..:TQ 4 Being My Followers:..

Wednesday, September 30, 2009

Aidilfitri 2009

Thn ni kami beraye kat Jelai n Johor (umah nenek aku)...thn lepas, kami sambut raye mase aku kandungkan Dhia...n thn ni Dhia dah nak msk 6 bulan time raye...alhamdulillah...


kami 3 beranak


Fua'ad n faiz(adik aku)..belakang
aku, Dhia, mak aku n abah aku...depan
hubby aku tak de dlm gambar cos die yg amek gambar...abag n akak n anak buah aku lum balik lg mase ni...dieorg raye kat Gombak dulu..

ni kat kg. kat Johor bersame kakak ipar n anaknyer(luqman) mak aku, dhia, aku n hubby aku

adik aku (faiz), abg, kakak ipar n anak, mak aku, dhia n aku

Wednesday, September 16, 2009

Tag by Kak Ijan @ Mamalyna

Ni first time aku jawab tag n ditag oleh orang...ingat gak kak ijan kat aku...ni ler jawapan tag yer...

Baju Raya
oren adelah kaler tema baju raye kami 3 beranak. tp tak satu kain pun...tak dan nak tempah...tibe2 jer rase dah bulan pose..so beli jer yg siap..tu pasal ler kaler oren tu ade yg terang, ade yg tak brape terang.hehehe....

Untuk Baby/Anak
Dhia aku tak watkan baju kurung...seperti yg aku kate kat atas tak dan...lgpun, dhia lum pandai jalan..aku cume belikan baju jalan jer...

Family aku
Family aku mmg tiap2 taun sambut raye sederhana aje...persiapan sumer mak n abah aku dah siapkan...kuih n kelengkapan umah sumer dieorg watkan ...tugas aku plak bile raye ni..tolong kemas2 umah n tolong mak aku masak pada malam raye...

Family mertua
Dieorg lg advanced...cam tahun lepas, siap sponsor baju raye aku n hubby aku tu... maklum la, mak mertua tiri aku tu banyak duit...hehehe...

Kasut Raya
Kasut raye aku pakai yg mane ade jer...lgpun aku baru jer beli kasut baru pada julai lalu...masih cantik lg...jgn membazir... Hubby aku pun baru beli kasut baru bulan lepas...Dhia plak lum pandai jalan...so tak de kasut raye utk Dhia...hehehe...

Kuih Raya
Kuih raya aku beli jer...senang...nak wat tak sempat ler...beli tak banyak pun..banyak beli kerepek jer...beli kuih, kuih yg aku suke jer..

Perabot baru
Tak penah tambah perabot baru pun...maklumla umah sempit...lgpun sumer still ok jer...lum ade yg reput lg...

Duit raya
Tak tukar pun duit raye thn ni...pakai balance thn lepas (still simpan tu..hehe)...Aku pun dah dapat duit raye dr x-big boss aku (dah abis pun)...Dhia pun dah ade dapat duit raye dr pegawai ofis lame aku....murah rezeki Dhia...

Bonus
Thn ni tak dek bonus cume dapat duit bantuan jer....ok dari tak de langsung kan????

Balik kampung
Aku anak beranak balik kg. ari sabtu..lepas sahur..(takut jem)thn ni giliran balik kg aku plak... n seperti thn yg sebelumnya, mak n abah aku mesti bawak anak-anak n cucunyer balik beraye kat Johor (umah nenek).....

Sekian, terima kasih....

Tuesday, September 15, 2009

Buke pose @ Village View


Semalam first time kami buke pose kat luar bulan pose ni. tu pun x-housemate hubby ajak... kami buke kat village view jer...ramai gak umat2 manusia yg berbuke kat sini.tempat pun very nice... Menu yg kami pilih... ikan siakap 3 rasa, ikan siakap stim, tomyam, cendawan goreng, chicker boxer, kailan ikan masin, air fresh oren n epal..

Siakap 3 rase...best....

cendawan goreng n chicken boxer...

Mama n Dhia..awat sedih tul muke tu Dhia...cam pose plak Dhia ni..
Abah n Dhia

Monday, September 14, 2009

campur2

haha...lawak jer muke dhia...


Dhia wat split...leh masuk gimnastik...

amboi....

Dhia kemam bibir...suke tul wat gitu...

gigit jari ek Dhia...

like father like daughter...

senyum sayang....

anak dare aku ni suke no tengok upin & ipin...dengar jer suare upin & ipin terus angkat kepale...tak berkelip mate tgk tv...

FOS and Beli belah @ Putrajaya

Sabtu ari tu hubby ajak gi mines, ade barang nak cari. aku ni ikut jer...rupenyer die gi kedai komputer cari software utk cantikkan gambar komputer. dah dpt barang yg dicari kiteorg jalan2, sekali nmpk FOS...masuk dlm tengok ade jual baju utk baby...murah lak tu...beli la beberapa helai suar n baju tuk dhia..
2 helai baju..... RM16 @ FOS
3 helai suar... RM10 @ FOS
beli-belah @ putrajaya...aku tak gi pun belah belah ni.hubby aku jer yg gi. jumaat aritu nmpk die bawak balik satu plastik besar biskut, RM 10 jer katenyer..memang murah... pastu semalam die gi lg sekali..aku malas nak ikut.penat..baik aku duk umah lepak2 ngan dhia, sambil tidur-tiduran...hehehe... tak lame tu hubby balik, bawak balik satu bekas susu ducth lady (aku minum susu low fat nyer)..RM 10 jer...n hubby beli beg yg mmg dah lame die nak beli, jenama polo...ngan wallet n tempat letak kad...beg tu RM 30 ..mmg murah sangat..even mega sale pun tak dapat harge tu...wallet die harge Rm 25 n tempat kad tu RM10...suke tul ati hubby dpt beli...

beg idaman my hubby..kulit tu...RM30

2 litre low fat milk n 2 250 ml chocolate favor....RM10 jer

cantik beg ni

Friday, September 11, 2009

Selamat Hari Raye Tan Sri

ari ni aku g ofis tan sri nor (my x-big boss) maklumlah..aku tak dan jumpe die sebelum die tukar ke jpm..aku cuti bersalin mase tu..aku n x-ofismate g la beramai-ramai... sebenarnyer tan sri nak bg duit raye utk staff lame die...hehe...tu pasal ler kami gi sane...tp mmg aku nak jmp tan sri pun...di samping dapat duit raye tu dapatla jugak wish slamat ari raye kat bos n kengkawan lame.. layan jer la gambar ngan tan sri ni yer...

ngan tan sri n x-ofismate

kat bilik tan sri

ngan tan sri..berdua lebih baik..senyum tan sri..

duit raye $$$$..tq...

x-ofismate

Dhia nak interframe gak

Tuesday, September 8, 2009

dhia

Sajer jer wat post utk letak gmbr dhia


Friday, September 4, 2009

Solid food

mesti ade yg tak setuju ngan aku pasal ni....
aku dah bg dhia try first solid food ...
hehehe....bukan ape...
aku kesian kat dhia...
gini citenyer...
sejak bermula bulan pose...aku ngan hubby buke kat umah...
jd mase buke dhia 'berbuka' bersama kami...
slalu tgk kami suap mknan dalam mulut...
kadang2 hubby aku suakan sudu kat mulut dhia, nganga2 dhia...
pastu kecap-kecap mulut...
aku try bg air pakai sudu, buka main suke dhia...
tu yg buat aku kesian tu...

so...mlm smlm aku dah bg dhia mkn nestum beras merah...
mmg nestum tu, aku ade beli minggu lepas.. siap beli mangkuk n sudu sekali tu...
konon2 saje yg preparation awal utk dhia mkn mase 6 bulan nanti..(excited tul...)

aku wat dalam satu sudu n wat cair2...
aku bg dhia mkn, habis satu sudu...cam tak cukup jer...
tersengih2 die mkn .....
tp maleh nak bg banyak2...so wat permulaan bg sesudu dulu...

Tuesday, September 1, 2009

kasut NOSE nak let go...

sebenarnye ni kasut member aku...
terbeli saiz besar katenyer...
Brand NOSE, saiz 5, tinggi 2.5 inci..
Price : RM 69
Tolak diskaun harga jadi RM 50 jer...

pandangan depan

pandangan sisi
pandangan belakang
p/s : sape2 yg berkenan, sila tinggalkan komen ek....

Dhia dah 5 bulan

ari ni bawak dhia g klinik utk check-up 5 bulan. sampai klinik dlm kul 8.Parking tak de.aku parking kat tepi jalan jer. daftar n pastu masuk bilik utk amek berat Dhia.mase 4 bulan berat Dhia 5.8 kg n skrg pada usia 5 bulan 6.1 kg...cam tak caye Dhia ringan cos bile tengok tangan Dhia yg berketul2, aku rase dlm 7 kg berat Dhia. tak pe la sayang, janji sihat ye anak mama ni...

Jom kite tengok ape karenah Dhia bile dah 5 bulan ni:
- pandai menjerit (tarik perhatian)
- pandai menggigit (sume benda nak gigit, sampaikan meja pun nak gigit)
- pandai isap jari tangan
- kaki dah sampai ke mulut (isap jari kaki..alamak..... betulkah.....???)
- pandai nangis bile kene tinggal
- pandai memegang (bile amek barang yg dipegang, pandai marah)
- suke mandi
- suke borak2..(kuat betul suare dhia bile borak..kadang2 sampai jerit2 tu..)
- pandai main2 (bile kite tak de nangis, bile kite dtg dekat, die sengih2 ...main2 ek)

tapi Dhia masih belum pandai meniarap. kene tolong tiarap, baru Dhia tiarap..badan berat kot..entah la...tak pe la...tunggu jer saat itu....

gigit jgn tak gigit Dhia...

..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (2) Adam demam (1) Adam Mustaqim (13) Adwa (48) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (1) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (2) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (234) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Go.Lokal.Cafe (1) Hadiah (2) Hari pertama sekolah 2017 (1) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) PASTI (2) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (17) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)