..:TQ 4 Being My Followers:..

Friday, March 30, 2012

.:Bile abah dah balik:.


semalam mase balik umah, hubby tengah tido..
dhia memang takkan kaco kalo abah die tido..
so die just panggil abah..abah..
tp sebab abah tido, abah pun diam jer la...

dhia pun layan la tv..
sambil2 kaco mama..nak tu & ini..

dah lame2 tu abah bangun..
bile nampak jer abah bangun terus dhia "abaaaaahh"
sambil peluk cium la abah die..
konon2 rindu la tu....
suke sangat la abah dah balik..

.:DHIA IS 3:.



Doa mama supaya Dhia sentiasa menjadi anak yg baik...
terus membesar dengan sihat dan bijak...
sentiase berade di bawah lindungan Allah..
Dijauhkan dari segale mala petaka dan kejahatan..
di murahkan rezki..
rajin tolong mama & abah..

MAMA & ABAH SAYANG SANGAT KAT DHIA ARYSSA

Thursday, March 29, 2012

.:Makan malam kami:.

oleh sebab malas..
aku masak sebungkus bihun Pa Ma jer malam tadi..
pastu potong epal sebijik..


dhia makan 2 potong & aku makan 2 potong..
dhia tak makan bihun pun...

tapi kenyang tak berpanjangan..
dlm kul 10 perut mule lapar..
ape lg, makan biskut cicah air milo la..
alhamdulillah kenyang...


.:Esok Dhia genap 3 Tahun:.

umur sehari

setahun

cam tak caye dhia dah 3 tahun..
dah nak beradik pun..

Wednesday, March 28, 2012

.:Malam pertama:.


malam tadi berdua jer ngan dhia..
ye la hubby kan gi course..

dhia duk layan kartun..
bile aku nak aleh channel lain dhia pun cakap..
"mama.. jangan tekan"
siap warning awal tu..
haish..

sudahnyer aku amek lah majalah Pa & Ma...
time aku nak bace time tu lah dhia..
"Dhia aryssa nak bace"
haishh..
malas nak gaduh ngan dhia aku bg je lah..

dah boring aku masuk lah bilik..
konon2 nak tido..
pastu pandai plak datang kat aku kate..
"mama..jangan la tido" sambil tarik aku gi depan..
pastu suh aku baring sebelah die sambil tepuk2 bantal tu..

time tu aku tukar channel..
aku suke layan lagu2 k-pop..
eh..tak marah pun bile aku tukar channel..
bukan saje tak marah tp siap tunjuk sign "good" lagi kat aku..
majalah Pa & Ma tu pun die bg kat aku suh simpan katenyer sebab mase tu aku dah padam lampu..
layan lah kami k-pop 2 beranak..
pastu mintak susu..aku diam jer..
tak lame tu dhia tertido..
kalo aku wat susu pun mesti tak abis minum sebab aku tau die nak tido, bukan nak susu sangat..

alhamdulillah..malam pertama ngan dhia adelah success tanpa kemarahan..


Tuesday, March 27, 2012

.:Gi jumpe dentist dapat goodies:.


aku ade appointment ngan dentist sabtu lepas..
scalling gigi...
tp malang nasib kene tunggu lame walau dah wat appointment..
pelik disitu..
even ade 2 org dentist..
entah ler..

ok..hampir satu jam tunggu name aku dipanggil utk treatment..
kali ni dentist lelaki..
sepanjang aku ke sane slalu dentist pompuan jer..
tp ok.. explanation die cukup lengkap..
oleh kerana gusi aku still bengkak (sikit) die suggest aku bius..
luckily tak de effect pd baby (b4 cucuk bius aku dah tanye dulu)

gentle sangat die buat..
asik say sorry jer bile aku ngilu..
hehehe..

lepas treatment dentist tu bgtau lepas bersalin nanti if gusi masih bengkak, die nak x-ray..
takut masalah pade saraf bukan pade gusi...
(aku dah alami bengkak gusi since aku bujang lg)

kene charge RM110 (scalling - RM90 + bius - RM20)
mase bayar tu nurse tu bg benda2 ni..
katenyer percume..
alhamdulillah..
dhia pun dapat ubat gigi jugak..



.:Tinggallah kami 2 beranak:.


abah dhia gi kursus kat hulu selangor..
start today sampai khamis..
hopefully dhia ok la duk ngan mama berdua jer...

teringat pasal last week..
tak tahan dengar dhia duk menangis ngade2..
last2 aku angkat letak die dalam bilik..
yg penting aku tak dengar die nangis..
rase bingit bile die nangis tak henti2..

dah lame tu bukak pintu..
terus dhia meluru keluar..
kate kat die, kalo nak duk luar diam jgn nangis..
terus die tahan nangis die sampai goyang2 bahu die..
sian plak..

sejak 2 menjak ni dhia makin ngade2..
kate org sebab dhia nak dapat adik..
kadang2 layan jugak tp kadang2 hilang gak kesabaran..

note : petang ni nak singgah pasar presint 8..nak beli buah epal..dhia request dr last week tp mama malas nak kluar..

.:pejam celik pejam celik dah masuk 7 bulan:.


macam tak percaye..
dah masuk 7 bulan baby dalam perut aku..
walaupun dah second baby tp debaran nak melahirkan tu tetap ade..
mudah-mudahan semua dipermudahkan..

alhamdulillah, preparation untuk second baby ni pun dah nak complete..
cume belom ade beberapa barang lg..

last week dah dapat:-
1. tuala baby - 2 helai
2.baby oil
3. baby bath
4. baby losyen
5. Bakul isi baju baby
6. maternity pad - 3 pack
7. pampers newborn (baru beli 1 pack)
8. Stokin

yg masih belum ade:-
1. set bersalin - tak tau nak pilih ape..dulu pakai amway tp rasenyer kali ni nak try lain plak..
2. Disposable Bra Pad
3. Disposable Panty
4. Tungku moden

note : pg td baru dapat bra, washable bra pad & purelan nipple cream yg beli online minggu lepas..

ingat nak tambah lg mane2 yg tak cukup.. t'utamanya CD & breastmilk storage..

.:Mama & Dhia:.


on the way balik umah..
dalam kete mama..

dhia : mama..bawak lahan-lahan( pelahan-lahan)..
mama : nape? laju ke mama bawak..
dhia : laju..dhia tatut (takut)..
mama : ok...

(anak dah pandai komplen ok..abah die bawak die diam jer..)

pagi td on the way ke ofis..

mama : mama bawak kete laju ker??
dhia : laju..hebat la mama..
mama : hebat sangat ke??
dhia : hebat.. (sambil sengih2)
mama : hehehe..

(hebat lah plak..ari tu komplen kate laju..)

Friday, March 23, 2012

.:Alhamdulillah, rezeki ari ni:.


baru lepas makan lunch..
agak lewat ari ni..
sian baby lapar..

ari ni lunch adelah ditaja...
time kasih yer..



.:Walaupun kecik tp tetap pompuan:.


tajuk bukan main panjang lg..
hehehe..

bukan main eksen lg jalan bawak beg..

muahhh..



.:Isnin depan turn aku plak:.


ari ni abah dhia terpakse amek cuti..
isnin depan turn aku plak..
ni sumer gare2 taska yg ditutup akibat HFMD..

semalam bawak dhia gi ofis..
pagi tu ok lg..
dlm kul 1 dhia tido..
tu pun puas dipujuk..

dlm kul 2 tu aku ingat nak gi solat...
sekali tibe2 dhia bangun terus mengamuk nangis..
dah la mase tu bos ade kat bilik..
kalo kat umah leh la biarkan..
kat ofis terpakse la aku pujuk2..
lame gak nangis nyer..
naik segan aku ngan bos..

tunjuk gambar dlm pc kat dhia..
ok skit.. benti lah die nangis..
tunjuk gambar mase die potong kek ngan SIL aku aritu..
sekali tibe2..mama..nak happy besday..
means die nak kek..
nasib baik la kat pantry tu ade cup cake..
bile dpt terus senyum..

terus duk depan pc nak tgk upin ipin katenyer..
masalahnyer nak duk atas riba aku..
tak leh wat ape la aku jawabnyer..
solat zohor pun kul 4 lebih semalam..
tu pun puas dipujuk..
kate nak gi jalan2..
sib baik termakan pujuk jugak..

semalam memang rase letih giler bile balik umah..

Thursday, March 22, 2012

.:Bile dhia gi ofis:.

pagi..ok lagi..
leh la juga aku wat keje..
leh tinggalkan die tengok boboiboy..


main lego..


tapi bile petang menjelma..
lebih2 lg bile die tak dpt tido yg cukup..
mule mengamuk..
melalak2..
haru la...
aku dah start hangin jer..
tp terpakse ku tahan..
dok la pujuk2..dukung2.. walaupun tak larat dah..

memang tidak akan lah aku bawak dhia ke ofis lagi esok..
terus mintak hubby apply cuti esok..
sib baik hubby setuju..
then turn aku plak cuti ari isnin depan..

Wednesday, March 21, 2012

.:Taska tutup!!!:.


benci giler...
taska tutup gare2 HFMD...
aduhai...
nape la tiada berkesudahan penyakit itu...

tp sib baik jugak dhia tak kene..
haruskah aku cuti????
kalo aku cuti ade ke org nak ganti jage bos aku ni???
benci..benci..benci!!!!!!!!

kalo bawak dhia memang tak jadi la keje aku...
nak melayan die lg..nak wat keje lg..
buntu!!!!!!!!!!!!


.:Dental check up mase mengandung:.


adelah sangat bercinta utk tunggu nak jmp dentist di klinik gomen yer kawan2..
dah rase serik plak aku..
pengalaman mase bawak dhia gi dentist ari tu..
memang serik sebab aku ni jenis tak sabar menunggu..
kalo sekejap ok lg kalo dah makan mase berjam2 berangin aku ni..

so tadi mase check up aku tanyer nurse tak pe ker kalo wat dental check up kat private..
(ibu mengandung kene wat dental check up)
nurse kate ok cume kene bawak buku pink tu ke dentist tu..
alhamdulillah..lega aku..
memang sabtu ni aku ade appointment ngan dentist..
ok la tu kan...

.:Check up 28 weeks:.


tak cukup pun 28 weeks ekceli..
baru 27 weeks 3 days..
tp dah nurse bg date tu gi je la check up kan..

result..
hb : 11.4...naik 0.1 dari last check up.. good..
tak sia2 minum anlene malam td..
urine : N B.. ok..
berat : 63.9.. naik 2.4 kg..
sib baik nurse tak warning..naik lebih 400 gram dr yg sepatutnyer (2 kg sebulan)..
hehehe..

overall ok..
alhamdulillah..
dapat lg obimin..

next check up on 25 April 2012

eh lupe plak...
td kene injection kancing gigi..
lenguh tangan ai ni..
huhuhu..
sib baik kene sekali jer..

note : parking blakang maybank tu dah kene bayar..start ari ni..pas abis check up td nak gi bayar..masukkan kad dlm mesin skali tengok kene bayar RM4..mahal giler.. tp ade sorang staff yg jage parking tu kate sistem rosak so tak payah bayar..slamat duit aku.. ku bgtau nape kene bayar RM4 padahal baru 3 jam saye parking.. kate staff tu walau lambat seminit pun dicharge singgit.. huhhh..mahal giler..

.:First time dapat:.


duit syiling baru..
dah lame dah kluar duit baru ni kan..
ari nilah kali pertama aku dapat..
hehehe..


Tuesday, March 20, 2012

.:Pergi jumpe dentist:.


sabtu minggu lepas aku ke dentist..
berikutan bengkak di gusi is getting worst..
nak senyum lebar pun segan tau..
sampai merah2 gusi..

dah gi farmasi gi ubat surut bengkak pun masih tak jalan..
solutionnyer aku ke dentist jugak..

alhamdulillah mase gi tu org tak ramai..
lgpun aku dah wat appointment on 11 am..
sampai klinik pun dah dekat kul 11..

bile dentist check gusi katenyer bengkak sebab pregnant..
tak bg ubat ape..
cume diadvice suh kumur2 pakai air garam..
banyak2 kali pun tak pe..
nak bg gusi tu surut bengkaknyer..

kene charges RM15 for consultation..
mase nak bayar tu nurse kate dokter suh wat appointment utk scalling gigi minggu depan..
tp gusi bengkak leh scalling ker??
nurse kate bengkak tu akan surut dlm 3 4 ari..
ooo..ok..lepas bincang ngan hubby setuju utk appointmen ari sabtu jam 10.50 am..

tak kesah la..janji gusi aku baik..
mase jmp dentist tu aku kate gusi aku bengkak dr mase bujang dulu..
bukan baru2 ni..
leh baik ker dokter sebab dah letih la asik bengkak gusi jer..
dokter kate boleh tp kene treat bebetul ler..
maknenyer kene wat treatment sampai bebetul baik..

ahh..tak kesah la bayar pun, janji gigi & gusi aku elok lepas ni..
no more bengkak gusi lg..

note : biar kluar duit sikit janji tak payah tunggu "berjam2"...

.:Sate Willy:.


jumaat lepas, tak de mood nak masak for dinner..
lantas ajak hubby gi makan kat luar..

lame rasenyer tak makan sate..
sate kajang tak nak.. tibe2 teringatkan sate willy ...
ramai yg kate sedap..

pas magrib kami sefamily gerak kluar...
tak pernah lg gi food court sungai ramal tu..
dr mengelakkan kami tersalah jalan so aku terus call kak ejan bertanyekan jalan...

alhamdulillah kami selamat sampai..
waktu tu hujan renyai2..
org pun tak brape ramai..

bile sampai gerai tu tengok org ramai tengah mengorder..
lame gak tunggu akhirnye sate sampai..

memang sedap..
rase segala rempah & bahan perapannyer..
tak terlalu kering cam sate kajang..
aku suke..
lain kali leh repeat lg..
RM0.70 secucuk..
tp berbaloi ok..

anak dare diet, minum air limau..

Monday, March 19, 2012

.:Main bowling bersama family in law:.

ni main bowling mase cuti 2 minggu lepas..
cuti balik sungai petani..

setiap kali dieorg ajak mesti time aku pregnant..
dulu sekali time tu aku pregnant dhia..
ni pregnant jugak..
memang tak merasa aku nak main...
dah bertahun2 tak mein..bola ku pun dah retak dalam stor umah tu kot..



nak jugak tu..

kami main kat




mama & dhia

abah & dhia


biras baruku, dhia, SIL & BIL

yer yer jer dhia menengok..
dhia la pom pom girl malam tu..
sumer org die sokong..
tau plak die bile pin tak jatuh..
dhia akan kate "allllaaaaaaa..."
bile pin jatuh dhia akan kate "yeaayyyyy"
hehehe...

.:nak makan ni lg...:.


sluuuurrrpp...


.:Dah besar baru nak pakai:.


last week aku punggah baju2 lame dhia mase baby dulu..
dhia pun sibuk jugak..
tu yg die jmp satu topi ni..ade gambar pegiun..
aku rase dhia tak pernah pakai pun..
bile nmpk terus kate nak pakai..
ketat pun gagah jugak die nak pakai..



bebear pun dipakse pakai baju lame die..



Friday, March 16, 2012

.:Fresh pic aku:.



first time upload pic penuh aku time pregnant ni..
korang tengok besar sangat tak my baby bump??
usia kandungan 26 weeks & 4 days..


.:Dhia dah membesar:.


ari ni kan ari jumaat..
memang slalu aku pakaikan dhia baju kurung bile ari jumaat..

adelah tugas hubby sekarang mandikan dhia pagi2..
so aku kuarkan lah baju kurung raye tahun lepas..
sebelum ni pakai ok jer..
sekali tadi tibe2 hubby campak baju tu..
nape??aku tanyer..
senteng dah baju ni..mengade2 sangat sentengnyer(maknenyer senteng yg teruk la tu)
hehehehe...aku pun carik la baju lain..
sib baik baru2 ni ade watkan baju kurung baru (utk majlis kawen SIL) utk dhia..
so pakaikan yg itu..

dhia tak la besar tp meninggi..
jdnyer kain baju kurung die sumer senteng sebab wat kan tu, ikut tinggi die bebetul..
tu yg leh pakai sekejap jer..
budak2 kan cepat tinggi..

satu jer yg leh pakai..
yg merah belah atas tu..
tu pun sebab itu baju beli...
yg SIL jahitkan sumer dah senteng...
sayang kan??????
dan sib baik jugak SIL jahitkan secara percume...
hehehe..

cantik baju pink polka dot ni..
nmpk cute jer dhia pakai..

.:Amah Indonesia dapat gaji RM700:.


JAKARTA - Indonesia semalam mula melatih pembantu rumah untuk dikirim ke Malaysia di mana mereka hanya akan melakukan satu tugas khusus dengan gaji minimum RM700.

Jika seorang pembantu rumah itu diambil untuk menjadi tukang masak, ia akan hanya menjalankan tugas memasak serta tugas-tugas berkaitan tukang masak dan tidak akan menjalankan tugas-tugas lain seperti mengasuh bayi.

Itulah antara hasil yang dicapai pada pertemuan Pasukan Petugas Bersama (JTF) Malaysia-Indonesia mengenai pengambilan, penempatan dan perlindungan pembantu rumah Indonesia serta majikan Malaysia di sini semalam.

Ketua Pengarah Pembinaan dan Penempatan Tenaga Kerja, Kementerian Tenaga Kerja dan Transmigrasi Indonesia, Dr. Reyna Usman berkata, JTF mencapai kesepakatan terhadap empat jawatan khusus untuk pembantu rumah Indonesia iaitu tukang masak, pengasuh bayi, penjaga orang tua dan pengemas rumah.


sumber : hmetro.online

note : hebat kan dieorg?? demand tinggi giler..buat satu kerja gaji RM700..mengalahkan gaji pegawai...

Thursday, March 15, 2012

.:pisang goreng berbijan:.


first time aku makan ni..
beli kat area perumahan FIL..
sedap la..
bile makan wangi bijan tu terasa..

before dis tak pernah lg jumpe goreng pisang berbijan ni..
kreatif sungguh mak cik yg jual goreng pisang ni..

nak goreng pisang berbijan..
sangat nikmat dapat makan pisang goreng ni di kale hujan sambil menghirup nescafe suam..
dapnyerrr...

.:Dhia untung sebab ujan:.


aku & hubby tak la selalu tunaikan permintaan dhia..
dhia ni suke sangat main kete yg goyang2 (tak tau nak panggil ape)..
alah..yg ade kat shopping kompleks tu la..

tp bukan la slalu dhia mintak kiteorg penuhi..
kadang2 tu kami kejar mase, kadang2 sampai meraung2 dhia..

untungnyer pasal disebabkan ujan dhia berpeluang naik 3 kereta goyang2..

mase balik kampung aritu kami singgah kat tesco sungai petani..
kami lunch kat food court..
lepas selesai lunch, tengok kat luar ari ujan..
hubby kate susah nak masuk umah sebab ujan (kete parking kat luar umah)..
tu yg die layankan dhia nak main kereta goyang2 tu..

mule2 dhia naik ni..

tengok muke happy dhia..

pastu naik yg ni plak..

senyum lebar dhia..

ingatkan cukup la 2..
pastu ade satu gajah pink kat depan nagoya..
tp bukan setakat goyang2..
ni siap leh naik turun lg..

waaaa..seronok dhia gajah tu "terbang"..

peace..

note : sekali sekale ape salahnyer layankan anak kan..


.:Ramai yg dah tanye:.


bukan la tanyer ape pun..
cume tanyer gender baby dalam perut ni..

teringat dulu mase scan dhia dalam perut..
dokter kate 80% baby boy..
sekali yg keluar.. dhia..
tu yg skrg ni dhia suke main ultraman..hehehe...
aku tetap bersyukur dhia dilahirkan sihat & sempurna..

aku tak la percaye 100% dokter tu kate sebab dokter pun kate tak nampak clear..
& aku tak la beli barang baby sumer warne biru kan..
heehe..

sebenarnyer aku tak kisah pun ape gender baby ni...
tp kalo dapat baby boy, so sepasang la anak aku kan..
ape-apepun aku berserah pade Allah..
asalkan baby sihat & sempurna...
baby boy @ girl tak de beza..
aku tetap sayang & jage dengan baik
Insyaallah..
(^_^)



Wednesday, March 14, 2012

.:Asam pedas ikan mayung:.


teringin nak makan..
gi pasar presint 8 terus cari ikan mayung..
nasib baik ade..

balik umah, rehat2 jap pastu masak

sekarang ni suke makan masakan sendiri..
mungkin dah boring makanan luar kot..
hehehe..eksen sungguh..

paling suke part ekor..
isinyer tebal..
sedappp..
(puji masakan sendirik..hahah)

takkan satu lauk jer kan?
wajib la ade sayur..baru complete..
kangkkung goreng belacan..
alhamdulillah..kenyang...



.:Suke sangat main langsir:.


aku tak tau la nape dhia suke sangat main ngan langsir..
suke nyorok blakang langsir..

tp kelmarin lain plak stlye nyorok dhia..
jom tengok..


CAKKK!!!

note : bile la nak berganti langsir tu..almost 4 years pakai tak pernah tukar..


Tuesday, March 13, 2012

.:Bile die boring:.

ni mase majlis nikah SIL aku kat masjid..
oleh kerana boring cube tengok dhia wat ape..

geledah purse mama..

susun kad satu persatu..

dah puas main kad mama, kite touch up plak..

doa lepas selesai nikah..alhamdulillah..

.:Mengidam:.


aku suke sangat fruit tart..
memang dari dulu..
tp bile mengadung kesukaan tu membuak2..
slalu jumpe yg kecik..
mase balik kampung ari tu aku dapat jugak beli yg besar..
baru la puas makan..
plus ia sangat sedap..

pernah gak beli sebelum ni tp amatlah manis..
memang potong la..
(aku kalah ngan kemanisan melampau)



sangat sedappppp...
yummy..
RM3.40 per piece


Monday, March 12, 2012

.:Dhia dah sambut besday:.


besday dhia 30 Mac 2012..
tp pade 1 Mac dhia dah celebrate dah...

sebenarnyer tak la celebrate sangat..
cume potong kek & makan kek jer..

kebetulan plak adik ipar aku yg nikah 1 Mac lepas pun nak celebrate besday..
patutlah nikah ari khamis..
rupenyer besday dia..

dah alang2 bulan Mac, terus tempah sekali untuk dhia..
satu kek tapi kongsi 2 orang..

dhia excited sangat ..


kek kipas..cantik kan??
dhia 3rd besday & SIL aku 30th besday..

iye-iye tiup lilin..

potong kek plak..

note : thanks to my SIL sebab sudi celebrate besday dhia sekali.. seronok dhia..

.:Susahnyer bile tak de orang ganti:.


cam ni lah kalo jd PA..
kalo nak cuti mesti kene ade ganti..
macam dulu, ade 3 org kerani ..
so bile aku cuti salah sorang akan ganti aku..

tp sekarang kerani hanya SEORANG!!
so kalo aku cuti sape nak ganti???
sian plak pade kerani tu kan..
takkan nak wat 2 keje dalam satu mase??

so aku cuti selama 7 ari tu, 2 ari jer org ganti..
tu pun kerani seksyen lain sehari & kerani aku sehari..

tu la, pandai2 jer dieorang tarik kerani tanpa inform pade bos aku dulu..
benci tau..

note : ingat PA ni tak payah cuti ker???


.:Lame bercuti:.


setelah cuti kerja 7 ari, ari ni aku kembali..
sekembalinyer aku ke posisi asal aku..
hehehe..


..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (2) Adam demam (1) Adam Mustaqim (13) Adwa (48) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (1) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (2) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (234) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Go.Lokal.Cafe (1) Hadiah (2) Hari pertama sekolah 2017 (1) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) PASTI (2) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (17) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)