juadah raye..
dan mak akan balas balik..
selalu sampai penuh meja dengan macam2 lauk..
memang meriah ler..
best giler dapat makan macam2 lauk..

Thursday, August 15, 2013

.:Raya Aidilfitri 2013:.

Tahun ni raye aku ngan adik aku jer ade..
abang ngan adik aku balik lambat sebab raye umah mertua & dapat cuti lambat..

untuk tatapan diri sendiri & kawan2..













Tuesday, August 6, 2013

.:Last day keje bulan Ramadhan:.


Insyaallah, kami sekeluarga akan bertolak balik ke negeri sembilan after office hour..
doakan kami selamat sampai..

masih gigih bekerja walau ramai yg dah cuti kat ofis ni..
alhamdulillah, ari ni ok skit berbanding semalam..
tak menang tangan rasenyer..

 adik dan kakak yg tengah bersarapan..

adwa dah terer jalan..
nak gi jalan raye katenyer..
kene la pandai jalan dulu..
alhamdulillah..
(^-^)

Bersempena Syawal yang bakal menjelang 2 ari lagi,
 aku nak mohon ampun dan maaf atas segala kesilapan..
sekirenyer ade terkasar bahase, terusik yg tak sengaje & yg tak sedap dimate..
Mohon seribu kemaafan..

 selamat hari raya aidil fitri
maaf zahir dan batin
dari kami sekeluarga

 note : Aku cuti raye dari 7-16/8/2013, hubby plak 7-12/8/2013..acaner tu??


Friday, August 2, 2013

.:Rezeki Anak2 : Duit Raye:.


Dapat 2 keping sorang..
Thanks pade Kak Izan & Cik Amal..


Mama pun dapat duit raye ari ni..
TQ bos..
(^_^)

.:2/8/1982:.


Aku telah pun berusia 31 tahun ari ni..
Alhamdulillah, kerana diberi kesempatan hidup dan dapat merasai nikmat  Allah..

bersyukur dalam usia 31 tahun ini aku telah punya family sendiri..
suami dan anak2..


Tiada lain yang aku harapkan
Cuma aku mohon pade Allah supaya dipanjangkan usia untuk menjaga family aku,
dimurahkan rezki utk dikongsikan bersama family dan berkati hidup aku..

Aminn..

Note : makin nak dekat raye, keje kat opis ni makin bertambah plak rasenyer..
tak sempat nak feel raye tau..



Thursday, August 1, 2013

.:BE Nuffnang:.


semoga ia semakin meningkat..
Aminn..
(^_^)

..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (2) Adam demam (1) Adam Mustaqim (13) Adwa (48) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (1) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (2) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (234) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Go.Lokal.Cafe (1) Hadiah (2) Hari pertama sekolah 2017 (1) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) PASTI (2) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (17) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)