..:TQ 4 Being My Followers:..

Friday, May 31, 2013

.:Manje abah:.



abah jer larat buat cam tu..
mama tak larat..
suke adwa bile kene angkat cam tu..
hehehe..

cam manje sangat jer buat muke camtu..

.:Selipar pelangi:.

ni dhia punye..
die panggil selipar pelangit..
sesuke ati tambah 't' kat blakang..
puas beulkan pelangit jugak die sebut..

sebab belang2..tu yg die panggil pelangi..
padahal bukan kaler pelangi pun..
suke ati ler dhia oi..
janji dhia suke..

note : susah skit nak beli barang utk dhia..die dah pandai milih..

Wednesday, May 29, 2013

.:Traffic light:.


perbualan Mama dan Dhia dalam kereta pulang ke rumah ..
berhenti di traffic light sebab merah..

Mama : kalo merah (traffic light) ape dhia?
Dhia : merah berhenti.
Mama : Pandai, kalo hijau?
Dhia : Hijau jalan..
Mama : Pandai, kalo kuning?
Dhia : Kuning bersedia untuk berhenti..
Mama : Pandaiiiii...hehehehe..
(skema giler jawapan Dhia..)


.:Tikar evamatic King size:.


besar giler tikar ni..
dan boleh pakai 2 2 belah..
beli kat pasar tani jer..
RM55..


Tuesday, May 28, 2013

.:My cutie lip tint:.


lame dah tengok benda ni orang jual online..
luckily salah sorang ofismate ade jual..
so save duit postage..

and i love this lip tint




no more bibir yg pucat..
(^_^)

.:Menu wajib setiap kali makan kat luar:.


NASI AYAM..

dari dhia sampai ke adwa..
setiap kali makan kat luar, mesti kene order nasi ayam..
senang..
dhia & adwa boleh makan..

(^_^)


Monday, May 27, 2013

.:Tudung bawal RM5:.


sekarang dah kembali pakai tudung bawal gi keje..
dah jemu kot pakai ekspress..
lg plak tudung ekspress susah nak jage awning..

tudung bawal senang jage..
masuk mesin basuh pun die ok jer..
dasar pemalas kan..

gambar di atas tudung bawal harge RM5 each..
selesa dipakai & tak keras..
even simple tp saye suke..


.:Exercise:.


baru bangun tido terus die exercise..


muke pun tak cuci lg..
ce tengok kaki die..hujung jari kaki tu die pumping..
hehehe...

.:Yang mane satu lg sedap?:.



INDOCAFE @ NESCAFE?

utk aku aku prefer indocafe..
kalo dulu ok jer ngan nescafe..
tp sejak kat ofis minum indocafe so nescafe tu jg kureng sedap plak..
tp hubby plak prefer nescafe..

hhmm..
tepuk dada tanya selera..


Thursday, May 23, 2013

.:Start ari ni : Hari Belia:.


bak kate bos aku pesta muda mudi..
hehehe..
nampak meriah..
gerai sampai ke depan ofis aku ni..
sib baik die tak sambung sampai masjid putra..

teringin gak nak pegi..
tp cam ne la nak bawak 2 org anak berpanas-panasan..
sian kat meke..
parking pun mesti susah kan??
hhmm..
tengok lah..
kalo ade rezeki kami gi la..

Note : sangat jarang attend majlis2 besar kat putrajaya ni..prefer duk ontok2 kat umah..hehehe..


Wednesday, May 22, 2013

.:Hehehe:.


entry tak de idea..

meh tengok muke adwa nangis.. 



hehehe..


Tuesday, May 21, 2013

.:Anak Datuk:.


Mama : Nama mama sape?
Dhia : Yana
Mama : Nama abah sape?
Dhia : Datuk Mazlan

ini la yg biasenyer die jawab bile tanye soalan tu..
tp aku pelik ntah dari mane datang Datuk tu..
kami laki bini biar je la..

tadi kat taska aku dengar dari pengasuh yg dhia cakap abah die name Datuk Mazlan..
adoi la..tergelak aku..
aku ingat Dhia just jawab cam tu bile kami (laki bini) tanye..
rupenyer ngan org pun die jawab yg die tu anak Datuk Mazlan..

adoi la berdekah2 aku ketawe..
Datuk Mazlan..
hhmm..cam best jer bunyi kan??
hehehe...

Dhia Aryssa binti Datuk Mazlan..
peace yo..

.:feveret : apom lenggang:.


kuih ni femes di utara..
susah nak jumpe kat sini..
kalo balik kedah, time brekfes mesti ade kuih ni..
sedap sangat..

kat pasar tani ade satu gerai tu jual..
3 keping RM2..mahal..
rase..ok..ok jer..
tak sesedap yg aku mkn kat kedah..

rindu nak makan apom lenggang yg sedap..


Friday, May 17, 2013

.:Salam Jumaat:.


BILE KITE TAK BERKIRE NGAN ORANG LAIN, 
ORANG LAIN PUN TAK BERKIRE NGAN KITE

kan??

pade sesiape yg berkenaan, terima kasih yer bg RM  kat kite..

(^_^)

Thursday, May 16, 2013

.:Khasiat buah kembang semangkuk:.


Adwa mengalami panas dalam badan..
muke tumbuh ruam..
mate bertaik..
batuk pun ade jugak.

aku google cara mengatasi panas dalam bayi..
google2 terjumpe plak info pasal buah kembang semangkuk..

gambar dari google..

katenyer boleh mengatasi demam panas, panas dalam dan batuk..
hanya perlu rendam dalam air panas sampai kembang ..
kalo nak sedap campur gule batu skit..
simpel as that..

cantik sangat la tu..
risau plak nak bg macam2 ubat kat adwa..

kali ni kite try traditional plak..
mane tau berkesan kan?
Insyaallah..  


.:bile tiade sesiapa yg mengganggu:.



adwa duk celah2 sofa sambil kisai magazine..
bukan saje kisai malah koyak..
hhmm..
die duk situ diam2 jer sampai la mama tegur..


Tuesday, May 14, 2013

.:My first murtabak megi:.


rupe tak semenggah ok..
tp sedap la jugak..

 aku pakai 3 bahan jer..
malas nak buh mende2 lain..


tara... versi terlebih telur..
aku pakai 2 biji telur..
makan ngan sos cili pun sedap..
(^_^)

.:Adwa is 11 months:.


genap 11 months usia adwa hari ni..
lg sebulan nak cukup setahun..

sekarang kesihatannyer tak menentu..
kejap demam, kejap ok..
batuk & flu masih berpanjangan..

alhamdulillah die masih aktif macam biase even tak berape sihat..

luasnyer dahi die..

di usia 11 bulan adwa:

- dah pandai panggil mama..(^_^)
- dah ade 5 batang gigi.2 bawah & 3 batang atas.
- dah meniti..
-  dah pandai tepuk tangan. tp bile tegur die jd malu..sweet jer..
- masih mkn nasi lembik ..

ape lg ek??hhmm..
nanti adwa umor setahun update lg perkembangan adwa..


Monday, May 13, 2013

.:Coconut shake marveles:.


lunch ngan hubby last thursday..
makan kat serdang..
sambil2 servey bengkel kete utk merepair cik kancil putih aku..

sebelum sampai kedai makan nmpk gerai jual coconut shake..
dah lepas makan lunch terus menuju gerai tu..
amek besar punye..
beli satu share ngan hubby..
RM3.50..
dapat 3 ketul ice cream..
leh pilih perisa yg disukai..

yummy..

Friday, May 10, 2013

.:Bile adwa nak tumbuh gigi:.


die merengek sepanjang malam..
adoi la..
sumer tak kene..
ingatkan sakit perut, buh minyak pun tak jalan jugak..
air liur pun meleleh jer..
suke menggigit..
rak tivi pun die gigit..

jdnyer semalam singgah guardian beli "GRIPE WATER"
RM10.50..


alhamdulillah, adwa tak merengek lg malam tadi..

note : mase dhia tumbuh gigi dulu tak pulak merengek2..rilek jer die.. lain anak lain ragamnyer..
tu baru 2 tu..hehehe..


Tuesday, May 7, 2013

.:Si kancil buat hal:.


si kancil putih saye buat hal plak..
dari jumaat lepas , bile naik bukit tersengguk2..
last2 mati kat tengah bukit..
pastu try start idup balik..
matikan ekon, bukak tingkap..
bawak la pelan2..
pun die mati jugak..
tak sempat sampai parking umah pun..
hubby dah betulkan, ingat kan dah ok..
jadi lg balik keje semalam..
die mati kat tempat yg same atas bukit jugak..
start balik die idup..dok bawak la kete tersengguk2..
tension aku..

sib baik sampai kat parking umah..


jd ari ni terpakse tumpang kete hubby g & balik keje sampai la ari jumaat..
sebab ari sabtu baru leh anta kete gi bengkel..

note : bab tunggu menunggu ni yg aku lemah..pasal tu aku bawak kete sendiri gi keje..


.:Cili rentung:.



kejadian ahad lalu..
aku rebus cili kering..
pastu dok layan anak2 jadi lupe yg aku rebus cili ni..
perasan bile satu umah dah berasap..
dah lah hubby tak de kat umah mase tu..

aku dah terbayang api menjulang jer..
alhamdulillah bile tengok cume cili yg rentung dan berasap..
aku padamkan api dapur dan terus bukak semua kipas dalam umah..

dhia siap terbatuk2 lagi..
menyengat bau cili ..
sakit idung..

alhamdulillah tiada siape yg tercedera dan tiada kerosakan teruk..
cumenyer periuk tu la..legam..

note : ari tu masak bubur adwa..lupe jugak..sib baik tak legam..
banyak wayer dah putus jadinyer penyakit lupe makin parah..
haissshhh...




Thursday, May 2, 2013

.:Macam kene penampar:.


merah betul pipi adwa..


macam kene pelempang..

ni sebenarnyer kesan die tido mengereng tak gerak2..
bile bangun tido tengok2 dah jadi gitu..
sehari jugak la kesan tu nak ilang..

.:Adwa : Berdiri :.


eksen sungguh bujang sorang ni..
macam dah pandai berdiri dengan sendirinye..
padahal masih sandar kat sofa..
(^_^)



..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (2) Adam demam (1) Adam Mustaqim (13) Adli Mubasyir (1) Adwa (49) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (2) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (2) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (234) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Go.Lokal.Cafe (1) Hadiah (2) Hari pertama sekolah 2017 (1) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) PASTI (3) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Pertandingan Azan ALAMRIA (1) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (17) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)