..:TQ 4 Being My Followers:..

Tuesday, August 28, 2012

.:Selamat Hari Raya Aidilfitri:.



Tahun ni turn kampung hubby..
tema kaler silver/kelabu

note : sat gi gerak ke n9 plak..hubby cuti lg minggu ni...

Thursday, August 16, 2012

.:Stok susu:.


sejak dalam pantang dah start buat stok..
tp tak la banyak sangat..
cume time cik B bengkak baru aku pam...
alhamdulillah, dapat la jugak skit2..
mudah-mudahan banyak rezeki untuk adwa...
aminn..
tak leh pam sangat sebab takut peti ais tak muat..
dah mule keje nanti baru leh start ikut mase..

untuk permulaan

my adwa
dah pandai pandang camera dah..
untuk tatapan auntie lia dan auntie2 jugak..
(^_^)


Wednesday, August 15, 2012

.:Check up 2 bulan & Perkembangan Adwa:.


bawak adwa check up kat KKP9 pg tadi..
terkejut sangat sebab org tak ramai..
dah kul 8 pun mase aku sampai tu..
kalo kat KKP3 dah ramai..
ari ni cume timbang berat n cucuk jer..
naik 700 gram menjadi 4.7 kg..
nangis jugak adwa mase kene cucuk tadi..
cucuk 5 serangkai..
tapi sekejap jer la..
anak mama kan kuat..
(^_^)
mudah-mudahan adwa tak demam..

 Perkembangan Adwa

Menyusu
Adwa agak kuat menyusu..
kadang2 kenyang pun masih menghisap jugak..
ade sekali sampai muntah mese tengah menyusu..
oleh kerana itulah Adwa memuting...

Tido
Tido kene senyap..
kalo bising susah nak tido..
suke senyum sorang2 time tido..
cute sangat, kadang2 sampai senget2 die senyum..
alhamdulillah jarang bangun malam..
selalu jage bile dah pagi..
jam 4 lebih @ 5 lebih..
so mama leh la tido lena skit..

Nangis
bile tak de org sebelah die..
nak kene ade org dekat ngan die..
bile lapar memang kuat die nangis..
time2 tu jugak die nak susu..
aduhai anak, silalah bersabar skit yer..

Badan
Alhamdulilllah Adwa dah berisi sekarang..
kalo mase lahir dulu, rase tulang2 jer..
sekarang dah rase isi ..
pipi pun dah labuh dah..
hehehe.. berkat susu ibu, alhamdulillah..
dah kuat angkat kepale sendiri..

Senyum
dah pandai senyum2 jugak sekarang..
tp lum kerap sangat..
tak sabar nak dengar die gelak2..

Bedung
 die masih mahu dibedung..
terutamanye bile nak tido..
wajib bedung kalo mahu tidonyer lena..
even siang pun bedung tau..
tapi risau die kepanasan jer..

note : dah tak sabar nak kemas beg balik kg..

Monday, August 13, 2012

.:Sabor je lah:.

 ingat adik adwa pun teddy bear ker??

kakak dhia punyer keje..

Friday, August 10, 2012

.:pictures of adwa:.



adwa - cahaya

erk... meneran ek??

 tido gaye bebas

 muke sonok nak mandi

 menangis sekuat ati

teman setia.. aduhai, anakku isap puting..
 cebol

adik n kakak..adik x rela..

 berkerut dahi

 sleeping adwa

 hai ..saye dah bangun..mama, sila angkat saye...

 (^_^)




Thursday, August 9, 2012

.:sangat2 jarang nampak:.


sangat susah nak bg dieorg ni tido sekali..
slalunyer sorang tido, sorang berjage..
paling slalu, adik tido kakak berjage..
kalo si adik bg susu tido (kdg2 tidak jugak)
si kakak tu susah tul nak tido siang..
ni adelah kejadian semalam..
mama sangat senang ati..

tp sangat pelik bile si kakak bangun menangis..
tp si adik steady jer..
hhmm??
 
 

.:Baju raye:.


this weekend hunting for baju raye..
dhia dah ade dua pasang baju raye..
hubby pun dah ade sepasang..
meke ni pakai baju sponsor..
aku plak kene la beli sendiri sebab pihak sponsor tak tau saiz baju..
huhuuhu... ini tidak adil..

tak de rezki aku la nmpkanyer..
tak pe la...
adwa pun lum ade baju raye..
tp rasenyer tahun ni tak perlulah berbaju melayu..
sebab kecik sangat..
cam membazir plak kalo beli..
cume beli baju jalan2 jer kot..
tu pun weekend ni baru nak cari..
dhia pun nak kene carik baju jalan2 die jugak..
sebab baju yg ade dah tak brape sesuai..
dhia dah makin membesar..
(^_^)

Tuesday, August 7, 2012

.:Kembali dah:.


ni dah ari kedua aku balik putrajaya..
tp baru ni sempat update blog..
tp mood nak blogging masih lum hadir..
nak upload gambar pun malas..
tengok la 2 3 ari nanti..

tp sebenarbyer ati ni rindu nak blogging..
banyak benda nak cite...
tp mase lum mengizinkan sangat..
maklumlah lum pandai manage mase bile ade baby baru ni..

ni pun curi2 mase..
adwa tengah tido, dhia plak layan lagu korea..
kalo tidak dhia sibuk nak angry bird jer..

nanti senang2 aku update blog lg..

..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (2) Adam demam (1) Adam Mustaqim (13) Adwa (48) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (1) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (2) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (234) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Go.Lokal.Cafe (1) Hadiah (2) Hari pertama sekolah 2017 (1) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) PASTI (2) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (17) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)