..:TQ 4 Being My Followers:..

Friday, August 26, 2011

.:Happy Birthday Abang!!:.



besday hubby ari ni..
besday kami pade bulan yg same..
so senang nak celebrate..
slalu kami celebrate sekali..
tak wat pape pun cume makan kat luar tu jer..
nothing special..

ari ni 26 Ogos adelah ari lahir hubby..
so nak ucapkan Selamat ari lahir ke 31..
dah tua dah abang...hehehe..

semoga panjang umur dan diberikan kesihatan yang baik..
teruskan menjadi suami & abah yang baik ..
sayang Abang!!!
muahhhh..
(^__^)


Thursday, August 25, 2011

.:bile dah malas masak:.


jawapnyer beli kat PARAM jer la..
semalam hubby beli nasi lemak, laksa & yong tau fu..


tapi rasenyer ari ni nak masak sendirik jer..
ade sikit lg semangat masak.. hehehe...


.:Heartstrings/You're Fallen For Me:.




lame tak review pasal korean drama..
so kali ni aku nak review pasal drama yg aku baru tengok..
baru abis tayang kat korea sane..

ni pun aku amek dari kawan aku..
die donlod jer..

kenal tak hero & heroin di atas??
tak lain & tak bukan heroin drama You're Beautiful & second hero You're Beautiful..

ok..aku simpulkan yg cite Heartstrings ni sangat2 sweet..
dan adelah genre kesukaan aku : musikal, romantik, komedi..
suke gabungan mereka berdua ni..
maklumlah mase You're Beautiful, cinta dieorg tak kesampaian..


Synopsis

Lee Shin is a university student majoring in modern music. He is also the vocalist and guitarist of the band “The Stupid.” Shin is known for his good looks and strong passion for music, but in reality he is cold, lacks interest in anything unrelated to music and has neither dreams nor plans for the future. He initially likes Jung Yoon Soo, a dance professor at university, but this all changes when he meets Lee Kyu Won.

Lee Kyu Won is a bright and outgoing student who was born into a prestigious family and is majoring in traditional Korean instruments, especially the gayageum. Kyu Won’s grandfather, Lee Dong Gun, is one of the top 3 traditional musicians of his age and his biggest wish is to see his granddaughter become a traditional music prodigy. Trying to live up to her grandfather’s expectations, Kyu Won immerses herself in training and becomes a university student who knows nothing outside of her studies. As her friends are fans of “The Stupid”, she was forced to go to the band’s concert with them. There she saw Lee Shin performing live, and is immediately captivated by him.



tapi atas sebab perbezaan genre muzik..
Depa dua ni selalu ler berselisih faham..
Sampai laa satu hari depa betting..
Sapa kalah akan jadi org suruhan yang menang selama 1 bulan..
Masa jadi org suruhan ni laa..Tetiba heroin rasa suka lak kat hero..
Tapi, time ni hero dah ada orang kesukaan..
Pensyarah kat U tu..
Tapi pensyarah tu tak layan dia pun..
Oleh sbb kecewa..
Heroin tekad untuk berhenti suka pada hero..
Tapi tetiba hero cakap kat dia..
"TERUSLAH SUKA PADA SAYA!"
Oooo.. rupa-rupanya hero dah suka pulak pada heroin :)

nak tau kesudahan kisah ni kene la tengok sendiri..
cite ni mmg best..
dan yang paling best adelah OST nyer..
dieorg nyanyi sendiri..
aku sangat suke ok..

sumber: kak zel

sweet moment...

drama ni banyak wat aku senyum sorang2..
sebab sweet sangat..
(^__^)


Wednesday, August 24, 2011

.:Kari Ikan Keli - Sayangnyer:.



disebabkan semalam aku malas masak..
hubby willingly masak..
menu semalam..
kari ikan keli + kentang & ikan masin sepat & roti john...
kari ikan keli tu mmg sedap..cukup semua rase tp sayangnyer..
sebab....












sebab..







sebab...





ikan tu bau lumpur....

aku mmg terus patah ati makan ikan keli tu...

tak lalu nak telan...


last2 aku amek kuah kari ngan kentang & ikan masin sepat..

mmg penyelamat la ikan masin tu...

alhamdulillah..kenyang jugak makan...


.:Ape ke halnyer ni??:.


pg ni rase mengantuk giler..
tak penah2 plak pg2 dah rase ngantuk..
padehal tido & bangun cam biase jer...
aduhai..
segarlah kamu wahai mate....



Tuesday, August 23, 2011

.:Eh..da sampai dah??:.


cepat tul sampai..
pos ari sabtu, ari isnin dah dapat..
ape yg dah sampai tu??


ape yg berbalut tu??

cube teka.... tau dah kan??










JENG..




JENG..





JENG!!!!!!





beg raye dah selamat sampai...

.:Dah malas nak masak:.



dah sampai minggu akhir bulan pose..
mood masak adelah sangat kesian...
MALASSSSS!!!!

nak buke kat luar lglah malas..
ari ni rase nak buke domino's pizza jer..
huhuhu...
tapi ikan keli ade lg lum masak..
hhmm..

semalam buke makan...

ikan siakap stim, sambal kentang, kuih karipap & papadom..
sayur tak de..malas...huhuhu..

.:Renyuk..goncang...makan..:.



ape tu renyuk ..goncang..makan??

itu la mamee..

bile dhia nak mamee tu, itu lah yg die sebut..
mama..renyuk..goncang..makan..sambil nyanyi..
(dhia version)

Monday, August 22, 2011

.:Tak Mo Kalah:.



bile tengok baju raye dhia ade banyak manik..
so mama pun nak jugak..
mane leh jd kan..
baju anak lg cantik..
at least nak la same cantik..

sib baik ade Aiyun yg willing nak tolong jahitkan manik..
yeay..

baju dhia

baju aku..
ni manik kat tangan..

.:Dhia & Ultraman:.



tak tau nape dhia minat sangat ngan ultraman..
bile nmpk jer ultraman kat tv terus dhia ...hiyakkk..hiyak..
sambil wat tangan cam ultraman..
mesti kat taska cikgu die bukak cite ultraman ni...

so semalam lepas beli FT, terus la carikan ultraman utk dhia..
sian plak kan??
anak sorang, leh la nak belikan..

cari kat carefour..
belikan sekor jer..
bile dah dapat tu, tak mo lepas plak dah..
haishh...

PEACE..

ultraman pun nak buke pose jugak..

.:Aku jugak Terpedaye - Forest Timber:.



malam sabtu, aku nengok entry kak izan & CCI..
katenyer Forest Timber ade wat sale sampai 70%..
aku ade gak satu beg FT...

pas tutup PC, dan dan aku kate kat hubby nak ke Parkson, Alamanda esok..
kebetulan plak siangnyer tadi hubby meluahkan rase ati yg die dah lame tak gi Alamanda..
(Alamanda bukan tempat feveret die).. so hubby kate "okey"..

dan ari ahad pun tibe..
dalam kul 11 lebih tak silap aku, kami bertiga pun ke Alamanda..
terus menuju ke Parkson.. FT..
belek punyer belek..berkenan ngan satu beg tp hubby tak kenan..
katenyer "gemuk"..
aku ni plak jenis suke mintak opinion hubby kalo beli barang..
sekali ternampak satu sling bag ni..
cantik la plak..
and tinggal satu jer..

tanyer hubby, hubby kate okey cos walau kecik tp compartment die banyak...
so leh letak banyak barang..
so terus amek..
dah nak dekat sampai kat cashier nmpk plak org jual wallet..
cume RM9.90..
brand yg same..FT jugak..
amek satu untuk bagi kat mak..


nak tengok bag aku???
hehehe...



Saturday, August 20, 2011

.:Gas abis la plak:.

tengah2 masak gas abis plak..
dah nak dekat kul 7 plak..
takkan ler org gas tu nak atakan gas dah nak dekat2 buke kan??
so makan jer la ape yg ade..

sib baik sup ayam, kobis goreng & ayam goreng dah siap masak..
tengah goreng ikan keli, tibe2 gas abis..
karipap frozen pun tak sempat goreng lagi..

so makan ni sajer utk berbuka..
alhamdulillah. kenyang jugak..

note : org gas sampai dalam kul 8 lebih.. leh la sambung goreng ikan keli yg terbengkalai td..nmpak gaye, wat makan sahur lah..



Friday, August 19, 2011

.:Beg raye:.



hehehe..nak tayang beg raye..
lum dapat lg pun..
baru order.. online sajer..
suke sebab sangat cute..
ade ribbon besar lg..











tapi kaler pink ni lagi cantik kan???
tp susah nak match ngan baju plak...



tak sabar nak tunggu ia sampai..

.:Berbaju kurung & bertoncet di pagi Jumaat:.



sampai senget kepale dhia..
seeeee... dhia dah pandai wat PEACE!!
(^__^)

note : kantoi..dhia x pose..pagi2 dah makan cekelet...hehehe...


Thursday, August 18, 2011

.:Eh..Gaji ari ni ker??:.



aritu ade org bgtau aku..
yg gaji bulan ni dapat awal..
18 hb..means ari ni..
tp bile check pg td, tak de plak..

ke die bg 24 hb jugak??
payslip dah ade dah..


.:BE baru:.



alhamdulillah..
seronok rase ati...
dapat BE baru..
Olay El Dorado..
(^__^)


Wednesday, August 17, 2011

.:Meh tengok sape yg kena???:.


keputusan untuk entry "Nak Bagi Hadiah"

so jawapan kepada harga spec mate besar dhia & harga sebalang popia simpul yang aku beli ialah:

RM6.90 - Spec mate besar dhia
RM23 - sebalang popia simpul


SO...

tiada sape dapat jawab dengan tepat..
jd aku amek mane yang terdekat lah yer..

2 pemenang yang bertuah ialah:

&

do contact me untuk claim adiah yer...
(^__^)


.:Sorry:.



sorry kawan-kawan...
ade masalah skit ngan blog..

akan update pemenang malam ni..
insyaallah..

tp setakat ni lum ade yg bebetul tepat..
jawapan yg sipi-sipi tu banyak..
hehehe..

so yg belum teka lg, boleh lg teka..
sila..sila..

2 orang pemenang akan dipilih yer..
(^__^)

.:dah la x pose, minum pun selambe jer:.


hehehe..saye la budak yg tak pose tu...
jemput minum susu..

(^__^)


.:Nak Bg Hadiah Ni Tp Kene Teka Dulu:.



aku nak bg adiah..
tp sebelum tu..
kene teka dulu...

SOALAN PERTAMA

brape harge spec mate besar dhia ni???




SOALAN KEDUA

brape harge sebalang popia simpul yang aku beli di bawah ini???

(balang biskut tu untuk tau ketinggian sebenar balang popia simpul itu)


teka jangan tak teka...
tinggalkan jawapan kat komen box aku..
aku bukak sampai kul 3.00 petang ni...

sila teka..jangan segan2..
leh teke 2 kali sorang yer..
(^__^)


.:Wordless Wednesday 17082011:.


Tempoh panggilan : 833 saat
Caj : 0.00!!!!

Tuesday, August 16, 2011

.:Spec mate besar:.


nak pujuk dhia punyer pasal..
die nak naik kude pusing2 plak mase kat JJ last week..
malas nak bg, takut nanti terbiase..
lgpun kiteorg mmg nak cepat..

umpan ngan spec mate besar ni..
sib baik murah..
terus die lupe kude pusing tu..
sib baik jugak termakan ngan umpan itu..


.:Ready for Delivery!!!:.



separuh dah deliver...
lunch hour kang nak ke DCA..
tunggu yer kak izan, Mrs. Fiza & En.J..

.:Dah abis bayar!!:.



akhirnyer..
setelah bertahun2 bayar balik pinjaman JPA..
ia abis jugak bulan ni..
potongan terakhir sebanyak RM114..(sebelum ni bulan2 RM139)..
alhamdulillah..
leh la gune untuk lain2..

note : hajat dihati nak tambah potongan gaji untuk Tabung Aji.. Insyaallah..


Monday, August 15, 2011

.:little unwell:.


since sabtu, dah mule rase kurang sihat..
tekak sakit..achomm..achomm jer..
air idung meleleh jer..
sib baik mmg tak leh pose..


malam tadi dah makan ubat flu tp still achoomm..achomm lg..
ni tambah teruk cos duk dalam aircond..
huhuhu...

note : dhia pun tak sihat jugak..flu & batuk..sian anakku..

.:Lagu Raye dah kluar radio:.


pg td dgr radio..
hot fm..
dan dengar lagu raye..
yippieee..

lain tau feelnyer bile dgr lagu raye kat radio dgn yg kite psg sendiri..
feelnyer lebih berkesan dan x sabar dah nak raye..
pg td dengar lagu SUARA TAKBIR by P.RAMLEE..
(^__^)


Friday, August 12, 2011

.:Kisah laki bini:.


bile suami tak paham ape yg isteri kate..sian plak kat suami..serba salah jadinyer...
cam ade kene mengena skit ngan ku ni...
hehehe...

sebelum to credit to : http://mypreggieland.blogspot.com

jom bace ni...

Laki talipon,
Yang oii... Abang kat kedai mamak ni... Awak nak pesan apa-apa?
Bini jawab,
Takmau bang, bini awak diet...
Laki pon balik umah, goyang tangan tak beli apa-apa...
Sampai umah, tengok bini tarik muka moncong mcm cencorot
Siap majuk-majuk... Lari tido bilik sebelah....
Bila laki query balik,
Kan tadi awak yang takmau pesan apa-apa yang oiii....
Bini jawab,
Memangla orang kata takmau apa-apa...
Tapi belikan jerla apa-apa....
Kalau abang beli apa-apa kita makan jerrr....

Eh, bini akuni... Yang mana satu nih?

-----------------------------------------------------------------
Laki talipon bini,
Petang ni awak nak masak apa Yang?
Bini jawab,
Alaaahhh.... Hari-hari kena masak, penatlah bang!
Balik keja ni Abang makan siap-siaplah
Laki pon, balik keje.. Singgah kedai mamak
Tibai nasik beriyani kari kamben baekk punya.
Sampai umah, sendawa bau kamben...
Tiba-tiba... Bini jerit panggil suh makan!
Bang, bini awak masak sambal tumis petai, sama sup ayam,
Sama telur bistik, sama ayam goreng kunyit. Jom makan!!

Si laki terkulat-kulat pandang makanan penuh satu meja,
Sedangkan perut dia dah senak, penuh dengan kamben!
Merajuk lagiiii... Tido bilik sebelah lagi.....!!
Yang, awak ni ada kecelaruan mental ke halusinasi nih?

----------------------------------------------------------------
Abangni, kalo dok umah asek sepah umah jerlah!
Bini abang penat tau nak kemas umah semedang
Awat abang tak kuar pi mancing ker... Pi main bola ke...
Pegilah! Pegilah! Saya nak rilek-rilek dgn budak-budak nih
Si laki punyala seronok weeiii....
Dan-dan bangun pi tukar baju, capai talipon, capai kunci keta...
Bila dah siap, kuar bilik...
Tengok hanak bini dah siap-siap pakai baju lawa...
Bangggg, bini awak sama hanak-hanak ikut awak eh?

----------------------------------------------------------------
Bang, ujung mingguni balik kampung nak?
Abang keja lah yang....
Abang hantar bini abang dgn hanak-hanak dah la bang,
Pastu abang balik la KL balik
Lepas dah hantar hanak bini balik Parit Buntaq,
Esoknya, laki pon start keta... Nak balik KL.
Baru sampai Taiping, talipon berbunyi... Bini dia talipon.
Abang bila nak balik ambik kitorang bang?

----------------------------------------------------------------
Abang ni asyik tengok tibi jer dari semalam tau
Abang tak kesian bini abang ker...
Dah kelupas-kelupas kulit jari tau.. Asik basuh kain jer
Abang tulungla lipat banjaran Himalaya dalam bilik rahsia tu bang...
Laki pon, dengan muka rebel.... Masuk bilik rahsia... Lipat kain
Sekali, bini masuk bilik nak usha line... Tetiba jer kena petir plak..
Apa awak lipat kain mcm ni banggg?
Kenapa sudut kanan tak align dgn sudut kiri nih?
Kenapa kolar baju ni awak lipat ke dalam?
kenapa spender ni awak lipat tiga?
kenapa? kenapa? kenapa?

---------------------------------------------------------------
Nah hambik anak ni bang... pakaikan pampers, pakaikan baju...
bini abang nak mandikan hanak yang sorang lagi....
Nak bagi pakai baju mana ni Yang...? <--- laki tanya
Alah abangni... kan baju anak ada 8 bakul tu...
pakaikan jerlah baju mana-mana pon...
bukan ada org nk tengok ponnn...
Bila bini tengok, anak dah siap pakai baju....
Apa pesen baju abang bagi budak ni pakai bangggg!
Apsal seluar kunin, tapi baju kaler merah?
kalau orang tengok, nanti orang ingat anak kita sami ha...

----------------------------------------------------------

Kesian lelaki... otak lurus sgt... xleh bengkang bengkok sket. HAHAHAHA

Thursday, August 11, 2011

.:Gi jugak:.

lunch hour tadi sempat gi sini..
gagahkan diri jalan dari utara opis sampai bpp..
gi ngan hubby..

ape yg aku rembat??
tudung selai..
brooch 2..
biskut butter 2 tin..

tu jer..
yang lain cam tak berminat jer..

.:Baby Dhia:.



dok belek gambar2 lame dhia dalam pc..
jumpe gambar ni...

comelnyerrrrr.....

.:Suspen:.



pg tadi blog tak leh sign in..
pastu tak leh nak comment blog lain..
bikin suspen jer..


Wednesday, August 10, 2011

.:Wordless Wednesday 10082011:.


sedap sangat la tu..

.:Berdarah!!!:.



lepas sahur pg td, aku betulkan posisi dhia tido..
sekali bile aku angkat, tengok banyak darah kat toto & muke dhia..
bile betul2 tengok, rupenyer hidung dhia berdarah..
banyak plak tu..
panik sekejap aku..
sib baik mase tu darah dah berenti..
tp dhia still tido..
hubby kate panas dalam tu..
sian dhia..dulu pun dhia penah alami hidung berdarah ni...
selalu kene time tido...
sian dhia..

.:Bil ASTRO dah NAIKKK!!!!!:.



benci la...
baru dapat bil semalam..
dari RM90 ke RM 101.65..
ape ni??????????????????

Tuesday, August 9, 2011

.:Menu Sepanjang minggu lalu:.



1 Ramadhan
-nasik
-sup ayam
-sayur kobis goreng
-kuih karipap & popia (param)


2 Ramadhan
-nasik
-Asam pedas ikan kembong + bendi
-telur dadar

3 Ramadhan
-nasik
-Kari telur
-ikan jaket goreng
-tauge + kucai goreng

4 Ramadhan
-nasik
-masak lemak cili padi ikan tongkol + kentang
- kobis goreng (mamak style)
-telur dadar
-cekodok bawang (hubby buat)

5 Ramadhan
-nasik
-Ayam masak sambal
-bendi masak pindang

6 Ramadhan
-nasik
- Sambal sotong
-Lala masak sos tiram
-Kangkung goreng belacan

7 Ramadhan
-nasik
-Ayam bakar
-Air asam
- sayur campur

8 Ramadhan
-nasik
-Ikan siakap stim
-Air asam
- peria + telur goreng
kuih karipap terlebih goreng..hehehe.. (segera)
-potato baked (org bagi)


tapi ari ni cuti masak nasik + lauk..
petang ni aku masak kuew tiau goreng & kuih karipap jer...
nak bg badan rehat skit...
(orang tak puase lagi penat dari orang puase...huhuhu)


.:Tempahan biskut raya ditutup:.



last day semalam..

alhamdulillah..tempahan biskut menggalakkan..
terima kasih banyak2 pade sape yg menempah itu..
Insyaallah, kalo tiade ape2 halangan, biskut akan sampai ke tangan anda minggu depan..
Insyaallah..
(^__^)



.:Abah aku dapat duit raye, aku pun dapat duit raye..alhamdulillah:.



mane aci kan??
abah aku jer dapat duit raye (abah aku orang FELDA)..
aku pun nak jugak..
& alhamdulillah... dapat jugak..
walaupun setengah bulan gaji..
at least ade la jugak dapat kan..
syukur pade Allah..
leh la spent lebih skit utk raye...


Monday, August 8, 2011

.:Biskut Raya:.



STILL AVAILABLE :

- CHOCOLATE CHIP - 4 BALANG
-CHOCOLATE CHIP W/O WALNUT - 1 BALANG AVAILABLE
- CONFLAKE WALNUT - 5 BALANG

sape cepat die dapat..
aku dah bukak order untuk raye..
untuk raye, abang aku wat 4 jenis biskut..
sebab ade yg tak mo walnut (jerawat) dalam biskut tu, abang aku tambah lg 2 biskut..

1. chocolate chip
2. chocolate chip w/o walnut
3. conflake walnut
4. conflake

walaupun tanpa walnut, abang aku akan lebihkan chip chocolate & conflae untuk biskut yg w/o walnut..oh yer..biskut adelah penuh balang ( kalo ade sesape yg nak tau brape biji biskut dalam sebalang tu)

PRICE??
RM22 sahaja

nak sample?? boleh, nanti aku antakan..
bagitau kat mane jer..
(area putrajaya sahaja yer)


.:dapat jugak makan:.


lame dah mencari...
cari kat pasar presint 8 tak pernah ade..
ari tu gi jusco baru jumpe..besar plak tu..
alhamdulillah..
petang sabtu aku masak untuk lauk berbuke ..
ape die???
ini die!!!!






















LALALALALALALALA....
alamak ..fokus sangat la plak....
aku wat masak sos tiram...
best!!!!


ade lg satu..
jumpe kat jusco jugak...















Fruit tart.. feveret aku ni...
saiz besar yer..
yg slalu aku makan tu saiz sekali suap..
ni plak saiz berkali2 suap.. (^__^)
& yang penting sedap & murah..
RM2.00 jer ko...
slalu yg saiz sekali suap tu RM1.20/RM0.80 seketul tau..


nak LAGI!!!!!

Saturday, August 6, 2011

.:hari ini:.


tengok kat luar, cuace berkabus..
eh..ke berjerubu???
entah ler..tp rasenyer malam td tak ujan pun..

ari ni plan nak ke MINES..
nak cari skincare yg hampir kehabisan..
pas tu nak ke Giant..
cari barang dapur skit..


Friday, August 5, 2011

.:Makan nasi kosong jer:.



anak dare sorang ni tak sabar dah nak makan nasi..
ye la, kami somi istri kan pose..
nak nasik..nak nasik katernyer...
dhia panjat sendiri kusi cos nak makan nasi yng ade atas meja..
mule2 duk kat meja..
pastu agaknyer die rase sunyi makan sorang2, bawak pinggan turun duk kat toto..
makan nasi atas toto..
dah lapar agaknyer..
SIAN!!!

nasi kosong pun jadi lah, janji kenyang...

note : x lame lepas tu buke, so ajak la dhia makan nasi kat meja balik.. buke sekali ngan kami..

.:Lagu Raye : Biar betul:.



semalam petang, mase aku kluar dari surau, aku dengar lagu raye..
biar betul dieorang ni..
baru 4 ari puase dah pasang lagu raye..
excited betul nak raye ni..
hehehe..

note : hubby kate, kat opis die mase first day puase pun kawan2 die dah pasang lagu raye....hahahaha..

.:Bos dah masuk ofis.. yeay:.



bos aku dah masuk ofis ari ni..
yeay!!!
setelah bercuti selama 4 ari..
kalo sehari 2 die cuti, aku seronok..
tapi kalo lame2 aku yg naik boring duk dalam bilik..
hhmm...


Thursday, August 4, 2011

.:teh cameron:.

ade pegawai yg baru balik dr course kat cameron bg..
tq so much..

.:Dapat surat dari Domino's:.


semalam sampai jer umah nampak surat atas meja..
cam biase surat dari maybank & satu surat dari Domino's..
ati tertanyer2..eh, apehal plak Domino's bg surat ni..


rupenyer surat mintak maaf..
pasal ade misscommunication ari tu, pizza yg diberi tak cukup satu..
aku yg order tp hubby yg amek pizza depan pintu..
jd hubby pun main amek jer la..
bile dah bawak masuk baru perasan pizza cume dapat satu..
nak panggil budak delivery dah tak sempat..
terus aku call management die..
pas tu manager kate die akan siasat.. die mintak maaf..
dalam setengah jam, sampai lg satu pizza..
dah lepas siap makan dapat lg satu call dari manager die jugak, tanyer pizza lg satu dah dapat ker?aku kate la "dah dapat dah"..
pastu manager die mintak maaf lagi..
bagus ek??jage customer betul..
tu pasal aku suke beli Domino's pizza (^__^)

ni dapat lg satu baucer..
lebih kurang cam baucer yg slalu dapat kalu delivery sampai lambat..
tp yg slalu kaler biru/pepel..
tp yg ni kaler merah..
apepun, tetap suke DOMINO"S PIZZA!!!


Wednesday, August 3, 2011

.:Perantau Hill:.

dah petang2 ni dah leh cite pasal makanan kot..
hehehe..

ok, ni bukan time buke pose tau..
tp ari jumaat minggu lepas..
lame dah nak try makan kat sini, ni baru berkesempatan..

tempat ni besar..
selesa..
ade tempat makan bersila..

juga ade surau..
sesuai jugak kalo nak buke pose kat sini..
leh la lepas buke, pas tu solat magrib kan..

jom tgk gambar..

lukisan dinding sangat cantik..
kat tempat makan bersila..

jus nenas & air suam

bawal 3 rasa

tomyam campur

kailan ikan masin

sambal belacan & ulam..
lg satu menu x sempat nak snap.. sup tulang..


PEACE!!!!

note : rase makanan kat sini, ok-ok sajer tp tempat ni mmg sangat selesa...
Total : RM38..eh, murah la...

..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (2) Adam demam (1) Adam Mustaqim (13) Adwa (48) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (1) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (2) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (234) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Go.Lokal.Cafe (1) Hadiah (2) Hari pertama sekolah 2017 (1) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) PASTI (2) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (17) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)