..:TQ 4 Being My Followers:..

Monday, June 29, 2009

Manjeku, Bangi

aku memang beli pampers n baju2 dhia kat sini... bagi aku kat sini banyak choice...leh wat perbandingan harga... aku belikan dhia huggies 2 ...kalo kat tempat lain, jenama ni mahal... kat manjeku cume harga RM34.90 jer...lagi murah dari drypers...hehe.... aku belikan dhia baju, murah2 jer... wat dhia pakai sehari2.....


Spectra 3 Breast Pump

thanks 2 kak izan kerana sudi membelikan saye pam ni...
kalo nak tunggu org gi beli sendiri, sampai bile2 pun tak beli la jawabnye...
dapat diskaun plak tu...alhamdulillah...

Perbezaan pam yang baru n pam yang lame:

1. Pam baru ni smooth, pam lame tu menyakitkan...
2.Pam baru ni bunyinyer perlahan jer, pam lame tu bunyi jer kuat tapi sedut skit jer...
3.Pam baru 15 minit = 5 oz, pam lame 1/2 jam = 3 oz @4 oz paling banyak...

disamping membeli pam, aku juga mintak kak izan belikan 2 barang lagi... spectra breastshield set (so leh wat double pumping) n milk storage (untuk simpan susu)...tiga barang dengan harga RM390...murah tu....
thanks 2 kak izan sekali lagi...

Friday, June 26, 2009

Dhia dah pandai...


Sejak dah ade anak ni...asyik citer pasal anak jer....
ye la...mase mengandung asyik citer pasal kandungan jer...
mase baru kawen, asyik citer pasal rumah tangge jer...
mase bujang plak, asyik cite pasal bf jer kan...

ape nak wat kan...dah gitu lumrahnyer...

ni aku nak cite pasal anak aku yg sorang tu...
tadi mase aku tengok dhia kat nursery...dhia tak tido...
baru lepas minum susu sambil pegang tangan sendiri...

aku turukan dhia n layan ler budak kecik sorang ni berborak...
kalo nak tau anak aku ni dah pandai borak2 dah...
tengah aku borak2 ngan dhia tu, kakak yg jage dhia tengah bagi susu kat sorang budak ni...
die suh budak tu pegang botol sendiri tp budak tu tak mo...

tibe2 aku dengar name dhia disebut....
kakak : pegang ler botol ni...dhia pun dah pandai pegang botol susu sendiri...
aku : ??? biar betul akak ni (dlm ati aku)
aku : dhia pegang botol sendiri ?
kakak : haah, die pegang sendiri botol mase die minum tadi...
aku : wah..

pandainyer anak aku...hehehe....

agaknyer anak aku tengah haus sangat, akak tu lak pegang tak betul n tak masuk dlm mulut dhia...
tu yg dhia pegang sendiri botol susu tu....
puas ati....hahaha.....

Wednesday, June 24, 2009

Dhia malalak....


slalu pagi, mase aku nak anta dhia g nursery, dhia tido...
tapi pg tadi dhia jage...sebelum kuar umah, aku dah tukarkan pampers dhia...
masuk dlm kete, dah nampak cam dhia nak nangis...
mungkin lapar..yela...kul 3 setengah pagi die menyusu...
dah tentu la lapar balik dah...
tapi aku tengah drive cam ner nak menyusukan dhia....
nak wat cam ner kan...
terpaksela aku biarkan dhia nangis...
berlari2 anak ler aku naik ke nursery...
dhia masih melalak... sampai jer nursery...letak beg, terus susukan dhia...
n terus dhia diam...sian anak aku...lapar...
pas dah kenyang....senyummmmm jerrrr dhia.....

Hari Lahirnyer Best Fren Aku

hepy besday 2 u...
hepy besday 2 u...
hepy besday 2 zayme...
hepy besday 2 u...

semoga dipanjangkan umor n dimurahkan rezeki...
semoga berjaya dalam ape jua yg ko buat...
semoga cepat2 dapat baby...
nanti leh kawan ngan dhia...

dia ni lah best fren aku yg tersayang...
kiteorang kenal sejak tingkatan 4...
kiteorg satu kelas...
die ni memahami aku...
tu pasal aku leh bersahabat ngan die ni...
die kenal sangat ngan perangai aku ni...
gelak same2...nangis same2..kutuk same2...
dulu, kadang2 bile time sedih, die la yg aku kontek...
lega bile dapat dengar suare n nasihat dari die ni...
sejuk skit ati...
mmg tak de rahsia antara kiteorg...
die dah macam abg aku...

tapi sejak dah kawen ni tak leh la bile sedih call die...
nanti ape hubby aku ckp kan...
lgpun die pun dah kawen gak...
tapi kiteorg still ngam lagi...
cume jarang sekali bersua...
ye lah.... die keje kat jb....

mase majlis kawen die kat kajang

Monday, June 22, 2009

Keletihan yg melampau

malam tadi aku rase badan aku cam tak sihat... badan sumer sakit, kepale pun sakit... hubby aku suh duk rehat... aku ni selagi keje umah tak settle, mane penah duduk pun... duduk pun cume utk susukan dhia... lepas dhia tido, bersambung la keje2 umah aku tu... aku baring sebelah dhia, tibe2 mengalir air mate aku... hubby aku tengok..heran die aku nangis... "nape nangis??sakit ker??mane yg sakit??" hubby aku tanye... org nangis mane leh ckp kan...aku diam jer la... die tanye lagi "nape nangis?? muke merah tu... demam ker??" die rase dahi aku... "panas" kate die... "tak larat sangat ker badan??" "haah" aku kate... "dah, rehat jer dulu" kate hubby aku lg... aku pun try pejam mate... tak leh tido pun cos kepale aku sakit sangat... hubby aku amekkan panadol...aku makan ... dhia plak nak susu, aku susukan dulu..mase susukan dhia, mate dah berat, ye la...dah makan panadol kan... hubby aku suh bawak dhia masuk bilik, tidokan atas katil... aku bedung dhia n letak dhia atas katil...aku letak kepale kat bantal n terus tertidur... hubby aku kejut....tanye aku ok tak?? aku tengok dhia dah tak de sebelah aku... "mane dhia" aku tanye... "tu, kat bawah" hubby aku cakap... aku tak sedar bile mase plak hubby aku letak dhia kat bawah... tq abg... pagi tadi bangun....aku rase lebih sihat n rase badan aku dah ok... tapi sendi2 aku rase sakit2 lagi...nape ek?? aku ade mkn benda2 yg tak sepatutnye aku makan ke ek???hhhmmm...pelik... tapi memang badan aku letih sangat sejak aku mule keje ni...mungkin sebab masih tak biasa lagi...entah lah... tak pe la...mayb lame2 ok kot... hopefully...

Friday, June 19, 2009

Kepentingan Penyusuan Susu Ibu

Penyusuan Susu Ibu

Semua ibu digalakkan menyusui anaknya dengan susu ibu sahaja dari lahir sehingga berumur 6 bulan dan meneruskannya sehingga mencapai umur 2 tahun

Kebaikan Susu Ibu (Untuk Bayi)
1. Susu ibu adalah makanan terbaik untuk bayi
  • ia mengandungi kesemua nutrien yang diperlukan untuk tumbesaran dan perkembangan otak bayi
  • mudah hadam
  • sentiasa tersedia pada suhu yang tetap
  • bayi yang menyusu susu ibu sepenuhnya dari lahir sehingga 6 bulan yang perama mempunyai tumbesaran yang baik dan sihat
2. Susu ibu memberi perlindungan kepada bayi
  • kolostrum, susu ibu permulaan yang dikeluarkan pada hari pertama sehingga ke hari ketiga mengandungi antibodi (IgA) yang dapat melindungi bayi daripada jangkitan kuman dan alahan
  • mengurangkan risiko pencemaran dibandingkan dengan penyusuan secara lain
Kebaikan Susu Ibu (Untuk Ibu)
  • mengeratkan kasih sayang antara ibu dan anak
  • membantu mengecutkan rahim dan mengelakkan tumpahan darah
  • mengurangkan risiko mendapat kanser payudara dan ovari
  • mempercepatkan proses pengurangan berat badan jika disertai dengan senaman
  • penyusuan ibu sepenuhnya boleh menjarakkan kehamilan
Kepentingan Penyusuan Susu Ibu Sebaik Sahaja Dilahirkan
  • sebaik sahaja bayi dilahirkan anada patut memegang bayi anda dengan rapat. Sentuhan kulit bayi dan anda dalam masa 1 jam yang pertama selepas kelahiran selama sekurang-kurangnya 10 minit akan mengeratkan hubungan anda
  • ini penting untuk memulakan proses pengeluaran susu
  • rootingreflex (mencari-cari payudara) dan gerak balas hisapan kuat dalam masa 1hingga 2 jam pertama. bayi paling peka pada keadaan sekelilingnya pada ketika ini
  • bagi ibu, hubungan ini mendorong rasa kasih sayang bagi meneruskan penyusuan lebih lama
Kepentingan Penyusuan Susu Ibu Secara Eksklusif
  • susuilah bayi anda dengan susu ibu sahaja dariahir sehingga ia berusia 6 bulan yang pertama
  • susu ibu mengandungi cukup air. tiada minuman dan makanan tambahan diperlukan oleh bayi sebelum ia berumur 6 bulan
  • bayi anda tidak memerlukan puting tiruan atau pacifier
  • susuilah bayi anda kerap sekurang-kurangnya 8 hingga ke 12 kali dalam sehari termasuk penyusuan malam
  • makanan pelengkap hanya perlu diberikan apabila anak anda mencecah umue 6 bulan bagi memastikan tumbesaran yang baik
  • teruskan penyusuan susu ibu sehingga anak anda berumur 2 tahun
Prelacteal Feeds
Lazimnya bayi lahir dengan simpanan air yang mencukupi sehingga susu dihasilkan. Makanan seperti susu formula, air glukos dan air kosong tidak diperlukan oleh bayi. Kolostrum sahaja memadai untuk bayi anda pada ketika ini

Pemberian makanan sebelum terhasilnya susu yan banyak (prelacteal) akan menyebabkan

Bayi

  • tidak mahu menghisap dari ibu kerana susu gantian telah mengenyangkannya
  • tidak akan mendapat kolostrum
  • akan keliru puting sekiranya diberi melalui botol
Ibu
  • susu ibu lambat dihasilkan kerana kurang rangsangan
  • boleh menyebabkan bengkak payudara
  • sukar memulakan penyusuan dan berkemungkinan berhenti menyusu
Apa yang perlu ibu lakukan untuk memastikan penghasilan susu yang mencukupi untuk bayi
  • susui bayi anda sebaik sahaja bayi dilahirkan
  • susui bayi anda dengan kerap pada setiap 2 jam atau mengikut kehendak ibu dan bayi
  • susui bayi anda dari kedua-dua belah payudara
  • susui bayi anda di waktu malam kerana susu banyak dihasilkan di waktu malam
  • perbaiki pengambilan makanan anda. pastikan anda makan makanan seimbang dan minum air secukupnya
  • yakini diri anda. anda boleh menyusui bayi anda
Kepentingan ibu dan anak bersama setiap masa
  • anda boleh menyusukan bayi anda pada bila-bila masa
  • merangsang pengaliran dan pengeluaran susu ibu
  • membolehkan bayi anda mendapat cukup susu
  • mengeratkan lagi kasih sayang antara anda dan bayi anda
Kepentingan Menyusu Mengikut Kehendak Bayi
  • susui bayi anda apabila ia lapar atau meminta
  • sekiranya bayi anda tidur terlalu lama, kejutkan bayi anda untuk disusui
  • penyusuan tanpa had dan kerap akan menghasilkan susu yang banyak dan cukup untuk bayi anda serta menghindarkan anda daripada mengalami bengkak payudara
  • biarkan bayi anda menyusu pada bila-bila masa dan seberapa lama yang disukainya.

EL

semalam aku EL...hubby n my dotter demam... mule2 demam hubby tak panas sangat..cos mlm tu die ok lg...so ingat nak gi keje la esok...
pagi2 bangun susukan dhia dalam kul 5 lebih, aku rase dahi dhia cam panas...pastu flu dhia macam makin teruk..alamak..anak aku pun demam gak la...
pas susukan dhia aku gi ler tgok hubby kat luar (die tido luar cos die tak mo pasang kipas, bukan aku yg suruh k)...aku rase la badan die...mak ai...panas...nak dekat 40 darjah celcius dah...tak sampai ati plak aku nak tinggal g keje...so aku amik decision utk tak gi keje...
dalam kul 7 setengah aku kuar gi petronas.belikan air badak n panadol(kehabisan stok) utk hubby n sarapan utk kami berdua...
pas aku mandikan dhia n siapkan dhia, aku bg dhia makan ubat demam n susukan dhia...tak lama tu dhia tido... aku mintak tolong hubby akutengokkan dhia cos aku nak ke pasar utk beli bahan2 wat sup utk hubby aku n wat makan2 skit utk kawan2 aku yg nak dtg mlm kang...selesai beli-belah kat pasar aku pun balik..dhia masih tido mase aku sampai umah...tak lame tu dhia bangun...cam tau2 jer aku dah balik...aduhai anak..
macam tau2 yg aku cuti semalam, dhia tido sekejap2 jer..aku dah macam lipas kudung wat keje...nak mintak hubby aku jage, sian plak die...kan die demam... tapi aku berjaye jugak siapkan sumer keje2 umah...

pagi tadi dhia bangun dalam kul 2 lebih... aku rase dahi dhia dah tak panas...lega....lepas susu, dhia terus tido balik...
aku rase dahi hubby aku plak...masih panas lagi...siannyer die... tp aku kene gi keje gak.... hubby aku kate die ok..lega skit aku...

Wednesday, June 17, 2009

daddy n daughter

aku suke gambar ni...hehehe....

Dhia

skrg ni dhia dah pandai macam2....paling die pandai ialah berborak...bukan main lgi kalo bercakap tp malangnye sepatah haram pun aku tak paham...hehehe...tp seronok tgk dhia cakap2... dan macam2 lg keletah dhia ni...


atas tu muke dhia tengah boring...tak de org layan...n yg bawahnye...muke dhia yg hepy giler cos org layan die borak..hehehe...

ni salah satu gaye dhia tido...meniarap...kat nursery ler dhia diajar tido cam ni...cos kat nursery dhia tidak dibedung...so dengan gaye tido gini, tidonyer lebih nyenyak...


sian plak dhia asyik tido meniarap n menelentang jer kan...so ni lagi satu gaye dhia tido...mengiring...nampak cam org besar2 jer bile tido cam ni...kat belakang dhia aku letak bantal untuk stabilkan badan dhia...

ni gaye terakhir...menelentang....selesa tp asyik tido gini jer, rambut dhia pun jadi gugur... jadi botak kat blakang kepala dhia...dah ler rambut anak aku ni jarang2...


ni plak dhia tengah tgk tv....panggil name pun dah tak dilayan...dok asyik benor tgk tv...


Monday, June 15, 2009

Beli barang online


barang yg aku order kat bbstore minggu lepas dah sampai....
3 barang jer...

baby thight...
baby headbands..pepel kaler...

nursing wrap...aku ni bf kan dhia...so senang kalo ade benda ni kan???


bumbung umah aku bocor

semalam, mase aku nak basuh kain, aku perasan cam dinding umah aku catnyer cam lain jer...aku tgk sampai atas rupenyer bumbung tu macam dah kembang kene air....bocor la tu kan???umah aku kan atas sekali..so kalo bumbung bocor, mesti ler bumbung umah aku yg kene.terus aku kol member aku yg keje maintenance jage bangunan umah aku...die suh wat report esok pagi...
ni lah keadaan siling umah aku...ntah bile la dieorg nak betulkan????

Thursday, June 11, 2009

Dhia dapat present mase dalam pantang....

adiah ni aku dapat mase dalam pantang...
adik2 ipar aku yg kirim...
pakai pos laju lagi...

Alamat umah aku kat kampung...


Ini barang dalam kotak....

comel2 kan baju2 tu...memandangkan baju2 besar utk Dhia skrg, leh la Dhia wat baju raye.mase raye Dhia dah besar skit....hehehe....

Tuesday, June 9, 2009

Jalan-Jalan

ari ahad minggu lepas, aku n hubby bawak dhia jalan2.sian dhia, tak penah jalan2...
sebenarnye aku nak cari stroller n sticker utk dhia..
kul 10, kami dah kuar dari umah...
tempat pertama yg dituju ialah Manjeku di Bangi.. nak cari stroller utk dhia...
akhirnye dapat yg berkenan, jenama Sweet Cherry..harge tak sampai RM200...alang2 gi manjeku, capai ler pampers tuk dhia..wat stok..jenama huggies...S84 = RM34.90..ok ler tu...

Selesai kat Manjeku..terus kami bertolak ke Jusco Equin Park...
Sampai jer kami mkn dulu...maklum ler tak dan nak breakfast sebelum kuar umah...
mase tengah makan, dhia lak nak susu...aku gi la susukan jap...
lepas tu sambung mkn balik...dhia lak tido lepas minum susu...
teruskan pencarian booth utk sticker dhia...kat tingkat atas rupenyer...
beli 2 sticker tuk dhia...satu yg kecik n satu lg yg besar....

Stoller baru Dhia....

Sticker nama Dhia..

Monday, June 8, 2009

Gambar Dhia Aryssa bt. Mazlanizam

Koleksi gambar Dhia Aryssa bt. Mazlanizam




dhia pun pakai gak ...biar terang mate gak ker??sbnrnye dhia sakit mate...mate dhia bertaik mate, mak aku yg suh letak param ni kat dhia...
umur satu hari ....

lena sungguh anak mama tido.......

sukenyer Dhia...

nampak notty ek...hehehe...jgn notty2 k dhia...jd good girl k...

Friday, June 5, 2009

Anakku demam

sian anak aku...demam....
semalam kan dhia cucuk 2 bulan...
aku bg mkn ubat ...
pastu mlm tadi cam panas...
aku pakaikan cool fever tuk baby tu...
sib baik dhia tak merengek2 mlm td so lena gak la tido aku...
dhia bangun kul 3 lebih..
then aku susukan n dhia tido balik...
pastu kul 5 dhia bangun lg n aku susukan n dhia tido lagi...
aku rasa badan dhia cam makin panas...37.8 celcius...
demam ler tu...
aku anta anak aku g nursery...
sebelum tinggal dhia kat nursery..
bagi mkn ubat dulu... kul 10 aku dtg, dhia masih panas..
tapi dah kurang...37.6...
pastu lunch hour dtg susukan dhia, dah tak demam...alhamdulillah...
Ya Allah, Kau berilah kesihatan yang baik kepada anakku...Aminn...
Gambar Dhia kalo aku ade mase aku upload yer...maklum ler aku ni tak de komputer sendir... sabar je la... mati kutu rasanyer..

Thursday, June 4, 2009

Latest News

aku ni baru masuk keje n baru tukar tempat keje...
jadi kelam kabut ler skit...
kebetulan plak aku ni belum ade komputer sendiri..
bosan tul... ni pun duk numpang komputer org...
huhuhu...sedih tul..

sedang menunggu hari...

2 bulan lalu aku selamat melahirkan baby girl yang aku namakan DHIA ARYSSA BT. MAZLANIZAM...

best tak name anak aku...hehe...aku yg pilih tau...
mesti ramai yg terkejut cos b4 this aku ade kate aku berkemungkinan 80% dapat baby boy... aku tak kesah pun...
janji baby aku sihat..alhamdulillah...
tapi tak aku nafikan mmg sedikit terkejut tp tak pe....


Hari kelahiran Dhia


Pada 28 (duedate aku) ramai yg kol, tanye dah bersalin ke lum... ape lg nak aku jawab...dah baby lum lg nak kuar dari perut aku ni... tapi pada malam 29 ari bulan aku dah rase sakit skit2 sebenarnyer...tapi aku tahan cos lum sakit sangat2... sakitnyer memulas cam nak kene cirit birit...kul 3 pagi aku terjage cos sakit perut....tapi aku tahan esoknyer aku ngadu ngan hubby sakit perut, dia ajak g spital tp aku tak mo...(cos tak rase sakit sangat)...lame2 sakit makin kerap...sampai hubby kene masak lunch utk kami...bile dah ptg..aku dah makin sakit tp aku tahan lagi...aku kol azma (member aku, die ni nurse) die tanye aku kuar lendir + darah...aku kate ler ade...pastu die suh aku g spital cepat...aku pun ape lg...ajak le hubby aku g spital... "tu la abg ajak g tadi tak nak" membebel plak hubby aku...

sampai spital dalam kul 4 lebih....masuk bilik utk cek brape cm dah terbuka... bile doktor cek...rupenyer dah bukak 4 cm...terkejut ler aku...sib baik tak bersalin kat umah...hehehe... mane ler aku tau sakit nak bersalin memulas cam nak cirit birit... pastu aku kene tunggu cos bilik bersalin penuh...pastu ramai plak ibu2 mengandung yg datang , sumer sakit dah nak terkeluar baby..kene la aku yg leh tahan lagi ni menanti... masuk bilik bersalin kul 7 lebih...sambil2 nunggu baby nak kuar tu, aku dapat rase kontraksi makin kuat n makin sakit....dah macam2 aku bace...sib baik hubby aku sudi temankan aku...die la yg banyak membantu sabarkan n tenangkan aku... dalam kul 9 setengah dah terbukak 8 cm.... tp nurse tu kate tunggu 10 cm baru baby leh kuar.... then die bg ubat cucuk kat punggong utk cepatkan bukaan.... kul 1200 am (30.3.2009) rase nak meneran...nurse tu suh tahan..tarik nafas... aku dah rase baby tu nak kuar...aku dah tak leh tahan...suh hubby panggil nurse... nurse tu sampai jer tengaok kepala baby aku dah nampak...kelam kabut ler nurse tu.....aku teran 2 kali sekuat ati aku.....akhirnya lahirlah baby DHIA ARYSSA ke dunia dengan selamat n sihat pada jam 12.37 am, 30.3.2009...

Dhia nangis sekejap jer...then die tido sampai besoknyer...malam tu mmg dhia tak jage...risau gak aku sebab die tak minum susu lg... nurse tu suh kejut n susukan ..tp Dhia tido...camne nak susukan.... Dhia cume isap sikit jer.... kuar spital kul 4 petang (30.3.2009)...singgah umah jap amek barang tuk balik jelai... sepanjang perjalanan balik jelai, Dhia tido jek....

Dhia kene kuning skit minggu pertama tu cos die tak pandai isap susu lagi.. minggu berikutnye, dah ok cos Dhia dah rajin n pandai isap susu... alhamdulillah... ok lah... cite ari ni...aku gi klinik pagi tadi... anta anak aku cucuk 2 bulan... Dhia tido time masuk bilik cucuk tu...so nurse suh kejutkan.. tak macam mase cucuk sebulan...kali ni dhia diam jer...ek tidak uk pun tidak... baiknyer anak mama...cam tu la...tak nangis kene cucuk...

..:..Labels..:..

3rd pregnancy (27) 4rd pregnancy (2) Adam demam (1) Adam Mustaqim (13) Adwa (48) Adwa dah setahun (1) adwa punye (4) Adwa tak sihat (9) Aidiladha 2014 (1) air tangan suami (4) alamanda (3) Aloe Vera Gel (1) anak2 (24) anniversary (3) ape yg best (1) ape2 aje (78) Artis (1) award (1) Bangi (4) barang baru (18) batuk (1) BE (2) Bengkak susu (1) Besday Adam (1) Besday Adwa (3) besday aku (6) Besday Dhia (5) best fren (11) bf (13) Big Apple (1) Breastfeeding Journey (19) BSP (2) BSP review (7) BSP Test (5) Buah tangan (1) buddy (2) Buka puasa (5) Cabut Gigi (1) Cameron Highlands (1) cedera (2) Cendol (2) Char kuew tiau terbaik (1) Check up (19) Check up Adam (2) Check up Adwa (3) contest (12) cuace (13) Cuti-Cuti Malaysia (2) Cyberjaya (2) Dentist (3) dhia (234) dhia punye (21) Dhia tak sihat (4) DIY (1) Domino's (5) Drama Korea (10) dunia hiburan (2) Eksiden (2) Family (16) Family Day (2) Fesyen (1) floria (3) Gaji (2) GDM (3) Gigi Dhia (1) Give Away (1) Go.Lokal.Cafe (1) Hadiah (2) Hari pertama sekolah 2017 (1) herbaline (2) Hidung berdarah (1) Hilang (2) hobi (1) Home sweet home (1) Hospital (3) IC (1) Ikan (1) info (55) isi hati (100) jalan2 (22) Jambu (1) Jamuan (1) Jerebu (1) jerubu (2) JJCM (8) K-Pop (1) KAFA (1) Kajang (1) Kedah (5) kegilaan (1) kejadian (17) Kek (1) Kelahiran Adam mustaqim (1) Kerja (3) Kerjaya (2) kesihatan (26) Klinik (4) Klinik Gigi (1) Konvokesyen Dhia (1) kronologi kelahiran Dhia (1) Lagu Best (1) lambat bangun (1) lirik lagu (2) lunch date (4) macam2 Adwa (15) macam2 Dhia (1) macam2 hal (3) majlis (9) Majlis Adwa (3) makan luar (3) makan-makan (134) makan-makan kat ofis (2) Makanan feveret (1) Mama punye (2) masak-masak (72) MASALAH (1) Menang (2) MGTT (1) minat (1) mines (3) nak bg hadiah (2) nak tau.. (1) Nando's (1) Novel (1) ntah ape2 (6) nuffnang (7) ofis (17) order saje (1) Pasar Malam (1) pasar tani (6) PASTI (2) Penang (4) penyakit (20) perayaan (5) perkembangan adwa (15) Petua (2) Pregnancy (46) Preparation (4) produk (12) Progress Adam (1) Promosi (3) Puri (1) Putrajaya (14) Ramadhan (6) Raya (4) Raya 2013 (2) resepi (6) result (1) Rezeki (3) rezeki ramadhan (1) Rezeki Syawal (1) Rojak (1) Rumah (2) Sakit pinggang (1) saman polis (1) Saman PPj (1) sekolah (2) Sekolah Dhia (2) Selamat Hari Raya (1) Seminar (2) seram (1) serdang (1) Sesemut (1) Set Berpantang (1) Setiausaha (2) Sg. Ramal (2) Shaklee (1) Sharing is Caring (9) shopping (5) Shopping online (3) Simpanan (1) Solid Food (3) souvenir (1) Stevia (1) suami saye (29) suke-suki (27) Susu Formula (3) TAFIST (2) tag (3) Tahun 1 (1) taska (17) things (1) Tragedi (1) Tudung (1) tukar template (1) tupperware (3) tutorial (1) TV drama (9) Umai (1) wordless wednesday (6) Zakat (1)