..:TQ 4 Being My Followers:..

Friday, September 28, 2012

.:mengiring:.


my little baby boy dah start mengiring..
tanda2 awal nak meniarap..
(^_^)



note : seronok dapat tengok anak membesar depan mate...

.:Good girl:.


slalu pagi2  hubby yg mandi & siapkan dhia..
kan hubby gi kursus sampai sabtu..
dulu kalo aku mandikan mmg susah sangat ..
nak kejut satu hal..nak mandikan satu hal..
kalo hubby buat, senang jer..
panggil name terus bangun bukak baju then terus gi bilik air..

malam td pesan kat dhia pagi esok bangun..
pastu mandi tau..
die angguk kepale..

alhamdulillah..pagi tadi mase azan subuh dhia dah bangun..
bukak baju & mandi..

pastu tanye..
"mama, kite nak pegi mane??"
tak mo anak mengamuk pagi2..aku pun jawab..
"nak gi jalan"
hehehe...
bohong sunat..

Thursday, September 27, 2012

.:6 botol ebm sehari:.


lepas pengasuh kate ebm 4 botol utk adwa tak cukup aku tambah lg sebotol..
pun tak cukup jugak..
so semalam aku bekalkan 6 botol 4 1/2oz each..
pengasuh kate baru cukup..

huh 6 botol baru cukup..
keje keje keras skit ni...
pg td aku bawakkan 7 botol..
kalo lebih leh simpan kat taska..

so utk sesi pertama pump tadi..
dapat banyak ni

6 oz..alhamdulillah..
ade 2 sesi lg di ofis..

.:Hubby gi kursus:.


hubby gi kursus kat bukit fraser..
tinggallah kami bertiga sampai sabtu..
huhuhu...
sonok lah hubby dpt gi kursus tempat sejuk..
nanti bawak kami jalan2 kat bukit fraser plak ek..
 
 

Wednesday, September 26, 2012

.:Kakak buat adik:.

malam tadi sumer dah masuk bilik..
aku kluar settlekan urusan di dapur..
tibe2 dengar si adik melalak dgn kuatnyer (nangis cam terkejut)..
terdengar pulak suare si abah memarahi si kakak...
aku pun masuk la bilik..
tanye hubby ape yg jadi...
rupenyer si kakak telah "menyepit" si adik pakai penyepit kain...
sakit tu..
mane tak melalak si adik tu..
sian die tau..
then si kakak pun menerima hukuman dari si abah...
die plak yg melalak..
hai la kakak, nape la buat adik..
sian adik..
elok2 adik tu diam melayan perasaan, tibe2 menangis plak..
sib baik adik senang dipujuk...

lain kali jgn buat lg tau..
sian adik sakit..
si kakak hanye menganggukkan kepale..

Tuesday, September 25, 2012

.:4 botol ebm tak cukup:.


semalam kan first day adwa kat taska..

mase balik amek die semalam, pengasuh bgtau 4 botol susu x cukup..
pelik plak aku..
mase sil aku jage ari tu cukup jer..
aku bekalkan 4 botol/3 1/2oz each ke taska semalam..

so ari ni aku tambah lg sebotol..
tengok petang karang camne..

note : kene tingkatkan pengeluaran susu ni..


Monday, September 24, 2012

.:Novel plak:.


lepas2 bersalin ni kurang skit layan kdrama..
maklumlah anak kecik lg, susah skit..
so skrg berjinak2 ngan novel plak..

baru ade 3 jer pun..

 Suami aku ustaz..
best..ade unsur islamik skit

Terlerai kasih..
 lum bace..hehehe..

M.A.I.D.
best....

hobi baru..
tp bukan bererti aku lupekan kdrama yer..
kdrama tetap di hati..
(^_^)

.:no handbag:.


beg gi ofis sekarang..


bukan ape..
susah plak kalo pakai handbag..
ngan pam susunyer..ngan beg ebmnyer..
pakai beg ni semua masuk dalam..
senang..

so untuk sementara, handbag leh simpan dalam gerobok..

note : beg hubby dapat free.. nak beli cam membazir plak..lgpun aku just pakai pam manual jer..

.:Lega:.


first day anta adwa ke taska ..
alhamdulillah, ok walaupun kelam kabut skit..
first day la katekan..
macam2 beg nak kene bawak..
dgn beg baju adwa & beg susu..
senyum jer adwa mase mama tinggalkan die..
tinggal pesanan serba sikit kat pengasuh..
then terus berlalu...


dhia pun behave ari ni..
cume bile dah sampai taska wat perangai skit..
luckily cikgu ade..

note : mudah-mudahan adwa ok kat taska..aminn..

Friday, September 21, 2012

.:Dhia oh dhia:.


aku ingatkan mase aku pregnant jer die cam tu..
rupenyer sampai adik dah kluar pun die masih cam tu..

masih lg liat nak ke taska..
ari ni lg parah..
nmpk jer bangunan taska die..
"mama, pusing balik.."
amboi..amboi..amboi...

tak ku layan pun..
sampai taska melalak2..
padahal petang semalam dah janji ngan cikgu tak mo nangis..
janji tinggal janji jer la dhia..
luckily cikgu ade td..
time kasih la cikgu..
sib baik aku tak naik antu..
haish la anak..

DHIA OH DHIA...

Thursday, September 20, 2012

.:Adwa akan ke taska:.


mak su balik minggu ni..
maknenyer mulai minggu depan adwa akan ke taska..
alhamdulillah dapat yg dekat ngan umah..
hopefully adwa ok kat sane..

adwa ni susah sangat nak senyum kalo depan camera...

adwa akan duk kat Taska Al-Mizan..
Blok E, Fasa 12, Presint 9..

.:rambut gugur:.


mase pregnant aritu mmg susah nak tengok rambut aku gugur..
tp lepas bersalin ni, rambut senang sangat gugur..
kalo sikat lg la banyak yg gugur..
ditambah lg dengan masalah kelumumur..

mase pantang aritu elok jer rambut..
tak de plak gugur & kelumumur pun tak de..
org kate rambut ibu akan gugur kalo baby mule main air liur..
betul ker ek??

tengok tu..
adik dah pandai wat belon air liur dah..
abis rambut mama gugur dik..

.:Masin mulut korang:.


camera yg hilang telah ditemui..
alhamdulillah..
masih rezeki aku...

masin la mulut korang..
aku yg pelupe..
letak kat tempat lain, carik kat tempat lain..
memang la x jumpe..
hehehe...

Wednesday, September 19, 2012

.:sudah hilang!!!:.


 tension giler wei...
camera aku hilang..
tu la sumber utk gambar dlm blog ni..
kalo tak de camera tu, camner nak upload gambar dlm blog ni..
apelah maknenyer entry tanpa gambar...
huhuhu...

sayang giler camera ni..
tak sampai setahun pun pakai..
kaler pink lg...
mintak2 jumpe lah balik..
aminnn...

Tuesday, September 18, 2012

.:Check up 3 bulan:.

pagi tadi bawak adwa ke kk P9...
check up & cucuk 3 bulan..
cucuk 5 serangkai dos ke-2..

mase nak bawak masuk bilik nurse adwa tido tp aku angkat jer..
masuk bilik, nurse suh tanggalkan baju cos nak timbang berat..
leh plak si adwa tersengih2 aku bukak baju die..
ingat nak mandi ler tu..
tp ok la tu dari die melalak kan??

berat dah naik jadi 5.54 kg..
panjang plak dah 60 cm..
mase cucuk ade nangis skit la tp skit jer..
adwa kan kuat..
hopefully tak demam ler..

next check up on 16/10

.:wat ape cuti 3 ari:.


ari sabtu  keliling putrajaya cari kedai gunting rambut...
pusing punye pusing akhirnyer jumpe kat area first aku carik..ceh...
susah tul carik kedai gunting rambut pompuan kat putrajaya ni...

ari ahad gi mines.. 
mencari baju anak2..baju dhia banyak yg dah senteng.. 
makin tinggi dhia ni..
juga mencari mesin jahit..tak jumpe yg berkenan.over bajet..
petang plak epas zohor gi open house kat tingkat 1 (blok aku).. 
lepas asar plak kat tingkat 6.. gantung periuk la..(^_^)

ari isnin..teruskan misi mencari mesin jahit di tesco...
dah jumpe yg berkenan..jenama singer.. 
sekali tengah test meletup plak..terus rosak..
malangnyer itu adelah last stok.. benci aku..
balik singgah serdang (kedai singer).. 
banyak choice tp tak terime kad kredit (kedai kecik)..
ujung bulan beb, mane ade cukup cash..hehehe...
 nampaknyer tunggu gaji ler..
petang plak gi tengok baby kat tingkat 7 (blok aku)..
lebat giler rambut baby tu...
adwa dapat geng dah..

Friday, September 14, 2012

.:Syukur, Alhamdulillah:.


alhamdulillah..
dah dapat taska..
rezeki adwa..
kebetulan plak kat taska tu sorang baby baru kluar sebab ibunyer transfer keje..

 syukur, alhamdulillah...

note : sangat2 hepy sampai rase nak nangis...

.:Pujaan hati:.


feveret dhia adelah ultraman..
kalo cite ultraman kat tv, mamang menatap tv sajer la die..
sumer ultraman die kenal ..
pelik aku..
tp kadang2 merapu jugak name ultraman yg die sebut..hehehe..

berbaju kurung tp ultraman tetap di tangan..

 nak tunjuk beg baru boboiboy..
sampai taska pun tak mo bukak..
haishh..

.:Sticker nama:.



100 pcs  = RM5
dulu ade kat jusco equin..
skrg kat jusco cheras selatan plak..
sib baik jumpe..
tq yer kak izan..
(^_^)

Thursday, September 13, 2012

.:McDonald Double GCB:.


mase cuti raye ari tu makan GCB...
tak puas plak makan satu..
last week aku gi jusco cheras selatan, nak makan GCB lg..
tp beli satu cam tak puas makan so terus order DOUBLE GCB..
baru puas ati..
2 keping isi ayam..
nyumm..nyumm.nyumm..

macam nak lg jer..

.:Eh..dah slim....:.


sangat lah...
semalam first day masuk ofis ade yg tegur..
ari ni pun ade yg tegur..
"eh..dah slim la"
slim la sangat..
memang sebelum preggy pun tak la slim sangat..
tp kalo nak dibezakan badan sebelum preggy & sedang preggy mmg ler beza kan??

mase nak deliver berat aku 70.4 kg!!!!
lepas 8 hari bersalin turun jadi 54 kg... (sebab tak selera makan & masuk spital due to demam panas & campak)
kluar dari spital, selera dah mari berat naik jd 59 kg..
hehehe...
mmg sebelum preggy berat aku 59 kg pun..
so back to normal la tu kan??
(^_^)

tak la slim mane pun..muke pun tembam jer...

note : cutting masih perlu diperbaiki.. berat pun nak turun kan lagi jugak..

Wednesday, September 12, 2012

.:Sambut besday 4 dalam 1:.


kek yg cantik dan sedap..

 bulan kelahiran yg same..
hubby, aku, umi (mom in law) & yang (bro in law)

dhia pun nak jugak..
dhia tak panggil kek tapi die panggil hepy besday..

anak2 abah..

ni kami celebrate sekali..
sekali ngan jamuan ari raye..
save bajet & mase.


.:Bile la nak start pose ganti?:.


untuk peringatan sendiri..
pose yg wajib diganti adelah sebanyak 23 ari...
due to darah nifas yg berpanjangan..
oleh itu, cecepat ler mule dan habiskan...

huhuhu..

.:Biskut kacang hijau:.



layan biskut ni sambil BW..
eh..sedap plak biskut ni..
dah nak dekat2 abis raye ni sedap plak biskut ni..
kalo raye abis habuk pun sedap agaknyer..

.:Berakhir sudah cuti 90 hari:.


ari start keje balik..
nak sambung cuti sayang plak..
nak simpan cuti utk anak2..

baru 3 bulan cuti tp rase cam bertahun2 plak..
banyak benda yg tertinggal..
pegawai di seksyen pun dah ade yg bertukar..
rase lain bile keje sebab selalu berkepit ngan anak jer...

alhamdulillah semua ok cume kakak dhia tu jer..
dari rumah ok jer..
die plak yg macam tak sabar2 gi taska..
tp bile smpai nak berkepit ngan mama plak..
bile mama nak pegi melalak plak die..
terpakse la cikgu pujuk..

adik adwa plak tido mase aku tinggalkan tadi..
ari ni mak su jage adik..
hopefully adik baik2 jer..
tinggalkan susu 4 botol/3 oz each..
adik jgn meragam yer..

note : masih cube mencari pengasuh utk adik adwa..

Tuesday, September 11, 2012

.:muke happy bile kenyang:.

(^-^)
bile die happy, mama pun happy

Monday, September 10, 2012

.:ape tu?:.

nmpak x ape tu??
meh aku close up skit...

nampak kan?
sisa buangan kepunyaan adwa.
sape lg kalo bukan dhia yg buh dlm mesin basuh ni..
sib baik aku perasan..
kalo tidak, x dpt aku byng ape yg bkal terjadi..


Friday, September 7, 2012

.:sedapnyer:.


lihat jari saye montel kan???
bukan saje montel..
malah ia sedap dimakan tau...
hehehe...

yum..yum..yumm..best..


Thursday, September 6, 2012

.:our saver:.


alhamdulillah, ade yg sudi tolong kami..
sape lg kalo bukan mak su dhia..
my sis in law..
dulu die tolong jage dhia..
sekarang die sudi nak tolong jagekan adwa..
banyak betul jase die ngan kami..
 
tp sementara waktu saje la..
ye la, takkan nak harapkan die jage adwa selamenyer kan???
semoga taska percepatkan pengambilan baby2 baru..
sian kat aku ni...huhuhu..



Monday, September 3, 2012

.:Kusutnyer kepale aku:.


mane tak kusutnyer..
aku tak tau mane nak letak adwa..
masalahnyer taska telah bekukan pengambilan baru..
sebab sebelum bersalin tu, kalo ikut giliran mmg dapat ler letak adwa kat situ..

tadi aku call penyelia kate pengurusan tak bg amek lg..
alahai..tibe2 rase cam gelap dunia..
mati kutu aku..
org yg booking utk bulan 7 pun masih lum dapat tempat..

terus call taska lain..
 tp semua menghampakan...
adoi la... siannyer adwa...


note : TOLONGGGGG!!!!!!!!!

..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (2) Adam demam (1) Adam Mustaqim (13) Adli Mubasyir (1) Adwa (49) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (2) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (2) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (234) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Go.Lokal.Cafe (1) Hadiah (2) Hari pertama sekolah 2017 (1) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) PASTI (3) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Pertandingan Azan ALAMRIA (1) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (17) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)