..:TQ 4 Being My Followers:..

Friday, October 29, 2010

.:Watsons Membership Card:.


td lunch hour g alamanda...
ngan member ofis aku..
singgah watsons..member aku nak beli barang..
aku pun teringat losyen aku dah nak abis..
aku pakai vaseline..
terus aku grabe yg 400 ml..dapat satu botol kecil losyen kecik..
member aku kate die ade voucher tuk vaselin..
dapat mane..aku tanyer..
die kate jd membership mmg dapat voucher..

aku pun terus jd membership..
rupenyer voucher RM3..
banyak gak tu...
bukan saje kad membership tu cume RM12 sepanjang hayat..
malah dapat macam2 voucer..
ade ZA, ade maybelline, nivea..
macam2 la..
mmg x rugi tau..

.:Cocoa Collagen Power Plus:.

baru nak mencube sebenarnyer...
aku beli online..
beli kat kawan satu ofis SIL aku nun kat Penang..
aku beli trial pack jer dulu..
ade 10 sachet dalam satu kotak..
nanti kalo sedap n berkesan, leh beli lg..
lum minum pun lg..malam ni la baru nak try..

baru sampai..lum bukak..

ni isi dalam die..ade 10 sumernyer..kaler gold lg..

siap dapat free gift lg...

.:Ijau sangat ker?:.

adekah aku terlalu ijau ari ni??


ade beberapa org yg menegur..
"ijaunyer"..
aku senyum jer...
sambil berkate..
"ijau ler bagus...
nmpk segarrrr..."

.:Sarapan ari ni:.

nasi goreng..
keropok..
buah pear..

pastu td ade member bg nasi lemak sebungkus...

jd makanan tengahri la nampaknyer..
alhamdulillah..

.:BB lg???:.

walaupun bawak bb tp aku enggan gunekan..
sebab??
sebab terlaluuuuuuu lembab...
haihhhhh...

.:Dinner:.

akhirnyer dapat gak hubby makan sambal belacan semalam..
hehehe..
jom tengok ape lauk aku masak semalam...


aku masak ikan kerisi masak kicap dan sawi ikan masin..
kailan x de aku gune lah sawi...
hehehe..
pastu ulam kacang botol n sambal belacan...
tu jer..
cube tengok..
semangkuk sambal belacan tu..
puas ler hubby makan sambal belacan semalam..
ari ni x yah masak nasi lg...
hahahaha....

.:Serunding Ayam:.




aku dapat serunding ayam dr one of officer aku yg baru balik dari Kelantan..
aku bukanlah peminat serunding..
tp boleh lg la nak makan..

aku biase makan serunding daging..
tp bile makan serunding ayam ni aku rase lg sedap serunding ayam..
sedap..
makan ngan roti pun sedap...
tp kalo ngan pulut mesti lg sedap kan???

Thursday, October 28, 2010

.:Asam ke Jeruk ?:.


x tau ler benda ni asam ke jeruk..
hubby aku suke sangat2..
aku plak kureng skit..
sebab x sedap..
kalo sedap sure aku belasah jer..

pade ari kiteorg g makan sate, kiteorg sempat g tempat jualan kat luar restoran sate tu..
jalan punye jalan terserempak ler ngan kedai jual asam2..
offer kat hubby..
tak mo asam ker..
die adalah penggemar asam..
die jawab balik..leh gak...

pastu aku terpandangkan asam ni..
dalam pack..bukan yg jenis timbang2..
satu pek RM5.00..
banyak gak isi die..
terus aku amek..
sebab buah asam tu nmpk cantik..

bile sampai umah hubby makan..
sedap manis die kate..
aku pun try satu..
mmg sedap..
lain rase dgn yg slalu hubby beli..
bijinyer boleh makan sebab lembut jer..
dap sangat..

.:15 Anugerah Allah Pada Wanita Tidak Pada Lelaki:.

1. Pada suatu ketika di Madinah, Rasulullah s.a.w. keluar mengiringi jenazah. Baginda dapati beberapa orang wanita dalam majlis tersebut. lalu Baginda bertanya, “Adakah kamu menyembahyangkan mayat?” Jawab mereka,”Tidak” Sabda Baginda “Seeloknya kamu sekalian tidak perlu ziarah dan tidak ada pahala bagi kamu. Tetapi tinggallah di rumah dan berkhidmatlah kepada suami nescaya pahalanya sama dengan ibadat kaum orang lelaki.

2. Wanita yang memerah susu binatang dengan ‘Bismillah’ akan didoakan oleh binatang itu dengan doa keberkatan.

3. Wanita yang menguli tepung gandum dengan ‘Bismillah’, Allah akan berkatkan rezekinya.

4. Wanita yang menyapu lantai dengan berzikir akan mendapat pahala seperti meyapu lantai di Baitullah.

5. “Wahai Fatimah, untuk setiap wanita yang mengeluarkan peluh ketika membuat roti, Allah akan membinakan 7 parit di antara dirinya dengan api neraka, jarak di antara parit itu ialah sejauh langit dan bumi.”

6. “Wahai Fatimah, bagi setiap wanita yang memintal benang, Allah akan mencatatkan untuknya perbuatan baik sebanyak utas benang yang dibuat dan memadamkan seratus perbuatan jahat.”

7. “Wahai Fatimah, untuk setiap wanita yang menganyam akan benang dibuatnya, Allah telah menentukan satu tempat khas untuknya di atas tahta di hari akhirat.”

8. “Wahai Fatimah, bagi setiap wanita yang memintal benang dan kemudian dibuat pakaian untuk anak-anaknya maka Allah akan mencatit baginya ganjaran sama seperti orang yang memberi makan kepada 1000 orang lapar dan memberi pakaian kepada 1000 orang yang tidak berpakaian.”

9. “Wahai Fatimah, bagi setiap wanita yang meminyakkan rambut anaknya, menyikatnya, mencuci pakaian mereka dan mencuci akan diri anaknya itu, Allah akan mencatatkan untuknya pekerjaan baik sebanyak helai rambut mereka dan memadamkan sebanyak itu pula pekerjaan jahat dan menjadikan dirinya kelihatan berseri di mata orang-orang yang memerhatikannya.”

10. Sabda Nabi s.a.w. : “Ya Fatimah setiap wanita meminyakkan rambut dan janggut suaminya, memotong misai dan mengerat kukunya, Allah akan memberi minum kepadanya dari sungai-sungai serta diringankan Allah baginya sakaratul maut dan akan didapatinya kuburnya menjadi sebuah taman daripada taman-taman syurga dan dicatatkan Allah baginya kelepasan dari api neraka dan selamatlah ia melintas Titian Shiratul Mustaqim.”

11. Jika suami mengajarkan atau menerangkan kepada isterinya satu masalah agama atau dunia dia akan mendapat pahala 80 tahun ibadat.

12. Wanita yang menyebabkan suaminya keluar dan berjuang ke jalan Allah dan kemudian menjaga adab rumahtangganya akan masuk syurga 500 tahun lebih awal daripada suaminya, akan menjadi ketua 70,000 malaikat dan bidadari dan wanita itu akan dimandikan di dalam syurga dan menunggu kedatangan suaminya dengan menunggang kuda yang dibuat daripada yakut.

13. Semua orang akan dipanggil untuk melihat wajah Allah di akhirat, tetapi Allah akan datang sendiri kepada wanita yang memberati auratnya iaitu melabuhkan pakaiannya di dunia ini dengan istiqamah. Dunia ini adalah perhiasan dan sebaik-baik perhiasan ialah wanita (isteri) yang solehah.

14. Salah satu tanda keberkatan wanita itu ialah cepat perkahwinannya, cepat pula kehamilannya dan ringan pula maharnya (mas kahwin).

15. Sebaik-baik wanita ialah wanita (isteri) yang apabila engkau memandang kepadanya ia menggembirakan kamu, jika engkau memerintahnya ia mentaati perintah tersebut dan jika engkau bermusafir dia menjaga harta engkau dan dirinya. Maksud hadis: Dunia yang paling aku sukai ialah wanita solehah.

Wahai sekalian manusia! Bertakwalah kepada Tuhan kamu yang telah menjadikan kamu (bermula) dari diri yang satu (Adam) dan yang menjadikan daripada (Adam) itu pasangannya (isterinya iaitu Hawa) dan juga yang membiakkan dari keduanya zuriat keturunan, lelaki dan perempuan yang ramai dan bertakwalah kepada Allah yang kamu selalu meminta dengan menyebut-nyebut namaNya, serta peliharalah hubungan (silaturahim) kaum kerabat; kerana sesungguhnya Allah sentiasa memerhati (mengawas) kamu.

An Nisa 1

.:Nestle Milo - breakfes cereal:.



last week aku shoping barang dapur kat giant..
ternampak ler benda ni..
nmpk sedap..
sebab aku adelah penggemar milo..
pastu pikir, dhia pun mesti suke..
lg satu ade free gift..
sudu milo kaler ijau tu..
tu yg terus amek..

aku hampir terlupekan benda ni..
malam td bukak almari stok..
nmpk plak terus amek wat turun..
cos kalo sok pg mesti lupe..

so pg td aku breakfes benda ni..aku tuang ngan susu..
sedap giler..
besok wajib breakfes ngan nestle milo ni lg..

sedap wei..

.:Ekon Padam:.

tibe2 jer rase ofis ni sunyi sepi..
slalu bunyi ekon kuat...
dah macam bunyi kipas angin...
uuuuuuu.....

rupenyer ekon padam..
mungkin dieorg servis ke ape ke..
tp ok gak..
x ler rase sejuk membeku..
(^__^)

.:Dinner Semalam:.

ni kire cam sambungan n3 semalam lah..

so smlm aku masak sambal sotong, sup sayur bayam n telur dadar..
hubby dah iye iye nak makan ulam kacang botol cicah sambal belacan tau..
die yg nak wat buat la sambal tu..sekali cari-cari belacan x jumpe...
nmpk cam aku ni x masak kat umah kan?
sampaikan hubby tepon SIL yg nun jauh di Kedah, tanye pasal belacan...
hehehe...

bile hubby tepon, SIL kate belacan dah abis...hehehe..
aku x tau sebab slalu bukan aku yg buat sambal belacan..
slalu SIL atau hubby yg buat..
makenyer dinner semalam tanpa ulam n sambal belacan...

sambal sotong dalam kuali

budak kecik yg hanye makan telor dadar sajer semalam..

note : aku kene masak nasi lg ari ni disebabkan oleh sambal belacan itu... jdnyer tengahari ni wajib ke pasar cari belacan...hahahaha...

Wednesday, October 27, 2010

.:Makan Nasi:.

semalam hubby g pasar...
die beli sayur2 n ayam n sotong..
pas tu die request nak makan nasi esok..
maknenyer ari ni ler..

siap request lg..
macam kesian kan??
aku malas masakkah???
x..aku rajin tau..(masuk bakul....)
sebenarnyer kiteorg jarang makan nasi for dinner..
slalu tu aku masak goreng2..
cam me goreng ke..bihun goreng ke..yg simple je..
maklum lah mane la sempat nak masak beriye sangat kan??

tp ari ni kene masak..
abis tu dah direquest oleh suami kan..
kene la masak..
kang nangis plak die..
hehehe..

.:Apehal la ngan fb ni?? :.

lepas lunch aku masuk ofis...
bukak fb..
pastu ingat nak komen kat page kawan aku..
sekali kuar tulisan "NOT LOGGED IN"

aku try ler log in semula..
stil x leh..
sampaikan aku tukar password..
pun still x leh..
bengong la...

.:Laparnyer aku:.

aku skrg tengah lapar...
baru kul 10.50 pg..
pagi..masih pagi..
huhuhu...

konon2 diet..
makan roti sekeping n susu low fat sekotak...
tu la eksen...
padan muke aku...

sib baik ade biskut anggur ni..
wat alas perut..

.:Popia Crispy:.

semalam lunch hour aku ke alamanda..
g cuci gambar..
ingatkan leh siap 1/2 jam..
sekali budak tu kate 1 jam..
ape ke jadahnyer aku nak tunggu sampai 1 jam kat alamanda kan?
dah le sensorang..
maknenyer aku kene datang lg sekali tuk amek gambar...

kebetulan plak aku lum lunch..
hajat dihati nak cari popia ler..
lame x makan..
dah dapat ape yg dihajati, aku pun balik...

aku makan sekali hadap jer...
lapar tul tu...
hehehe...

sedap..

.:Ibu Koma Kene Penumbuk Anak:.


KEMAMAN – Seorang juruteknik Petroliam Nasional Bhd. (Petronas) Kerteh boleh dianggap sebagai Si Tanggang moden apabila tergamak menumbuk ibu sendiri sehingga koma gara-gara tidak berpuas hati dengan tindakan wanita itu yang lambat menyiapkan persiapan perkahwinannya.

Kejadian kira-kira pukul 1 petang di Kampung Mak Cili Paya di sini Ahad lalu itu berlaku ketika mangsa, Azizah Deraman, 47, didatangi anaknya yang mempersoalkan mengenai kelewatan persiapan perkahwinannya yang dijadualkan berlangsung pada 6 November ini.

Difahamkan, suspek yang berusia 25 tahun tiba-tiba naik angin sebelum melepaskan tumbukan ke arah muka ibunya.

Ketua Polis Daerah Kemaman, Supritendan Abdullah Sani Salat berkata, tindakan biadap suspek itu menyebabkan mangsa terjatuh sebelum mukanya tersembam ke meja.


Note : ape la yg nak jd ngan dunia skrg..
dah semakin ramai yg berlumba2 jd anak derhaka..
Ya Allah..jauhilah aku dr berperangai begitu..

Tuesday, October 26, 2010

.:Sate Kajang Hj. Samuri @ Kajang:.

balik dari tengok wafiq kat hospital, kami cari tmpt makan..
masing2 dah lapar...
tp kene cari atm machine dulu..
maklumlah duit x cucuk lg...
hehehe...

benti kat esso sebelah hospital..
time tu plak ler org bank masuk duit kat machine tu..
slalu org masukkan 5 minit dah siap..
ntah ape la org tu dok godek2 machine tu..
x sudah2 jugak...

aku ni jenis x sabar nak nunggu org yg lembab2 ni..
last2 masuk town..
jmp maybank .
ha ngkau..terus jmp bank...
puas ati..

dah settle kuar duit, aku ajak hubby mkn sate..
mule2 hubby tanak..
die nak makan nasi..
last makan time pagi katenyer..
(sape suh x makan lunch??)
aku bgtau ler..kat restoran sate kajang tu ade nasik ler..
(die x tau rupenyer..hehehe)
aku kan peminat sate kajang..
mesti lah aku tau restoran tu ade jual ape kan??

aku order...
nasi goreng kampung..
sate ayam 10 cucuk..
sate daging 10 cucuk..
sate perut 10 cucuk..
air kelapa 2 biji..
alhamdulillah habis kami makan n kenyang..
dhia makan 2 cucuk sate..
hehehe...

dhia tengah makan timun..sate lum sampai..

abah tengak ceduk kuah kacang..

aku tengah termenung tunggu sate..
(x mandi lg..sampai umah terus ke hospital..hehehe)

sate dah sampai..yummy..
dulu mase bujang, tiap kali dapat gaji, wajib ke sini makan sate..

dhia makan sate..berlemuih mulut..

ape tu dhia?
dhia abis makan sate 2 cucuk..


.:Melawat Wafiq kat KPJ Kajang:.


wafiq..
anak member aku...
ditahan di KPj Kajang..
due to cirit-birit n muntah2..
macam yg dhia penah kene time die umor 11 bulan..
sampai air dalam badan kurang..
nmpk cengkung muke die..

tgk wafiq getting better..
member aku kate sebelum ni mmg wafiq x larat langsung...
sampaikan buat ape saje padenyer pun die x kisah..
bg makan ubat pun tak melawan..
terima jer..
sian nyer..
aku masih terbayang keadaan dhia dulu..
sedih sangat bile tgk anak kite yg selama ni aktif, tibe2 jd lemah x bermaya..
luckily wafiq cepat di rawat cos dr kate boleh efek pade buah pinggang kalo lambat..
nauzubillah...

semoga wafiq cepat sembuh n aktif seperti selalu..
mama n abah wafiq sabar banyak2..
meh kite ramai2 doakan wafiq cepat sembuh...

wafiq.. ( lin..mintak halal gambar yer)

aku nak gak masukkan gmbr ni..

.:JPA Loan:.

aku baru pas call JPA..
tanye baki hutang pinjaman mase blajar dulu..
banyak lg upenyer..
dalam RM1600++..

aku ingat dalam awal tahun depan abis bayar..
sekali staf JAp tu kirekan..
kire2 dalam bulan oktober tahun depan baru abis ...
mak ai..
lame lg ler tu...
ish...ish..ish..

dapat gaji bayar hutang je la...
bile la gaknyer nak bebas dr utang ni???

.:Cuci gambar online:.

aku ade banyakkkkkkk gambar yg nak dicuci...
dari tahun lepas rasenyer..
x berkesempatan nak g cuci..

boleh cuci online ke ek??
ade sape2 tau??

.:I Love Daddy vs I Love My Mummy:.

aku beli baju ni kat mines..
RM 1o jer..
berkenan sebab cute..
try tanye kat toke kedai tu..t-shirt I Love Mummy x de ker??
x de..toke tu kate..
ah..kecewa aku..
nak wat cam ne kan dah x de..

t-shirt ni pun beli kat mines..
minggu lepas..
kat kedai yg same ngan t-shirt yg aku beli kat atas..
RM10 gak..
kali ni ade I Love My Mummy..
puas ati..

so fair kan??

Monday, October 25, 2010

.:Spek mate Dhia:.

dah lame mencari..
baru sekarang hamba mendapat..
chewah...

sebenarnyer aku dah lame nak belikan dhia cermin mate itam..
bukan utk dhia bergaye semata2..
tp jugak utk perlindungan mate nyer..

tiap kali balik dari keje..
matehari menyilaukan mate..
sampai dhia x leh bukak mate..
sian dhia..
so bile dhia dah pakai spek mate, x ler silau mate die kan??

aku beli kat giant, mines..
ade macam2 jenis n macam2 warne..
spek mate besar pun ade..
so cute..
tp x sesuai tuk dhia..
dan ini adalah yg paling sesuai..

ade gmbr comel pooh kat tepi tu..so cute..

siap ade uv protection lg..

note : model pakai spek lum amek lg..nanti kalo dah ade, aku upload..


.:Puding Laici:.

berkenan plak nak try bile tgk resepi kat blog ini..
nmpk simple dan sedap...

dah hasilnyer..

dalam bekas biru bg kawan2 di ofis..
bekas besar oren bg kawan2 di ofis lame..
bekas kecik oren bg pade pengasuh dhia..
so yg dalam bekas dadih saje ade dalam fridge kat umah..
hehehe...

sedap..(puji diri sendiri)..tp sedikit keras..
sebabnyer aku pakai agar2 biase..
hehehe..
tp masih lg sedap..

.:Nokia C3:.


bukan aku yang punye tp hubby punyer..
hp sony die slalu rosak so sabtu lepas kami ke Mines..
ingat nak survey je dulu..
sekali tgk harge mmg dlm budget hubby..
terus ler die sambar..
aku ingat hp ni sampai harge 1k...
rupenyer tidak..
masih mampu dimiliki..


kalo aku yg beli, aku amek yg kaler shocking pink ni...
cantik..
i like....
hehehe...

.:Breakfast ari sabtu:.

aku wat keledek goreng jer..
walopun keledek tu nampak cam x comel tp sib baik isinyer manis..

aku goreng ngan tepung ni... TEPUNG RANGUP J.F.P.
beli kat pasar tani..


tp kene campurkan sikit ngan tepung gandum..
kalo x nanti tepung tu serap minyak..
x sedap..
contoh.. satu cawan tepung rangup ni, kene campur 2 cawan tepung gandum..
campur skit garam n kunyit..
buh air, celupkan keledek dalam tepung n goreng..

keledek goreng..krup krap krup krap bunyi die..yum.. rangup tul..

lg sedap kalo cicah sambal kicap ni...

.:Punch Kad:.


jumaat lepas..
time nak punch kad balik..
baru aku perasan..
aku x punch masuk..
bengong..
tu ler kelam kabut sangat ..
haishhh...

Friday, October 22, 2010

.:Soal Siasat:.

ari tu aku disoal siasat..
lame gak dalam setengah jam..
tp soalannyer berbalik2..
ke saje nak kompiuskan aku...
banyak benda yg aku dah lupe..
mane la aku ingat semua sekali..

aku ingat dah settle..
tp semalam die call aku lg.. (nyesal plak bg hp no.)
tanye soalan yg same yg pernah ditanye pada hari aku disoal siasat..
hhmm...

td dalam kul 3, die call lg..
tp aku x angkat..
bukan sebab aku takut..
tp aku g menyembah Allah..

note : selamat aku..kalo x pening pale aku nak pikir benda yg dah jd 2 3 tahun lepas...

.:Tauhu sumbat dan mee goreng:.

tahu sumbat adalah menu dinner petang semalam..
mmg lame teringin nak buat tp x berkesempatan..
semalam baru sempat..

goreng tauhu.. celurkan toge..pastu sagat timun kecik2..

tauhu yg telah dibelah 2 dan siap digoreng

tauge yg siap dicelur

timun yg telah disagat

siap sudah tauhu sumbat...
kuah aku pakai cili sos saje..campurkan ngan air panas..
dasar pemalas...hehehe...

dalam kul 9 lebih tu hubby mengadu lapar..
aku mmg tengah kupas bawang kat dapur..
ingat nak siap2kan bahan2 utk wat mee goreng breakfast esok..
dah die ngadu lapar, aku masak jer terus...

siap!! mee goreng..
hubby makan for supper..
aku x mkn malam..diet ler konon... :P


.:Dah tau punca Jerubu:.

ia berpunca dari kebakaran hutan di Sumatera...

dapat tau dari paper kosmo ari ni.. sila bace..


Singapura - Pemerintah Singapura mendesak Indonesia supaya mengambil tindakan terhadap masalah kebakaran hutan di Sumatra ekoran pencemaran udara di republik itu yang kini mencecah tahap yang mengancam kesihatan, menurut Agensi Alam Sekitar Nasional Singapura (NEA).

"Ini berkaitan masalah kesihatan yang serius. Ia bukan sahaja memberi kesan kepada Singapura malah bahagian selatan Malaysia Barat," jelas satu kenyataan daripada Kementerian Hal Ehwal Luar Singapura (MFA) semalam.

"Duta kami di jakarta diarahkan untuk memberitahu Kementerian Luar Indonesia bahawa Menteri Hal Ehwal Luar, George Yeo mahu berbincang dengan Menteri Luar Indonesia, Marty Natalegawa esok (hari ini), kata kenyataan itu.

Situasi itu semakin buruk sejak Rabu lalu.

Berdasarkan data di laman web NEA, Indeks Standard Bahan Cemar (PSI) merekodkan peningkatan kepada 108 mata. Bacaan PSI antara 101 hingga 200 disifatkan sebagai tidak sihat.

Menteri Alam Sekitar Singapura, Yaacob Ibrahim sudah pun menyatakan kebimbangannya mengenai jerebu itu kepada rakan sejawatannya di Indonesia, Gusti Muhammad Hatta.

Beliau menegaskan bahawa masalah jerebu akan semakin buruk jika Indonesia tidak mengambil tindakan segera untuk menanganinya di Sumatera.

"Beliau mendesak Indonesia supaya memperuntukkan sumber-sumber yang sesuai selain melaksanakan langkah pantas dan berkesan bagi menyelesaikan masalah jerebu," jelas NEA.

.:Ape ade dalam kotak biskut ni??:.

cube teka ape ade dalam ni???


v

v

v

v

v

v

v

v

v


ini dia!!! kain baju kurung dhia..
mak ngah dhia yg anta..
ari tu mak ngah dhia watkan baju kurung 2 pasang..
baju muat tp kain ketat kat pinggang..
(getah pendek)
mak ngah dhia dah betulkan n pos balik..

dhia pakai baju kurung mak ngah buat..
ari jumaat dhia pakai baju kurung g taska..
saje2 jer bukan peraturan taska pun..
comel..puji anak sendirik..

dalam lif..tengah breakfast , makan babybites jer..

..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (2) Adam demam (1) Adam Mustaqim (13) Adli Mubasyir (1) Adwa (48) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (2) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (2) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (234) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Go.Lokal.Cafe (1) Hadiah (2) Hari pertama sekolah 2017 (1) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) PASTI (2) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (17) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)