..:TQ 4 Being My Followers:..

Friday, July 29, 2011

.:Bile dapat makan chocolate:.


memang dah tak pandang kiri kanan dah..
nak mintak skit pun tak bg...
haishh....
kedeks nyer...
(^__^)

.:Tak suke:.



lebat hujan pg ni kan??
nape la bukan ari sabtu???
luckily jalan ke opis x jem..
sangat tak suke drive bile hujan..
buat aku rase berdebar jantung..
cos aku tak leh nmpak dengan clear..
teragak2 jer..
alhamdulillah sampai opis dengan selamat..


Thursday, July 28, 2011

.:Akhirnya!!!!! Pendapatan Tertumpuk:.



setelah lamer giler menanti..
akhirnya dapat jugak...
alhamdulillah..

.:Nescafe:.


sedapnyer petang2 ni minum nescafe..
lg best kalo ade goreng pisang panas..
yum..yum..
jemput minum semua...

Wednesday, July 27, 2011

.:Nasi Kandar for lunch:.


tengahari td gi alamanda..
nak gi mengepos barang ke penang..
sebelum balik nak beli makanan..
lum sempat makan sebelum kluar td..
tibe2 teringin makan nasi kandar..
terus menuju ke RASA food court..

jom tengok ape yg aku tapau..

sayur kobis + ayam masak sambal 4 ketul + peria goreng tepung
TOTAL = RM6.50 sajer....
plus dapat papadom 2 keping



.:Menjelang Bulan Ramadhan:.


alhamdulillah..
dapat kurma..
dan senaskah Buku Panduan Puasa Ramadhan

.:Wordless Wednesday:.




Tuesday, July 26, 2011

.:Dhia dah pandai main kat playground:.



weeee...
seronok tengok dhia main gelongsor..
tp aku tengok dari atas jer..
hubby yg bawak dhia gi playground kat bawah umah..

mase ni awal lg..
dalam kul 5.30 pm (ahad)..
tu yg tak de org tu..

sumer dhia main..
jongkang-jongkit, buaian & gelongsor..
dah tak takut dah..



.:Majlis Bacaan Yasin & Jamuan Aras:.



aku x leh berkumpul bersama..
terpakse stay kat tempat sendiri jer..
nak wat camane??
PA kene tunggu call..
takut org call, x de org angkat..
nanti jd isu plak..
hhmm..

Monday, July 25, 2011

.:comelnyerrrr:.

comel kan hamster ni..
dulu ade gak bela..
tp mati..
org kate hamster ni umor tak panjang..

.:Today is Payday:.



alhamdulillah..
dah sampai mase dapat gaji..
sebelum buat ape2 ngan duit tu..
settlekan dulu hutang2 yang ade..

takut terpakai duit tu, langsung tak berbayar hutang2 tu..
bile la hutang nak abis ni???
huhuhu..

note : bos cuti ari ni..yeay!!!

Friday, July 22, 2011

.:Bangun kul 5.30:.



pagi td dhia bangun kul 5.30 am..
tak nangis tp tengah bebel sorang2..
dok main bantal die..
aku bangun dhia main bantal aku plak..
terus aku ke dapur, bancuh susu..
dhia minum susu & tido balik..
sib baik die leh tido balik..
sudahnyer abah die kejut pg td, die wat tak tau jer..
tu la sape suh bangun kul 5.30 am..
tp luckily die tak ngamuk mase aku ajak mandi pg tp..
siap sengih2 lg..
hehehe...

Thursday, July 21, 2011

.:Stesen Bas Pudu:.


ahad lepas anta mak su dhia balik SP..
naik bas kat pudu..
wah..telah berubah wajah ok..
totally..
sangat2 cantik dan kemas..
tak macam dulu..
bau asap satu badan..
sesak nafas lg dulu disebabkan bau asap bas..

tp sekarang dah tak kurang bau asap..
dah rase cam kat KLIA plak..
hehehe..


nak turun ke bas dah ade eskulator..

kedai pun lebih kemas dan tak pack sangat..

kemudahan yg tersedia..
toilet pun dah cantik ok (tiada dalam gambar)

TAPI!!!
sayang seribu kali sayang..
systemnyer tak berfungsi dengan baik..
puas la tengok tv tu..tengok bas tak sampai2..
last2 hubby x puas ati, tanyer kat kaunter tiket, dieorg tak tau..
(hei ape dah???)
pastu hubby turun ke tempat bas & tanyer driver bas..
rupenyer bas yg sepatutnyer SIL naik tu dah ade kat jalan duta pun..
terpakse tumpang bas lain ke jalan duta..
bile sampai jalan duta, bas tu dah blah dah..
kene beli TIKET LAIN!!!..naik bas seterusnyer..
and nasib baik ade bas & seat kosong..

sian SIL aku..

note : kami baru first time anta SIl naik bas kat pudu..
dulu anta kat bukit jalil jer..

.:Dhia lagi:.


cakkk!!!

note : sejak 2 menjak ni, malas nak update blog ..
plus tak de idea..
tengok tu..sekeping gambar & sepatah kate jer..
huhuhu...

Wednesday, July 20, 2011

.:My 1st Wordless Wednesday:.




Tuesday, July 19, 2011

.:Roses are Forever:.







Monday, July 18, 2011

.:New @ Domino's:.


sangat sedap tau..
yummy..

takkan order ayam jer kan?
harus la order pizza jugak..

extravaganza..
wajib order setiap kali..

spicy sausage..

tak lupe jugak..
roti pintal..
hhehehe..

makan time panas sedap..
bile dah sejuk.. x brape sedap dah..

note : kalo aku order pizza slalu order yg promotion..lebih jimat..

.:Ketupat, lemang & rendang:.


ari jumaat lepas g pasar tani ngan SIL..
die teringin makan ketupat..
kebetulan jumpe plak gerai jual ketupat..
siap ade lemang & rendang lg..
ade tester..ape lg..kite test rase la dulu kan..
aku test mmg sedap la ketupat, lemang & rendang die..
so SIL pun beli..


ketupat 9 biji - RM5
lemang - RM5 sepotong

rendang daging bekas besar - RM10

mmg terbaik..
leh beli lg lain kali..

Friday, July 15, 2011

.:X mo mandi pagi:.



sejak 2 menjak ni, susah betul nak ajak Dhia mandi pagi..
mengamuk jer..

kalo ikutkan ati aku pun nak ngamuk same..
tp kang 2 2 ngamuk x jd ape plak kan..
so sabar jer la..
diam2 jer..

angkat jer bawak masuk bilik air..
siram air, sabunkan, pastu bilas..
mandikan laju2..

note : pg td dhia ngamuk paling teruk rasenyer..nangis dah macam org kene dera..
mak su pun terkejut dengar dhia nangis..

Thursday, July 14, 2011

.:Dhia cuti:.


Dhia cuti ari ni..
cuti gi taska..
sebab mak su datang..
suke dhia ade teman bermain..
nampak mak su die semalam, susu pun die buang..
rindu la tu..

dhia ngan mak su kat muzium padi, kedah

note : mak su dhia ialah adik bongsu hubby aku..

Wednesday, July 13, 2011

.:Kreatifnyer Dhia:.



bile dhia ditinggal keseorangan..
inilah kejenyer..

ntah bile mase die amek marker atas meja..
abis dinding dicakarnyer..

dinding lg..
sib baik kat umah mmg ade cat putih..
dah selamat hubby cat semula..

yg tak tahan..
benda ni pun jd mangse dhia..

mmg tak dapek nak nolong..
mmg tak leh ilang kesan marker tu..
tak kan nak cat putih jugak kan??
permenant marker tu..


tangan pun dhia conteng jugak..
bukan setakat tangan..
sampai ke dahi die conteng..
sib baik ilang..


Dhia oh Dhia..
ni lah akibatnyer bile tinggalkan dhia sorang2..
senyap2 die wat 'keje' die sendiri..

Tuesday, July 12, 2011

.:Wangian Limau Pandan:.


pencuci pinggan mangkuk AXION tau..
x leh makan..

kaler pink lg..
mmg wangi..


Monday, July 11, 2011

.:Tahun ke-3 kami:.





alhamdulillah..
3 tahun kami bersama..
menempuh susah senang bersama..

dikurniakan puteri comel yg mengikat kasih sayang kami..
syukur pade Allah..

semoga jodoh kami berkekalan..
aminn..

.:Tapai ubi goreng:.



setelah melepasi jalan jem selama 2 jam, kami singgah beli makanan..
tempat biase..gerai dekat UNITEN..
beli rojak, me rebus & bihun sup..
beli ubi goreng, keledek goreng & TAPAI goreng..


aku first time tengok tapai goreng..
tapai ubi yer bukan tapai pulut..
mak cik yg jual tu kate sedap..
aku pun beli la singgit..
singgit dapat 2 ketul..

sampai umah, aku try makan..
eh..mmg sedap la..
leh la beli lg pasni..

..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (2) Adam demam (1) Adam Mustaqim (13) Adwa (48) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (1) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (2) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (234) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Go.Lokal.Cafe (1) Hadiah (2) Hari pertama sekolah 2017 (1) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) PASTI (2) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (17) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)