..:TQ 4 Being My Followers:..

Friday, June 25, 2010

.:daun semambu:.


aku baru kenal daun ni smlm...
pernah tgk tapi tak tau...
ingatkan macam daun pokok buluh...
rupenyer beza betul..

hubby bawak balik smlm...
nak wat mandikan dhia yg kene chiken pox...

note : gambar amek kat google..

.:Klinik oh Klinik:.

dhia kene chiken pox smlm...
so aku n hubby bwk die g klinik...
kami sampai dalam kul 12 lebih...
sampai je kat kaunter triage, misi tu kate scan kul 2...
aku tannye nape kul 2??
misi tu jawab cos skrg ada 26 org yg sedang tunggu...
hubby aku malas nak kuar jd kami pun tunggu...
dekali dgr announcement kate dr rehat kul 1.15 dn masuk balik kul 2.15 pm..
ok la..kami tunggu...
sampai ke pukul 3 bilik tu masih tak panggil patient...
hubby dah tak sabar..
aku suh die tanye kaunter...
rupenyer ade rog yg tunggu dari kul 11 masih lum jmp dr.

hubby pun aape lg..
terus ajak aku blah..
last2 kami ke LITA ALIS saja...
puas ati..

nape wat cam tu...
sian org yg sakit nk jmp dr. tau....
kalo dah tau tak de dr...nape tak suh tukar bilik..
nak kene kite plak yg g tanye...teruk..teruk..

Thursday, June 24, 2010

.:Akhirnya:.

tercapai jugak hajat aku nak makan mee goreng mamak...
tp bukan aku yang masak...
SIL aku yg tolong masakkan...
kalo beli kat luar takut tak sedap..
mamak masak tak sedap..

dari ari isnin lg aku dah teringin makan mee goreng ni...
gigihlah aku gi pasar mase lunch hour tu..
sekali balik umah SIL aku dah siap masak nasi goreng...
die cuti cos tak sehat ari isnin aru tu...
ari selasa plak...
aku ikut plak hubby aku gi main bowling...
aku tengok jer...
die join tournament bowling ofis die...
dah akhirnya semalam....
dapat jugak masak mee goreng yg telah lame aku hajati...
alhamdulillah...
sedap SIL aku masak...
hehehe...ni bukan gambar mee goreng mamak aku semalam... tp mee goreng jugak..

Wednesday, June 23, 2010

.:INI KASUT SAYA : Saya kene Tag :.

Ini kasut saye...

Brand : Primavera

Color : Krim

Price : RM100++


Tahun beli : hampir 2 tahun lalu

kenapa beli : sebab nak kawen..hehehe...tu kasut kawen aku...semua kedai aku teroka nak cari kasut yg sesuai tuk aku pakai time wedding aku... last2 aku berkenan yg ini...2 inci je i guess kasut tu..tu nampak grand cos ade batu2..nak kawen kan kene la grand.. n aku tak suke kasut bertutup..


aku pakai kasut tu pun sekali jer...pas tu simpan dalam stor..aku dah tak pakai heels lepas aku bersalin..ntah ler cos rase tak confort..sakit je tapak kaki n betis aku bile pakai..mayb dah lame x pakai since aku preggy till now... suke pakai wedges jer skrg..more confortable..hehe..yg penting cantik...

aku nak tag sape ek???ok..aku tag:

Lin
Kak Ejan
ayun
Kak Izza
kak izan


.: Pas Kerja Hilang:.

mmg wat aku cemas petang smlm..
leh lak pas keje aku ilang...
adoi la...
masuk kete aku baru perasan...
pas aku tak de..
kalo tak de pas cam ne nak kuar dari parking ni??
aku terus naik taska...
tengok kat luar2 tu ade tak tercicir ke..
aku cari2 tak jumpe...
aku dah cemas dah..
sib baik SIL aku ade kunci taska..
aku naik balik n bukak taska n cari kat dalam..
dalam bilik baby tak de..
kat luar tu pun tak de...
nak nangis dah aku...
aku turun balik kat kete..
SIL aku ajak cari sekali lg...
kami pun naik la taska sekali lg...
dalam bilik baby mmg tak de...
last2 SIl aku jumpe pas tu terselit tepi kerusi...
padahal aku dah cari kat area tu..
tak de pun...
cam ne plak SIl aku leh jumpe...
ish..ish..ish...

tp papepun tq to my SIL...

.:Baru Teringin:.

dah pandai jalan baru teringin...
ni ler feveret dhia skrg...
suke sangat duk dalam walker ni..
pastu bile dah masukkan dalam walker tu, die nak keluar plak..
suke plak die kuar masuk walker tu...
tak pun dipanjatnyer walker tu...
anak sape la ni gaknyer...

belek ape tu dhia???tengah pikir lagu mane nak dengar ek???

Tuesday, June 22, 2010

.:Ikat Rambut:.

baru la tercapai hajat di ati aku ni...
nak tengok rambut dhia berikat...
hehehe...
cipu pun ciput la...
janji berikat...
comei jer...
ikat rambut yg belakang je la..
rambut dhia lum tumbuh sepenuhnye...

cos sampai skrg..
still lg ade org bertanye...
anak aku ni laki ke pompuan..
padahal aku dah pakaikan baju ropol2 n kaler pink...
ape la nasib ko dhia..
hehehe...

Monday, June 21, 2010

.:Rindu DHIA:.



ari ni satu ari lum main2 ngan dhia...
tadi turun kul 10, dhia tido..
ngatkan tengahari leh la main2 ngan dhia..

aku g taska lepas aku g pasar presint 8..
tengok dhia dah tido...
baru tido plak tu...
sian plak nak kejut...

slalu aku turun kul 10, kalo dhia tido..
tengahari mesti dhia tak tido..
dapatla aku main ngan dhia sekejap..

ari ni mungkin cuace pun sejuk...
dr pg sampai la ni sejuk jer cuace...
tu pasal agaknye dhia sedap jer tido...
miss my dother...

cepat la kul 5...
nak amek dhia kat taska n balik...
daptla main2 ngan dhia..
ari ni balik awal cos mak su dhia tak keje...

.:Credit Card:.

kredit kad ade gomen tax gak ker???

citenyer gini...
aku ade apply kk(kad kredit) citibank..
lame dah...
sebenarnyer aku bukan nak sangat pun..
ni mase aku g mines bulan 5 tak silap aku..
ade agen citibank wat promotion..
katenyer cume nak support citibank jer...
tak yah bayar pape..
aku pun sign up jer la...

aku dah dapat surat suh collect kk..
tp aku tak gi cos aku bukan nak pun kad ni..
kate kawan aku kalo kite tak collect so kite tak de kene charges..
so aku pun biar je la...
tup-tup minggu lepas aku penyata..
aku kene bayar RM100..
dieorg applykan 2 kk utk aku ...
satu clear mastercard n satu lg giant mastercard..
utk satu card dieorg charge RM50...
aku tak plak diberitahu pasal gomen tax tu..
so aku rase tertipu la kan...

aku pun call citibank pg td..
aku tanye pasal gomen tax tu...
die (org citibank) kate mmg kene charge secara automatik..
aku kate la aku tak diberitahu pasal benda ni oleh agen...
die diam..pastu die kate , x pe..die akan siasat..
kalo betul agen tu mmg tak bgtau, aku takkan kene pape bayaran..
aku tanye lg bile yg saye akan dapat tau status tu (tak yah bayar)..
die kate akan bg penyata pada aku after 1 month..
lame tul die siasat..

pastu aku terus bgtau aku nak terminate kad tu..
die tanye nape nak terminate..
aku kate la aku dah ade kk lain..
takut tak terkontrol guna nanti..
die diam jer...
aku sambung lg...
lgpun bukan saye nak sangat pun kk kad tu..
saye dah guna bank lain punyer kk...
ok..minah tu kate...saye akan terminate kk cik..
lega aku..

Friday, June 18, 2010

.:Creative Blogger Award:.

kreatif ker???
hehehe...
TQ to mamawafiq a.k.a Lin cos give this award to me..
rase malu plak...
first time dapat award tu...
aku nak pass award tu dengan kawan2..

kak izan - http://h-n-i.blogspot.com
anim - http://luvlydaughters.blogspot.com
farah - http://crystal-of-heart.blogspot.com
apai - http://ummitini.blogspot.com
kak izza - http://mymumblingdiary.blogspot.com

Wednesday, June 16, 2010

.:Ikan ape ni???:.

ade org bg ikan ni ke ofis aku...
mule2 aku ingat ikan terubuk masin...
sekali aku bukak...Ya Allah...
ikan ape ni??? besar giler....
aku tanye sape nak ikan ni??
sorang pun tak nak..
bukan ape...susah kalo nak bagi-bagikan...
cam ne nak kerat2 kan???
last sekali...
ade sorang pegawai aku willing nak bawak balik...
nanti die hantar kedai mintak tolong masakkan...
pastu kami makan ramai2..
selesai masalah...

budak2 ofis aku bersame ikan besar..

gambar aku haruslah ade...

note : harap maaf...gambar blur cos pakai camera hp jer...huhuhu...

.:Nestle Bliss:.

member aku yg jual air ni...
best gak...
botol kecik 15 botol RM12..
botol sederhana 1 botol RM2..
yg besar 3 botol RM13..

aku beli yg kecik jer...

Tuesday, June 15, 2010

.:Tak Sabar Plak:.


ni gambar dhia kat taska...
ade 3 bilik kat taska ni..
satu bilik utk baby umor 2 bulan sampai 1 tahun 5 bulan..
satu bilik tido utk budak umor atas 1 tahun 5 bulan ke atas..
satu bilik lg utk budak2 1 tahun 5 bulan ke atas tu main2..

sebenarnyer dhia masih lg duduk dalam bilik baby..
tp dhia sangat excited bile dapat duk main kat luar ngan abang2 n kakak2...
so bile aku amek dhia kul 5, aku duk tgu adik ipar aku (pengasuh kat taska) kat luar..
sangat suke dhia main kat luar tu..
ye la..seharian terperuk dalam bilik baby tu kan...
tu yg suke sangat bile dapat kuar dari bilik baby yg sempit tu...

dah tak sabar2 nak duk kat luar ye Dhia????

.: Suke bile dapat pegang Stereng :.

last sunday gi tesco kajang...
aku n SIL gi nagoya cari kain (nagoya dalam tesco)..
hubby n dhia tunggu kat luar nagoya...
penat melayan dhia yg jalan kehulu hilir..
hubby dudukkan dhia kat kete goyang2 ...
kat tepi nagoya tu...
ingatkan dhia takut...
rupenyer suke sangat die..
suke bile kete tu goyang2..
sampai tak mo turun...

suke dhia..

senyum sampai telinge...

Monday, June 14, 2010

.: BOLA :.

bos aku cuti kecemasan ari ni..
boring la aku kat opis ni...
duk depan pc jer la jawabnyer...

ni baru pas bayar bil astro...
kurang skit bayar bil astro bulan ni cos aku dah tolak channel movie...
menyampah lah..asyik ulang cite2 lame jer..

tp semalam hubby dah tambah channel sport plak..
maklumla skrg kan musim bola...aku ni dah ler tak minat bola LANGSUNG...
fed up jugak kadang2...
asyik la bola jer...
aku nak tengok channel lain pun tak leh...
pastu x cukup tido..
ha..sape suruh layan bola..
kan dah tak cukup tido...

tp tak pe la...
bg can kat hubby tengok bulan puas2...
sib baik sebulan jer...lega...

dhia duduk atas bola sambil tengok bola kat tv...

.: N3 untuk Kak Izan :.

kecik ati plak kak izan ngan aku...
aku x sebut name die...
yang sebenarnyer kak izan yg tolong aku betulkan blog aku ni..
malahan die la yg tolong aku watkan blog ni..

time kasih banyak2 kat kak izan..
cos tolong watkan n cantikkan blog org yer..
mintak sorry banyak2 yer kak..
wat akak kecik ati...
x disengajakan...
huhuhu...

note :
-kawan2 yg tolong aku jugak..jgn kecik2 ati yer...
-pertolongan dr kawan2 amat2 saye hargai..
-pertolongan kak izan pun saye amat2 hargai jugak...

Friday, June 11, 2010

.:Cuace:.

kat putrajaya skrg ujan adalah lebat sekali...
sampai tak nampak pape pun...
kilat sabung menyabung...
macam tak nak berenti plak ujan ni..
aku kat opis ni kesejukan tahap beku ni..
tp lum beku lg la..
hampir2...

ari ni ari jumaat..
ade pasar tani..
pasti mereka kebasahan..
cian kan??

ape nak dikatekan lg...
dah ditakdirkan cuace petang ni ujan lebat..
redha je la...

aku plak tengah boring gak ni..
x de keje..hehehe...
bos pun gi jalan2 bilik pegawai..
so aku pun wat ler keje aku sendiri...

k lah..nak gi amek air masak kat pantry..
3 litre per day...

.: Siap Dah :.

akhirnya...
blog aku dah siap..
seperti yg aku inginkan...
hehehehe...

Thursday, June 10, 2010

.:Attending Besday Hanna:.

last sunday...
kak izza jemput uk ke besday party anak die..wat kat mekdi bangi...

ramai gak kawan2 kak izza yang datang...
aku tak kenal sorang pun..sib baik ler aku gi ngan hubby aku sekali..
n kak izza layan gak kami ni...hehehe...meriah gak tp..
besday girlnyer tido time org nak wat game...end up..orang lain yg seronok...
hehehe...dhia pun seronok...
lg2 bile dapat belon...

dhia dapat belon

kek besday nana

dhia n kak nana

nana n ibu nana

dhia n mama dhia n gambar kat bawah tu..
dhia n abah dhia..


.: TQ Kawan2 :.


time kasih la kat kawan2 yg sudi tolong budak baru blajar ni...
anim plak siap wat entry tuk aku lg kat blog die...
hehehe... tq ek nim..

leceh gak nak godek2 blog ni kan???
at last aku dapat gak tukar..
tp yg masalah problemnyer plak...
blog aku dah jd 2 kolum jer...
b4 this ade 3..aku prefer lg 3 kolum...

Wednesday, June 9, 2010

.:Tolong!!! :.

ade tak sape2 yg leh tolong aku...
aku nak tukar template blog aku ni...
tolong!!!!!

Monday, June 7, 2010

.: Wedding Yan n Kekah Anak Apis :.


aku gi kenduri YAN secare solo..
maknenyer hubby n dhia tak ikut..hehehe..
skali skale nak g kenduri ngan kawan2..
lagipun agak jauh..sian plak kat dhia nanti..
paling takut kalo dhia meragam...
tu yg aku stuju gi skali ngan kawan2 yg bujang...
sib baik hubby x melarang...sayang abang..
2 org jer yg bujang yg lain pun same status ngan aku ni ha..
kami gerak dr putrajaya bertige (aku, kak chi n babab) n singgah seremban ...
gi umah atok acai kat seremban..kami gi naik kete acai (kete besar)...
so muat ler kami berlima.. syafa pun jumpe kat umah atok acai gak..

dari seremban akami menuju ke highway tangkak..
cos dah janji ngan olin n lina tuk jmp kat tangkak..
bile dah jmp terus menuju ke destinasi sebenar..kami sampai dalam kul 2..terus makan..
pengantin pun dah bersanding...pas mkn ingat nak amik gambar ngan penganti..
tp pengantin bz...

so kami la pose dulu kat pelamin..huru-hara jdnyer..
tp best..maklumla dah lame tak jmp ramai2 kan..
tentu la best kan...
pas kami amek gambar ngan pengantin kami pun salam2...
cos nak gerak ke PD plak..
gi kenduri kekah anak apis..
tp kene singgah seremban dulu..
nak drop syafa kat sane..
pastu terus ke PD...
sampai jer PD..
masing2 gayat tengok laut...
terus la kami berposing dulu kat laut...heheheh...
settle posing bagai terus g umah apis..


posing dlm kete dulu..

lepas mkn nasi minyak..

posing kat pelamin dulu..

baru posing ngan pengantin..

kat PD

me n buddy aka acai..

kat umah apis.. posing ngan baby n mak baby plak..

luv this pic so much..

-THE END-

Friday, June 4, 2010

.:Senyuman yg boleh mencairkan Hati Ai:.


Thursday, June 3, 2010

.: Bubur Siput B***?? :.


ade menu baru kat cafe ofis aku...
bubur siput B***... yukss...
budak ofis aku ni yg bgtau..
tak pasti lak aku anak ke mak siput babi..
tp x kan ler dieorg x perasan ade benda tu dalam bubur kan??
bubur nasi kan putih??
pelik tul...
kalo nak berniaga tu biar ler buat elok2 kan..
ko tu nak bg org makan..
n org yg makan tu bayar tau..bukan FREE..
jgn sampai satu kementerian ni BOIKOT cafe plak..


Wednesday, June 2, 2010

.:Kembali bekerja:.

alhamdulillah....
akhirnya pengasuh kat TASKA MOF kembali bekerja...
disebabkab dieorg aku cuti ari isnin...
ingatkan ari selasa dieorg datang keje dah..
rupenyer 3 3 orang cuti lg...
KOMPLOT ker ape dieorg ni???
sian kat kami ibu2 ni....
pening dok pikir sape nak jage anak tau...
harap2 lepas ni penyelia lebih ambik berat pasal pengasuh2 ni yer...
sian kat kami ibu2..
tak tenang nak keje dok pikirkan pasal pengasuh yg tak cukup2..
n hopefully..pasni, pihak atasan cepat2 ler amek pengasuh bagi cukup kat TASKA tu yer...
jadi kalo ade pengasuh yg bercuti, tak de la kelam kabut jadinyer...

note : 3 3 pengasuh tak datang 2 ari..penyelia n klener kene turun padang.... huhuhu...

..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (2) Adam demam (1) Adam Mustaqim (13) Adwa (48) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (1) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (2) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (234) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Go.Lokal.Cafe (1) Hadiah (2) Hari pertama sekolah 2017 (1) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) PASTI (2) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (17) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)