..:TQ 4 Being My Followers:..

Thursday, September 30, 2010

.Taska Oh Taska.

bilekah masalah ni nak selesai???
dah bertahun2 tp masih jugak begitu..

masalah pengasuh yg tak cukup2 masih lg berlarutan..
yg terbaru...

pengasuh yg ade sekarang ade 7 org sumernyer..
3 org jg bilik baby..
n 4 org lg jage budak2 besar yg seramai hampir 50 org..

adik ipar aku sendiri nak berhenti..kurang dah sorang..
yg aku dengar jugak...PENYELIA taska tu jugak nak berhenti..
x tahan kot..@ x pandai nak handle taska..
amboi..mulut aku...

then aku jugak dengar..nadia (pengasuh anak aku) dah dapat kerja lain..
die last keje minggu ni..
minggu depan dah tak de... kurang lg sorang..

ila plak tak pasti... kalo jd berhenti, abis minggu ni kot.. kurang sorang lg..
tikah plak dengarnyer sampai bulan 10 jer.. kurang lg sorang..

bistu sape jer yg tinggal...

dhia plak start minggu depan die dah duduk bilik budak2 besar..
pengasuh yg ade tinggal 4 org..
bermakne 2 or g jg bilik baby n 2 org jg bilik budak2 besar..
mak ai giler..

sian anak aku..
kalo dah budak2 seramai hampir 50 org, larat ke pengasuh 2 org nak jage????
aku pun tak tau nak kate ape dah..
aku tahankan sampai bulan 12..
kalo x de perubahan n become worst aku tukarkan dhia...
tp mmg nak tukarkan pun tahun depan..
nak bg dhia g taska yg ade blajar2 plak..
nak bg anak aku pandai..
insyaallah..

.Tudung Express.

Parcel yg aku nanti2kan telah sampai..
minggu lepas aku ke bangi..
hajat di ati nak cari tudung express..
tp aku x jmp yg berkenan dihati..
org2 yg jual tudung kate, stok baru x sampai lg..

masuk keje aku terus bukak fb n bukak fb kakak sorang ni..
aku mmg penah bli tudung ngan die..
nasib aku baik cos die mmg baru upload tudung2 baru..
pilih2 sekali 3 pasang aku pilih..
memandangkan bajet x brape nak ade, aku amek 2 jer..
puas ati aku..
amek pepel n itam putih..

n aku telah terimanyer pg td..

parcel yg aku terima..

2 helai tudung express pilihan aku..

itam putih n pepel corak..

ni antara tudung yg aku beli kat die..

note : tudung yg aku beli dari kakak ni semua aku puas ati..

Wednesday, September 29, 2010

.:Sedapnyer:.


dapat jugak aku makan fruit tart yg sedap..
dibuat oleh kakak kat ofis aku..
die jugak senior mase aku kat poli dulu..

dap tul..

Tuesday, September 28, 2010

.:Open House Ari Ahad:.

ade 2 umah kami g open house..
yg satu lg umah close house...
hehehe...tp kami g gak..

umah pertama ialah umah Ejam n Lin..
Ejam kawan hubby so secara autonyer si isteri jd kawan aku..
gambar x der..
x dan amek gambar..

umah kedua ialah umah pengantin baru..
umah yan..satu poli ngan aku..
n penah satu semester jd roomate aku..
kat umah yan dapat jmp member2 yg lain...

polimate aku...

gigih ler auntie2 ni ngajar dhia wat peace..

sekali jd rockers la dhia..sape la ajar tu yer??

with apai yg dah lame tak jmp..die dah balik M'sia for good.. dapat ler jmp slalu..


umah terakhir kami g ialah umah En. harun..
kawan hubby jugak..
kat situ sempat ler dhia blajar mewarna..
2 org anak pompuan en. harun ni leh geng ngan dhia..
dhia plak jenis peramah..
bleh la dhia sekepale ngan meke..
pastu wat cam umah sendiri plak..
ish3x..


.:Cepatnyer Sampai:.


khamis last week aku beli benda ni secara online..
semalam dapat dah...
cepat tul..

ade macam2 kaler..tp aku pilih hitam n pink..

nak tau ape bendanyer ni??

baju banyak yg singkat2..dulu pakai gak tp dah segan nak pakai skrg..
so bile dah ade benda ni, leh la pakai balik baju2 tu..
(^__^)

Monday, September 27, 2010

.:Kenny's Balinese Chickenn - Kenny Rogers:.


aku g mkn kat mines minggu lepas..
pas jalan2 terase lapar plak..
malas nak mkn fast food, kami pilih kenny rogers..
kurang garam..
kurang kalori..
sedap pun sedap..
dieorg promosikan kenny's balinese chicken..
terus kami order 3 set..
dap gak..
tp yg spoil adalah muffinnyer...
manis sangat...
yg lain mmg sedap..

hubby punyer..

SIL punyer

ni aku punyer..minum air mineral sajer.. malas minum manis..

mufin yg terlebih gula..

gambar wajib..hehehe...

dhia posing atas meja..

note : best makan kat sini..sambil makan leeh tengok ikan n bot2 lalu..


.:Besday Wish From Herbaline:.


walaupun dah dah lame berlalu tp masih ade yg wish besday..
hehehehe...

sabtu lepas aku g mines..
tujuan asal adalah untuk beli skin care aku kat Herbaline...
pastu aku dimaklumkan aku dapat voucher Rm20 sempena besday aku..
siap wish besday lg...
so RM20 tu ditolak harge skin care yg aku beli...
RM20..jadi ler...

banyak dah gift yg aku dapat dari Herbaline ni..
dieorg rajin bg gift..
maybe care dieorg appreciate customer..

.:Lupe Plak:.


minggu lepas aku ker Herbaline..
cam biase nak top up skin care aku..
malas nak gune cash aku gune k/kad aku..
sekali amoi tu kate " u punyer kad dah expired.."
alamak..cam ner la aku leh lupe..
sib baik ade cash..bayar ler aku pakai cash..
ni gara2 heboh nak raye la ari tu...
plus aku jarang gune k/kad...

so ari ni, pg2 lg aku dah ke bank..
ade member aku kate, dalam 2 minggu siap..
tp aku dapat td jugak k/kad baru..
mungkin sebab dah lame expired..
org tu dah siap2 buat gaknyer...

Friday, September 24, 2010

.:Jamuan Hari Raye BPK:.

ari ni jamuan ofis aku...

posing bersama kwn2 satu seksyen..

ramai x??

mule2 mkn ni...
bihun sup..
cube tengok begedil die..
comel kan??
bukan saje comel malah sedap tau...

pastu makan ni plak...
sate..
feveret aku ni...
tp ni bukan aku sorang yg mkn tau..
ayam tu ayam black paper..
patutnyer mkn ngan nasi arab..
tp aku kenyang mkn bihun jd x mau mkn nasik..

ni kawan aku yg amek..
nasi arab skit..
lemang..
aku mkn lemang saje..

kuih raye pun ade...
kek pun ade..tp lupe snap..

note: kan aku ade mention pasal kambing panggang kan..mmg ade tp dah tinggal tulang mase aku nak amek... sib baik bukan feveret..

SEKIAN..

.Jamuan kat Ofis:.

ari ni ofis aku wat jamuan raye..
macam2 gerai ade..
siap ade kambing panggang lg...

Thursday, September 23, 2010

.:Brunch:.

oleh kerana penambahan lemak yg berlebihan pade cuti raye yg lepas...
aku cube tuk membuang sedikit lemak ari ni..

brunch aku today...
salad, timun, tomato, lada benggala, telur putih 2 biji (protein) n kacang gajus..
rase2 tahan ker tak sampai petang ek???

.:Aku dah Cube - Popia Crabstick:.

aku dah cube..
sempat aku menggulung sebelum buke pose semalam..
berkobar2 nak try..
nak nak jugak makan tuk buke pose semalam..
balik dah ler lewat..
tp gagah juge wat..
sampai dah nak azan aku menggulung..
sib baik ler hubby yg baik ati sudi gorengkan..
mmg simple n sedap..
hehehe...

amek resepi ni kat blog kak ejan...
mintak halal yer kak...

crab stick yg siap dipotong 2...

mule menggulung..

siap digulung...
yg pendek tu isi crab stik..
yg panjang tu aku isi sosej..
ubah skit..
jgn marah yer kak..

siap digoreng...sedap makan ngan sos cili..
sosej tu lebih dr menggulung...
dah alang2 goreng jer terus..
petang ni nak goreng lg..

.:Amek Gambar:.

hahaha...
jgn x tau yer..
dhia dah pandai amek gambar..
siap wat bunyi lg...

malam td dhia amek hp hubby..
n letak kan mate(cam org nak amek gambar)..
pastu siap buat bunyi..click..click..lg...
lawak sungguh..
dhia tiru sape la gaknyer tu...
siap tarik tangan kite tu nak suh kite bergambar..
konon2 tu suh kite ready cos dhia nak amek gambar...
hehehe...


konon2 tengah amek gambar ler tu..sambil mulut wat bunyi..click..click..

lg satu sekarang dhia dah pandai cakap..
iaitu perkataan pertamanyer ialah NAK..sambil angguk2 kepale..
contohnyer kalo tayer... "dhia nak susu??"
pastu dhia akan jawab.."nak..nak..sambil menganggukkan kepale...
pandai....

ni video yg sempat aku rakam malam td..

video

Wednesday, September 22, 2010

.:Ahli Baru Keluarga Aku:.

alhamdulillah...
bertambah lg jumlah ahli keluarga EN. RAMLI NASOHA (abah aku)

pada ari raye ke-6, kami anak beranak bertolak balik ke kg. halaman aku setelah berhari raye di Sungai Petani, Kedah..
aku sempat berjumpa ahli baru keluarga aku..

nak tau sape???

jom...
ni dia..
Mohd Yusof bin Mohd Fadzil....
anak buah aku yg baru..
anak abang aku..
2 bulan lebih tak silap aku umornyer..
die minum susu ibu saje ye...
dalam botol tu adalah susu perahan..

ni plak SIL aku yg baru..
ceh..macam la ramai sangat kan??
MANJE name timangannyer..
name betul aku lupe..hehe..
bini adik aku..
kawen bulan 7 yg lalu..
skrg duk kat lumut..
ikut suaminyer (adik aku ler) yg bertugas sbg TLDM..

gambar lain...

dhia yg kosentrate tengok tv..disamping sepupunyer...
luqman a.k.a abang si yusof

fua'ad (adik aku)..manje (bini adik aku)..aku & dhia..

dhia pakai topi besar..cik manje punyer...hehehe...

.:Seiras:.

aku penah dengar...
dalam dunia ni kite ade 7 orang yg muke seakan2 muke kite..
penah tak korang sendiri jumpe??
penah tak ade orang tegur yg muke korang same cam kawan die ker, mak cik die ker, sepupu die ker??

mase raye ari tu 2 kali orng kate muke aku same ngan orang yg meke kenal...

Kejadian Pertama

Mase aku gi makan ikan bakar ngan kawan2 hubby aku kat SP..
ade kawan die ckp yg muke aku ni same ngan wife kawan dieorang jugak...
aku pun sengih2 jer la..

Kejadian Kedua

Mase raye umah kawan kiteorg kat putrajaya..
mak kawan tu yg tegur..
muke aku ni cam salah sorang sedare mare die la...
kawan kiteorg tu pun mengiakannyer...
ade iras2 katenyer...

aku pun penah jumpe 2 org..
yg org kate ade iras2 muke aku..
yang sorang tu mase aku sekolah menengah..
ade sorang kakak tu, orang kate mukenyer ade iras2 aku..
tp aku tengok, tak de pun..

yang sorang lagi..
ofismate buddy & x-bf aku..
kawan2 dieorg yg penah tengok muke aku kate muke kami ade iras2..
yg ni mmg aku ngaku..
ade iras2 la..


nak tengok???

yg tengah tu buddy aku..yg tepi pakai baju krim n kain batik tu ler yg dieorg kate muke iras aku..ade ker iras aku???

Tuesday, September 21, 2010

.:Makan Ikan Bakar:.

cuti raye ari tu, hubby sempat jumpe x-schoolmate die..
aku n dhia pun join same..
haruslah kan..

janji jumpe kat dataran ikan bakar, Sg. Petani...
meke sumer janji jumpe jam 8 pm..
aku, hubby n dhia sampai terlewat skit..
jam 8.09 pm kami sampai..

rupenyer kawan2 hubby lg la lambat..
8.40 pm baru sampai...
berpeluh ketiak aku dhia tunggu dieorg...
tp disebabkan makanan kat situ sedap2..
ilang bengang menunggu mereka2 ni..

mmg sedap ikan bakar die..walau nmpk simple..
tp tempat tu tak de kipas..panas..
berpeluh2 semua org...
tahankan saje panas sebab makan sedap...

dhia posing atas meja kat luar kedai..

kami satu family kecik..


menu yg jd pilihan ialah:

semestinyer lah IKAN BAKAR yg maveles....

tomyam campur..

daging goreng ..kalo tak silap aku ler..

kailan ikan masin..

telur dadar...

pendek kate sumer makanan kene ngan tekak aku...SEDAP..

abah kate kat dhia...no..no..no.. hehehe..

kawan2 hubby yg datang bersame family..

SIL aku cite semalam (die baru balik cuti)..malam yg same kiteorg gi makan ikan bakar ni, umi (MIL) nak ajak gi makan ikan bakar kat tempat yg same... last2 dieorg tak jd gi.. so kami jer la yg makan ikan bakar malam tu...
x pe..lain kali balik SP, ajak dieorg plak gi makan ikan bakar ni ..

..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (2) Adam demam (1) Adam Mustaqim (13) Adli Mubasyir (1) Adwa (48) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (2) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (2) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (234) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Go.Lokal.Cafe (1) Hadiah (2) Hari pertama sekolah 2017 (1) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) PASTI (2) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (17) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)