..:TQ 4 Being My Followers:..

Thursday, June 27, 2013

.:Keadaan jerubu di Putrajaya hari ini:.


Hari ini


Semalam

perubahan positif kan??
alhamdulillah..
semoga udara kite terus sembuh dari jerebu..

semoga kite semua akan dapat terus menyedut udara yg segar dan penuh dengan oksigen..
Aminn..

Note : hujung minggu ni Family day di Port Dickson (^_^)
 
 

.:Untung ade anak dare:.


time rajin, dhia tolong lipat baju..


dan hasilnyer..
ok la tu kan..


hebat kan anak dare saye..

sekejap jer dah 4 tahun usia anak dare aku tu..

Wednesday, June 26, 2013

.:Hujan lebat di Putrajaya:.


Maghrib semalam hujan lebat turun..
alhamdulillah, kurang skit asap jerebu..

tapi yg merisaukan adelah angin agak kuat semalam..
dah la rumah aku atas sekali..
dengar bunyi kat atas syiling..
bila hujan turun dengan lebatnyer ade air menitik dari syiling..
aku agak air masuk dari ruang atas bumbung..
agaknyer terbukak mase angin bertiup kuat..

tapi sib baik sikit jer..
kalo tak mau banjir umah aku..

nak kene mintak maintenance baiki..

gambar pagi tadi..
jerebu masih kelihatan..


Friday, June 21, 2013

.:Kenape dengan Adwa?:.



nampak tak merah-merah kat muke Adwa??

nak tau kenape??
ini bukan penyakit..
tapi ini adelah kesan jika Adwa menangis lame..

mule2 dulu cuak jugak..
takut penyakit ke ape kan..
tp bile lelame, bintik2 tu hilang sendiri..
lega..

(^_^)


Wednesday, June 19, 2013

.:Check up 12 Months (1 Tahun):.


semalam petang bawak Adwa ke klinik utk check up setahun..

macam biase, timbang berat & ukur tinggi..
Berat : 8.5 kg..
Tinggi : 70 cm

dapat suntikan MMR sekali..
Adwa tak nangis tp dok tahan sakit, kuat tul die goyangkan kaki..
macho la tu, tak nangis..
(^_^)


next check up 3/9/2013..
sekali ngan Kakak Dhia..

Tuesday, June 18, 2013

.:Adwa cirit-birit:.


petang semalam amek adwa kat taska..
pengasuh beritahu adwa cirit birit..
memang ramai baby yg dah kene..

ade ibu baby kat situ beritahu suh cari ubat di farmasi..
smecta namenyer..

so terus drive ke guardian..
sib baik farmasist ade..
cakap kat farmasist tu nak ubat utk cirit birit..
terus die bg ubat ni..


die bg 2 set ubat ni..
campurkan semua ubat ni (satu peket ORS & 2 peket smecta) bg baby minum, katenyer..
dibancuh dengan air sebanyak 6 oz...

Oralite - 70 sen/each
Smecta - RM1.35/each

sampai umah mintak tolong hubby bancuhkan dan beri adwa minum..

tak sangka habis adwa minum..
good boy..

tp tak la terus berhenti cirit biritnyer..
malam tadi die citirt birit 2 kali..

pg tadi bangun najisnyer dah macam biase..
tak la cirit lg..
Alhamdulillah..

ase satu set lg ubat ni ..
petang kang beri lg adwa minum..



Monday, June 17, 2013

.:Kek besday Adwa:.


Kek besday Adwa..

beli siap  kat kedai jer..

chocolate oreo

eh..ni besday sape sebenarmyer ni??
kakak dhia mmg suke sangat potong kek..
sib baik adik tak pandai lg..
kalo tak maunyer adik marah..

yum..yumm..
yum..yumm jugak..


Friday, June 14, 2013

.:Panjang umurnyer Adwa Muhaimin:.

Alhamdulillah, syukur pada Allah..
kerana mengurniakan Adwa kesihatan yg baik...

dan ari ini Adwa genap 1 tahun..
tak de besday party..
cume kami plan nak belikan jugak kek utk Adwa walau die tak kesah pun ade kek ke tidak..

meh aku cite sikit pasal Adwa ni..

Pemilik name penuh Adwa Muhaimin..
Dilahirkan secara czer kerana bukaan terlalu lambat..
para dokter menganggarkan die akan kluar seberat 3.5 kg..
sekali kluar cume 3.01 kg..

ade kuning skit..
tu pasal Adwa kene duk bawah lampu..
Alhamdulillah tak tinggi sangat..


budak mate sepet..

pertemuan pertama adik ngan kakak..


gambar pagi td..
dah bujang dah saye..
(^_^)

di usia setahun:

- Adwa dah ade 6 batang gigi..
- Dah belajar lepas tangan
- Dah banyak buat cubaan utk berdiri sendiri tp gagal..hehe..
- Senang tido ngan abah..
- Manje sangat..


Thursday, June 13, 2013

.:Cincin : telah ditemui:.


Alhamdulillah..
masih lg berjodoh ngan cincin yg hilang tu..

balik keje semalam, hubby dok tunjuk jari die..
ingatkan tunjuk ape, rupenyer cincin2 aku yg hilang tuh..

melompat cam kanak2 ribena aku..
adwa pun pelik tengok aku..

hubby jumpe mase nak carik ubat dalam kotak ubat kat bilik solat..
patut la aku slalu cam terpandang2 jer kotak ubat tu..
rupenyer memang ade kat situ..
ade 2 kotak ubat tu..
satu cincin duk dalam satu kotak, lg satu cincin duk dalam yg kotak satu lagi..

ntah sape punye keje la tu kan???
ah, tak kesah lah..
janji jumpe balik..




Wednesday, June 12, 2013

.:Rumah : 5S:.


2 minggu lepas buat 5S kat rumah..
selama 5 tahun kawen tak pernah buat 5S kat umah..
buang ape yg tak perlu..

kemas stor..
rupenyer selame ni banyak simpan sampah dlm stor..
patut la penuh jer..
bile dah kemas, banyak lg ruang kosong rupenyer..

bilik solat pun dah nampak kemas dan sejuk mate memandang..
kalo tidak, rimas betul nmpk..serabot..

mainan anak2 pun dah banyak yg tak leh main..
so buang jer..
mainan yg ade simpan dalam bilik belakang..
kalo nak main gi belakang..
kalo main kat ruang tamu mmg tak menang tangan la nak ngemas..


2 little helpers..
kite kemas die keluarkan balik..
lelebih lg si bujang senang kecik tu..

Tuesday, June 11, 2013

.:eh..leh puase ke tidak ek??:.


aku puase ari ni...
jam pg td bunyi pukul 5.10 am..
aku matikan & tido balik..
pastu sekali lg terkejut jam dah pukul 5.45 am..
aku pun minum air & sempat makan nasi goreng 3 suap..

aku tunggu azan tak azan2 jugak..
pastu aku terus mandi & solat ..
dan bersiap seperti biase utk ke ofis..

ni baru aku sempat nak cek waktu solat..
aku tengok subuh kul 5.40 am
ape!!!!! 5.40 am!!!!!

jadinyer sah tak puase aku ari ni???

aku sahur kul 5.45 am dengan konfidennyer..


Friday, June 7, 2013

.:Double chin baby:.



nape baby kalo double chin, kite nmpk comel jer..
tp kalo mak baby?? hhmm..


.:Susu untuk anak-anak:.


masih setia ngan jename ANMUM..

Dhia minum Anmum langkap 4
Adwa plak dari langkah 2 ke langkah 3..
dah nak setahun katekan..

Susu dhia - RM71.95
tahan sebulan sebab dhia minum susu ni mase gi taska jer..
kat umah dhia minum milo, ribena,teh dll..
die dah kurang minum susu..
kalo tidak 'bengkok' jugak..
hehhee..

Adwa plak dari langkah 2 ke langkah 3..
langkah 2 aku beli kotak - 650 g -RM44.70 
lebih kurang 3 kotak sebulan..
langkah 3 aku beli tin - 1.6kg - RM 75.35..
tak tau lg sebulan pakai brape tin sebab ni tin yg pertama..


note : aku beli susu kat Darussalam sebab tu adelah kedai yg menjual susu dan diapers paling murah di Putrajaya


Wednesday, June 5, 2013

.:One more day:.


ari ni last day kursus..
seronok plak kursus ni..

breakfast, lunch & high tea pun disponsor..
(^_^)

kalo seminggu pun aku sanggup kursus cam ni..
tak boring langsung..

Tuesday, June 4, 2013

.:Cincin kawen & cincin tunang:.


huhuhu..
2 cincin aku hilang..
semalam nak gi keje baru perasan..

ntah mane la ku letak gaknyer..

mudah-mudahan adelah jodoh aku ngan 2 cincin tu lg...
aminn...


Monday, June 3, 2013

.:Kursus:.


kursus microsoft powerpoint..
3-5 Jun 2013..

alhamdulillah..
dapat gak kursus..

nak kene carik lg 2 ari jer utk cukupkan 7 ari..
(^_^)


..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (2) Adam demam (1) Adam Mustaqim (13) Adwa (48) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (1) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (2) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (234) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Go.Lokal.Cafe (1) Hadiah (2) Hari pertama sekolah 2017 (1) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) PASTI (2) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (17) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)