..:TQ 4 Being My Followers:..

Wednesday, February 29, 2012

.:Aku cuti panjang:.


untuk makluman kawan2, aku akan bercuti selama 7 ari..
bermula esok hingga jumaat minggu depan..

sebab2 bercuti adelah kerana SIL aku kawen minggu ni..
nikah esok (khamis)..
dan majlis bersanding pade ari sabtu..
majlis bertandang (umah pengantin lelaki) ari ahad..

alang2 dah balik kampung, takkan selesai majlis terus nak balik kan??
kene lah tolong kemas2 ape yg patut..
pastu haruslah rehat2 dulu..
tu yg cuti dilanjutkan terus sampai jumaat minggu depan..

tak pernah aku cuti sepanjang ini..

plan gerak dari putrajaya lepas 12 tengah malam..
(memang biase gerak time camtu)
doakan kami selamat sampai yer..

note : lame hubby tak drive jauh..last kami balik kedah cuti CNY last year..

.:Dah 3 kali basuh:.




bile la nak bagi dhia try ni????


Tuesday, February 28, 2012

.:Sudah sampai:.


barangan shopping online..
semalam baru sampai..
telah dipos ari khamis lalu..

pakai kangaroo courier..
lg cepat sampai dari pos laju..
yg slalunyer memakan masa hampir seminggu..

masih dalam bungkusan




Tada!!!



Philip Avent Manual Breast Pump

Box Contains:
- Manual Breast Pump: 1 pcs
- Pre-sterilised VIA cups (180ml/6oz) with lids: 2 pcs
- Extra soft,newborn flow teat: 1 pcs
- Teat travel pack: 1 pcs
- Spare parts: 2 pcs

plus disposable breast pad



.:Beli yogurt dapat free gift:.


last week lepas beli TV, terus kami ke giant..
hajat di ati nak beli yogurt..
almaklumlah aku kurang minum susu..
tu yg KENE makan yogurt jugak..

hajat di ati nak amek 4 jer..
sekali terbaca ini kat penutup yogurt tu..


apelagi terus la amek 6..
org pompuan ni pantang offer free gift kan??
hehehe..

tapi dah kate rezki ibu mengandung agaknyer..
bukan satu fruit salad bowl aku dapat..
tapi 2..

alhamdulillah..

Monday, February 27, 2012

.:Baju kurung RM50:.



semacam jer senyum dhia dapat pakai baju kurung baru
(abaikan rambut awan nano dhia)


upah menjahit dan bahan2 tambahan = RM50..
walaupun kedengaran agak mahal tp aku puas ati..
(kain adelah disponsor oleh MIL aku)

note : nak pakai mase wedding mak ngah dhia minggu ni..


.:Kerana Dhia kami kerugian hampir RM2,000:.


sangat terkilan rase di ati...

kerana dhia kami terpakse beli tv baru...

gini kisahnyer..
sabtu pagi hubby ade game futsal di karnival WOW sane..
tinggallah aku bersama dhia..
selesai mandikan dhia aku plak mandi..

dah sudah mandi tu, aku tak dengar langsung suare dhia..
yg aku dengar suare tv jer..
sekali bile aku kluar, aku tengok dhia pegang spray air..
abis air merate2..
aku malas nak ngamuk pg2, aku lap je la air..

dah siap lap tu aku duduk la depan tv sambil bace Pa & Ma...
mase tu lum perasan tv lg sebab tv masih bersuare..
sekali dhia duk tunjuk2 tv..
aku tengok gambar dah blur2 dah tp suare masih ok..
baru aku perasan yg dhia spray tv..
sampai basah tapak tv tu..
terus aku tutup tv sebab takut meletup..
dalam ati aku pikir "biarlah dulu, nanti kering air tu ok la balik tv tu"

tengahari aku try bukak pun masih tak ok..
last2 aku tutup tak bukak, tunggu hubby balik..

bile hubby balik, terus bgtau die..
sib baik hubby cool jer (die mmg jenis cool)..
time die bukak tu tak sampai seminit terus blank jer tp suare jer ade..
hubby kate " tak leh wat ape2.."
huh..rase cam nak pengsan aku..
tak sampai 3 tahun rasenyer tv tu..
giler betul..

ade satu lg tv kat bilik blakang tp tak leh sambung astro sebab tv tu rosak..
aduhai.. nak tak nak terpakse beli baru..
petang tu lepas hubby rehat sekejap terus kami ke senheng mines..
amek tv baru..
huaaaaaaaa......


memang tak leh nak buat ape dah tv tu..
kalo betulkan pun mau beratus2..
better beli baru jer..
tu yg beli baru tu..

rase terkilan, nyesal dan macam2 lg kat ati..
nasib la dhia tu kecik lg..
nak marah & ngamuk2 pun tak guna..
bukan die tau akan jadi gitu..
redha jer lah..

mase beli tv baru ni, terus amek gerenti 5 tahun..
takut sangat kejadian seperti ini berulang lagi..

note : kalo barang ratus2 rosak aku leh terima lg, kalo dah sampai ribu2 cam ni...huh, tak terkate rasenyer...

.:Susu tiruan - biar betul:.

GEORGE TOWN - Seorang bapa terkejut apabila mendakwa dua kotak susu tepung yang dibeli untuk anaknya dari sebuah pasar raya besar di Bayan Baru di sini, pada 16 Februari lalu rupa-rupanya bukan susu sebaliknya hanya serbuk putih yang menyerupai susu tepung.

Mohd. Faisal Mohd. Kassim, 30, mendakwa, sebaik sahaja membuka setiap bungkusan susu berjenama terkemuka itu, dia mendapati plastik lutsinar itu mengandungi tepung berwarna putih yang berbeza dengan susu tepung asli yang biasanya dibungkus dengan plastik aluminium dan serbuk susunya berwarna krim.

"Bukan itu sahaja, susu tepung itu tidak mempunyai bau dan rasa seperti yang dibeli pada setiap bulan, sejak anak sulung, Muhammad Afiq Hafizuddin berusia dua bulan.

"Mujur kami berjaya mengesan lebih awal dan tidak sempat memberinya minum lagi," katanya sambil menyatakan susu tepung itu dibeli pada harga diskaun iaitu RM16.99 bagi setiap 700 gram.

Dalam pada itu, Mohd. Faisal turut memaklumkan masalah tersebut kepada pihak pasar raya terbabit pada 18 Februari lalu dan mereka turut mengesan susu tepung lain berjenama sama yang bungkusannya mencurigakan.

"Pihak pasar raya terbabit memberitahu akan mengambil tindakan termasuk menghubungi syarikat pembekal susu itu untuk memaklumkan perkara tersebut.

note : susu pun ade yg tiruan..bahaye ni..kene hati2 & alert bile beli susu anak lain kali..


Friday, February 24, 2012

.:Berjinak2 dengan CD:.


hajat di ati nak pakaikan adik dhia CD..
tp nak bagi dhia try dulu..

kat umah memang ade 2 helai (eh, panggil helai ker?)
dapat adiah mase dhia menang pertandingan kat Pa & Ma dulu..
tp terbiar jer sebab mama dhia malas..
tp skrg cam bersemangat nak try..

& tadi baru tambah 6 helai..
beli kat member..
thank to suzie yg sudi explain kat aku pasal cd ni..

nanti kalo dah try kat dhia aku upload gambar dhia pakai cd..
mesti seksi kan??
hehehe..


.:Hujan tapi aku berpeluh:.


pelik aku tau..
pagi tadi punyerlah aku berpeluh2 lepas mandi..
nak make up pun berpeluh2 muke..

sekali bile kuar umah nampak ade kesan hujan..
eh..bile mase plak hujan ni??
apesal aku rase panas even hujan..
pelik aku..
adekah kerana aku pregnant..
tu pasal suhu badan panas jer???

pagi ni pun ala2 mendung gitu cuace..

note : bos aku still belum sampai ofis..aku call td katenyer jalan banyak tutup..kene pusing2 cari jalan nak masuk ofis..siannnn...

UPDATE : Jalan bukak pukul 12..memang semua jalan ditutup..sian bos aku.. suh die lepak kat alamanda jer dulu.. hehehe..


Thursday, February 23, 2012

.:Lunch RM1 jer:.


2 kali tanyer mak cik tu..
mak cik tu kate singgit..
aku pun sengih jer..

die tanyer makan sayur jer??
aku balas balik "ade bekal lauk"..
ooo mak cik tu kate..

RM1



.:Shopping:.

shopping depan pc jer pun..
shopping kat e-mumshop.com
beli breast pump & breastmilk storage jer pun..

nak kene beli skit2..

breastpump elektrik dah ade tp nak gak ade yg manual..
senang dibawa ke mane2..
breastmilk storage plak wat tambah2..
yg dhia punye dulu ade la 20 botol kalo tak silap..

memang niat di ati nak BF baby..
kalo leh sampai 2 tahun..
insyaallah..
dhia dulu sempat 11 bulan jer..
tu pun mase 8 bulan dah campur FM..

barang2 yg aku beli..



Philip Avent Manual Breast Pump - RM180

Jingle Jungle Breastmilk Storage Bottle (12 pcs) - RM38

Jingle Jungle Breastmilk Storage Bottle (3 pcs) - RM10

.:Balik kampung setahun sekali:.


bukan kampung aku..
tapi kampung hubby..
last year kiteorg balik sekali jer..
mase cuti CNY..

memang sepatutnyer raye haji tahun lepas memang turn balik kedah..
tetapi sebab insiden INI, terpakse kansel balik kampung..
sedih giler raye tak balik kampung tau..

so bulan 3 nanti aku amek cuti panjang skit..
1 sampai 9 aribulan 3..
sebab wedding adik ipar aku..
pastu sambung cuti lg beberapa ari..
ye lah, cam tak berbaloi plak balik kedah 3 4 ari kan??

Wednesday, February 22, 2012

.:Dinner:.


setelah sekian lame aku tak up entry masakan aku..hehehe..
semalam agak rajin jd aku pun masak nasik bersama lauk..

ikan tongkol/kayu masak kicap

dan
sayur bayam + fishball masak air

tengoklah kakak dhia ni..sampai panjat2 meja..

sudu dalam mangkuk sayur tu dhia yg letak tau..

lepas letak tu dhia tanyer aku "mama..hebat kan??"
aku pun jawab lah.."Wah..hebatnyer..
sengih2 dhia..
puji skit bg happy..
lepas ni senang nak mintak tolong..

note : dhia suke sangat cakap "hebat kan?" sekarang ni..

.:Check up 24 weeks:.


nasib baik check up pg td tak lame cam yg lepas..
kul 10 dah selesai..
alhamdulillah, result pun ok..

tp nurse tanye ade minum susu tak??
aku kate "saye minum milo jer sebab tak leh minum susu tepung"..
nurse suh amek yogurt/keju jugak..

mungkin die tengok hb aku makin rendah..
dari 11.6 ke 11.3..
hhmm..

air kencing ok..
berat naik 1.6 kg dalam mase 20 ari..
huhuhu.. (kene kontrol makan ni)

dengar bunyi jantung baby tadi..
bukan main laju lagi..
154.. nurse kate normal..

next check up 21/3/2012
dapat tambahan obimin tp kali ni lain skit bentuknyer..

ari tu dapat yg ni


td dapat yg ni plak..




Tuesday, February 21, 2012

.:Org pregnant mood berubah:.


memang benar sangat2...
ini aku akui..
mase mule pregnant dulu sampai 4 bulan rasenyer mood rase tak menentu..
asik la nak marah..
ade jer yg tak kene..
slalu rase stress..
rase nak nangis jer..

lg satu, bile tengok muke hubby jer rase nak marah jer..
dhia plak pantang wat silap skit, memang menyinga jer aku..

tp alhamdulillah kandungan pun dah masuk 24 weeks minggu ni..
mood makin ok..
leh la gelak2 ngan hubby, main2 ngan dhia..
org kate makin ceria la..
stress pun kurang..


note : esok check up 6 bulan.. hopefully semua ok..

.:Mahu tunggakan gaji:.

PUTRAJAYA: Kongres Kesatuan Pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (Cuepacs) meminta kerajaan mengekalkan pelaksanaan skim Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) pada 1 Januari 2012 dan membayar gaji tunggakan kepada kakitangan awam yang memilih skim itu bermula dari tarikh ia dikuatkuasakan.

Presiden Cuepacs, Datuk Omar Osman berkata, tindakan itu wajar kerana kerajaan menetapkan tarikh pelaksanaan skim SBPA pada tarikh berkenaan sebelum ia disemak semula oleh pasukan petugas khas yang dilantik. Menurutnya, sekiranya berlaku perubahan dalam tarikh pelaksanaan SBPA, semakan semula bagi skim berkenaan perlu dibuat sekali lagi. “Justeru, kami mahu pelaksanaan skim SBPA ini kekal pada 1 Januari dan kerajaan membayar tunggakan gaji kepada kakitangan awam bermula dari tarikh berkenaan. “Kami tak mahu tarikh pelaksanaan ini diubah, tetapi sekiranya ada ia perlu disemak semula,” katanya pada sidang media selepas pertemuan bersama Penaung Kehormat Kelab Umno Pesara (Kumpulan Pelaksana) Kerajaan Malaysia (Kupekmas), Tun Mahathir Mohamad di Yayasan Kepimpinan Perdana, di sini, semalam.


Hadir sama, Setiausaha Kehormat Kupekmas, Datuk Abd Rahman Manan. Omar berkata, pekeliling yang berkaitan dengan SBPA tidak sepatutnya diedarkan sekarang bagi mengelakkan kekeliruan dalam kalangan penjawat awam.

“Skim SBPA masih dalam proses semakan semula. Kami meminta pihak terbabit tidak mengedarkan pekeliling ini buat masa sekarang,” katanya. Mengulas lanjut mengenai khabar angin Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam mahu meletakkan jawatan berikutan skim SBPA, beliau berkata, pihaknya tidak mendengar desas-desus berkenaan sekali gus menafikan ia berpunca tekanan daripada Cuepacs.


“Saya tidak mendengar ada pihak nak letak jawatan dan kami pun tak beri apa-apa tekanan,” katanya.

sumber : hmetro.online

note : moge tarikh kuatkuasa tu tak dipinda...aminn..

Monday, February 20, 2012

.:tersepit jari kat pintu kete:.


serius..aku masih lg fobia setiap kali tutup pintu kete..
akibat kejadian yg tak diingini ari jumaat lepas..

gini citenyer..
lepas amek dhia kat taska, kami terus ke parking..
bukak pintu blakang sebab barang banyak ari tu..
lepas dah letak terus aku tutup pintu..
tibe2 dhia menangis..
rupenyer tangan die tersepit kat celah antara pintu depan & pintu blakang..
meraong2 dhia..
aku bajet patah jari dhia..
dengan aku2 sekali nangis..
mulut tak berenti say sorry kat dhia..

tak lame tu dhia benti nangis..
aku bg botol susu kat dhia, tengok dhia leh pegang botol susu tu..

bile dhia dah masuk kete aku tutup pintu..
aku tengok antara pintu depan & pintu blakang tu ade ruang..
kirenyer tak rapat la..
aku sangat2 lega..
kalolah tak de ruang tu mmg patah jari dhia aku rase..
alhamdulillah dhia tak mengalami kecederaan yg serius..
kesan daripada tersepit pintu tu jari dhia cume merah..
lebam pun tak de..
bersyukur sangat2...

note : walaupun macam tu aku tetap rase nyesal sebab aku yg cuai...



Friday, February 17, 2012

.:Start beli barang baby:.


minggu depan dah masuk 24 weeks pregnant..
so ari ni dah mule beli barang keperluan skit2..
beli barang keperluan diri sendiri dulu..
pastu baru beli baby punye plak..

yg mane barang lame leh pakai, tak perlu membazir, pakai jer..
tambah mane2 yg tak cukup lg..

tp baju baby kene beli jugak..
sian plak baby pakai baju lame jer kan..

tak pe beli pelan2..
kalo nak beli sekaligus abis plak gaji sebulan kan??

note : nak tambah baju baby, breast pump (dah ade yg letrik tp nak beli yg manual jugak) & breastmilk storage..

Thursday, February 16, 2012

.:ade aku kesah:.


tadi panas ati betul aku..
suke2 ati nak arah aku..
ko bukan bos aku pun..

memang la "saya yang menurut perintah"..
tp kalo ko cakap baik2 mesti aku buat..
ni tidak cakap tinggi2 suare..
ko apehal??

cakap ngan bos aku..
last2 die sendiri yg kene buat..
hahahaha..
padan muke ko!!!!

note: what u give, u get back!!!!

.:Berasap:.


pg tadi on the way ke ofis..
sampai kat trafik light nak masuk jambatan tu tibe2 aku nampak asap..
bukan sikit2 punyer asap..
dah macam bom asap aku tengok..
kete2 yg lalu sumer pasang hazard light..
dalam ati aku "eh apehal ni.."
aku cume agak kete jer berasap..
tp kalo kete awat la asap sampai tak nampak jambatan kan??
aku pun slow2 la lau kawasan tu..

rupenyer bas nadi putra yg berasap..
patut la lain macam asapnyer..
bas yg berasap..
tp alhamdulillah, aku tak nmpk plak bas tu terbakar ke ade org cedera ker..

pagi2 bikin suspen jer..
dah la aku kluar agak lambat dari biase td..
sib baik punch kad tak merah & dhia tak wat perangai pg td..


Wednesday, February 15, 2012

.:pasal check-up semalam:.


berat dhia bertmbah jd 11.7 kg..
tp bile suh ukur tinggi tak mo plak die..
duduk kat kerusi pun tak nak..
ade ker diajaknyer aku balik..

dhia oh dhia..
ni sumer akibat dah lame tak gi klinik la ni..
last check up tahun lepas bulan 8..

nurse suh ajar supaya dhia free diapers..
ajar pelan2 katenyer..

mmg ade plan nak ajar dhia free diapers jugak..
dhia dah hampir 3 tahun dah pun..
malu la..anak dah besar pun masih pakai diapers..
lgpun leh la jimat duit skit..
leh spent utk bakal adik dhia plak nanti kan..

tp kene ajar time weekend la..
senang skit..
wat mase ni dhia cume cakap bile die buang air besar..
kencing tak plak die cakap..

lain2 masalah tak de..
dan dhia dapat ubat cacing jer semalam..

next check up bulan 7 nanti..
dalam bulan posa & maybe mase tu aku dalam pantang kat kampung..
nurse kate boleh bawak ke klinik kat kampung jer..
as long ade buku check up tu..


.:Penantian Yg Sia2:.


semalam kan aku bawak dhia g check up..
dalam 40 minit settle..
nurse suggest bawak dhia jmp dentist..
oleh sebab masih awal so aku pun setuju..

tp menunggu nak jmp dentist bukan main lame..
pastu plak, org lain yg dtg lepas aku leh plak masuk jmp dentist dulu..
bengang giler aku..
2 3 kali aku tanyer kat kaunter..
dhia plak mule buat perangai..
ye lah, budak kan, mane tahan tunggu lame2..
boring la die..
nak dekat kul 5 baru no. dipanggil..
tu pun salah no.
patut no aku 2271 tp yg appear 2270..
tp org kaunter tu suh masuk jer..

sekali bile aku panggil dhia tengok die tengah makan kopok..
alamak...sape la yg pandai2 bg dhia makan ni..
dah tau nak jmp dentist nape makan?????????
tp aku bawak jugak masuk..
melalak2 plak anak dare ni..
tak mo duduk..tak mo tunjuk gigi kat dokter..
angin tul aku ni..

dokter bgtau die nak sape florida kat gigi dhia sebab dah ade tande2 gigi mule rosak..
tp disebabkan dhia makan jd tak leh buat..
kene wat appointment lain ..
bengang lg aku..
dah la tunggu lame giler kan..sekali tak leh buat..
nak wat cam ner kene la tunggu next appointment..
3.5.2012..
mntak2 dhia bg kerjasama la mase tu & sangat2 berharap yg aku tak perlu tunggu lame lg..

note : semalam dhia dapat ubat cacing..kene habiskan sebotol (10ml)..

Tuesday, February 14, 2012

.:KK Presint 9 vs KK Presint 3:.


ari ni aku half day..
nak bawak dhia gi check up utk 3 tahun..
appointment jam 3.20 pm..
tp aku kuar awal jam 2.30 pm..

next week plak..
turn adik dhia plak..
22/2/2012.. check up 6 bulan..

dhia check up kat KK Presint 9..
adik dhia plak KK Presint 3..

nape asing2?
sebab aku malas nak patah balik lepas anta dhia gi taska..
cos KK Presint 3 dekat ngan ofis aku/taska dhia..
dan aku slalu gi pagi supaya senang parking..
KK Presint 9 plak dekat ngan umah aku..
setiap kali check up dhia aku mesti pilih petang sebab aku terus balik..
walaupun abis awal..hehehehe..


.:Kenapa aku dapat OBIMIN??:.


baru pas telan obimin..

skrg aku dah tak dapat ubat 4 serangkai (acid folic, vit. B, vit. C & iron tablet) tu lagi..
sekarang telan obimin sebijik sehari jer..
sebab utama aku dapat obimin adelah kerana aku tak leh makan iron tablet tu..
bile makan akan jd sembelit & pening kepale..

so nurse suggest aku amek obimin..

ade gak dengar mitos makan obimin nanti baby besar..
itu sebenarnyer bergantung pada rezeki masing2..
kalo Allah nak bg baby besar, besar lah die..
kalo kecik, keciklah die..
bukan disebabkan ubat..


Monday, February 13, 2012

.:Kidal:.


aku perasan yg dhia suke gune tangan kiri..
kadang2 makan pakai tangan pun pakai tangan kiri..
tp aku tegur..
ye lah..takkan nak pakai nasi pakai tangan kiri kan??
kan ke tak manis tu..

tp kalo die pegang sudu ke @ barang, aku perati die lebih ke tangan kiri..
tu kire kidal ke ek??
ke memang budak kecik suke pegang tangan kiri??



.:Budak kecik dah pandai main tendang2:.


actually, dah rase tendangannyer di usia kandungan 4 months..
macam tak percaye sebab mase dhia dulu tak la secepat itu ..

then mase check-up bgtau nurse..
nurse cume senyum sambil berkata..
dulu first baby tak tau rase baby tendang cam ner..
sekarang dah ade pengalaman..
tu yg tau dah rase baby tendang cam ner..

aku pun senyum jer sambil kate"oooooo"
memang sekarang galak plak rase baby dalam perut tendang2..
kalo rase lapar, kenyang pun die tendang2..
kuat betul budak kecik dalam perut ni..

note : la ni tengah ajar dhia bahasakan diri die kakak..tp dhia tak mo..masih ngaku die baby... x pe, pelan2.... tp bile panggil die kakak, sengih2 jer..


Friday, February 10, 2012

.:baby bump:.


diusia kandungan 21 weeks..
besar kan??

update : ramai yg komen kate perut aku besar.. tp jgn kate baby besar yer..sebenarnyer berat baby skrg ni cume 328 gram jer..yg besar tu sebab lemak di perutku..hahahaha...


.:Ngantuknyer:.


pelik tul..
pagi lg dah ngantuk..
oooo..
baru teringat..
dok layan cite the day after tomorrow malam tadi..
dekat kul satu pagi baru aku tido..
patutlah ngantuk giler..


Thursday, February 9, 2012

.:Orang memberi, aku suke:.


sorang pegawai datang..
tibe2 hulur kat aku..
nah yana..

suke..
coklat toblerone & sebotol minyak gamat..

Wednesday, February 8, 2012

.:Melalak kene amek darah:.

last week kan aku balik awal..
rencanenyer nak ke klinik bawah family bersama..
mase kami sampai lum pun pukul 5 tp kene gi klinik yg dekat luar sebab klinik dalam dah tutup..
dekat kul 5 setengah jugak baru no. giliran berjalan...

tengok dhia..
merah2 mate nangis kene amek darah..
sebab dieorg dah demam lebih 3 ari..
so kene amek darah..

lepas dhia amek darah, abah dhia plak..
aku tak kene..

tp langit tidak selalu cerah..
aku kene panggil utk jumpe dokter dulu..
sebab dieorg kene tunggu result darah..
sekali check rupenyer aku pun demam..

dok sibuk ngan anak & hubby demam, sampaikan diri sendiri demam pun tak perasan..
betapa kasihnyer seorang isteri dan ibu kan??

sekali dokter suggestkan aku pun gi amek darah..
cehhhh..kene jugak aku..


alhamdulillah..
semua result adelah ok..
tiade sebarang @ virus yg membahayakan dalam darah kiteorg..
so, dokter pun hadiahkan ini...





































.:Bank oh bank:.


tersilap ari bulan gi bank ari ni..
punyerlah lame menunggu..
dapat no. giliran 2044..
angka yg tengah berjalan 2012...
amek no. jam 10.35 am..
urusan selesai hampir 1.00 pm..
hadohaiiiii...

Friday, February 3, 2012

.:Pulang awal ari ni:.


dapat kebenaran pulang awal ari ni..
reason sebab nak bawak anak & hubby ke klinik..
mereka tak sihat...
termasuk aku2 sekali nak gi check sekali..
rase tak sedap badan..
mata panas & sakit..
kepale pun sakit..
flu & batuk..
mmg sangat tak selesa..
lgpun aku takut effect pade baby nanti..
so cuti 4 ari ni kami bertapa dirumah sahaja..
sambil ambik masa untuk pulih..
hopefully semuanya ok..

.:Ari ni satu rumah tak sihat:.


hubby sakit2 sendi..
lepas demam ari tu die tak leh kene ekon..
bile kene ekon sendi jd sakit..
tu yg terus die cuti ari ni..

dhia pulak dari last week demam..
tp on off..
badan dhia slalu panas bile menjelang subuh..
tp bile siang die aktif jer aku tengok..
mulut pun menceceh jer..
tanye cikgu kat taska katenyer dhia ok jer..
main jer, tak de pun cam org demam..
tu yg aku anta jugak gi taska ari ni..

aku plak masih lg dengan batuk..
bile batuk, kepale & mate jd sakit..
lg bile sijud, rase sakit sangat kepale & mate aku...

so petang ni nak bawak hubby & dhia ke klinik..
check ape2 yg patut..

note : sekarang ni musim demam ke ek??ke family aku jer???



Thursday, February 2, 2012

.:Result check up ari ni - 20 weeks:.


tiada masalah check up ari ni..
hb ok walau turun skit..
masih dalam tahap normal..
dan yg paling menggembirakan adelah berat adelah terkawal..
kali ni naik 800 gm jer..
59.1 kg naik ke 59.9 kg
macam tak percaye..
tu hasil dari tak lewat dinner..
(^_^)



tapi ade batuk skit..
so doc bg ubat batuk..
ubat pun dah tukar ke obimin..
so tak perlu amek vitamin2 lain (vit. C, acid folic & tablet iron)
yeay..


.:Giler lame:.


dalam sejarah tul la ari ni..
lame giler aku kat klinik..
dari jam 8 am sampai jam 1 pm baru selesai..
sian..baby pun lapar dah..
sib baik pg td sempat brekfast biskut cicah air milo segelas..

cube tengok..
baby nak masukkan jari die dalam mulut..
lapar dah die..
sian kan??



..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (2) Adam demam (1) Adam Mustaqim (13) Adli Mubasyir (1) Adwa (48) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (2) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (2) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (234) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Go.Lokal.Cafe (1) Hadiah (2) Hari pertama sekolah 2017 (1) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) PASTI (2) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (17) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)