..:TQ 4 Being My Followers:..

Wednesday, November 30, 2011

.:Korang marah tak kalo nama korang salah??:.


bagi aku ni benda sensitif..
mungkin bg sesetangah orang meke tak kisah..

2 kali terjadi dalam minggu lepas..

nama aku betul tapi binti salah..

satu - Mohd Ramli leh terima lg..
dan satu lg yg paling tak leh terima adelah SALIM..
ntah mane datangnyer salim ni???????

wei..alert la skit pasal name orang ni wei..
nama bapak aku RAMLI la..
pandai2 korang jer tukar name bapak aku..


Friday, November 25, 2011

.:petang ni nak balik kampung:.


ari aji lepas tak dapat balik kampung..
ari ni baru la berpeluang nak balik..
semoga perjalanan lancar..

esok ade kenduri potong jambul anak buah utk kali ke-2..
ahad plak abang adik ipar aku kawen..
sib baik kat jelai jugak..


.:aku adelah mama yang garang:.


pengakuan brani ni..
hehehehe...

tapi garang bertempat la..

cakap sekali, lembut..
cakap kali kedua, lembut..
masuk kali ketiga tune ade tinggi skit..
bile anak tak mo dengar jugak, suare guruh la keluar kan..

contoh pagi tadi...
dhia duk merengek2..
aku mandikan pg tadi..
dah siap mandi pun masih merengek2 jugak..
baringkan atas toto & bantal...
duk la merengek2 tak mo bantal..
aku alihkan la bantal tu..
masih lg duk ngek-ngek..
huh..ati dah mule panas..
ntah ape yg tak kene lg gaknyer..
tapi masih layan lg ngek-ngek die tu..
sekali makin kuat lak die mengade..
ape lg... ha..kene la bentak sekali..
terus diam..
baru tau..
terus anti mama..
nak pakaikan kasut tak mo..
disuruhnyer aku tepi..
duk panggil abah die..
merajuk la tu..

nasib la ko nak..
kene ikut cakap die jer..
mane leh tahan..
anak ni tak leh nak bg muke sangat..
nanti naik kepale..
kene ade batas jugak..

sabar itu separuh dari iman.. memang betul..
tapi kesabaran ade hadnyer kan..
even dengan anak pun..

Thursday, November 24, 2011

.:kucing unik:.



nampak tak mane uniknyer kucing ni???


.:HFMD Update : Taska dah mule tutup:.



pagi tadi anta dhia kat taska...
tanye kat cikgu brape ramai yg dah kene HFMD kat luar ni (bilik budak besar)..
cikgu kate ade 3 orang..
sumer tu ade adik kat bilik baby..
bilik baby dah tutup pun ari ni..
cume bilik budak2 besar still bukak..
kalo ari ni masih ade yg kene, mmg tutup la esok taska..

alhamdulillah, setakat ari ni aku cek tangan, kaki & mulut dhia tak de simptom2 HFMD..
semoga dhia terhindar..
aminn..


Wednesday, November 23, 2011

.:HFMD kembali menyerang Taska Dhia:.

aku terdengar semalam kat taska ade org kate ade baby kene HFMD..
pg td aku tanye kat cikgu dhia..betul ke ade baby yg kene HFMD..
cikgu dhia kate..betul..
dah 3 orang baby yg kene...
kat bilik budak2 besar tak de..

adoi..jangan la kene lg..
sepanjang duk taska, dhia penah kene 2 kali dah..
mase duk bilik baby sekali, kat bilik luar sekali..
tp nasib baik tak de merebak sampai dalam mulut..
still risau kalo kene lg..
mintak dijauhkan...


kat bawah ni gambar dhia kene HFMD dulu..
ni dalam tempoh pemulihan..
mengelupas kulit tangan & kaki..
luckily ia tidak merebak ke dalam mulut..
kalo tidak sian dhia..

tapi tetap hepy..
(^__^)


Tuesday, November 22, 2011

.:Abah..nak baby:.


permintaan dhia..
abahhh..nak baby..

nak tau ape maknenyer???



















jeng..jeng..jeng....













hehehe..
nak baby tu nak kene dodoi macam baby..
hai la kakak dhia ni...
jadi baby tua...
nak manje2 ngan abah la tu..

kadang2 bile die mintak baby....
siap amek botol susu then isap susu tu sambil tutup mate..
konon kene dodoi sampai tido la tu..
pandai berlakon la ...

.:Kecoh pagi2:.


pagi2 dah kecoh pasal bola..
alhamdulillah akhirnya Malaysia menang..

dhia yg mamai nak tido pun terkejut dengar aku & hubby sorak mase penalti akhir tu..
huihhh..memang berdebar2 jantung ..takut si badrol tu sepak tinggi..
mase bola tu kene tepis aku dah alaaaa...
sekali bola tu golek2 masuk gol..
yeayyyyyy!!!! sampai sakit perut aku bersorak..

gamat dengar org jerit..
dah rase umah aku macam dekat ngan stadium plak..
siap aku dengar bunyi mercun lagi..
semangat tu..

akhirnya HARIMAU BAHAM GARUDA!!!

Monday, November 21, 2011

.:Dhia dah pandai bace doa makan:.


alhamdulillah..
thanks kepada cikgu2 dhia kat taska..
dhia dah pandai bace doa makan..
sangat comel dengar dhia bace doa makan..

Friday, November 18, 2011

.:Result scan pagi tadi:.


alhamdulillah sumer ok..
doc kate bleeding bukan dari baby..
mungkin pangkal rahim yg luke..
aku takut jugak bile doc kate gitu ..
tp die kate tak bahaye..
huih..nasib baik..

bile doc scan, die kate baby ok..
nampak jantung die denyut2..
lega sangat ati ni rase..

nampak tak???

so doc suh continue makan duphaston & asid folic..
tak perlu datang scan lagi sebab dah ok..
sebab acid folic kat umah dah tinggal skit, aku mintak lg..
60 biji sekali die bagi..hehehe...

acid folic

.:Brekfes pagi tadi:.

brekfes kat food court presint 9 before gi hospital pg td..
appointment kul 9.30 am so sempat la brekfes lg..

jom makan nasik lemak..

aku punyer..
hubby plak ade tambah ayam goreng berempah & paru berlada..
total RM11
alhamdulillah, kenyang sampai la ni..

anak dare yg mengiau sebab pakai baju miau..
hehehehe...

Thursday, November 17, 2011

.:masih di ofis:.


hujan sangat lebat kat luar tika ini..
aku drive sendiri plak ari ni..
sampai umah mesti tak leh naik..
maklumlah duk umah tinggi..
parking pun kat luar..
nak pakai payung kene dukung anak dare tu plak..
nak dukung, keadaan aku mmg tak mengizinkan..

tunggulah sat gi, mintak2 ujan reda..

note : risau plak ujan lebat2 ni..takut umah banjir..

.:Bile mama ajak mandi:.

seksa...
punyer la susah nak ajak anak dare ni gi mandi..
tak nak..tak nak.. katenyer..
kene la pujuk..pujuk dan pujukk.
baru mau tu pun macam tak rela..

cube kalo abah yg ajak..
panggil sekali @ 2 3 kali (hehehe)..
cergas jer bangun..

nyorok blakang langsir..

Wednesday, November 16, 2011

.:Adekah kerana aku drive ari ni??:.


it's brownish spot again..
cukup membuatkan aku susah ati..

ari ni terpakse drive cos hubby jd urusetia game kat sunway..
kene gerak dari ofis jam 6.30 am..


.:Like father like dother:.


dhia adelah peminat lagu patriotik..
cam semalam petang..
mase hubby jemput balik dari ofis..
dalam kete kuar lagu satu malaysia..
baru muzik intro dhia dah sebut "SATU MALAYSIA"
fuh..terer tul..
mama pun tak ingat lagu tu..
tepuk tangan sambil nyanyi..
disuruhnyer plak kite join die tepuk tangan..
amboi..
sampai abis lagu dhia nyanyi..
tapi care die la..
perkataan yg jelas cume "kita..satu malaysia"
kalo ade lagu patriotik kat tv pun tak berkelip mate mandang tv tu..
kalo ditukar channelnyer, mengaruk la die..

adekah kerana hubby aku seorang penyanyi koir menyebabkan anak aku pun minat lagu patriotik..
kalo dipikirkan ade betulnyer jugak..
(^__^)

note : tak pernah tengok hubby nyanyi bersama group koirnyer sebab tak pernah turun perhimpunan..hehehe...

Tuesday, November 15, 2011

.:Naluri isteri & ibu:.


sejak bleeding & preggy mmg tak pernah masak..
hubby pun kadang2 makan kadang2 tak (dinner)..
tapi paling sian kat dhia..
kadang2 mintak nasi..

oleh kerana siankan anak & hubby aku gagahkan diri ke dapur..
bukan utk masak tp untuk sediakan bahan2 masakan sajer..
sebab mmg tak leh masak..serius..
so hubby la yg kene masak..
ni lah namenyer tolong menolong..baru betul..
aku tukang sediakan bahan2, hubby tukang masak & dhia tukang makan..

yang penting sumer kenyang & happy..
note : tak leh pentingkan diri sendiri..


.:Update bleeding:.


syukur alhamdulillah..
tiada lg bleeding hingga ke ari ini..
last kuar ari sabtu lepas..
cume brownish skit..
petang tu dah clear..
dan aku rase semakin sihat & ceria sekarang..

selera makan pun dah ok..
tp yg peliknyer tak leh makan masakan sendiri..
kalo makan kat luar ok jer..
mengade ek..
so kalo nak makan kat umah jugak..
aku siapkan sumer bahan2, hubby yg akan tolong masakkan..
bijak kan??
tp bile lepas makan, rase muak tu still ade..
ubatnyer... makan asam.. so rase muak tu kurang skit..

ari tu ade yg tanye aku miscarriage ker??
tersentak jugak ati bile ade yg tanye gitu..
rezeki aku & hubby masih ade..
alhamdulillah..
next scan kat hospital putrajaya this friday..
mudah-mudahan sumernyer ok..

note : aku dengar ade org kate, kalo kes macam aku ni biasenyer bile pregnant bulan ke 4 baru ok..mintak2 aku tak macam tu lah..nasib org lain2 kan..


Monday, November 14, 2011

.:Bile anak perempuan suke main Ultraman:.


ari sabtu kami ke mines..
sampai2 terus ke food court..
kat food court tu ade satu kedai jual mainan..
dhia terus meluru ke kedai..
dalam banyak2 mainan, dhia pilih ultraman..
ultrama..ultraman kate dhia..
kakak jual mainan tu kate perempuan tak leh main ultraman..
die memang suke ultraman kak, aku kate..
heran kakak tu..

dhia pegang je ultraman tu sambil jalan2...
nak simpan dalam beg tak bg..

sengih jer dah dapat ape yg die nak..
sib baik dhia ikat rambut, kalo tak mesti la org ingat laki..
hai la anak..

note : jimat skit duit bile beli ultraman, kalo la dhia minat patung barbie, pengsan mama nak kene beli.. hehehe...


Friday, November 11, 2011

.:Karipap & nasi lemak Petronas:.


tu la yg lalu aku makan skarang..
sib baik skrg hubby anta g ofis, leh la singgah Petronas..
kalo drive sendiri tak sempat kot..

breakfast sampai lunch makan benda2 ni..
nak ke cafe jauh..
ni pun baru baik, tak brani la nak jalan jauh2..


.:11.11.11:.


11.11.11


nice date...

Thursday, November 10, 2011

.:Air tangan Mak:.



lebih kurang 2 minggu makan tak menentu..
bukan tak menentu sebab tak de makanan..
tapi tak de selera..

feveret food (sate) pun tak leh makan banyak..
2 cucuk dah rase muak..
teringin nak makan masakan mak..
tapi kecewa sebab mak tak jd datang ari isnin..
aku pun sedia maklum yg parents aku ni sibuk..
tp ati tetap sedih..

malam ari isnin tu abah call..
tanye dah makan ke belum..
aku kate la belum..
nape tak makan, abah tanye lg..
tak de selera..
ingatkan abah jd datang, kalo datang mesti mak masak..
ni dah tak jd datang, tak de la..
tu yg tak makan tu..
teringin nak makan masakan mak..
laaaaa..siannyer, abah aku kate..
ok lah, nanti nak datang abah bgtau..
aku tak la harap sangat..tp sikit tu ade lah..

esoknyer (selasa) abah call..
kate nak datang..
wah, atiku pun berbunga riang..
dah la raye tak balik kg kan, so dptlah jmp mak & abah..
aku makan pg tu dalam kul 10 lebih, hubby beli nasi kandar..
tu pun aku makan tak sampai separuh..
tak lalu tp pakse jugak makan..

tunggu punye tunggu mak & abah sampai dalam kul 7.40 pm cam tu..
ada bawak makanan..yeay..
tp abah yg masak, bukan mak..

malam tu borak2 ngan mak & abah..
bgtau mak yg aku tingin makan masakan mak..
tingin nak makan ikan masak singggang..
abah terus kate mak, esok masakkan..
hehehehe...

(rabu) pg tu mak watkan breakfast..
mak ade bawak nasi impit, ade lebih plak..
aku pun mintak mak watkan nasi impit goreng..
korang penah makan???
alahai..masaknyer cam nasi goreng biase jer tp pakai nasi impit..
nasi impit tu dipotong kecik2, pastu goreng cam wat nasi goreng biase tu..
sedapnyer... maklumlah masakan mak..
masak sardin pun sedap..
banyak aku makan.. (^_^)
tengahari plak mak masak seperti permintaan, ikan masak singgang..
alhamdulillah, sedapnyerrrr....
dapat jugak makan masakan mak..
cakap ngan mak, kalo lepas ni tak selera makan lg cam ner?
mak kate, nanti mak masak mak poskan..hehehe...

slalu kalo dah makan tengahari, aku tak makan malam dah sebab tak de selera..
tp semalam aku join hubby makan malam..hehehe...
semalam badan rase sihat, sebab cukup makan...
(^_^)

note : mak & abah balik lepas zohor semalam.thanks to sue & faizal yg datang melawat malam td..siap bawak buah tangan lg..


.:Alhamdulillah:.



kembali setelah lame bercuti + MC..
alhamdulillah, keadaan aku telah pulih..
mudah-mudahan tiada bleeding lg..
masuk ari ni dah 2 ari clear dari sebarang darah or brownish..
atas doa parents, family & kawan2 jugak aku pulih..
alhamdulillah..
semoga baby terus sihat dan membesar..
aminnnn..


Sunday, November 6, 2011

.:Beraye di Putrajaya:.


dalam rekod kami sekeluarga..
raye tak balik kampung..

atas nasihat kawan2 dan SIL aku, kami tak jadi balik SP..
memandangkan keadaan baby yg masih belum stabil, aku tak brani tanggung risiko..
so better aku tak balik kampung..
alhamdulillah hubby ok jer..

so berayelah kami di Putrajaya..
sebab keadaan aku ni, kami tak masak pape pun untuk raye..
nasib baik abang aku sefamily datang umah..
bawak juadah raye..
ade lemang, sate, ayam masak merah dan lain2..
puding sampai 3 jenis dieorg bawak..
murah rezeki kami..
alhamdulillah..

yang paling best abang aku bawakkan sambal goreng jawe..
aku baru nak pesan suh mak aku bawak esok..
sekali tengok abang aku bawak sekali ..
hehehe..

note : esok mak & abah aku plak datang umah.. (^__^)..tak pakai baju raye pun tau ari ni..

Thursday, November 3, 2011

.:Threaten miscarriage:.


gi klinik pg td due to bleeding lg mlm td..
tak bnyk tp aku risau..
atas nasihat kawan aku yg jugak nurse aku ke klinik..
doc cakap threaten misscarriage..
aku dah sebak dah mase doc ckp gitu..
rase peluang dah tipis jer..
tapi aku kuatkan semangat..

emosi susah nak stabil skrg ni..
sangat risau..
aku tak tau nak buat ape dah..
ubat aku terus makan (Duphaston)..

mudah-mudahan ade rezki aku..
tolong doakan same yer..

note : MC ari ni & esok.. esok malam nak gerak balik sungai petani..mudah-mudahan sumer selamat..

Wednesday, November 2, 2011

.:Loya:.


tengok makanan jer loya..
tengok gmbar makanan pun loya..
bau makanan pun loya..
susu langsung tak minum..
baru terpikirkan susu pun naik loya..

cam ni rupenyer orang mabuk yer..
nasib baik tak de muntah2..

semalam dari pagi sampai petang aku makan sanwich tuna yg aku tapau dari umah..
ngan pisang emas 5 biji..

petang goreng pisang tanduk sebijik..
makan banyak jugak..
pedih ulu ati tp makan jugak..

dari ari isnin lum makan nasik..
langsung x lalu..

ari ni pun tapau sanwich dari umah..
nmpk gaye tu jer la yg masuk perut aku pun sampai petang..

note : dulu mase ngandungkan dhia, tak de alahan..loya pun tidak..cume tak leh bau org goreng2, sup & kari jer..makan lalu jer..

.:Nasib baik:.


lepas amek air semayang tadi..
nak kluar dari toilet..
nasib baik tak jatuh..
tergelincir..

huh..berderau jantung aku..

.:Dhia anti mama??:.


sejak 2 menjak ni sumer nak ngan abah..
mandi nak ngan abah.. kalo mama ajak tak nak..ditariknyer tangan abah..
pakai baju nak ngan abah.. kalo mama nak buat, dhia akan kate "tepi..tepi.. duduk sini (sane).."
makan kalo mama suap tak mo, kalo abah suap bukan main lebar nganga mulut..

rase terpinggir pulak..
tp bile pikir balik, dhia ni memahami jugak..
agaknyer die sian ngan mama..
tu yg sumer nak abah buat..
dhia yg lebih mengetahui..

.:Still bleeding:.


ingat dah ok..
tapi pg td masih ade darah fresh yg kluar..

rasenyer tak de buat kerja berat2..
hmm....

Tuesday, November 1, 2011

.:Bile abah ikat rambut dhia:.

nampak tak?nampak tak??
hahaha..
sampai tegak rambut dhia kene ikat ngan abah..


.:kg turun:.


sejak bleeding minggu lepas..
selera makan terus down..
tak pernah aku rase selera yg down sampai gitu sekali..

sebab bile makan terus rase pedih ulu ati..
tp nak tak nak kene makan jugak..
nanti lapar tak de tenaga..
melepek jer nanti..
makan wat syarat jer...

berat pun turun mendadak..
dalam seminggu boleh kurang 2 kg..
hebat kan??

kalo la aku diet leh turun kg cam tu kan bagus..
tp bile pregnant turun berat cam tu risau jugak..

semalam makan sate..
feveret aku tu..
makan 2 pun dah rase lain macam..
rase tak sedap..
tp akurase mulut aku yg tak sedap..
lepas2 makan, pedih ulu ati..

susu langsung tak minum..
baru terpikir pasal susu pun dah rase mual..
camne nak minum??
hhmm..

alahai..
hebat tul dugaan pregnant kali ni..
Ya Allah, kuatkan semangat aku..

.:Bleeding:.


alhamdulillah, akhirnyer aku mengandung lg..
jeles tengok kawan2 dah mengandong lg..
dapat tau mase 5weeks..
suke ati tak terkire..alhamdulillah..

tapi.....

suke ati aku akhirnyer jadi kerisauan..

aku bleeding pade ari rabu malam (26/10/2011)
tak kluar darah cume brownish spot..
tp cukup membuatkan aku panic..
sebab mase dhia dulu tak de masalah langsung..
bawak benda berat & wat keje banyak pun ok jer..

pagi khamis terus ke klinik..
doc scan baby masih ok..alhamdulillah..
doc kate kalo gugur baby akan kecut tp ni still ok kate doc tu..
lega aku dengar...
doc x bg ape2 ubat cume die suruh rest & jgn angkat benda berat..
so dapat mc khamis & jumaat...

ari jumaat brownish spot tu clear dah..
ari sabtu pg aku ke pasar presint 8 beli sayur & lauk ..
pastu gi mamak utk breakfast..
aku bukan gi sorang2, gi ngan hubby & dhia sekali..

yg mengejutkan aku, mase pg ahad aku bangun tido aku perasan yg sluar aku basah..
bile tengok rupenyer kluar fresh blood..
tp tak la sentiase kluar..
dah stop pun tp banyak betul..agaknyer kalo satu pad tu penuh la..
terus ke emergency..
tp malangnyer doc suh refer pade pakar pd ari isnin..
tp nasib baik darah tak de kluar lg dah..
so ahad tu aku rehat tak wat pape pun..

so semalam aku pun gi jmp pakar..
die scan ikut bawah...
alhamdulillah, baby still ok..
nmpk jantung baby beating...
so doc kate baby still ok..
die suh makan ubat untuk kuatkan rahim (Duphaston)..

kene makan selama 2 minggu..


semalam pun tak de darah kluar lg dah..

tp pg td mase gi bilik air, ade sikit fresh blood kluar..
ati aku jd risau balik..
tp still makan ubat tu..
maybe lum berkesan lg kot ubat tu..
ye la baru makan 1 ari..

korang doakan baby aku ok yer...

.:1.11.11:.


cantikkan tarikh ari ni...

1.11.11

so dikesempatan tarikh yg cantik ni aku nak wish

selamat panjang umor untuk buddy aku yg tersayang..

HERDAWATI BINTI ALIAS


semoga murah rezki dan dipanjangkan usia..
semoga hepy sentiase dan sentiase berada di bawah lindungan Allah..
semoga success dalam ape jua yg ko lakukan..

last word..
sayang ko banyakkkkkkkkkkkkkkkkkk2..
muaaahhh..



.:Updated:.


cukup seminggu aku tak update blog..
ade hal yg berlaku yg menjadi punca aku tak update blog..

..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (2) Adam demam (1) Adam Mustaqim (13) Adli Mubasyir (1) Adwa (48) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (2) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (2) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (234) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Go.Lokal.Cafe (1) Hadiah (2) Hari pertama sekolah 2017 (1) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) PASTI (2) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (17) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)