..:TQ 4 Being My Followers:..

Monday, April 30, 2012

.:Sunyi sepi:.


kat ofis ari ni sunyi sepi..
my bos pun cuti..
KPS pun sorang jer yg ade..

budak2 lain pun senyap jer..
cuti jugak kot dieorg..

hhmm... lapar plak perut ni..
nak gi cafe malas..
makan ape yg ade je la...

Friday, April 27, 2012

.:Impian jd kenyataan- nasi ambeng:.


hahahaha..impian????

ah..tak kesahlah..
janji ape yg aku nak makan tercapai jugak..
yup..seperti tajuk entry ni..

nasi ambeng..

hubby belikan petang semalam..
kat pasar malam dengkil..
RM5 sebungkus..

sibuk jer tangan anak dare aku ni..
kuku bukan main panjang plak tu..

membukit..

nasi putih, bihun goreng, sambal goreng, serunding kelapa, ikan masin & ayam masak kicap..
alhamdulillah..

Thursday, April 26, 2012

.:X larat masak..so kite order saje:.


semalam kaki sangat lenguh..
hubby plak balik awal (die main bola)..

cakap ngan hubby tak larat masak..
hubby kate, tak yah la masak, lgpun die tak lapar sangat..
kite order dominos la, aku kate..
hubby ok jer..

terus capai phone order 2 regular pizza..
kami suke New York crust..
satu topping beef pepperoni..


satu lg classic chichen..


& untuk dhia kami add on Dynamic duo..


total RM49.80..
alhamdulillah, kenyang..
siap bawak 2 slices lebihan pizza as my brekfes..
hehehe..

kaki sekarang lenguh manjang..
maklumlah kaki dah tak tertampung badan..

so petang ni pun tak masak..
sebab hubby kate nak belikan NASI AMBENG!!!
yeay...

.:Kawan baik dhia:.


nama kawan baik dhia ni BEBEAR..
ke mane saje mesti nak bawak..
even nak gi kluar makan pun bawak..
sib baik tak disuapnyer bebear tu makan..

kalo nak kluar siap ajak bebar tu..
"jom bebear"
cam la kawan tu bernyawe kan??

sebenarnyer BEBEAR ni hadiah besday 2 tahun dhia dari abah dhia..

 gi taska wajib bawak..

.:Kire pergerakan baby:.


sebenarnyer kene start kire dr semalam..
tp mama lupe la plak..
so kite strart ari ni k..

bermula dari 9.00 am to 9.00 pm..
nurse kate kalo tak cukup pergerakan jgn tangguh2 terus ke hospital..

note : nurse kate patut dah patut start mengira dari kandungan 28 weeks..

.:Cuaca kering, panas dijangka Mei hingga Sept:.


KUALA LUMPUR – Jabatan Meteorologi Malaysia (JMM) menjangkakan cuaca panas dan kering pada monsun barat daya yang akan melanda negara bermula Mei hingga September depan, tetapi ia tidak seteruk tahun-tahun sebelum ini.
Timbalan Ketua Pengarah Aplikasi JMM, Alui Bahari berkata, keadaan cuaca kini yang sering berubah-ubah dan tidak menentu adalah disebabkan berlakunya peralihan monsun dan dijangka kembali normal menjelang penghujung bulan ini.
"Keadaan suhu laut yang normal bagi monsun barat daya ini banyak mempengaruhi perubahan cuaca menjadikan keadaan panas kering bagi monsun kali ini dijangka tidak seteruk tahun-tahun lepas,” katanya di Forum Iklim Kebangsaan Monsun Barat Daya di sini semalam.
Beliau berkata, cuaca panas dan kering kali ini diramal mencapai suhu maksimum sehingga 34 darjah celsius dan suhu minimum adalah 23 darjah celsius.
Alui berkata, cuaca panas dan kering mampu mencetuskan keadaan berjerebu dan ia tidak dapat dielakkan, namun ia mampu dikurangkan sekiranya masyarakat tidak melakukan sebarang pembakaran terbuka. – BERNAMA

sumber : kosmo

note : nak kene pasang ekon la kat umah nmpk gayenyer..

Wednesday, April 25, 2012

.:Result check up 32 weeks:.


check up ari ni mengecewakan skit..

hb : turun dari 11.4 ke 11.1
mase nurse cucuk jarum, nurse terus kate "cair ni"
aku pun nampak agak cair dr biase..
dlm ati dah terdetik.. abis la aku..
sekali nurse tulis 11.1..
alhamdulillah, masih dlm kategori ok..

urin : clear

berat : naik dengan berjaya sekali sebanyak 3 kg..
63.9 ke 66.9 kg.. genap2 3 kg..
so nurse pun dengan lemah-lembutnyer bgtau yg aku kene minum air gula!!!!!!
nak tengok kalo2 ade ape2..
aku ingat dpt la elak pregnant kali ni..
rupenyer hujan di tengahari..
ye la..dah masuk 8 bulan kan??
ingat selamat la..
so, no more minum minuman manis di petang hari..
makan pun kene kontrol..

kaki dah mule bengkak..
ye la..aku dah la tinggi 150 cm jer..
berat dah nak 70 kg..
mane la kaki tu larat nak tampung kan???

mase first pregnancy dulu..
last sebelum masuk wad utk deliver,  berat aku 64.6 kg jer..

scan : waaaaaa ... 
masih tak tau gender baby sebab baby duk baik jer dlm perut mama..
diam jer..
cume nampak perut jer..
ke dokter tak pandai scan???
ke baby nak bg suprise kat mama & abah & kakak die..
anggaran berat baby 1.7kg.. normal..

jgn tanye aku pasan gambar scan ni sebab aku pun tak paham..

ubat : ari ni dapat obimin & vitamin C..
terkejut plak aku mase staff tu bg vitamin C..
katenyer utk penyerapan lebih baik..
entah la..
org dah bg aku amek jer..
lgpun mmg aku selalu makan vitamin C (beli sendiri)

.:Harga susu Anmum dah naik lagi!!!!:.


lepas gi klinik td, aku sempat ke kedai..
beli susu & diapers dhia..
aku mintak la org tu amekkan susu..
sekali die bgtau harge susu tu RM71.95..

terkejut gak aku sebab sebelum ni beli RM66.95..
kate dieorg susu Anmum dah naik harge..
naik RM5 tu..
takkan sebab kenaikan gaji 13% tu harge susu pun naik???
ade kemungkinan jugak tu...

nak tak nak aku beli jer la kan..
(sib baik dah gaji)

haish..kene pertimbangkan susu lain plak rasenyer ni...

Tuesday, April 24, 2012

.:Masak ape yg ade dlm peti ais:.


memandangkan cuace sekarang panas..
aku sangat malas utk keluar bile time tengahari..
jadinyer semalam lauk dinner ape yg ade dlm peti ais..

so terjadilah lauk2 di bawah:

sambal cili api ikan bilis.. 
hubby puji..katenyer sedap..


cendawan tumis air..
hubby sorang jer makan cos aku tak gemar..

dan tak lupe..
telur dadar..



aku makan nasi ngan sambal ikan bilis & telur dadar jer..
sekali sekale mkn cam ni pun best tau..
(^_^)

Monday, April 23, 2012

.:Saye nak makan nasi ambeng:.



sedapnyer..
lame dah teringin..
dulu beli kat pasar malam dengkil..
RM4 jer..
tp time2 skrg ni susah skit..
sebab hubby sibuk dengan sukan..
al-maklumlah "atlet"..
hehehe...

2 minggu lepas ade jual kat food court presint 9 tu..
last week suh la hubby belikan..
sekali hampa..
hubby kate tak de..
sedey tul..

tak pe la, tunggu hujung minggu ni aku gi cari sendiri...


.:Air Kelapa Jumbo Size:.


 jumbo size

satu utk aku, satu utk hubby..
hubby yg order..
die ingat org tu akan hantar buah kelapa..
sekali sampai.. amek ko..jumbo size..
sib baik masih rase pure air kelape..
tp ais banyak sangat..
tp jgn tak caye...abis...hahahha..
 anak dare yg mengamuk sebab kene pakse bangun

nasi goreng ikan masin..


lepas hubby dah lame abis makan, sate baru sampai..
kalo nak makan sate kat sini kene sabar skit..

 telur dadar berhias.. hehehe...

note : lupe nak bgtau tempat.. food court sg. ramal..


.:Genap 32 weeks:.


baby bump

yes..ari ni genap 32 weeks pregnancy..
berat pun dah menjangkau 66.5 kg (timbang hari2)
kaki pun dah mule rase lenguh selalu...
jalan pun dah lain macam jer...
baju pregnant pun dah ade yg tak muat..
dulu pakai sampai 9 bulan, skrg br 8 bulan dah tak muat..
huhuhu..
nak beli baru cam membazir plak..
so rotate jer la baju yg ade..

selera makin menjadi2..
 terasa teringin nak makan, terus jer gi cari..
ye la, nanti time pantang makan tak leh sembarangan..

ari rabu ni check up kat kk P3..
scan sekali..
hopefully leh la nmpk gender baby..
kawan2 dah ramai yg tanye..
girl ke boy?
org lain tak sabar nak tau, aku lg la..
tapi ramai yg kate boy...
entah la..aku redha..


Friday, April 20, 2012

.:Kenyang sampai ke petang:.


hidangan utama
nasi putih + pucuk ubi masak lemak(ade campur tempoyak skit)+paru2 goreng berlada+ayam masak kicap

kudap2 lepas makan..kepok lekor..

dah mkn kene la minum air..
air kelape..
(lame giler tak minum air kelapa due to pregnancy)


.:Hujan:.

kat putrajaya sekarang ni tengah mendung..
mudah-mudahan hujan la...

suke hujan sebab cuace jd sejuk & nyaman..

tp ade jugak tak suke hujan sebab susah nak masuk kete bile hujan pagi
& susah nak naik umah bile balik keje kalo ujan petang..

Thursday, April 19, 2012

.:keranamu santan:.


tengahari semalam gigih lah aku ke pasar presint 8 dlm cuace panas..
hajat di ati nak beli santan..
nak masak lemak cili api utk dinner..

bile balik keje terus gigih terus ke dapur..
sekali time bukak plastik santan ade bau yg kurang menyenangkan...
sekali santan tu basi!!!!!!!!!!!!!!!

eee..benci betul...
sib baik la ade stok santan kotak (utk emergency)
masak lah aku masak lemak cili api gune santan kotak ini..


menu for dinner:
ikan gelama masak lemak cili api + taugeh goreng plus tauhu + ikan sardin goreng..

sekali bile makan..alamak, tawar...
hubby makan jer..
bile aku cakap tawar baru die cakap ha'ah..tawar..
ingatkan taugeh goreng tu cukup masinnye sekali bile makan pun tawar jugak!!!
ape kene ngan masakan aku ????
memang potong betul lah..

abang makan jer, tak tawar ker?? aku tanye..
hubby jawab "belasah je la"
hubby kate lg "makanan sihat' sebab kurang tak masin
huhuhu.. sian suami saye...

last2 aku makan tak abis pun...

.:Kalo tak makan nasi..:.


ari ni dah amek breakfast berat (nasi goreng + 2 ekor ikan goreng)..
so sampai sekarang perut tak la lapar..
tp harus kene makan..
takut kelaparan di kala petang..

so slalu kalo jd camtu aku akan beli rojak buah..
bg tekak aku ni rojak buah kat cafe ofis aku ni sedap..


note : ari ni ade jual bubur pulut itam kat cafe (bukan selalu ade) plus aku mmg suke bubur pulut itam ni.. beli jugak..

.:Perut bergoyang:.


sejak 2 3 ari ni perut aku bergoyang2..
kesan dr gerakan baby dalam perut..

kuat sungguh anak mama ni..
malam kelmarin, sampai hubby pun perasan perut aku sampai bergoyang2..

sejak semalam ade rase sakit skit..
baby mengeras jer..
risau jugak..
pastu rase sakit skit kat ari2..

check up next week..


Wednesday, April 18, 2012

.:bile keinginan terjamu di depan mate:.


dasat kan tajuk entry ni..
tp citenyer tak la hebat sangat..

cume nak cite pasal cendol..
dah lame teringin makan cendol..
ari tu cari gerai cendol yg dekat area kawasan kilang kat bangi tu..
tp malang ari yg kami gi tu tutup..

last week gi engagement buddy nampak dr highway gerai tu bukak..
huhuhu..sedih..time aku gi tutup..
nyampah tul..

sekali bile sampai kat umah buddy tengok ade org wat cendol..
terus cakap kat hubby "eh, ade cendol la" sambil sengih2..

bile sampai kami terus masuk umah sebab katerer lum siap hidang makanan..
tibe2 adik member aku plak baik ati tolong amekkan cendol utk kami..
bestnyer..siap ade org tolong amekkan lg..


walaupun tak seumph cendol kat gerai dekat bangi tu tp kire terubat jugakkan keinginan tu..
alhamdulillah..
rezki ibu mengandung..

.:aku punye:.



petang kerlmarin balik keje terus amek baju baby masuk dlm mesin..
bile dah siap mesin aku pun sidai..

bile dhia nampak jer baju2 tu terus die cakap..
"aku punye..aku punye'
memang la ade baju lame die..
tp mane la nak muat dhia pakai sekarang kan??

kalo kuarkan tilam mase baby die dulu, memang die terus duduk..
katenyer die punye..
aduhai... berebut ngan adik plak nanti..


Tuesday, April 17, 2012

.:Pilih nama anak:.



dulu mase anak first awal2 lg dah prepare name..
standby utk 2 2 jantina..

ni dah nak masuk 32 weeks tp name still lum pilih lg..
hhmm..

org kate anak first excited nyer lebih..
anak kedua pun excited jugak tp lebih excited mase anak pertama..
2 2 anak pun sayang...
walau sorang ade depan mate & sorang lg ade dlm perut lg tp same adil sayangnyer..
insyaallah..



.:Stok CD:.


last week dapat..
beli kat member aku..
4 pcs jer..


total CD yg ade - 8+4 = 12 pcs
huhu..sedih..


.:Ape yg penting?? Kerjasama - Roti canai + sambal sardin hancur:.


petang semalam hubby tolong masak..
bukan slalu tau..

hubby tolong gorengkan roti canai (segera)..
& aku masak sambal sardin hancur..

goreng 5 keping habis dimakan kami bertiga.
dhia makan pun banyak..
(dhia penggemar roti canai)

simple tp mengeyangkan..

note : kami beli roti canai segera brand kawan (kalo tak silap)..memang sedap..beli 3 bungkus, percuma sebungkus capati.. penjimatan di situ..i like..


Monday, April 16, 2012

.:my feveret - buah semangka:.


buah semangka/buah tembikai/ watermelon..
beli kat carefour semalam..
0.90 sekg..
sangat murah kan??

ingatkan isi tak elok/tak merah..
sekali bile potong..
wallah....
seedless lg..
alhamdulillah..

puas makan..
manis isinyer...

note : org kate buah ni sejuk tp bapak mertuaku kate panas..panas ke sejuk ek??

.:Beli botol lagi:.


baru dapat pg tadi..

Autumnz Breastmilk Storage Bottles - 10 pcs - RM33
Autumnz Airdry Mesh Bag (M) - RM7.12

beli kat SINI

Jumlah Breastmilk Storages Bottles - 45 bottles
cukup dulu kot..
nanti dah mule kumpul stok kalo tak cukup tambah lg..

.:Durian:.


Musang King..
first time aku makan durian brand ni.. (brand ek?)
tp memang puas ati walau harge mahal skit..



lemak2 manis rasenyer..
isinyer comel2 jer..

dhia yg memang suke durian..

ni gambar seminggu yg lalu

note : musim durian dah abis ke ek??

.:Hari ini genap 9 tahun:.


genap 9 tahun aku berkhidmat dengan kerajaan..
bermula di Jabatan Penerbangan Awam selama 4 tahun..
dan sekarang aku di Kementerian Kewangan..

Friday, April 13, 2012

.:Mandi wajib selepas bersalin:.



Soalan : SELEPAS bersalin, bolehkah saya mandi wajib atau saya perlu menunggu sehingga selesai berpantang?

Jawapan : ANTARA sebab mandi wajib bagi wanita ialah keluar haid, bersalin (wiladah) dan keluar darah nifas (Haji Mohamed bin Jusoh 1990: 26).

Mandi wajib kerana keluar haid dan keluar darah nifas disepakati oleh semua di mana syaratnya ialah putus atau kering darah haid atau nifas.

Berkenaan bersalin, mazhab Maliki, Hanafi dan Shafie berpendapat wajib mandi apabila melahirkan anak. Mazhab Hanbali berpendapat tak wajib apabila tidak keluar darah.

Dengan itu anda boleh terus mandi wajib selepas bersalin kerana melahirkan anak. Sekiranya ada darah nifas, anda sekali lagi perlu mandi wajib apabila kering darah nifas atau habis pantang.

sharing is caring


.:Nama Mama & Abah:.


Mama : Nama mama sape??
Dhia : Yana
Mama : Nama abah sape?
Dhia : Mazlan
Mama : Sape name Dhia Aryssa?
Dhia : Angkat tangan..

nak kene ajar anak tau sape nama mama & abah..

Thursday, April 12, 2012

.:Terung pipit:.


pernah terbace satu entry makanan kat blog seseorang..
aku pun tak ingat..
tp nampak sedap jer terung pipit masak sambal camtu ..

jumaat malam tu gi pasar tani..
nampak terung pipit, teringat plak sambal terung pipit tu..

aku masak terung pipit tu bersama bawang merah+bawang putih+ikan bilis+potongan cili api..
bile dah siap nampak sedap..

tp bile makan??
hhmmm..
mungkin sebab ini kali pertama aku makan terung pipit jd tak biase dengan rasenye..
ade rase kelat2 plus pahit skit..


.:Panas:.


sejak 2 menjak ni badan rase panas jer..
even duduk saje pun berpeluh2..

kadang2 rase nak nangis pun ade..
tanye hubby die kate biase jer, tak de la panas sangat..

mungkin sebab aku pregnant..
bahang kepanasan tu lebih skit..
ke sebab memang cuace panas ek??
tp serius, rase nak pasang ekon jer kat umah..

Wednesday, April 11, 2012

.:Ari ni:.


cuti umum satu ari..
sempena pertabalan agong..

tak de planning ke mane2..
pg td masak kuew tiau goreng..
ade lg skit dlm kuali..

rase malas nak masak nasik..
tp takut dhia mintak nasik plak nanti..
masak lauk ringkas2 sudah la..

inbgat nak masak tauhu sambal & telur dadar..
goreng sayur skit..
eh..malam tde gi pasar tani..
beli terung pipit..
ingat nak wat sambal terung pipit..
masak ngan cili api+ikan bilis+bawang putih+bawang besar..
cam best kan??
tak penah masak cam tu lg..

tak pe kite test..
nanti kalo jd aku wat entry..
kalo jd la..

ikut2 teringin ni sebenarnyer teringin nak makan cendol kat area kilang kat bangi tu..
tp takut tutup plak..
mane tau dieorg pun cuti jugak ari ni..

tp kat luar tu cam panas jer..
tengok la kalo rajin nanti ajak hubby gi..
mintak2 bukak ler kedai tu..
aminn..

ok..nakgi masak sat..
babai..

Tuesday, April 10, 2012

.:Esok cuti:.



YEAY!!!!!

.:Dhia merajuk:.


malam tadi..
dhia merajuk..
kami biarkan jer..
mule2 die just tundukkan muke jer..
pastu tekap muke kat bantal pastu tekap muke kat sofa plak..


kami wat tak layan jer..
lame2 tu die turun tekap muke kat peha aku plak..

aku pun sian plak..
tepuk2 la die..
pastu ok..

malas nak bg muke sangat..
kang kalo pujuk terus melalak lg susah..
tu yg biarkan jer tu..

tp bile pikir2 balik, sian dhia..
tak lame lg dah ade adik..
mesti lg slalu die merajuk..



Monday, April 9, 2012

.:Cara aku untuk selamatkan bumi:.


tajuk tak mengalah...
bunye cam hebat..
cam super hero pun ade gak..
hehehehe...

ok..ini cara aku

first..beli makanan kat cafe pakai bekas sendiri



second..dah mula pakai cloth pantiliners



third.. for second baby ni bercita2 la nak pakaikan cloth diapers..
walaupun bukan fully CD tp at least reduce lah gune disposable diapers kan..



note : nak jugak cube cloth pads


.:takut semut:.

heran betul aku..
dhia ni sangat penaku dengat semut tau..
kucing brani plak die kejar..
nape ntah..
bile nampak semut kat toto, terus die melompat naik atas sofa..
padahal semut tu sekor jer pun..

lg kalo nak masuk lif..slalu akan lalu satu pintu tu ..
memang slalu ade semut kat area situ..
menangis2 die tak mo lalu..
sambil sebut..shemut..shemut..

anak korang ade fobia dengan haiwan2 kecil cam tu tak??

note : penah sekali abah dhia suh pijak semut tu, so dhia pun pijak la..bile dah pijak tu die geli geleman..menggeletek badan die geli.. berdekah2 kami ketawekan dhia...


Friday, April 6, 2012

.:Bolehkah minum air sambil berdiri??:.


Islam telah menetapkan adab bagi umatnya dalam melakukan sesuatu kegiatan bagi mendapat kesejahteraan. Begitu juga islam telah menetapkan adab-adab ketika minum. Rasulullah SAW menegah kita minum berdiri. Di antara sebab di larang minum air berdiri ialah, menurut pakar perubatan Dr Abdul Razzak Al-Kailani “Sesungguhnya makan dan minum duduk lebih baik dari segi kesihatan, lebih selamat, lebih puas; dimana makanan dan minuman lalu di dinding perut dengan tenang.

Adapun minum air berdiri menyebab cecair akan jatuh ke dasar perut dgn keras dan akan melanggar lapisan perut. Kalau perkara ini selalu berlaku dan lama masa berlalu akan menyebabkan perut akan longgar dan jatuh sehingga menyebabkan susah nak hadam. Begitu juga dengan makanan.”

Selain itu, ternyata secara perubatan, dalam tubuh kita terdapat penapis sfringer. Saringan tersebut dapat terbuka ketika kita duduk, dan tertutup ketika kita berdiri. Air yang kita minum belum 100% steril untuk di olah oleh badan. Apabila kita minum air sambil berdiri, maka air tidak tersaring oleh sfringer kerana tertutup. Air yg tidak tersaring oleh sfringer terus masuk ke kantung kencing, boleh mnyebabkan penyakit kristal ginjal.

Subhanallah, tiap perintah dan larangan Rasul pasti bermanfaat bagi umatnya!

Terapi air putih : JANGAN LUPA BANYAKKAN MINUM AIR MASAK..

  1. Minum 2 gelas air setelah bangun tidur – Dapat membersihkan organ-organ internal.
  2. Minum segelas air 30 minit sebelum makan -Dapat membantu fungsi seluruh pencernaan dan ginjal.
  3. Minum segelas air sebelum mandi -Dapat menurunkan tekanan darah.
  4. Minum segelas air sebelum tidur -Dapat mencegah stroke dan serangan jantung.

..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (2) Adam demam (1) Adam Mustaqim (13) Adwa (48) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (1) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (2) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (234) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Go.Lokal.Cafe (1) Hadiah (2) Hari pertama sekolah 2017 (1) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) PASTI (2) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (17) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)